ShayBD פורסם מרץ 6, 2009 דיווח פורסם מרץ 6, 2009 יש בעיתון 7 ימים של סוף השבוע של ידיעות אחרונות בעמ' 38 כתבה\ראיון עם הטייס שהנחית את המטוס על המים.. אני עוד לא קראתי תהנו
Adam Waiser פורסם מרץ 6, 2009 דיווח פורסם מרץ 6, 2009 יש בעיתון 7 ימים של סוף השבוע של ידיעות אחרונות בעמ' 38 כתבה\ראיון עם הטייס שהנחית את המטוס על המים.. אני עוד לא קראתי תהנו אני יכול לנסות לתמצת עבורך את הכתבה זה הולך ככה: הכתבה מוקדשת ברובה הגדול לשיחות עם טייסים מקצועיים ודנה בעולם התעופה האזרחית בארה"ב בעבר וכיום. מסתבר שגם האמריקאים (הכתבה תורגמה מאחד העיתונים בארה"ב) בוכים על תנאי ההעסקה של הטייסים וגורסים שעדיף ללכת ללמוד משפטים או משהו, הם מאד מתגעגעים שם לדור הטייסים שסיים באקדמיה למדעי התעופה בהו צ'י מין מחזור 68 - טייסים אמיתיים שיודעים גם לתפקד היטב תחת לחץ וטוענים שפחות או יותר הם יהיו היחידים שיצליחו להנחית אירבוס 320 שטס על חוט גם כשהחוט נקרע... תכלס יש משהו בדבריהם אבל המציאות שם בניגוד אלינו (המון המון טיסות וחברות תעופה) מחייבת לשים מאחורי ההגה גם "סתם" כאלה שסיימו 4 שנים באקדמיה של בואינג (או אצל בן צוובנר :wink: ) ורק מקווים שהם ידעו מה לעשות ברגע האמת כשהמטוס יפסיק לטוס מעצמו. אה והנחיתה בהדסון? הוא פשוט ידע מה לעשות עם מצב האף והמדפים והעניין הזה של המים ועשה את זה למרות שבפרוצדורות חירום היה כתוב משהו אחר לגמרי, כמצופה מדור הטייסים הישן. קריאה מהנה ונחיתות בטוחות
Idan Traub פורסם מרץ 6, 2009 דיווח פורסם מרץ 6, 2009 מה היה הקונפליקט בין הפרוסיגרס לבין הפעולות שלו ?
Adam Waiser פורסם מרץ 6, 2009 דיווח פורסם מרץ 6, 2009 מה היה הקונפליקט בין הפרוסיגרס לבין הפעולות שלו ? לא יודע אני לא ממש בקיא לא בפרוצדורות של A320 ולא בפעולות של הטייס אני מתאר את מה שהיה תוכן הכתבה שאותי אישית די שכנע לטובת בוגרי חיל האוויר הם טוענים שם שמבחינת האפשרויות שעומדות לפני הטייס - לעבוד לפי הספר או לנחות על ההדסון (או בכלל להיות מספיק יצירתי כדי להעלות את הרעיון הזה ולתת לו צ'אנס) , דווקא האפשרות שתיראה הכי פחות סבירה ממבט ראשון תהיה יותר כמו פינאטס בשביל טייס עם 20000 שעות שחלקן גם באימונים של קרבות אוויר או קרבות אוויר אמיתיים מאשר לטייס שזה עתה סיים ללמוד באקדמיה של בואינג שדי בטוח שלימדו אותו שם שהפרוצדורות תמיד יהיו הסמכות העליונה ויצילו אותו או משהו. ואם להיות יותר ספציפי לשאלתך אני די בטוח ש"נסה לנחות בנהר הקרוב ביותר" לא כתוב בשום פרוצדורות של שום מטוס.
