עבור לתוכן
Ron Peer

לאחר הכנס נושא BOOKING דרך VROUTE

Recommended Posts

פורסם

היי,

לפקחים שלא יודעים:

למשתמשי תוכנת VROUTE לפקחים וגם לפקחים שעדיין לא משתמשים ב VROUTE:

למיטב ידיעתי יש אפשרות לבצע BOOKING בתוכנה אך צריך לבדוק יכול להיות שרק מרמת STU ומעלה (אני לא פקח לא מבין בזה בנתיים)

פורסם
היי,

לפקחים שלא יודעים:

למשתמשי תוכנת VROUTE לפקחים וגם לפקחים שעדיין לא משתמשים ב VROUTE:

למיטב ידיעתי יש אפשרות לבצע BOOKING בתוכנה אך צריך לבדוק יכול להיות שרק מרמת STU ומעלה (אני לא פקח לא מבין בזה בנתיים)

לכל מי שרצה לדעת ולא ידע את מי לשאול:

אני משתמש כטייס בתוכנת (אתר) VROUTE כמעט שנה, כאשר בהתחלה ניסיתי את הגירסה החינמית

כדי להכיר ולהתנסות . לאחר כחודש הגעתי למסקנה שכדי לנצל את הפוטנציאל והאפשרויות, כדאי לשלם

את "האגרה" הצנועה עבור גירסת ה-PREMIUM שעד היום בהחלט הוכיחה עצמה. כמובן שכל אחד רשאי

להחליט מה טוב לו ואיך ובמה להשקיע כספו.

לגופו (ואני לא עושה כאן פרסומת חינם):

1. התוכנה מאפשרת לבצע כמה פעולות עבור הטייס הוירטואלי המצוי ועל מבחר לא רע של דגמי מטוסים.

2. התוכנה מספקת מידע עדכני לגבי מז"א בעת הכנת FP , NOTAM, סינרים, מפות, טיסות מהעולם

האמיתי לשם השוואה או ביצוע מקביל של טיסה וירטואלית, נתוני דלק ואלפי תוכניות טיסה מוכנות.

3. יוצר התוכנה הלך צעד נוסף ויצר ממשק להקמת קהילות משתמשים, וכאן אני בניתי קהילה עבור ואטיל

שלצערי עד היום לא מומשה (צריך מינימום 10 חברים) לדוגמא: ל- BAV יש כמעט 400 חברים.

4. ניתן לרשום טיסה ברישום מוקדם כדי לוודא פיקוח בנתיב.

לסיכום:

התוכנה הזו מהווה כלי שימושי נוסף בידי הטייס או הפקח המצוי ומניסיוני אני בהחלט חושב ששווה את

ההשקעה ברכישת המפתח לממשק ה-PREMIUM.

מתנצל אם זה נשמע כמו סיסמת פרסומת. :lol:

פורסם

ניסיתי את החינמי, נראה ידידותי ושימושי מאוד.

מציג שלל נתיבים אפשריים בין השדות, מחשב דלק, מציג את הפיקוח ברשת (בשדות הנבחרים) שדות אלטרנייט (הכולל נתיבים אליהם + מז"א),

ישנה אפשרות להפוך את הנתונים לקובץ PDF כמו דיספאצ' פחות או יותר. כמובן שישנם עוד אפשרויות שאינני זוכר כרגע.

שווה את ההשקעה!

פורסם

עושה EXPORT גם ל SB FSINN ול FSX ול FS2004 לפי קבצי *PLN שה GPS יכול לקרוא

גם ל FMC

ועוד ועוד..

יש רק לשים לב ששלל המסלולים המוצעים לא לעתים כלכך נכונים ויש להתאיםלדפיות של כל שדה - בעיקר SID STAR ( נק כניסה ויציאה )

פורסם

אהרון

תודה על האינפורמציה בתורמשתמש וותיק ב FSBUILD לא מצאתי (גם באתר של התוכנה) מספיק אינפורמציה לגבי פרופיל חישוב צריכת הדלקים איזה אפוציות יש כאן שאין ב FSB, ייתרונות\חסרונות

אשמח לשמוע חוות דעת.

תודה

פורסם
אהרון

תודה על האינפורמציה בתורמשתמש וותיק ב FSBUILD לא מצאתי (גם באתר של התוכנה) מספיק אינפורמציה לגבי פרופיל חישוב צריכת הדלקים איזה אפוציות יש כאן שאין ב FSB, ייתרונות\חסרונות

אשמח לשמוע חוות דעת.

