H.D.M פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 שלום חברים... אני מחפש מפה לנתיבי טיסה של מסוקים (צבאיים עדיף). סיבוב שעשיתי ברשת הבנתי שישנם שינוים קלים בנתיבים מאלו של תובלה קלה... אם למישהו יש את המפות אני אשמח לקבל אותם כמובן מה שלא עובר על ביטחון מידע... ערב נעים לכולם!
Idan Traub פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 מצטרף לשאלה . בנוסף אם יש איסור על חלקים מסוימים אם מישהו יוכל פשוט להוריד אותם בגזירה ואם צריך את השאר לתת כמו המפה של הנתיבים צבאים שהם לאו דווקא אחד לאחד .
Izik Bakshi פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 לגבי תעבורת מסוקים ברשת, קיים שרשור דביק בפורום ATC שנקרא "הודעות ממחלקת הדרכה - לעיין מדי פעם" ושם כתבתי בעבר את: תעבורת מסוקים ברשת - 4 לאוגוסט 2007 במציאות לתעבורת מסוקים יש מפת נתיבים נפרדת, לא עלה בידינו (אמיר ותומר) להשיג מפה זו לפרסום רחב, בעיקר בגלל שזו מפה צבאית ברובה. ניתן במציאות לטוס גם בנתיביב CVFR רגילים אך יש דרישה למרשה חריג, זה כמובן לא רלוונטי לרשת. כל תעבורת מסוקים תטוס לפי מפות CVFR ולפי הגבהים הרשומים במפות CVFR בכל הארץ, כאשר נשאר מקום פתוח לשיקול הפקח להוריד מסוק לגובה 400/500 מעפ"ש עקב תנועות מהירות בנתיב או עקב נהלי תעבורת מסוקים לכל שדה כפי שמופיע בפמ"ת.
H.D.M פורסם אפריל 22, 2009 מחבר דיווח פורסם אפריל 22, 2009 או קי הבנתי אותך. אנסה לברר בטייסת שלי האם אפשר לפרסם דברים כאלה.
uvdude פורסם אפריל 22, 2009 דיווח פורסם אפריל 22, 2009 או קי הבנתי אותך.אנסה לברר בטייסת שלי האם אפשר לפרסם דברים כאלה. התשובה פשוטה - סביר מאוד להניח שלא.
OmriSoudry פורסם אפריל 23, 2009 דיווח פורסם אפריל 23, 2009 היי דניס, אני יכול להגיד לך מה הנתיבים שהיסעורים כל הזמן טסים בהם, אבל לא באינטרנט.. זה די מורכב כי כדי לטוס במסוק צריך להכיר כל נק' בשטח שבו טסים (בניגוד לCVFR שמכירים רק את נק' הדיווח) וזאת מאחר והרבה פעמים הפקח\בקר משנה את הנתיב או משתמש בנק' במרחב כדי להפריד תנועות. בכל מקרה, המפות האלו לא מפורסמות לאזרחים, ככל שאני יודע, מאחר והן צבאיות. מסוקים אזרחיים אכן טסים על אותם הנתיבים, אבל אני לא חושב שיש להם את המפות. אני מניח שהם מכירים פשוט מאחד לשני (טייסי מסוקים מח"א לשעבר שמכירים) או פשוט לפי הוראות הפקח\בקר לנק' השונות בנתיב. בקיצור - אתה נמצא 3 דקות הליכה מהמגדל במציאות. דבר איתי מתישהו על לבוא...אם יש לך מסנג'ר - שלח לי בפרטי.
Etai Charit פורסם אפריל 24, 2009 דיווח פורסם אפריל 24, 2009 היי דניס,אני יכול להגיד לך מה הנתיבים שהיסעורים כל הזמן טסים בהם, אבל לא באינטרנט.. זה די מורכב כי כדי לטוס במסוק צריך להכיר כל נק' בשטח שבו טסים (בניגוד לCVFR שמכירים רק את נק' הדיווח) וזאת מאחר והרבה פעמים הפקח\בקר משנה את הנתיב או משתמש בנק' במרחב כדי להפריד תנועות. בכל מקרה, המפות האלו לא מפורסמות לאזרחים, ככל שאני יודע, מאחר והן צבאיות. מסוקים אזרחיים אכן טסים על אותם הנתיבים, אבל אני לא חושב שיש להם את המפות. אני מניח שהם מכירים פשוט מאחד לשני (טייסי מסוקים מח"א לשעבר שמכירים) או פשוט לפי הוראות הפקח\בקר לנק' השונות בנתיב. בקיצור - אתה נמצא 3 דקות הליכה מהמגדל במציאות. דבר איתי מתישהו על לבוא...אם יש לך מסנג'ר - שלח לי בפרטי. לא רוצה להתיימר להיות קצין אבטחת מידע, אבל: אם מידע מסויים אינו מסווג, אז כל הפורום יכול לדעת ממנו ולהנות ממנו ברשת. אם מידע מסויים מסווג, אז לא הוא יכול לדעת ממנו, וגם לא אף אחד אחר בפורום יכול לדעת ממנו (לפחות לא לטיסה ברשת). שחור ולבן, אין אפור.
OmriSoudry פורסם אפריל 24, 2009 דיווח פורסם אפריל 24, 2009 היי איתי, מה לגבי מידע שיש לו סיווג שהוא לא בלמ"ס (כלומר שלא כולם פה יכולים לראות) אבל גם לדניס יש סיווג מתאים?
Etai Charit פורסם אפריל 24, 2009 דיווח פורסם אפריל 24, 2009 היי איתי,מה לגבי מידע שיש לו סיווג שהוא לא בלמ"ס (כלומר שלא כולם פה יכולים לראות) אבל גם לדניס יש סיווג מתאים? יכול לדעת אותו אך לא להשתמש בו ברשת כנתיב קבוע. יכול להסוות אותו כמרשה חריג. בכל אופן, לפרסם את זה בפורום או ברשת כנתיב קבוע - כמובן שאסור.