עבור לתוכן
almoghilel

סוגרים את חיפה עד ה-1 ביולי

Recommended Posts

אורח Yarden Salvi
פורסם
קשר צבאי למתחילים:

הצבא משתמש במגוון רחב של תדרים בכל תחום החל מHF, דרך VHF/UHF ועד לתדרים הרבה יותר גבוהים.

כמו כן, ככל שמעלים את דרגת ההצפנה של ציוד קשר המחיר והסיכון עולים בהתאם (מה קורה אם הציוד נתפס בשטח אויב). אין מה לעשות, לצה"ל אין כסף אינסופי וצריך לעשות חשיבה של cost-effectiveness ולהחליט איפה אפשר להשתמש בקשר גלוי.

לכן, תהיו בטוחים שמה שלא אמורים לשמוע מחוץ לצה"ל, עובר בקשר מוצפן בלבד, וברמת ההצפנה המתאימה. מה ששומעים על תדרים גלויים, צה"ל לוקח זאת בחשבון. אם לירין יש סקאנר גם לחיזבאללה יש. הכל נלקח בחשבון.

בואו נהיה ריאליים, שום דבר ששומעים על תדר מגדל רמת דוד הוא לא סכנה קיומית למדינה אם הוא מגיע לידיעת הציבור. מצד שני, צריך לזכור שזה כן מנוגד לחוק היבש להחזיק סקאנר, ועל אחת כמה וכמה להעלות הקלטות של תדרים צבאיים לרשת.

100%, אבל אם יש מקרה חריג כמו למשל גילוי חולשה של מטוס מסוים (הכוונה לבעיות קשר, ניווט, זיהוי מטרות ומיקום), אם אכן האויב מאזין הוא יוכל להסיק מסקנות ולפעול בהתאם , כי דברים כאלה אולי יאמרו על התדר הגלוי.. (בחירומים למיניהם)

פורסם

ירדן, אני אסביר שוב.

לצבא מאוד יקר להחזיק מכשירי קשר מוצפנים ולכן עושים שיקול של עלות מול תועלת. יש הרבה מאוד ערוצי קשר פתוחים שאם זה לא היה שאלה של כסף, הצבא היה מצפין ממזמן.

אבל לצערנו העולם לא מושלם, וצריך לדעת איפה אפשר לקחת ויתורים.

שוב אני מדגיש, יש חוקים מאוד ברורים מה יכול לעבור בקשר גלוי ומה לא, ומה שתיארת הוא באמת מקרה קצה וגם אם החיזבאללה מגלה שמטוס מדגם F16 עם זנב מספר 987 יש לו תקלה בגלגל ימין, זה באמת לא קריטי.

בטחון קשר הוא לא דבר שמזלזלים בו בצבא, ואתה יכול להיות בטוח שהדברים החשובים באמת - מוצפנים.

פורסם

רק כדי לעשות סדר ואני לא אכנס פה יותר מדי לפרטים.

בחייל האויר יש דרגות שונות של הצפנה. בשל ממסור של הערוצים ניתן לקלוט גם כלי טייס צבאיים. זאת הסיבה שאתה מצליח לקלוט את רמת דוד על תדר הVHF למרות שיש כלי טייס שמשדרים על UHF.

כאשר מדובר על התנהלות לא שיגרתית הקשר לא מבוצע על תדרים אלו אלא על תדרים מוצפנים.

שיהיה שבוע טוב

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...