עבור לתוכן
Itay Zecharia

השפעת מהירות האינטרנט על הטיסה ברשת

Recommended Posts

פורסם

עם הכניסה החדשה למהירויות החדשות של כלל החברות ישנה תחרות ממש לא קטנה.

לפני השדרוג רציתי לדעת אם יש קשר כלשהו לתשתית האינטרנט, או לספקית, מבחינת מהירות ואיכות החיבור על הטיסה ברשת.

אני מדבר על שרתי קול ושרתי החיבור הרגילים. יהיה הבדל משמעותי בין 2.5MB לבין 5MB בחיבור לרשת?

*כרגע אני גולש תחת נטיוז'ן עם תשתית ADSL של בזק במהירות של 2MB (עם רשת למחשב נוסף בכבל טורי).

דבר נוסף, יכול להיות שברשת אלחוטית תחת המהירות הנוכחית (2MB) אני אקבל מהירות גבוהה יותר מאשר השימוש הקיים בכבל רשת הטורי?

פורסם

איתי שלום

בקשר לגלישה באלחוטי אז האיכות גלישה באלחוטי היא לא כמו שהמחשב מחובר עם כבל למודם אלא אם יש

לך ראוטר תותח או שאתה יושב מאוד קרוב לראוטר.

דבר שני אני גולש עם 1.5 מגה ואין לי שום בעיה עם עם הטיסה ברשת וגם אני מחובר ל-adsl אבל אני יודע

שיש דבר כזה שנקרא gamer תברר אצל הספק שלך

מקווה שעזרתי

פורסם

מבחינת טיסה ברשת - רשת ווטסים תוכננה ועבדה על מהירויות של מודם אנלוגי 56K פרוטוקולי הקול אולי השתפרו במעט והדרישה עלתה - מהירות של 750- 1.5 מספיקה בהחלט, התלות של בספק מתבטאת בשאלה האם הם עושים תעדוף פורטים או לא עושים לפורטים שווטסים משתמשת בהם.

עד היום עיקר הניסיון השלילי היה עם 012 , עם בזק בינלאומי ו013 לא ידוע על בעיות הפיתרון של חברות שבהם יש או יהיו בעיות תיהיה כנראה התקנת חבילה סוחטת כספים שנקראת חבילת גיימרים שמתעדפת לך פורטים לטובת משחקים.

לגבי רשת אלחוטית וכבל רגיל- תקשורת אלחוטית נכון להיום בתקנים הסטנדרטים B\G איטית יותר מתקשורת כבל רשת רגיל ואפילו פחות יציבה, אבל בהחלט מספיקה לדרישות של אינטרנט חיצוני ובפרט לדרישות ווטסים, אצלי בבית זרקתי את הראוטר בחדר נפרד ושני המחשבים אלחוטיים ואין בעיות ולא אמורה להיות לך בעייה כל עוד כיסוי הקליטה סביר.

פורסם
איתי שלום

בקשר לגלישה באלחוטי אז האיכות גלישה באלחוטי היא לא כמו שהמחשב מחובר עם כבל למודם אלא אם יש

לך ראוטר תותח או שאתה יושב מאוד קרוב לראוטר.

דבר שני אני גולש עם 1.5 מגה ואין לי שום בעיה עם עם הטיסה ברשת וגם אני מחובר ל-adsl אבל אני יודע

שיש דבר כזה שנקרא gamer תברר אצל הספק שלך

מקווה שעזרתי

הפרוטוקול החלש יותר של WIFI עובד על 10 מגה לשניה שזה הרבה מעבר לכל מה שספקית אינטרנט מעניקה לך

פורסם

מדבריכם אני מבין שכדאי ועדיף להשאר עם הכבל הטורי.

פשוט איש התמיכה בנטויז'ן היה כל כך בטוח בעצמו שראוטר יגביר את מהירות העברת הנתונים בכמה מונים. לאלתר אני מבין שזו רק שיטת מסחר מתוחכמת.

שמעתי דבר נוסף, אני חושב מטכנאי בזק, שבמידה ואתקין מודם אלחוטי ואחבר את אחד המחשבים ישירות למודם עם כבל, אז כמובן שהגלישה במחשב זה תהיה מהירה הרבה יותר.

זו השקעה של בין 0 ש"ח בבזק ל-265 ש"ח בנטויז'ן. לא ביג דיל, השאלה אם זה נחוץ, כי עד עכשיו ברוך ה' לא הצטרכתי לפתוח פורטים ולהגדיר כל מיני הגדרות למיניהן.