תודה

בקר טוב אלעד.

תודה על ההערה שלך לעניין חישובי דלק שבאה כמובן מהכיוון המקצועי. 8)

ה-VROUTE לא מתיימרת לרדת לרמה פרטנית של חישובי פרופיל צריכת דלק, אולי בעתיד בפיתוחים מתקדמים. כיום

התוכנה הזו - שלהערכתי מתבססת על נתוני דגמי מטוסים שהמתכנת שיבץ בה בעצמו - מספקת מידע על צריכת דלק

בנתיב נתון עפ"י סוג המטוס המבוקש והקיים במאגר הנתונים של התוכנה.

גרסת ה-PREMIUM מספקת - בעת הכנת FP לנתיב לפי מטוס - הערכת כמות דלק דרושה לפי מקטעים: הסעה,

TRIP, רזרבה ועוד, בהתחשב בנתוני מז"א אמיתיים בנתיב. אני לא זוכר כרגע אם גם הגירסה החינמית עושה אותו דבר.

כפי שאמרתי למעלה, מבחר הדגמים המוצעים לא רע אבל לא תמיד עונה על הציפיות (במקרה שלי: PSS777 חסר

ובמקומו ישנו דגם של OPENSKY), אבל נותן בכל זאת למשתמש הערכה די מדוייקת לגבי כמות דלק דרושה לפי דגם

לנתיב מתוכנן.

בדקתי את הנתונים במהלך טיסות TFC בציוד שונה ועוד, והגעתי למסקנה שבסה"כ - ובהתחשב בנתוני מז"א בזמן

אמיתי (שגם את זה התוכנה לוקחת בחשבון), לא היה מקרה שנתקעתי בלי דלק ברמת סיכון המטוס והנוסעים..... :lol:

והדוגמא המתאימה כאן - למי שזוכר - היא של טיסת TFC מלפני כמה שבועות לכיוון ברצלונה, כאשר נאלצנו לבצע

HOLD ממושך עקב מז"א מאד לא יציב (בהמעטה...) באזור ותנועה די מורכבת בשדה.

כמו שציינת במהלך קורס ה-767 האחרון, לתוכנת FSB וכמוה TOPCAT נותנות כל אחת פרמטרים לבחירה ובממשק

שכל אחד יכול לבחור לו את הרצוי ומתאים לו. כמובן שיבוא מישהו ויאמר שעדיף שנהיה תחת "מכנה משותף" בשימוש

בתוכנות יישומיות, אבל כאן אנחנו נכנסים לפינה שאני אישית מעדיף לא להכנס אליה, ולהשאיר את חופש הבחירה והברירה

פתוח וגמיש.

אני חוזר ומדגיש למי שלא הבין:

אין בכל הנאמר למעלה משום המלצה לרכישת התוכנה או שירותיה, אלא אך ורק התרשמות אישית של המשתמש.

פורסם

אני גם משתמש בתוכנה הזו בגרסת הפרמיום שלה. מאוד אוהב.

החסרון שלה לטעמי הוא שבסיס ה FP שלה מורכב מתכניות שהמשתמשים העלו. אין שם כלי ליצרית תכניות טיסה. אפשר להזין נתונים ולבנות נתיב, אבל אם אין תכנית טיסה בבסיס הנתונים קשה לטוס באופן ספונטני.

פורסם

החסרון שלה לטעמי הוא שבסיס ה FP שלה מורכב מתכניות שהמשתמשים העלו. אין שם כלי ליצרית תכניות טיסה. אפשר להזין נתונים ולבנות נתיב, אבל אם אין תכנית טיסה בבסיס הנתונים קשה לטוס באופן ספונטני.

לא מדוייק.

בדף ROUTE (כפתור עגול שלישי מלמעלה בצד שמאל), TAB ימני נותן לך אופציה של בניית נתיב חדש, וגם לאחר

מעשה בודק אותך, מעיר על טעויות, שגיאות וכדומה, ואם הכל תקין מעלה לאתר ומזכה אותך בנקודות זכות.

תרגיל:

כנס לאתר של ROUTEFINDER, בנה נתיב כלשהו (לדוגמא: ת"א-רומא), תעתיק את הנתיב המוצע

בתחתית הדף, והדבק לדף הנ"ל ותראה מה תהיה התוצאה. תשווה עם נתיבים אחרים ולמד את הנתונים כאשר

אתה "מלביש" על מטוס כלשהו....

