4x-dor פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 בעוד שבועיים בערך ייתקים הארוע הגדול הזה של חציית האוקינוס. לדעתי זה מהארועים הגדולים והמרתקים ביותר ברשת VTASIM. אני משתתף כבר כמה שנים ויכול לספר שכל פעם זו חוויה. זה דורש כמה שעות טובות אבל כמות התעבורה בשדות והפקחים לאורך כל הדרך, זה כמו הדבר האמיתי :-) ממליץ בחום להיכנס לאתר VATSIM ולהזמין SLOT. אחרת יהיה לכם קשה מאוד לקבל CLEARANCE שתיהיה על הקרקע.
Yarin_l10 פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 שאלה - יש סקטור ל -VRC של כל העולם אולי..? אם לא - יש סקטור של האוקיינוס השקט? בערך ממיצר גיברלטר מערבה עד למזרח אמריקה.
Idan Traub פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 שאלה - יש סקטור ל -VRC של כל העולם אולי..? אם לא - יש סקטור של האוקיינוס השקט? בערך ממיצר גיברלטר מערבה עד למזרח אמריקה. אני לא חושב שיש סקטור ברמה גבוהה לכזאת כמות של שטח ואם כן להתחיל לעדכן אותו כל כמה זמן זה סיוט . נ"ב מיצרי גיברלטר והאוקינוס השקט הם שני מקומות שונים לגמרי במרחק כמה אלפי ק"מ אחד מהשני .
Yarin_l10 פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 שאלה - יש סקטור ל -VRC של כל העולם אולי..? אם לא - יש סקטור של האוקיינוס השקט? בערך ממיצר גיברלטר מערבה עד למזרח אמריקה. אני לא חושב שיש סקטור ברמה גבוהה לכזאת כמות של שטח ואם כן להתחיל לעדכן אותו כל כמה זמן זה סיוט . נ"ב מיצרי גיברלטר והאוקינוס השקט הם שני מקומות שונים לגמרי במרחק כמה אלפי ק"מ אחד מהשני . אטלנטי**
Idan Traub פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 לך תדע למה הוא התכוון אחרי שהוא שאל על כל העולם בכל מקרה ממליץ לך להציץ בחטיבות של אנגליה קנדה ואמריקה .
elad16 פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 ראיתי סרטון על זה וזה פשוט מדהים! אני אקרא על טיסות TRANSATLANTIC ואולי אשתתף ^^ תמונה שמצאתי http://img.photobucket.com/albums/v316/ ... estbnd.gif Traffic at your 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... o'clock
אורח פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 אלעד, לפני שאתה הולך להתאבד על CTP , תעשה אטלנטי במוד רגוע בלי 100 מטוסים מסביבך. כך תוכל לתרגל יותר טוב את תכנון הנתיב ואת העברת המידע לפקח, לפי הנהלים. אמנם זה דיי פשוט, אבל עדין יכול להיות מספיק מורכב בסביבה עמוסת מטוסים.
AaronDagan פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 כמה הערות שלי: 1. רן הציג - בצדק - את ההצטרפות לאירוע כזה כ - "התאבדות" למי שלא הורגל במסה כזו של משתתפים ותקשורת. 2. אני חושב שזה אתגר רציני לכל טייס וירטואלי וממליץ לפחות לנסות ולטעום את הטעם של לקחת חלק באירוע בסקאלה כזו. 3. כמה פרטים: א. האירוע ייתקיים בשבת 24.10.09 החל מהשעה 1100 UTC ב. המראות מזרחה מטורונטו, שיקגו, בוסטון ופילדלפיה ג. נחיתות בפרנקפורט ו-או מינכן ד. ממוצע שעות טיסה מזרחה 7-8 שעות בכל קטע ה. ציוד: כל מטוס לבחירתכם אשר יכול לבצע טיסה ארוכת טווח. תקשורת : אין לי מה להוסיף כאן. דפיות: אין צורך בהסבר. http://www.vateud.org/index.php?option= ... 4&Itemid=0 טיפ לפני סגירה: בצעו "חזרה גנרלית" קרוב לאירוע כדי שהכל ידפוק כמו שצריך. :fist: ממליץ בחום בגלל החוויה ותחושת ה- "ביחד" הבינלאומית....
elad16 פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 אלעד,לפני שאתה הולך להתאבד על CTP , תעשה אטלנטי במוד רגוע בלי 100 מטוסים מסביבך. כך תוכל לתרגל יותר טוב את תכנון הנתיב ואת העברת המידע לפקח, לפי הנהלים. אמנם זה דיי פשוט, אבל עדין יכול להיות מספיק מורכב בסביבה עמוסת מטוסים. טסתי כבר באירועים שהיתה תנועה כבדה.....(למרות שזה לא היה אטלנטי) בכל מקרה, אם יהייה לי זמן לטיסה ארוכה כזאת ולא ממש נראה לי שיהייה, אז אני לפחות יעשה טיסה רק באירופה ^^..