פורסם

רגע אם את מתכוון לכבל טורי בין שני מחשבים ללא ראוטר אז זאת השיטה הכי רעה לחיבור אינטרנט.

הטכנאי של בזק בלבל לך את המוח אין קשר כמו שעידו כתב המהירות של האינטרנט היא בקושי רבע מיכולות השידור של כרטיס אלחוטי על תקן B .

פורסם

אלעד הטכנאי בנטויז'ן הציע מודם אלחוטי Level 1 על תקן N עד 300Mbps במחיר 265 ש"ח.

אז מה שאני מבין מדבריך שהדבר הכי טוב זה ראוטר, כשאחד המחשבים מחובר אליו עם כבל רשת והשני מחובר עם כרטיס אלחוטי.

נכון?

פורסם
אלעד הטכנאי בנטויז'ן הציע מודם אלחוטי Level 1 על תקן N עד 300Mbps במחיר 265 ש"ח.

אז מה שאני מבין מדבריך שהדבר הכי טוב זה ראוטר, כשאחד המחשבים מחובר אליו עם כבל רשת והשני מחובר עם כרטיס אלחוטי.

נכון?

בחיים אל תקנה ראוטרים מהגנבים האלו ספקי אינטרנט ישראלים = גנבים עושקי עם ישראל כמו חברות הסלולר.

הם משתמשים בבורות של אנשים בכדי לדחוף להם כל מיני שטויות שהיה עולה יותר זול להתקין לבד. באירופה חברות לא היו מעיזות להוליך כך שולל את המשתמשים.

עזרתי לאבא שלי באילת להתקין ראוטר אלחוטי מכיוון שיש לו לאפטופ ורוצה להסתובב איתו בבית. קניתי ראוטר אלחוטי בעצמי כשהייתי בארץ, יותר זול (והתקנה מהירה) ממה שאמרו לי בטלפון 012 ...הם אמרו לי בכלל שלא אצליח לחבר אותו.

נו באמת, שקרנים או מה? חשבו מצאו איזה טמבל למכור לו ראוטר שאני יכול לקנות בעצמי בחנות ביותר זול.

למה חוסמים לכם שם פורטים בכלל? מה זה השטויות האלה חבילת גיימרים? איזה תכסיס מגעיל.

ואתה מציין כמה DOWNLOAD נותנים לך, יש לך מושג כמה UPLOAD נותנים עם החבילות האלו?

טוב סליחה לא באתי לבאס אתכם, לפחות יש לכם אוכל נהדר בארץ ומזג אויר יותר טוב מכאן בהולנד! :-)

שורה תחתונה: אל תקנה כלום מספקי אינטרנט, אלא אם כן אתה לא רוצה להתעסק עם התקנה לבדך. ואם לא אכפת לך מהכסף ואתה רוצה שתהיה להם איזה סוג של אחריות\שירות כלפי ההתקנה שיבצעו אז לך על ההצעה שלהם.

ושוב, לטוס ברשת באמת לא צריך חיבור מטורף מדי.

פורסם

איתי מאיפה הבנת ממני שאני ממליץ לחבר כבל עם ראוטר אלחוטי אצלי בבית אני עובד עם ראוטר אלחוטי ללא כבלים פרט לכבל החשמל והטלפון לחיבור ADSL , שני המחשבים וה WII מחוברים אלחוטית וזה עובד יופי

אין לך מה לקנות ראוטר בתקן N אלא אם הכרטיסי רשת גם תומכים בתקן הזה ובטח לא ראוטר של LEVEL1 שזה הדרק של הדרק

נוריאל- את חסימת הפורטים לא ישראל המציאה בחול בארה"ב זה הגיע לתביעה משפטית וחקירה פלילית על ספקי אינטרנט חוץ מיזה אתה צודק אין מה לקנות ראוטר מספקית הממשקים היום ידידותיים ועם קצת הבנה מנימאלית ומדריך למשתמש אפשר לחבר בלי בעיה.

פורסם

אלעד הנושא הזה ממש בלבל אותי.

שלא נדבר על בזק שנותנים מודם בחינם... לא יודע אפילו על איזה תקן.

במקום להתעייף... אני מניח שאתם יותר מנוסים.

מה כדאי ועל מה ללכת?

המצב: 2 מחשבים עם כרטיסי רשת Onboard 10/100 רגילים לחלוטין עם מהירות 2MB.