וכן, כמעט שכחתי: יש גם "רדיו אינטרנט" לאלה שאוהבים לשמוע מוזיקה בת זמננו בפול סטריאו במהלך

הטיסות הארוכות כשאין פיקוח בשטח.....מה עוד אפשר לבקש?

פורסם

לא מדוייק.

בדף ROUTE (כפתור עגול שלישי מלמעלה בצד שמאל), TAB ימני נותן לך אופציה של בניית נתיב חדש, וגם לאחר

מעשה בודק אותך, מעיר על טעויות, שגיאות וכדומה, ואם הכל תקין מעלה לאתר ומזכה אותך בנקודות זכות.

תרגיל:

כנס לאתר של ROUTEFINDER, בנה נתיב כלשהו (לדוגמא: ת"א-רומא), תעתיק את הנתיב המוצע

בתחתית הדף, והדבק לדף הנ"ל ותראה מה תהיה התוצאה. תשווה עם נתיבים אחרים ולמד את הנתונים כאשר

אתה "מלביש" על מטוס כלשהו....

וכן, כמעט שכחתי: יש גם "רדיו אינטרנט" לאלה שאוהבים לשמוע מוזיקה בת זמננו בפול סטריאו במהלך

הטיסות הארוכות כשאין פיקוח בשטח.....מה עוד אפשר לבקש?

לא נכון לאלו שיש להם את הגרסא החינמית. ניסתי להוסיף מסלול מroutefinder לשם ובגלל שהAIRAC שם לא מעודכן הוא פסל לי כמה נתיבים שבהחלט קיימים.

בכל מקרה תוכנה מומלצת וכיפית לשימוש....

פורסם

לא מדויק :-)

על זה בדיוק אני מדבר.. ואולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

אין ב VROUTE את התכונה לבנות נתיב כמו שאפשר ב ROUTEFINDER.

אני זקוק לכלי נוסף כדאי לבנות תכנית טיסה (או הרבה מפות..)

אני בהרבה מקרים ואפילו היום, העתקתי את תכנית הטיסה השבועית שלה TFC ל VROUTE והיא בקרוב תפורסם לכלל.

אני "מתלונן" על כך שאי אפשר להכניס 2 שדות תעופה ושהתוכנה תבנה לי תכנית טיסה. התוכנה רק תציג תכניות טיסה בין 2 היעדים שמאוחסנים אצלה במאגר ואשר נבנו על ידי משתמשים אחרים.

פורסם

הכוונה היתה שאתה יכול לבנות נתיב להעזר ברוטפיינדר ובדפיות/מפות אם יש לך לבנות נתיב ולהעתיק לתוכנה ובחור הוספה..

יש פתרון אבל קצת מעצבן..לקנות את מידע הניווט של NAVGRAPH..

מה שכן אחר כך תוכל לתכנן נתיבים..ואז הוא כן יזהה ותוכך לקבל נק' זכות לקניית העדכון הבא..

אני צודק לא? :wink:

דרך אגב אני גם בעל גרסת PREMIUM ובעלי גרסה זו יכולים בעזרת התמיכה הנפלאה בפורום שלהם ויוצר התוכנה להוסיף עוד מטוסים למאגר לשם חישובי דלק..

מה שכן..כל מודל יופיע פעם אחת כלומר עם יש להם PMDG737 לא ניתן להוסיף שום 737 אחר.

אך לרוב ההבדלים יהיו קטנים מאוד בין המודלים השונים בתנאי והם איכותיים.

גם אני כותה כמובן חוות דעת כמשתמש ואני לא בעל מניות שלהם

פורסם

הצצתי בתכנה (בעצם שרות) ודווקא מצא לי חן. גם היוזמה של אהרון לפתוח קהילה שלנו נראית לי מאד במקום. יחד עם משתתפי הTFC ויתר המתעניינים, לא נראה לי שיש לנו בעיה לעבור את הרף של 10 חברים. אהרון - מה הצעד הבא? אני בפנים....

נ.ב. - רשמתי כבר את הטיסה של ליל חמישי

פורסם
הצצתי בתכנה (בעצם שרות) ודווקא מצא לי חן. גם היוזמה של אהרון לפתוח קהילה שלנו נראית לי מאד במקום. יחד עם משתתפי הTFC ויתר המתעניינים, לא נראה לי שיש לנו בעיה לעבור את הרף של 10 חברים. אהרון - מה הצעד הבא? אני בפנים....

נ.ב. - רשמתי כבר את הטיסה של ליל חמישי

היי, אמון,

קודם כל אני מודה על "הבעת האמון". מה זה 10 חברים? קטן עלינו..........

