E.Z פורסם נובמבר 1, 2009 דיווח פורסם נובמבר 1, 2009 כולם מכירים את זה שאתם ממריאים מצמידים LNAV VNAV פתאום בסיד המטוס שובר במקום ימינה שמאלה הטייס מתחרפן בקשי חוטף עצבים בקשר ולקרבל נופל עוד טלטל כי הוא נכנס לנתיב של אמיר פז שטס כ "שיכור 3" לתל נוף, לכן אתם לא בסימולטור כדי שישרוף חשמל ומתפקדים על תקן עציץ תפקיד המוניטורינג חשוב ביותר והנה הדוגמא: יצאתי עם אשתי לסופש בפריז ביום חמישי על טיסה 325 - המטוס ECA יצא ב D6 ב 18:07 ההמראה - DEENA 1C מסלול 12, ישר אחרי ההמראה בגובה 540 החלה פניה לטרק 290 משום מה כיוון שמדובר בנקודות צפות (כנראה) המטוס לא התיישר אלא התחיל לשבור ישר לפנייה ימנית לא מובנת, התערבות מהירה של הטייסים ומעבר ל HDG SELECT תיקן את המצב ואחרי SIX בוצעה חזרה ל LNAV, והקפטן הסביר את זה במפורש כבעיית תוכנה. כאמור מה שבאמת מנע פאדיחה זה ניטור של שני הטייסים בשלב קריטי של הטיסה ורדיפה עם ה HDG לכיוון הטרק אפילו ש LNAV עדיין מוצמד. מה שתסכימו איתי ולפחות לפי מה שרואים בתמונות שאנשים מפרסמים לא קורה ורואים את זה על מכ"ם שטייס מתברבר ולא מפוקס קשה מאוד לצאת מזה , לכן הלקח החשוב ולפחות ממה שראיתי בצורת העבודה זה נושא המוניטורינג שיכול לסייע בפעולה מונעת בעוד כל מיני תחומים לדוגמא איבוד דיחוס שלפעמים בשלבים הראשונים סמוי מהעין עוד כל מיני. בקיצור שימו עין בעיקר שמדובר ב 777 של PSS :drinking:
Ilan Nemirovski פורסם נובמבר 1, 2009 דיווח פורסם נובמבר 1, 2009 חח טוב לשמוע שזה קורה גם במציאות,תודה על השיתוף ואני בטוח שנהנת! נ.ב בוא לבקר: יום חמישי ב17 עד 23
Ittai Arnon פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 מאוד מוזר לשמוע ש"זה קורה". LNAV במקרה הזה חייב להיות מוד 'בטוח'. איני חושב שנושא בקרת הטייסים הוא הנקודה המרכזית וכן אני הייתי הולך ובודק את המערכת שוב על אחת כמה וכמה שמדובר במטוס מתקדם כלכך. כמו כן מאוד חשוב לראות מה מוכנס ב FMC שכן שאתה מכניס STAR או SID זה שם של שורת נ"צ שה FMC קורא ולכן ייתכן ששם נמצא הבאג. כוונתי היא שבסוף המוד האוטומטי הנ"ל הינו חלק ממערכת האוטומיזציה, דרך אגב בדיוק כמו HDG SEL ושזה תופס אותך שאתה ממריא משדה עמוס באירופה או ארה"ב, שדה לא מוכר, שלא כמו בן-גוריון, ובמזג אוויר, זהו לא עניין של 'לסמוך על המערכת' 'או בקרת טייסים'. אסור שיקרו דברים כאלו כי מספיקה הפעם האחת של שילוב כל הדברים שהזכרתי מעלה + איזשהו באג של המערכת שגבר קרה וזהו מתכון לאסון. דרך אגב - נזכרתי בתאונה של אמריקן אירליינס בקולומביה, 757-200 עם טייסים מאוד מנוסים שפשוט הובל להרים. איני זוכר את התאריך המדויק. תודה על העדכון אלעד ואם יש התפתחויות שאתה שומע בנושא, אנא עדכן.
