E.Z פורסם ינואר 12, 2009 דיווח פורסם ינואר 12, 2009 ההשתפות אסורה על האוכלוסיה הבאה: -חברי שת"פ אלעל -אנשים שנכחו בקורסי זרימת טיסה שלי\של מיקי הסיטואציה הבאה: מטוס בואינג73\76\74 כלשהו בגובה שיוט כל שהו בדרכו לארץ בכניסה מאזור VELOX, צפי נחיתה מסלול 12 נמצא ב T\D לא מתחיל הנמכה בגלל עיקוב מהבקרה עקב תנועה חולפת למטה, נוצר עיקוב של כמה דקות בהנמכה עד לחליפת התנועה. לאחר החליפה ת"א מאשר הנמכה ל9000 רגל דרך SOLIN והלאה לפי ההליך המקובל. כאשר מבט ב CDU בעמוד PROGRESS 2 מראה לנו VerticaL error של +5000 (פלוס) רגל שאלה ראשונה: במצב הנוכחי באיזה אופן תתפעלו את האוטומציה המטוס נמצא בסוג של ALT HOLD (תלוי באיזה מטוס) ואתם צריכים להנמיך(תזכורת 8000 או מתחת ברימון) פרטו את הפעולות שתבצעו ב MCP\CDU ובכללי בתא. שאלה שניה המשך: 2 דקות לאחר שהתחלתם להנמיך (באופן שעניתם בשאלה 1) בקרת ת"א אומרת לכם במיידית להנמיך במיידית ל 230 קשר בגלל הפרדת תנועה מקדימה ה ERROR שלכם עדיין בסביבות +2500, אילו פעולות תנקטו ב CDU\MCP. אם אפשר לענות בייתר פירוט הנתונים המספריים לא בהכרח מדוייקים מה שחשוב יותר הוא עקרון העבודה ויש כמה דרכים חלקם מכונות חלקם נכונות פחות.
Yarin_l10 פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 אפשר לפתוח שרשור חידות כאלה שרשור אתגר כזה שיהיה,זה דווקא יכול להיות נחמד
Ben Cohen פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 אני רוצה להציע פיתרון לשאלה הראשונה: באופן כללי הייתי מכניס את הט"א למוד FLCH, LVLCHANGE או איך שלא קוראים למוד בכל אחד מהדגמים, ומהירות 300-320 קשרים, כל הזמן שם לב שהמהירות לא מגיעה לפס האדום, בשילוב עם הפעלת מחבלים. המטוס בעצם "חופר" ומאבד הרבה פוטנציאל של גובה בזמן קצר. לא נוח בכלל לנוסעים... אבל רצית דרך. כמובן שאפשר לבקש הולדינג בסולין ולהנמיך שם באופן הרבה יותר מסודר ונוח.
Aviran פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 אני רוצה להציע פיתרון לשאלה הראשונה:באופן כללי הייתי מכניס את הט"א למוד FLCH, LVLCHANGE או איך שלא קוראים למוד בכל אחד מהדגמים, ומהירות 300-320 קשרים, כל הזמן שם לב שהמהירות לא מגיעה לפס האדום, בשילוב עם הפעלת מחבלים. המטוס בעצם "חופר" ומאבד הרבה פוטנציאל של גובה בזמן קצר. לא נוח בכלל לנוסעים... אבל רצית דרך. כמובן שאפשר לבקש הולדינג בסולין ולהנמיך שם באופן הרבה יותר מסודר ונוח. בכלל מותר מעל 250 קשרים מתחת ל-10,000 רגל?
Ben Cohen פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 מגבלת 250 קשר מתחת ל10,000 רגל תקפה רק מעל היבשה, הדבר מצויין ומודגש בדפיות של נתב"ג, ברגע שחצית את קו החוף אתה חופשי להאיץ לECON SPEED כפי שהFMC במטוס קבע. ישנם מקומות שבהם מתירים לטוס מעל המגבלה הזאת, כמובן רק באישור מפורש מהפקח.