שנית, כל אחד מהחברים שמשתמש בתוכנה-אתר הזו והוא גם בעל ID של VATSIM יכול להרשם כחבר

בקהילה של VATIL.

אישית, גם כדי לנצל את כל היכולות של התוכנה הזו, אני ממליץ להרשם ולרכוש את ה-PREMIUM. לטעמי, זו

השקעה בפיתוחים עתידיים של המתכנת המוכשר ותיגמול עבורו על העבודה שלו בפיתוח המוצר הזה.

לכן, ראשית, להרשם באתר וכן הלאה (הייתי רושם אותך בעצמי אך אין לי את מספר ה-ID שלך).

פורסם

ניסיתי, אבל לפי מה שהבנתי מהמדריך שלהם, רק יוצר ה"קהילה" רשאי להזמין חברים (http://www.vroute.net/content/view/74/44/) יש גם איזו זיקה לחברת תעופה וירטואלית, אבל אני לא בטוח שזה חובה (אפשר לרשום אותנו כ TFC VA....)

ה ID שלי בואטסים הוא 1002720. אשמח לקבל הזמנה....

פורסם
ניסיתי, אבל לפי מה שהבנתי מהמדריך שלהם, רק יוצר ה"קהילה" רשאי להזמין חברים (http://www.vroute.net/content/view/74/44/) יש גם איזו זיקה לחברת תעופה וירטואלית, אבל אני לא בטוח שזה חובה (אפשר לרשום אותנו כ TFC VA....)

ה ID שלי בואטסים הוא 1002720. אשמח לקבל הזמנה....

1. פתחתי קהילה חדשה ב-VROUTE בשם TFC Group

2. הזמנתי אותך להצטרף.

3. כדאי להעביר את המסר לכל "שרוטי" TFC השבוע....

להשמע.

פורסם
אהרון,

אני רשום בקהילת VATIL, ומתוך סקרנות חיפשתי את TFC ולא מצאתי,

האם זה בגלל שזו לא גירסת פרימיום?

או שאני לא יודע לחפש.

משה, שלום,

http://www.avsim.com/pages/0209/VRoute/VRoute.htm

בלינק הנ"ל תוכל לקרוא "טיסת ניסוי" של אחד מעורכי AVSIM מפברואר השנה.

אני משער שתמצא שם את התשובה, ואם לא, שלח לי את ה-ID שלך.

להשמע.

פורסם

שלום אהרון ותודה,

לא ראיתי משהו שקשור ל-TFC השבועי בלינק,

הבנתי שפתחת קבוצה ל-TFC וחיפשתי אותה,

אני מבין שזה לא קשור לגירסת ה-PRIMUM,

ובכל זאת אני לא מצאתי את קבוצת ה-TFC.

בכל מקרה, ה-ID שלי הוא 908711, אם זה יעזור.

תודה מראש.

פורסם
שלום אהרון ותודה,

לא ראיתי משהו שקשור ל-TFC השבועי בלינק,

הבנתי שפתחת קבוצה ל-TFC וחיפשתי אותה,

אני מבין שזה לא קשור לגירסת ה-PRIMUM,

ובכל זאת אני לא מצאתי את קבוצת ה-TFC.

בכל מקרה, ה-ID שלי הוא 908711, אם זה יעזור.

תודה מראש.

משה, שלום,

צרפתי אותך לרשימת חברי TFC עפ"י ה-ID שנתת.

דווח לי אם אתה רואה את TFC במסגרת COMMUNITIES

בדף הפתיחה (כפתור INFO).

למען הסדר, אני מבין שחברות פירושה גם שימוש בתוכנה-אתר

וניתן לרשום עד 10 הזמנות של משתמשים. ייתכן שכאשר רוכשים

את גרסת הפרמיום, ניתן להרחיב את מספר החברים בקהילה (גם

הגיוני כלכלית מבחינת המתכנת....) .

להשמע.

פורסם

אהרון,

קודם כל תודה שצרפת אותי, אך עדיין אני לא רואה

בחלון הימני את ה-TFC, יש המון חברות, אך לא את TFC.

בחלון השמאלי אני רואה את החברות שלי ב-VATIL, אך בימין

אין זכר ל-TFC.

אני מזכיר לך, לי יש גירסה חינמית, למרות שלא נראה שזה משנה בקטע הזה.

אם אתה משוכנע שזה כן תלוי, תודיע לי ואבדוק רכישה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...