עשיתי קצת שיעורי בית על העניין וראיתי מגוון עצום של ראוטרים מכל הסוגים.

הבנתי שבבית עם 2 מפלסים ומעלה כדאי 300bps.

לגבי הראוטר, על איזו חברה ואיזה תקן ללכת אלעד?

פורסם

אני לא מכיר שיש קשר ליכולת קליטה ביחס לתקן אבל כאן יכול מאוד להיות שאני טועה, בכל מקרה כמו שאמרתי לתקן N אתה צריך גם כרטיסים אלוטיים תואמים

אתה מדבר על בית דו מפלסי- אם שני מחשבים - יש לך צנרת שאתה יכול העביר בה כמו שצריך כבל רשת כי אם כן חסוך את נושא האלחוט במידה ואין לך אלחטיי ייתן פתרון סביר אבל קשה מאוד לחזות את יכולת הקליטה בבתים כאלה זה פונקציה של כמה קירות, מרחקים וכו.

ראוטרים מומלצים לינקסיס ו NETGEAR שאיתו אני עובד.

בזק (טלפונים) נותנת לכל מי שמתחייב ל שנתיים על 2.5 ראוטר של DLINK עם מודם ADSL מובנה שלפי מה שראיתי הוא לא רע , הוא גם מאפשר שרת מדפסות וחיבור יש של DOK

שוב אתה צריך להחליט מה טוב לך בגדול רוב הראוטרים שמוכרים אם לא כולם בארץ יודעים להתחבר לציוד קצה של בזק והוט.

פורסם

אחרי ביקור בסניף החדש של פנדה היום והתייעצות עם המוכר שכביכול צריך להיות בעל אינטרסים, אבל התברר שהוא היה נטול אינטרסים לחלוטין.

הצגתי בפניו את המצב של שני מחשבים עם כבל טורי, והוא אמר שאם לא מפריע לך שיש להדליק את המחשב המארח בכל פעם שרוצים להשתמש במחשב השני, אז חבל לקנות ראוטר מהסיבה שזו בדיוק אותה עבודה, רק שבראוטר המחשבים לא תלויים אחד בשני.

והעניין של חלוקת מהירות שונה בין שני המחשבים או קבלת קצב העברת מידע מהיר יותר עם ראוטר אלחוטי מאשר כבל טורי זה מיתוס.

כנראה שאני אשאר עם הכבל בסופו של דבר :)

או כמו שראיתי באחד המקומות בעבר:

"המוטו של ווינדוס - 'אם זה עובד, אל תגע בזה' "

תודה רבה לכולם.

פורסם

היי,

אני הלכתי על המבצע בבזק..

אגב הוא תקף לכל מי שהתחבר במהירות 2.5 ומעלה - היום אני חושב מקבלים גם D-LINK אבל לדעתי כבר דגם אחד יותר מתקדם..

שלי תומך בתקן B.G הבסיסיי

לטעמי הוא מעולה..אומנם אם הייתי קונה אותו דגם בדיוק לבד היה יותר זול ב 100-150 שח אבל רציתי לחסוך הבלאגן..לחפש וכו..

חוץ מזה את ההתקנה עשיתי לבד!!! על התקנה רצו עוד 200 שח גנבים...

זה לא מסובך וכל אחד שיש לו ידע בסיסי ויודע לקרוא מדריכים יכול לעשות זאת לבד..

ברור שקווי יותר טוב מאלחוטי ולא להיפך!!!

פורסם
יותר טוב קווי מאלחוטי רון? מאיזו סיבה?

באלחוטי אתה מאבד PACKETS ואם אתה עומד להפעיל גם VROUTE וגם FSC גם FSINN ו FS אז מומלץ שתהיה מחובר קווית. יכול ואלחוטי יתן לך בדיוק אותו הדבר אם החיבור ממש טוב (סיגנל טוב), אך תמיד ליתר ביטחון תידע שקווי לא מאבד אף PACKETS באוויר.

פורסם

קודם כל אני מתכוון לחיבור קווי לראוטר לעומת אלחוטי!

וגם כתבו פה את הכל ..עניין של מרחק המשפיע על איכות הרשת "ממ"ד הוא שיקול נוסף.

מה שכן אני לא מומחה..!! מבחינת יציבות הרשת כן אלחוטי הרבה יותר רגיש, מעבר לנושא מרחק וממדי"ם אך יכול להיות שראוטר טוב לא תרגיש הבדל..ראוטר פשוט וזול לא מספיק איכותי יכול אולי כן להשפיע לרעה.