Waheb פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 אוקי אני לא ממש מומחה בזה אבל אני אנסה לענות לפחות ממה שהספקתי ללמוד על הגדולים .. שאלה ראשונה: במצב של הנמכה מאוחרת להליך הרגיל , אני לא הייתי ישר קופץ ל LEGS ומשנה את הגובה המתוכנת ב VNAV . למרות שנראה לי שגם זאת אופציה אבל אז יהיה מסובך לתזמן את רמת ההנמכה . מה שכן .. הייתי נכנס בהתחלה ל FIX , מכניס את הנקודה הרצויה שאני בסופו של דבר אהיה בגובה 9000 , בזמן ה CDU מכוון על מצב MAP , אני עושה זום אחורה , כ 20 מייל .. מוריד מה V\S ב MCP עד שהקשת הירוקה של הגובה המנובא ביחס ל V\S נוגע בנקודה שהגדרתי בFIX שהיא סולין במקרה הזה .. ואז מכייל את הסטבלייזר למצב של שיוט ומנתק VNAV , או ALT HOLD , ומדליק את ה V\S כמובן שאת המצערת נוריד לסרק מהסיבה שהמטוס קצת יצלול ויצבור מהירות ... שאלה שניה : מוודא תנועה ב TCAS , מצערת סרק , העלאת ה V\S טיפה , 70% מעצורי אוויר עד שמגיע למהירות הרצויה , פתיחת מדפים , סגירת מעצורי אוויר ,והחזרה V\S למצב הקודם עם A\T SPD HOLD .
Ben Cohen פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 שאלה שנייה: מה שהייתי עושה במצב כזה קודם כל ALT HOLD, בחלון המהירות: 230 קשר. כל זאת תוך כדי שהמחבלים מורמים. כל מה שאומר מעתה מתייחס ל767: כשאגיע ל230 קשר אוריד מיידית מדפים ל1, ואחזיר את מוד FLCH, כמובן המחבלים בכל התהליך הזה מורמים. הדבר האחרון והקיצוני ביותר שהייתי עושה: מוריד גלגלים, כמובן כל מטוס והמהירות הקסימלית המותרת להורדת גלגלים שלו, ב76 כמדומני 250 קשרים. והיב, הבעייה בפיתרון שהצגת (לשאלה הראשונה) הוא שיכול להיווצר מצב דיי מסוכן שכן על הטייס מוטלת האחריות לאיזון רמת ההנמכה (VERTICAL SPEED) והמהירות. יכול להיווצר מצב שאתה הגדרת שאתה רוצה להנמיך ב4000- רגל בדקה, מרגע זה ואילך את הטייס האוטומטי לא מעניין לא אבא ולא אמא, הוא ינמיך גם אם יגיע למהירות המקסימלית המותרת וחלקים יתחילו להינתק מהמטוס. הדבר היחיד שתוכל לעשות זה להוריד מצערת ולנסות להאט את המטוס כמה שיותר, אבל במידה והאמצעים שעומדים לרשותך לא מאטים אותו מספיק אתה תגיע למצב שהזכרתי. גם אם תצליח להנמיך, כשתגיע לגובה אני מנחש שהA\T אצלך יהיה לא פעיל (בגלל אותה שליטה שהיית צריך, על מנת שהמצערות ישארו על IDLE). במצב כזה נניח ותשכח תוך כדי ההמולה (הוראות מהפקח, זיהויים למיניהם, פעולות סטנדרטיות וכו'...) להוסיף כח, המטוס יתייצב בגובה עם המון המון גרר, וטייס אוטומטי שלא אכפת לו לא מאבא לא מאמא. זאת הזדקרות בטוחה. אגב, גם בטיפוס לא מומלץ להשתמש במוד מאותה סיבה, יכולים להיכנס להזדקרות, והיו פה שרשורים על כך.
E.Z פורסם ינואר 13, 2009 מחבר דיווח פורסם ינואר 13, 2009 ווהיב- נתת את התשובה "המסוכנת" כמו שבן כתב, בכלל הקשה הירוקה היא לא משהו מוביל בניגוד ל FD היא יכולה לתת אינפורמציה מאוד מסויימת אבל רק כאינפורמציה ואסור להטיס לפי התחזית שלה אתה יכול להיכנס בקלות למצב של Over Speed . בן- הפיתרון לשאלה ראשונה הוא הנכון (אחד מהפתרונות) פרט לקטע של הקשת ריתוק לסולין כל הפרנציפ זה לשמור על זרימה בנתיב ולא לשרוף עוד שני טון דלק בריתוק. בקשר לשאלה השניה - לא מדבר על מצב קיצוני של הורדת גלגלים ומדפים טרם הזמן תנסה לחשוב בכיוון-אחריי מה שעשית בשאלה הראשונה אין אתה חוזר בשלב מאוחר יותר ל VNAV ויורד מה FLCH, בתור עיגול פינה. נו ??איפה כל אלה שבחתימה רשום להם שהם מוסמכים על כל מטוסי באוינג לדורותיהם :roll: ???????????? שתי השאלות האלה הם מקרה מאוד שכיח שיכול להתרחש בטיסה שגרתית גם ברשת וגן במציאות.
