Matan Solomon פורסם אפריל 28, 2009 דיווח פורסם אפריל 28, 2009 אצלי זה מאוד פשוט: 1. להתקין סימולטור ולחזור לטוס. 2. להריץ כמה שיותר קורסים בIFS 3. לסיים סוף סוף הסמכה לש"ד ואחרכך הרצליה וגישה, אני פקח מגדל ב"ג כבר איזה שנתיים נראה לי חחחח...
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2009 מחבר דיווח פורסם אפריל 28, 2009 אצלי זה מאוד פשוט:1. להתקין סימולטור ולחזור לטוס. 2. להריץ כמה שיותר קורסים בIFS 3. לסיים סוף סוף הסמכה לש"ד ואחרכך הרצליה וגישה, אני פקח מגדל ב"ג כבר איזה שנתיים נראה לי חחחח... זה הולך להיות מפגש מעניין - סיימנו יחד קורס רשיון פרטי מחזור 15 ב- VFS בתור חניכים (משהו כמו 3+ שנים?), ועכשיו אתה הולך להדריך אותי ב- IFS מחזור 15 סחתיין עליך אחי
Etai Charit פורסם אפריל 28, 2009 דיווח פורסם אפריל 28, 2009 הערה קטנה, מטרות זה בגדול. זה מה שאתם הגדרתם. יעדים זה הרבה יותר בקטן, משהו מאוד ספציפי שאפשר להגיד עליו בלא ספק: ביצעתי או לא ביצעתי. היעדים נגזרים מהמטרות. למשל, מטרה: להתמקצע ב-737. אחד היעדים הנגזרים: ביצוע ב-0 טעויות סד"פ ותפעול מטוס כל סוג גישה שקיים. מספר סוגי הגישות הקיימים הוא מספר סופי. עושים רשימה של כל סוגי הגישות שקיימים קיום ובשימוש מבצעי. אם ביצעתי את כל סוגי הגישות כאשר לא עשיתי שום טעות תפעולית במטוס, באף אחד מהם, אני מסמן V על היעד הזה, עמדתי בו. אם זנחתי גישת ADF ולא ביצעתי אותה, אזי לא עמדתי ביעד כולו. לכן גם יש לי לקות בעמידה במטרה הכוללת, שהיא כזכור התמקצעות ב-737. כנ"ל אם בגישת GCA הורדתי מדפים 10 במקום מדפים 15, לא עמדתי ביעד משום שביצעתי טעות אחת באחת מכל סוגי הגישות. עליי להמשיך להתאמן עד שאשלים את הגישה ב-0 טעויות. מבחן המקצועיות הוא לא להתפשר. עמדתי או לא עמדתי ביעד. אין אפור. כאשר כל אלה יבוצעו, אסמן V על היעד ואדע שהוא סגור מבחינתי. לסיכום: מחליטים על מטרות. מכל מטרה גוזרים מספר יעדים חד משמעיים (בינאריים אפילו, כן או לא, 0 או 1), שעמידה בכולם תהווה מבחינתי עמידה במטרה. בתחקיר (בין אם שנתי ובין אם למבצע נקודתי) אעמוד מול רשימת היעדים המקורית ואגדיר לגבי כל יעד האם עמדתי בו או לא. בסוף אוכל להגיד באילו מטרות עמדתי ובאיזו מידה, בהתאם למספר ולחשיבות היעדים שנבחרו ובוצעו או לא בוצעו. בשרשור זה הגדרתם יפה כל אחד רשימת מטרותיו. לא זכור לי כאן ולו יעד אחד. אגב, דוגמא נוספת לדבר אפשרי: מטרה: התמקצעות ב-IFR. יעד: סיום בהצלחה של קורס IFR עם תעודה, בביה"ס IFS.
