Etai Charit פורסם נובמבר 7, 2009 דיווח פורסם נובמבר 7, 2009 שלום לכולם, זהו לא תחקיר ארוע מקצועי, אלא ארוע משמעתי שלא אפרסם כאן את התחקיר המלא שלו אלא רק לידיעת חברי הפורום מה קורה עם דברים כאלה. רקע: ח"א הוירטואלי (vIAF) קם לאורך זמן רב ובהשקעה רבה של המון נפשות פועלות. נעשו המון פעולות שאיפשרו להשיג אישורים והסכמים שונים מול גורמים בואטסים בישראל ובעולם. גם ניסוח ודיונים על ההסכמים האלה הם כאב ראש לא קטן, בנוסף לתנאים המקדימים להם, שהם כאמור עבודה רבה. על מנת לאפשר המשך פעילות ואף התרחבות לתחומים חדשים, יש לשמור על רמת משמעת גבוהה בתוך הארגון וכן להפגין רמה גבוהה של אכיפה עבור אלו שאינם שייכים לארגון ולא זכאים לפריבילגיות שהוא מאפשר, בדמות נהלי טיסה של ח"א ברשת. הארוע: המראתי לטיסה מבן גוריון מערבה, DEENA1E. לאורך ה-SID אני מקבל אזהרת TA בדיוק מאחורי. אני חושב שזה בסה"כ מטוס נוסף על אותו נתיב העזיבה שלא מדווח בקשר ולא שומר הפרדה. פניתי צפונה מנתיב העזיבה הרגיל על מנת לפנות לו את הנתיב הסטנדרטי, שיעקוף וגמרנו. לאחר הפנייה ראיתי שהוא פנה יחד איתי, הדביק אותי לחלוטין וכעת מ-TA נהפך ל-RA. נשמעתי להוראות ה-RA ואני רואה שהוא עדיין איתי. המחשבה הראשונה היתה - באג ברשת, חיבור כפול שלי, כל הזמן יש דברים מוזרים כאלה. תו"כ שאני מעביר TCAS ל-TA ONLY, מחבר בחזרה LNAV VNAV ודיירקט לגיטלה, החלטתי להסתכל מבחוץ לכיוון ה'איום', וזיהיתי מטוס קרב יושב לי על הזנב, בצורה די מגושמת ועושה עליי מעין יעפים מתוך נסיון לשמור על הזנב שלי. רק לציין כי אותו טייס (שפרטיו - שם, מספר, או"ק, סוג מטוס, שעת הארוע, שדה המראה - שמורים במערכת) היה מחובר כבר זמן כלשהו לפני ההמראה שלי, וחבר אליי ללא שום שיח איתי. לאחר שהערתי לו בהודעה פרטית - ניתק מגע. ניסיתי להמשיך להסביר לו בתקיפות על העבירה שביצע והמלצות לעתיד, הוא לא ענה לי להודעות הפרטיות ולאחר כמה דקות גם התנתק. תזכורת, תנאים ליירוט וליווי מטוס קרב: 1. חברות ב-VIAF. 2. מרחב אווירי מאושר (ישראל). 3. הסכמת המטוס המיורט/מלווה. במקרה הנ"ל רק סעיף 2 היה תקף. צריך את כל השלושה. נא לא ליפול לפינות האלה, רבותיי. כולם כאן אנשים בוגרים, גיל מינימום הצטרפות לואטסים הוא 13. מצופה להפגין רמה מסויימת של בגרות. רוצה לטוס ברשת - לקרוא נהלים, להכיר. טעית? מישהו העיר לך באופן פרטי? ענה לו, ברר את העניין, קח אחריות על הטעות ודאג שלא תישנה. שבת שלום לכולם.
תומר עינבר פורסם נובמבר 7, 2009 דיווח פורסם נובמבר 7, 2009 אני חושב שבכל זאת האירוע מתאים לפורום ATC / תחקירים. דעתי בנושא היא כזו: אני מניח שליווי ללא הסכמה של המתלווה זו עבירה על החוקים וההסכמיות של VATSIM ושל VIAF. מעבר לכל העניין של נכון או לא נכון לעשות ליווי ללא הסכמה, צריך להשתיל באנשים את עניין התקשורת הדו-צדדית, ובנוסף, הם צריכים ללמוד שהדבר הנכון (החכם) לעשות הוא להודות בטעות, ולא לחזור עליה. עניין הגיל 13 שלפי דעתי נמוך מידי, אין הרבה ילדים בני 13 שהם מבוגרים לגילם ומפעילים שיקול דעת נכון. בכל זאת, נקווה שזה לא יקרה בשנית, ואם כן, יש לנקוט באמצעים הדרושים.
Barak Zohar פורסם נובמבר 7, 2009 דיווח פורסם נובמבר 7, 2009 איתי ותומר, מסכים עם כל מילה שאמרתם ומצטרף להערות כי זה לא הגיוני שאנחנו בח"א משקיעים כל כך הרבה בשביל החייל ולהחזיק אותו יציב ובלי בעיות מיותרות ומישהו עושה מה שבא לו ובלי לדפוק חשבון לאף אחד. לכן אירועים כאלו לא יתקבלו אצלנו ב VATIL וכל אירוע כזה יראה בחומרה!!! (שלא תגידו שלא אמרנו)!
Izik Bakshi פורסם נובמבר 7, 2009 דיווח פורסם נובמבר 7, 2009 חברים שימו לב בבקשה והקפידו על החוקים והנהלים, זכרו שכאשר עוברים על החוקים אז זה לא משפיע רק עליכם אלה יכול לגרור השפעות נוספות כדוגמת ח"א הוירטואלי. נפתח תחקיר בנושא מול המעורבים, מסקנות בהמשך.