Idan Traub פורסם מרץ 8, 2009 דיווח פורסם מרץ 8, 2009 מה היה הקונפליקט בין הפרוסיגרס לבין הפעולות שלו ? לא יודע אני לא ממש בקיא לא בפרוצדורות של A320 ולא בפעולות של הטייס אני מתאר את מה שהיה תוכן הכתבה שאותי אישית די שכנע לטובת בוגרי חיל האוויר הם טוענים שם שמבחינת האפשרויות שעומדות לפני הטייס - לעבוד לפי הספר או לנחות על ההדסון (או בכלל להיות מספיק יצירתי כדי להעלות את הרעיון הזה ולתת לו צ'אנס) , דווקא האפשרות שתיראה הכי פחות סבירה ממבט ראשון תהיה יותר כמו פינאטס בשביל טייס עם 20000 שעות שחלקן גם באימונים של קרבות אוויר או קרבות אוויר אמיתיים מאשר לטייס שזה עתה סיים ללמוד באקדמיה של בואינג שדי בטוח שלימדו אותו שם שהפרוצדורות תמיד יהיו הסמכות העליונה ויצילו אותו או משהו. ואם להיות יותר ספציפי לשאלתך אני די בטוח ש"נסה לנחות בנהר הקרוב ביותר" לא כתוב בשום פרוצדורות של שום מטוס. אבל תשמע לדעתי גם זה לא פייר להשוות בין טייס שיש לו מאות שעות טיסה ונחיתות לא שגרתיות לבין טייס שרק יצא מהאקדמיה . בנוסף אל תשכח שאתה משווה אנשים בגילאים שונים עם ניסיון חיים שונה .
Etai Charit פורסם מרץ 8, 2009 דיווח פורסם מרץ 8, 2009 מה היה הקונפליקט בין הפרוסיגרס לבין הפעולות שלו ? לא יודע אני לא ממש בקיא לא בפרוצדורות של A320 ולא בפעולות של הטייס אני מתאר את מה שהיה תוכן הכתבה שאותי אישית די שכנע לטובת בוגרי חיל האוויר הם טוענים שם שמבחינת האפשרויות שעומדות לפני הטייס - לעבוד לפי הספר או לנחות על ההדסון (או בכלל להיות מספיק יצירתי כדי להעלות את הרעיון הזה ולתת לו צ'אנס) , דווקא האפשרות שתיראה הכי פחות סבירה ממבט ראשון תהיה יותר כמו פינאטס בשביל טייס עם 20000 שעות שחלקן גם באימונים של קרבות אוויר או קרבות אוויר אמיתיים מאשר לטייס שזה עתה סיים ללמוד באקדמיה של בואינג שדי בטוח שלימדו אותו שם שהפרוצדורות תמיד יהיו הסמכות העליונה ויצילו אותו או משהו. ואם להיות יותר ספציפי לשאלתך אני די בטוח ש"נסה לנחות בנהר הקרוב ביותר" לא כתוב בשום פרוצדורות של שום מטוס. אבל תשמע לדעתי גם זה לא פייר להשוות בין טייס שיש לו מאות שעות טיסה ונחיתות לא שגרתיות לבין טייס שרק יצא מהאקדמיה . בנוסף אל תשכח שאתה משווה אנשים בגילאים שונים עם ניסיון חיים שונה . כן או לא פייר, מי היית מעדיף, כנוסע, שיטיס אותך מ-א' ל-ב'? התשובה היא ברורה, ובשורה התחתונה יש דברים שאסור להתפשר עליהם בהכשרת הטייס, בין אם בצבא ובין אם באזרחות. השורה התחתונה ורוח הדברים שהצלחתי להבין באחרונה הוא שההכשרה באזרחות היא חסכונית בכסף ובמשאבים, על חשבון הנסיון אותו רוכש טייס שזה עתה קיבל את רשיונו וכבר יוצא לעולם הגדול בעצמו. לא רוצה לקבוע בעצמי משום שאין לי נסיון או ידע בסילבוס הדרכת הטיסה המדוברת (אקדמיות אזרחיות וכד').
תומר עינבר פורסם מרץ 8, 2009 דיווח פורסם מרץ 8, 2009 חבר'ה, בלי וויכוחים מיותרים, נסכים על זה שטייס עם 20,000 שעות טיסה, בעל ניסיון רב, בטח נתקל בהרבה מקרי חירום ופרוצדורות שונות ומשונות, בעל סיכויים הישרדות גבוהים יותר מהטייס שכרגע סיים אקדמיה. עם כל היופי בדבר, ההשקעה והכבוד הראוי, אותו אחד שסיים אקדמיה הינו ללא וותק או ניסיון קודם, רק ידע תיאורתי משמעותי. לגבי המקרה של הנחיתה על ההדסון, הקפטן הוותיק בעל אלפי שעות הטיסה הכיר את המטוס כמו את יד ימינו, הוא יודע לשלוט במכונה ללא יוצא מן הכלל, כמובן מאליו. זה כמו נהגי הפעלולים, שמפגינים שליטה מדהימה ברכבם, כך גם הטייסים שיודעים, ומפעילים שיקול דעת נכון במצבי חירום שונים ולא צפויים.