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2009 מחבר דיווח פורסם אפריל 28, 2009 הערה קטנה,מטרות זה בגדול. זה מה שאתם הגדרתם. יעדים זה הרבה יותר בקטן, משהו מאוד ספציפי שאפשר להגיד עליו בלא ספק: ביצעתי או לא ביצעתי. היעדים נגזרים מהמטרות. למשל, מטרה: להתמקצע ב-737. אחד היעדים הנגזרים: ביצוע ב-0 טעויות סד"פ ותפעול מטוס כל סוג גישה שקיים. מספר סוגי הגישות הקיימים הוא מספר סופי. עושים רשימה של כל סוגי הגישות שקיימים קיום ובשימוש מבצעי. אם ביצעתי את כל סוגי הגישות כאשר לא עשיתי שום טעות תפעולית במטוס, באף אחד מהם, אני מסמן V על היעד הזה, עמדתי בו. אם זנחתי גישת ADF ולא ביצעתי אותה, אזי לא עמדתי ביעד כולו. לכן גם יש לי לקות בעמידה במטרה הכוללת, שהיא כזכור התמקצעות ב-737. כנ"ל אם בגישת GCA הורדתי מדפים 10 במקום מדפים 15, לא עמדתי ביעד משום שביצעתי טעות אחת באחת מכל סוגי הגישות. עליי להמשיך להתאמן עד שאשלים את הגישה ב-0 טעויות. מבחן המקצועיות הוא לא להתפשר. עמדתי או לא עמדתי ביעד. אין אפור. כאשר כל אלה יבוצעו, אסמן V על היעד ואדע שהוא סגור מבחינתי. לסיכום: מחליטים על מטרות. מכל מטרה גוזרים מספר יעדים חד משמעיים (בינאריים אפילו, כן או לא, 0 או 1), שעמידה בכולם תהווה מבחינתי עמידה במטרה. בתחקיר (בין אם שנתי ובין אם למבצע נקודתי) אעמוד מול רשימת היעדים המקורית ואגדיר לגבי כל יעד האם עמדתי בו או לא. בסוף אוכל להגיד באילו מטרות עמדתי ובאיזו מידה, בהתאם למספר ולחשיבות היעדים שנבחרו ובוצעו או לא בוצעו. בשרשור זה הגדרתם יפה כל אחד רשימת מטרותיו. לא זכור לי כאן ולו יעד אחד. אגב, דוגמא נוספת לדבר אפשרי: מטרה: התמקצעות ב-IFR. יעד: סיום בהצלחה של קורס IFR עם תעודה, בביה"ס IFS. תודה איתי, נשמח אם תשתף אותנו גם ב"תאכלס". אז מה המטרות /יעדים שלך ל- 2009? חוזרים לטוס?
Mark163 פורסם מאי 12, 2009 דיווח פורסם מאי 12, 2009 אני חושב שאחד היעדים העיקריים של החטיבה בפני עצמה היא להגדיל את האקטיביות ולמשוך טייסים זרים לבוא לטוס לישראל. ואחת הדרכים הטובות ביותר היא פשוט לעשות אירועים משותפים במזרח התיכון כדי להתחיל להגדיל את האקטיביות בכל הארצות השכנות של ישראל, וכמו שכבר הציעו, אחת הדרכים הטובות ביותר היא אירועים משותפים ו-ONLINE DAY משותף. ככה גם ה-ONLINEDAY כאירוע יגדל ויהפוך למין ONLINE DAY בכמה שדות במזרח התיכון ולא רק בישראל, לא רק שדה אחד פעיל, אלה 4-5 שדות בין לאומיים שכנים שיפתחו משמרת של מספר שעות באותם זמנים, וימשכו טייסים חדשים להגיע למזרח התיכון ולהנות מאירוע שבועי גדול בקנה מידה לאירוע שבועי. ורק יעצים את הפעילות במזרח התיכון. אם אני לא טועה בחטיבה המצרית ישנו גם כן ONLINEDAY, שמתקיים בשעות 18:00-22:00 זמן ישראל אם אני לא טועה. ואלה שחושבים שזה ש"יפתחו" שדות בין לאומיים שכנים לישראל בארצות השכנות, ויגרום לירידה בכמות התנועה הזרה לישראל אז הוא טועה בגדול. כי כשטייס רואה שיש "אזור" עם מספר שדות בין לאומיים עם אירוע שבועי ויש לו מבחר של שדות שירצה לטוס אליהם, יש יותר סיכויים שהוא יטוס ל"אזור" הזה, ואנשים אחרים רואים שיש תנועה ב"אזור" הזה במספר שדות בין לאומיים, ויש להם מבחר בין מספר שדות, זאת אומרת שחלק מהטייסים גם יבחרו לטוס לישראל. ואנשים רואים שיש פעילות באיזור מסויים, הם יכולים לבוא לכל שדה ולמשוך עוד ועוד טייסים שיגיעו ל"אזור" ויגדילו את האקטיביות במזרח התיכון. ואם אני לא טועה ההנמכה לעמען, המטוס יהיה בקשר עם תל אביב. בקיצור, לדעתי זאת אחת הדרכים הטובות ביותר להעצים את הפעילות במזרח התיכון, ואתם גם יכולים לראות את ה-ONLINE DAY שמתקיים כל יום שני, בין השדות Colonage-Bon שבגרמניה לבין ציריך, ולא מזמן חגג שנתיים של פעילות. ואת האמת זה עובד כמו מגנט למשיכת טייסים לשתי המדינות, כי בטיסה עצמה אתה נהנה מפיקוח לכל אורך הטיסה, שהיא באזור ה-400 מיילים. ואם לסדר אפילו שעתיים שבהם תל אביב וקהירו סנטר יהיו מחוברים באותו זמן, אפשר לסדר טיסה שבכל משך הנתיב יהיה פיקוח! ואיזה טייס לא יהנה מטיסה של כשעה- שעה וחצי עם פיקוח מלא ועומס של מטוסים אחרים? או אפילו להפעיל את גישה עמען וגישה בן גוריון לשעתיים רצופות ופשוט לבצע גיחות משדה לשדה, טיסה של חצי שעה מקסימום ( בלי כל ההכנות על הקרקע, וכ'ו). ואנשים שאין להם זמן או אפילו כוח לטיסה ארוכה, יהנו מטיסה קצרה שממש עוברת מעמדת גישה לעמדת גישה השנייה, וזה פשוט כייף. אז זה מה שרציתי להגיד, וכל ההשראה שלי באה מפה: http://www.vatil.org.il/vatil/board/vie ... hp?t=26627 ואא כבתבתי הרבה, כבר כואבות לי הידיים .....