אורח פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 שימו לב שכל הסלוטים לפרנקפורט נגמרו. נשארו מעט באזור ה 20 סלוטים למינכן אם לא יהיו בלתמים משפחתיים ואחרים, TOT 1240UTC למינכן. בהצלחה.
Idan Traub פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 שימו לב שכל הסלוטים לפרנקפורט נגמרו.נשארו מעט באזור ה 20 סלוטים למינכן בהצלחה. אז נטוס מעל לחבורה ליעד אחר ביבשת אירופה המושלגת :wink:
Moshe Mizrahi פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 נראה לי רן, אמון, אתה ואני... לא שמתי לב למי שלא אל-על. נרשמת כ- E5?
4x-dor פורסם אוקטובר 6, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 כמובן :-) ושאלה אם אפשר.. בטיסות קצרות ובינוניות ה 767 מטפס לגובה שיוט של FL370 בלי בעיה. אבל.. בטיסות ארוכות כאלה המטוס כבד מידי כדי להגיע לגבוה שיוט הזה ויש צורך לטפס תחילה לגובהה התחלתי של FL320 (הכנסתי נתונים של משקל כבד ודלק בהתאם ל FMC וזה מה שיצא). איך אני מגיש תכנית טיסה? על איזה גובהה? הפקחים (בניגוד אולי לפקחים אמיתיים?) רואים בתכנית הטיסה את הגובה ויתנו לי הוראה לטפס ל FL370 אבל בפועל אני צריך "מדרגה".. איך עושים את זה? תודה
AaronDagan פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 אני לא יכול להרשם מהמשרד בגלל חסימת מערכת כאן לאתר של VATSIM. ארשם מהבית, בתקווה שיהיו עדיין סלוטים פנויים.... :oops: . התכנית שלי: נתיב מתוכנן: KBOS-EDDM קוד : ISR910 ציוד : A332. גובה שיוט: FL340 עם ייתכנות ל- SC ל-FL380 אם הפיקוח ייאפשר STD KBOS - בשעה 2000 ז.מ. ישראל או UTC1800 או 1300 ז.מ. בוסטון. אגב: זו שעת ההמראה של טיסת DLH באותו נתיב. STA EDDM - נחיתה מתוכננת בשעה 0330 ז.מ. ישראל או 0130 UTC או 2030 ז.מ. בוסטון להשמע.
אורח Yarden Salvi פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 כמובן :-)ושאלה אם אפשר.. בטיסות קצרות ובינוניות ה 767 מטפס לגובה שיוט של FL370 בלי בעיה. אבל.. בטיסות ארוכות כאלה המטוס כבד מידי כדי להגיע לגבוה שיוט הזה ויש צורך לטפס תחילה לגובהה התחלתי של FL320 (הכנסתי נתונים של משקל כבד ודלק בהתאם ל FMC וזה מה שיצא). איך אני מגיש תכנית טיסה? על איזה גובהה? הפקחים (בניגוד אולי לפקחים אמיתיים?) רואים בתכנית הטיסה את הגובה ויתנו לי הוראה לטפס ל FL370 אבל בפועל אני צריך "מדרגה".. איך עושים את זה? תודה STEP CLIMB זה לא הפתרון?
אורח פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 כמובן :-)ושאלה אם אפשר.. בטיסות קצרות ובינוניות ה 767 מטפס לגובה שיוט של FL370 בלי בעיה. אבל.. בטיסות ארוכות כאלה המטוס כבד מידי כדי להגיע לגבוה שיוט הזה ויש צורך לטפס תחילה לגובהה התחלתי של FL320 (הכנסתי נתונים של משקל כבד ודלק בהתאם ל FMC וזה מה שיצא). איך אני מגיש תכנית טיסה? על איזה גובהה? הפקחים (בניגוד אולי לפקחים אמיתיים?) רואים בתכנית הטיסה את הגובה ויתנו לי הוראה לטפס ל FL370 אבל בפועל אני צריך "מדרגה".. איך עושים את זה? תודה התוכנית טיסה שלך תכלול גובה ראשוני של FL320. בהערות תרשום STEP CLB. בחציה עצמה אתה אמור להיות בגובה הסלוט שלך ולכן ה SC יהיה לפני החציה. אם יש פיקוח וכמו שניראה יהיה, אז אתה מבקש טיפוס מהבקר. הבקר שלפני החציה אמור לדעת את גובה הסלוט שלך ולאפשר לך טיפוס לשם. אני למשל נרשמתי מראש על FL340 שזה יהיה הגובה OPT שלי לטיסה זו. בחציה עצמה קשה לי להאמין שיאפשרו שינויי גובה, בעיקר בגלל עומס. אך יתכן וישנו גבהים בגלל עומסים על נתיב מסוים.