uvdude פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 תוספת לגבי שאלה 1: קיבלנו הנמכה לSOLIN גובה 9 כאשר ההגבלה היא RIMON גובה 8 (או מתחת). ההבדל ביניהם הוא רב וכבר באישור הנמכה הייתי מבקש מבקרת ת"א הנמכה לרימון גובה 8, זה כבר נותן קצת יותר מרווח. בהמשך, פועל כמו שבן הסביר.
Ben Cohen פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 במקרה כזה, הייתי מתחיל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת. קודם כל ALT HOLD והורדת מהירות ל230 קשר, זה הדבר הכי חשוב-לשמור מרחק מהתנועה, בהחלט עדיף ללכת סביב במקום להיכנס במטוס אחר במקרה של עודף פוטנציאל גובה. השינוי היחיד שהייתי עושה היה להצמיד FLCH, עם המהירות של 230 קשרים, מחבלים מורמים. בFMC הייתי מגדיר 9000 רגל בסולין, 8000B ברימון-לפי הדפית ולבסוף מצמיד VNAV (מחמש אותו) השאיפה היא שקצב ההנמכה במוד FLCH יהיה גבוה יותר, ובאיזשהו שלב נוכל לראות בתצוגת הניווט, שקצב ההנמכה מסתנכרן עם הפרופיל הנמכה שחישב המחשב (המעוין יתחיל לזוז לכיוון המרכז) וכשזה יקרה, הVNAV יהפוך לפעיל, והנה לך הנמכה בעזרת הFMC. כמובן חשוב לבדוק שכל שינויי המודים בט"א מתבצעים בפועל, זאת אפשר לראות דרך הFMA בלבד! ולא לסמוך על נורות הMCP שיכולות להישרף...
E.Z פורסם ינואר 13, 2009 מחבר דיווח פורסם ינואר 13, 2009 תוספת לגבי שאלה 1:קיבלנו הנמכה לSOLIN גובה 9 כאשר ההגבלה היא RIMON גובה 8 (או מתחת). ההבדל ביניהם הוא רב וכבר באישור הנמכה הייתי מבקש מבקרת ת"א הנמכה לרימון גובה 8, זה כבר נותן קצת יותר מרווח. בהמשך, פועל כמו שבן הסביר. רגע הבהרה !!! הפקח ניקה לך ל 9 ולהמשיך בנתיב המתוכנן אתה לא חיייב להיות 9 בסולין ל 9 הזה אתה אמור על פי הפרופיל המתוכנן להגיע בין סולין לרימון בלי קשר לארגומנט- 8000 או מתחת ברימון. לכן אין צורך לבקש עוד "טובות" מהמיגדל אלא אם יש לך מגבלת ביצועים כלשהי
uvdude פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 תוספת לגבי שאלה 1:קיבלנו הנמכה לSOLIN גובה 9 כאשר ההגבלה היא RIMON גובה 8 (או מתחת). ההבדל ביניהם הוא רב וכבר באישור הנמכה הייתי מבקש מבקרת ת"א הנמכה לרימון גובה 8, זה כבר נותן קצת יותר מרווח. בהמשך, פועל כמו שבן הסביר. רגע הבהרה !!! הפקח ניקה לך ל 9 ולהמשיך בנתיב המתוכנן אתה לא חיייב להיות 9 בסולין ל 9 הזה אתה אמור על פי הפרופיל המתוכנן להגיע בין סולין לרימון בלי קשר לארגומנט- 8000 או מתחת ברימון. לכן אין צורך לבקש עוד "טובות" מהמיגדל אלא אם יש לך מגבלת ביצועים כלשהי הבהרה מקובלת :-)