hagay פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 מישהו דיבר כאן בהקשר לנושא אחר על מבחני פתע, חשבתי לעצמי אולי האנשים המבינים (טייסים/פקחים אמיתיים מדריכים מוסמכים שלנו) בכל מה שקשור לטיסה יערכו מבחנים ולאחר תקופה מסוימת יפרסמו את התשובות (כדי שלא יצטרכו לגזול מעצמם זמן לבדיקות המבחנים) וכך כל אחד יוכל לבדוק את עצמו. נרויח כמה דברים. 1. העשרת ידע בנושא האהוב עלינו. 2. סינכרון כללי (טייסים-טייסים פקחים-פקחים טייסים-פקחים). 3. עזרה הדדית. 4. דיונים בריאים שירעננו מידי פעם את הזיכרון שלנו. 5. הבהרת נקודות מעורפלות. ואיך אומרים: ותחשבו על זה.....
Or Netzer פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 לא הבנתי? נגיד עברתי מבחן פיקוח.. שאני יפרסם התשובות? אם כן זה שליל גדול.. כי בתור פקח צריך להפעיל חשיבה הגיונית ולדעת לכופף נהלים.. למשל צסנה לא תמריא על 26 ברוח 15 קשר רוח 030... היא פשוט תזרק... ומפה תמשיכו הלאה... היא תמריא מ03... (בעיקר צפונה CVFR ) והלאה.. צריך בתור פקח חשיבה נכונה ומהירה כי אין זמן להסתכל בנהלים או ללכת לדפיות.. תקן אותי אם הבנתי לא נכון
Itay Zecharia פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 איזה רעיון נהדר חגי. ממש מעולה. הלוואי וזה ייכנס לתוקף בקרוב. לדעתי זה באמת יהיה מוצלח.
hagay פורסם יוני 15, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 15, 2004 לא הבנתי? נגיד עברתי מבחן פיקוח.. שאני יפרסם התשובות?אם כן זה שליל גדול.. כי בתור פקח צריך להפעיל חשיבה הגיונית ולדעת לכופף נהלים.. למשל צסנה לא תמריא על 26 ברוח 15 קשר רוח 030... היא פשוט תזרק... ומפה תמשיכו הלאה... היא תמריא מ03... (בעיקר צפונה CVFR ) והלאה.. צריך בתור פקח חשיבה נכונה ומהירה כי אין זמן להסתכל בנהלים או ללכת לדפיות.. תקן אותי אם הבנתי לא נכון כנראה שלא הבנת, תשאל שאלות שכל טייס צריך לדעת לבצע, כמובן שאם הפקח אומר משהו אחר אז נשמעים לפקח. לדוגמא: שאלות 1. איך עוזבים בטיסת CVFR מהרצליה לתל ארשף ממסלול 29. 2. איך מבצעים תהליך עזיבה IFR מהרצליה שנקרא YOSEF. 3. כאשר ממריאים מהרצליה, באיזה מצב אסור לעבור את תל ארשף. ולאחר תקופה תשובות 1.לאחר המראה פונים צפונה לפני מסילת רכבת ולאחר שמגיעים צפונית לכפר שמריהו פונים מערבה לכיוון תל ארשף וכאן יש לבצע את הטיפוס יש לציין שצריך להיות בתל ארשף בגובה 1200. 2. מבצעים הליך עזיבה לתל ארשף כמו בCVFR אח"כ HDG 270 וכשמגיעים לרדיאל 333 מBGN ו12 מייל פונים לHDG 227 אח"כ ברדיאל 325 מBGN מתחילים פניה ימינה לINTRO ומשם ממשיכים על HDG 360 לYOSEF יש לחצות את YOSEF מעל 5000 רגל. 3. כאשר לא מצליחים ליצור קשר עם תמרור (או עם מי שמחליף אותו) .
Omer k פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 שאלה 3 לא מנוסחת נכון צריך לשאול אותה ככה מתי אין להמשיך במסלול הרגיל אלא לבצע ריתוק בתל ארשף
hagay פורסם יוני 15, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 15, 2004 שאלה 3 לא מנוסחת נכוןצריך לשאול אותה ככה מתי אין להמשיך במסלול הרגיל אלא לבצע ריתוק בתל ארשף OK ראיתם כבר למדתי משהו.