Ittai Arnon פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 מאוד מוזר לשמוע ש"זה קורה". LNAV במקרה הזה חייב להיות מוד 'בטוח'. איני חושב שנושא בקרת הטייסים הוא הנקודה המרכזית וכן אני הייתי הולך ובודק את המערכת שוב על אחת כמה וכמה שמדובר במטוס מתקדם כלכך. כמו כן מאוד חשוב לראות מה מוכנס ב FMC שכן שאתה מכניס STAR או SID זה שם של שורת נ"צ שה FMC קורא ולכן ייתכן ששם נמצא הבאג. כוונתי היא שבסוף המוד האוטומטי הנ"ל הינו חלק ממערכת האוטומיזציה, דרך אגב בדיוק כמו HDG SEL ושזה תופס אותך שאתה ממריא משדה עמוס באירופה או ארה"ב, שדה לא מוכר, שלא כמו בן-גוריון, ובמזג אוויר, זהו לא עניין של 'לסמוך על המערכת' 'או בקרת טייסים'. אסור שיקרו דברים כאלו כי מספיקה הפעם האחת של שילוב כל הדברים שהזכרתי מעלה + איזשהו באג של המערכת שגבר קרה וזהו מתכון לאסון. דרך אגב - נזכרתי בתאונה של אמריקן אירליינס בקולומביה, 757-200 עם טייסים מאוד מנוסים שפשוט הובל להרים. איני זוכר את התאריך המדויק. תודה על העדכון אלעד ואם יש התפתחויות שאתה שומע בנושא, אנא עדכן.
אורח פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 איתי התאונה שאתה מדבר עליה, היתה בזיון של שני הטייסים שלא ביצעו CRM בסיסי. הקברניט הזין נקודה לא נכונה ל FMC , הבעיה היתה שהיו מספר נקודות עם שם זהה, כאשר הראשונה ברשימה שבדר"כ אמורה להיות הקרובה ביותר אל המטוס, היתה בנתיב מקביל למיקום המטוס. במקום לבדוק נ"צ תואם, הוא לחץ EXE בלי שה FO בדק ושיגר את המטוס מחוץ לנתיב לכיוון הר. טעות שניה, הם היו בהנמכה לשדה שנמצא בין הרים, פתחו מעצורים בלי לשם יד על הידית כנהוג, כדי לזכור שהמעצורים פתוחים. כשהם שמו לב שהם בדרך להר, פתחו מנועים וניסו לטפס מעל, רק שהמעצורי האויר הפריעו להם והם גרדו את ההר והתרסקו. שום טעות של מערכת הניווט. איך אומרים בחיל, אישי צוות אויר. מסכים איתך שבמקרה של אלעד יתכן והיתה תקלה במערכת הניווט או שהוכנס SID לא נכון \ טעות ב DB של אותו מטוס. אלעד יכול להיות שהיתם עם סינרי של FS9 וטסתם על FSX ? אחת הסיבות למשל שתמיד אנחנו מעירים לטייסים הוירטואלים שמציגים תמונות קוקפיט על שה HDG לא עוקב אחרי הטיסה, זה זה. ברגע שה HDG שלך עוקב אחרי הטיסה, אין בעיה לעבור זריז מ LNAV ל HDG SEL ולבצע "ידני".
E.Z פורסם נובמבר 2, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 הסיד היה בוודאות D1C בכל מקרה ממה שראיתי בעבודה בקוקפיטים לפני שהמטוסים יוצאים וגם בטיסה הזאת הסיד שמצוייר הוא לא רציף יש את הקשת פניה לטרק ואת הטרק מצוייר בניפרד מנותק ממנו זאת בהחלט יכולה להיות בעיית תוכנה שגרמה לפניה שמאלה אחרי סיום הפניה לטרק. אגב זה לא חדש שלפעמים התוכנה לא מושלמת ממה שאני יודע מההדרכות צי 767 שעברתי במסגרת השת"פ המטוס לפעמים מזייף בכניסה לריתוקים והרבה פעמים מתערבים לו ב HDG SEL. עוד דברים מעניינים שהיו בטיסה הזאת היא שעל הסיד עצמו ועל ה UL53 ישב כל השקע שהיה בדרכו לארץ והמטוס זגזג בין הכתמים האדומים במכ"מ כנ"ל גם אתמול בדרך חזרה - הנמכה 6 לרימון עם ירח מלא קוקפיט חשוך ומסביב 180 מעלות מנצנצים ברקים בלי סוף- פשוט מדהים ! הדובדבן שבקצפת היה ציפור שנמרחה על הקוקפיט בפיינל באזור גובה 3 השאירה כתם מגעיל של נוצות בלי לבקש רשות :-)