Idan Traub פורסם מאי 12, 2009 דיווח פורסם מאי 12, 2009 מסכים עם מארק בנושא החלק השני . יצא לי לטוס את קו תל-אביב -קהיר עם פיקוח מצרי וישראלי ובאמת טיסה מאוד נחמדה של שישי בערב גם . טיסה לירדן זה פשוט תענוג טסים מנתבג ביציאה לסלאם ומסלאם לרוב פונים ימינה לפי הSTAR ויאללה לILS או גישת ראיה . טיסה קצרה שנהגתי לבצע על הE190 בזמן הלמידה שלו . יש המון תנועה למצרים ועם דגש גם על שארם . בנוסף ברגע שלעובדה יהיה סינרי ברמה אז הוא יוכל להוות מתחרה לשארם .
Moshe Mizrahi פורסם מאי 12, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 12, 2009 תודה רבה מרק. אני משוכנע שמחלקת אירועים תשמח להרים את הכפפה ולהתיחס ברצינות לדברים שכתבת. למרות שנסיון העבר שלנו מצביע על תהליך די מייגע ליצור אירועים משותפים עם המדינות השכנות אני מסכים שצריך להמשיך ולהחזיק בזה כמטרה. אני חושב שאחד היעדים העיקריים של החטיבה בפני עצמה היא להגדיל את האקטיביות ולמשוך טייסים זרים לבוא לטוס לישראל מעניין לעניין באותו עניין, היו לנו הרבה דיונים ומחשבות על איך להביא טייסים זרים ומוקד ההצלחה תלוי לדעתנו בחברות VA. אם מישהו יקח יוזמה לארגן מאגר נתונים של כל ה- VA, להציג את עצמו ואת מה שאנחנו נותנים ולרתום כל חברה לבוא לכאן פעם אחת בשנה לפחות, אני מאמין שכל שבוע יהיה פה ביקור. אפשר להלביש את זה על ימי שבת בערב שגם ככה מלאים בפיקוח ואם יוצא יום אחר אפשר בתיאום עם מחלקת אירועים לארגן פקח או שניים לקבל את החברים, זה לא אמור להיות סיפור כזה גדול. רק צריך מישהו שיקדיש מאמץ רק לנושא הזה של VA ויקח את זה אליו. אולי כבר נעשתה עבודה מכינה שאפשר להעזר בה. מעוניין להרים את הכפפה?
Ben Bezalel פורסם מאי 12, 2009 דיווח פורסם מאי 12, 2009 בזמן האחרון ניסנו לתקשר עם החטיבות השכנות מספר פעמים,אבל נותרנו ללא מענה. לכן אנחנו לא מצליחים לארגן אירועים עם החטיבות השכנות.
Moshe Mizrahi פורסם מאי 12, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 12, 2009 אני אשמח :mrgreen: . התקבלת. תארגן לך מה שאתה צריך ואם יש מקום לעזרה אנחנו כאן. בהצלחה =D>
Moshe Mizrahi פורסם מאי 12, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 12, 2009 בזמן האחרון ניסנו לתקשר עם החטיבות השכנות מספר פעמים,אבל נותרנו ללא מענה.לכן אנחנו לא מצליחים לארגן אירועים עם החטיבות השכנות. בן, כל הכבוד על המאמצים והעבודה שאתם עושים במחלקה בכל מה שקשור לאירועים. אני חושב שזה חשוב שיש חברים שרוצים לתרום למאמץ שלכם ומקווה שבאמת כל הנושא של VA (שאני יודע שהתחלת) יקבל עכשיו תנופה מחודשת וביחד עם העבודה שמרק אמור לספק לכם (תאריכים לביקורים של VA) תתחילו להביא לפה חברות וירטואליות על ימין ועל שמאל