4x-dor פורסם אוקטובר 12, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 תודה. גובה אופטימלי משתנה במהלך הטיסה. ככל שהטיסה מתקדמת והמטוס קל יותר הגובה האופטימלי גבוהה יותר. לא? עוד שאלה.. מה זה ה "SELCAL" שאני רואה שרשימת ה LOG?
אורח פורסם אוקטובר 12, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 SELCAL, = Selectiv Call. לכל מטוס קוד 4 אותיות שמגדירות את ה SELCAL שלו. התקשורת על האטלנטי מבוצעת במכשירי HF. הבעיה איתם זה רעשי רקע. כדי לא לשגע את הצוות, הצוות משתיק את ה HF וברגע שבקר אטלנטי מעוניין לקרא להם, מקליד את הקוד ומשגר כמו הודעת ביפר למטוס. הצוות שומע ציפצוף בתא ויודע שבקר אטלנטי מחפש אותם. http://en.wikipedia.org/wiki/SELCAL
AaronDagan פורסם אוקטובר 12, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 אני לא יכול להרשם מהמשרד בגלל חסימת מערכת כאן לאתר של VATSIM.ארשם מהבית, בתקווה שיהיו עדיין סלוטים פנויים.... :oops: . התכנית שלי: נתיב מתוכנן: KBOS-EDDM קוד : ISR910 ציוד : A332. גובה שיוט: FL340 עם ייתכנות ל- SC ל-FL380 אם הפיקוח ייאפשר STD KBOS - בשעה 2000 ז.מ. ישראל או UTC1800 או 1300 ז.מ. בוסטון. אגב: זו שעת ההמראה של טיסת DLH באותו נתיב. STA EDDM - נחיתה מתוכננת בשעה 0330 ז.מ. ישראל או 0130 UTC או 2030 ז.מ. בוסטון להשמע. עדכון תכנית טיסה: 1. הנתיב: ללא שינוי KBOS-EDDM (נרשמתי וקיבלתי סלוט) 2. קוד טיסה: ELY942 3. ציוד מתוכנן: PSS B777-200LR - REG 4X-ECB 4. גובה שיוט: ראשוני - FL320, בשאיפה ל-SC עד FL380 לפי המצב בשטח 5. שעת המראה: 1630 ז.מ. ישראל, 1430 UTC. 6. שעת נחיתה משוערת: 2300 ז.מ. ישראל להשמע.
4x-dor פורסם אוקטובר 12, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 תודה. איך אני יודע מה SELCAL שלי? הרוב מילאו את התדר. זה לפי בחירה? איך מאזינים לזה? אני ממריא מטרנטו 1136Z ל EDDM. טיסה על LEVEL D כנראה (אולי על PMDG 747) אות קריאה E0005. FL370. ראשוני FL320 מאזין כמובן גם בערוץ ה TFC.
4x-dor פורסם אוקטובר 12, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 ובטח יהיה מאוד צפוף ביעד. מה שעברנו בטורכיה יהיה קטן לעומת העומס. חושב שכדאי לקחת רזרבה יפה של דלק. מעבר לחישוב הראשוני
אורח פורסם אוקטובר 12, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 יהיה גן חיות לגבי בחירת הקוד לאותו ארוע, אני אבדוק, לדעתי הם ארגנו פול של קודים וכל אחד בוחר. לא סגור עלזה. את ה SELCAL אתה מכניס או ב SB או ב FSINN. אני גם יוצא למטורונטו למינכן ELY056, אני ממריא אם אני זוכר נכון כשעה אחריך. מרחק כזה לא אמורה להיות בעיה לסחוב רזרבה של מעל שעה באויר. יהיה גן חיות באזור זה בטוח
Amon Schneider פורסם אוקטובר 12, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2009 בוקינג שלי: ELY0707 767-300 יציאה מטורונטו למינכן ב1448Z גובה שיוט FL360 מגיע עם הרבה דלק, בוטנים (לחיות), סבלנות, ואאזין על ה TFC. יהיה כיף....