Ittai Arnon פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 הסיד היה בוודאות D1C בכל מקרה ממה שראיתי בעבודה בקוקפיטים לפני שהמטוסים יוצאים וגם בטיסה הזאת הסיד שמצוייר הוא לא רציף יש את הקשת פניה לטרק ואת הטרק מצוייר בניפרד מנותק ממנו זאת בהחלט יכולה להיות בעיית תוכנה שגרמה לפניה שמאלה אחרי סיום הפניה לטרק.אגב זה לא חדש שלפעמים התוכנה לא מושלמת ממה שאני יודע מההדרכות צי 767 שעברתי במסגרת השת"פ המטוס לפעמים מזייף בכניסה לריתוקים והרבה פעמים מתערבים לו ב HDG SEL. עוד דברים מעניינים שהיו בטיסה הזאת היא שעל הסיד עצמו ועל ה UL53 ישב כל השקע שהיה בדרכו לארץ והמטוס זגזג בין הכתמים האדומים במכ"מ כנ"ל גם אתמול בדרך חזרה - הנמכה 6 לרימון עם ירח מלא קוקפיט חשוך ומסביב 180 מעלות מנצנצים ברקים בלי סוף- פשוט מדהים ! הדובדבן שבקצפת היה ציפור שנמרחה על הקוקפיט בפיינל באזור גובה 3 השאירה כתם מגעיל של נוצות בלי לבקש רשות :-) לגבי אתמול בלילה טסתי לג'נבה והיה פשוט מדהים לראות את כל הדיסקוטק הזה, העביר לי שעה בטיסה במהירות הברק "תרתי משמע" לגבי זיופי המערכת אין לי מושג איך זה בבואינג אני יכול לומר שאצלנו המערכת מאוד מדוייקת עשיתי כבר SID ממש לא פשוטים באיטליה, אוסטריה אינסבורג, שוויץ סיון, והכל היה פיקס, כלל ריתוקים, אז או זה הטייס או שזו המערכת.
Etai Charit פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 זו גם לא בעיה במערכת הניווט. זו בעיה מאוד-מאוד בסיסית, ברמה שלומדים בשיעור הראשון ברובוטיקה - בקרה פרופורציונאלית-אינטגרלית מהרמה הפשוטה ביותר. הטייסים סה"כ פעלו יפה כמו שהם מכירים, בשביל זה הם שם. לסיכום: 767.
אורח פורסם נובמבר 2, 2009 דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 זו גם לא בעיה במערכת הניווט. זו בעיה מאוד-מאוד בסיסית, ברמה שלומדים בשיעור הראשון ברובוטיקה - בקרה פרופורציונאלית-אינטגרלית מהרמה הפשוטה ביותר. הטייסים סה"כ פעלו יפה כמו שהם מכירים, בשביל זה הם שם. לסיכום: 767. אתה צודק ב 76 זה לא היה קורה ECA = 772 :evilbat:
E.Z פורסם נובמבר 2, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 2, 2009 זו גם לא בעיה במערכת הניווט. זו בעיה מאוד-מאוד בסיסית, ברמה שלומדים בשיעור הראשון ברובוטיקה - בקרה פרופורציונאלית-אינטגרלית מהרמה הפשוטה ביותר. הטייסים סה"כ פעלו יפה כמו שהם מכירים, בשביל זה הם שם. לסיכום: 767. ידעתי שהצבא יעשה לך משהו....במחזור אלעל הבא יש לך מקום אצלי כחנת"ר תביא מברג פיליפס ופלייר פטנט :idea:
Yakov Kraus פורסם נובמבר 3, 2009 דיווח פורסם נובמבר 3, 2009 הסיפור כי הייתה בעיית תוכנה במטוס האמיתי לא נשמעת סבירה. לא מדובר בתכנון של תוסף בסימולטור אלא בתוכנה אמיתית שהושקעו בה משאבים רבים על יצרני המטוס חברה קטנה בשם בואינג. התוכנה פועלת באלפי מטוסים יום יום. שלושה מחשבים אמתיים מפעילים את התוכנה הזאת במקביל במטוס האמיתי. לדעתי אם קרתה בעיית תוכנה על הצוות היה לדווח על כך על מנת למנוע דבר כזה בעתיד.
Etai Charit פורסם נובמבר 3, 2009 דיווח פורסם נובמבר 3, 2009 זו גם לא בעיה במערכת הניווט. זו בעיה מאוד-מאוד בסיסית, ברמה שלומדים בשיעור הראשון ברובוטיקה - בקרה פרופורציונאלית-אינטגרלית מהרמה הפשוטה ביותר. הטייסים סה"כ פעלו יפה כמו שהם מכירים, בשביל זה הם שם. לסיכום: 767. ידעתי שהצבא יעשה לך משהו....במחזור אלעל הבא יש לך מקום אצלי כחנת"ר תביא מברג פיליפס ופלייר פטנט :idea: בסדר, בלבול קטן בין 77 ל-76, אבל זה לא עד כדי כך נורא עד שאני צריך עכשיו לקבל עונש קורס על 767... אגב, אם כבר, לא מברג ופלייאר, בגרוטאות האלה הדבר היחיד שעוזר זה פטיש 5 וספר תהילים.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 4, 2009 דיווח פורסם נובמבר 4, 2009 הסיפור כי הייתה בעיית תוכנה במטוס האמיתי לא נשמעת סבירה.לא מדובר בתכנון של תוסף בסימולטור אלא בתוכנה אמיתית שהושקעו בה משאבים רבים על יצרני המטוס חברה קטנה בשם בואינג. התוכנה פועלת באלפי מטוסים יום יום. שלושה מחשבים אמתיים מפעילים את התוכנה הזאת במקביל במטוס האמיתי. לדעתי אם קרתה בעיית תוכנה על הצוות היה לדווח על כך על מנת למנוע דבר כזה בעתיד. מחזק. אם אני טייס מרושיין מכשירים ורוצה להתאמן FSX, אני לא יכול לרשום את השעות האלה ב LOGBOOK. למה? כי הסימולטור של מיקרוסופט לא קיבל אישור ולידציה מארגון ה FAA שאחראי על אישור כל מה שמתרומם מעל הקרקע בארצות הברית של אמריקה. רב מדינות העולם מיישרות קו עם הדרישות של ה FAA. כדי לקבל אישור של FAA - צריך לעבור משהו כמו שבעה מדורי גיהנום. לכן אני נוטה לשער שאם היה "באג" הוא היה בתכנית של ה SID כפי שהוזנה למערכת ע"י אלעל ולא בעיית תכנה של המערכת עצמה. זה לא יכול להיות תכנה חובבנית של איזה מפתח קוד פתוח בהתנדבות שכל תקלה שלה אפשר לפטור באמירה סתמית של: "בטח איזה באג..."
E.Z פורסם נובמבר 4, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2009 ברוכי ה DB של המחשב במטוסים האלה נוצר על ידי חברה חיצונית (לדעתי HONEYWELL) אלעל לא יוצרת אותם אלא רק מתקינה אותם בדיוק כמו שאתה מתקין ערכת הפעלה בבית
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 4, 2009 דיווח פורסם נובמבר 4, 2009 ברוכי ה DB של המחשב במטוסים האלה נוצר על ידי חברה חיצונית (לדעתי HONEYWELL) אלעל לא יוצרת אותם אלא רק מתקינה אותם בדיוק כמו שאתה מתקין ערכת הפעלה בבית אם כן נשאלת השאלה איך באמת קורה שבתהליך SID מוכן מראש יש מצב של DISCONTINUITY? בנוסף, אם אני זוכר נכון מערכת FMS אמורה להתריע על מצב כזה.
E.Z פורסם נובמבר 4, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2009 ברוכי ה DB של המחשב במטוסים האלה נוצר על ידי חברה חיצונית (לדעתי HONEYWELL) אלעל לא יוצרת אותם אלא רק מתקינה אותם בדיוק כמו שאתה מתקין ערכת הפעלה בבית אם כן נשאלת השאלה איך באמת קורה שבתהליך SID מוכן מראש יש מצב של DISCONTINUITY? בנוסף, אם אני זוכר נכון מערכת FMS אמורה להתריע על מצב כזה. לא היה מדובר ב DISCONTINUITY הציור נראה קטוע ויזואלית במחשב הכל היה רציף
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2009 דיווח פורסם נובמבר 4, 2009 http://www.honeywell.com/sites/aero/Fli ... 84BC08.htm קצת על המוצר ופה מורידים עידכון NAV !!!! https://www.honeywellaes.com/redirectio ... ing=navdb1 טירוף