פורסם
אז בוא נסתכל אחרת...

רשת בחיבור קווי - או - רשת בחיבור קווי לראוטר?

איפה קצב העברת הנתונים מהירה יותר ומה עדיף מבין השניים?

איתי, אל תבזבז הרבה זמן על העניין הזה. תתחבר איך שתתחבר יהיה בסדר.

ברור שעדיף קווי.

זה הכל...

בהצלחה!

פורסם
אז בוא נסתכל אחרת...

רשת בחיבור קווי - או - רשת בחיבור קווי לראוטר?

איפה קצב העברת הנתונים מהירה יותר ומה עדיף מבין השניים?

ברור שהמחשב שלך לא יעוף כשהוא קשור בכבל...

חה חה סתם צוחק....

איתי, אל תבזבז הרבה זמן על העניין הזה. תתחבר איך שתתחבר יהיה בסדר.

ברור שעדיף קווי.

זה הכל...

בהצלחה!

פורסם

שלום חברים, אני מנוי ב-012 ולאחר שאיימתי שאני מתנתק מהם כיוון שיש להם הרבה ניתוקים הסכימו לחבר אותי למנוי של גיימר ללא כל תוספת !! ומאז יש שיפור בחיבור לרשת מהבחינה שאין יותר ניתוקים, אז לכל מנויי 012 שסובלים מבעיית ניתוקים זה לא קשור לפס רוחב אלא לשרתים של הספק, תתעקשו שיחברו אותכם למנוי גיימר ללא תוספת או שאתם עוברים לספק אחר, אל תוותרו !!

פורסם

מה קורה חברים?

טוב אז ככה....מספיק שיהיה 1.5 וזה יעבוד ממש טוב...כמובן שברשת האלחוטית יש בעיה קטנה...תקן N תקן G לא משנה איזה...המהירות יורדת ב20-30 אחוז.

חסימת פורטים לא ריאלית בארץ ובזה אני אסיים לגבי הפורטים

לגבי גיימר...ספקיות אינטרנט מקבלות(או במקרה הזה ..קונות) כתובות איי פי מסויימות מMED1(אחראית הספקיות בארץ מבחינת יציאה החוצה מהארץ) שבמקרה הזה קוראים להם גיימר...שעובד נורא פשוט...ברגע שאתה מחובר רגיל...אתה עובר ביותר שרתים מאשר בגיימר. נגיד תעשו רגע tracert לפייסבוק(תעשו לי טובה אל תשאלו יותר מדי שאלות...תשאלו את גוגל) תגיעו בערך ל15-20 שרתים(במקרה הזה,זה ראוטרים)....בגיימר למשל...זה יוריד לך את הכמות השרתים ל9-14...קוראים לזה תיעדוף...ספקיות לא מנסות לגנוב כסף מהלקוח כי אינטרנט נחשב ללקוח רגיל כגלישה(לראות תמונות ואתרי חדשות וכל מיני שטויות כאלה ואחרים.

אבל ללקוח שצריך את הגישה הכי מהירה לאותו שרת משחק או בורסה(כן כן) יעדיף לשלם יותר כסף...ליאור רק שתדע שלפעמים יש מצב שהיו מנתקים אותך...תלוי על איזה נציג או נציגה נפלת...

ezman ...תשובה נכונה...בערך...אבל היא מספקת בהחלט

איתי...מה שאתה מדבר עליו זה נושא מאוד כואב...זה אף פעם לא עובד! יש בארץ ראוטר נורא נחמד בשם tp-link ...150 ש"ח...גרושים(רק אם אתה בתשתית של הוט...תבקש מהם MPLS)....וכמובן שעדיף קווי!

"

והעניין של חלוקת מהירות שונה בין שני המחשבים או קבלת קצב העברת מידע מהיר יותר עם ראוטר אלחוטי מאשר כבל טורי זה מיתוס."

אהבתי...אבל המיתוס מאומת!...בראוטר יש משהו שנקרא QOS...תחפש בויקיפדיה...תקרא קצת...מחשב לא מסוגל לחלק מהירות בין המחשבים כשהוא מחובר כ.רשת לכ.רשת

nuriel77 - לא מדוייק...אתה לא מאבד packets....אתה מאבד מהירות!..שני דברים שונים!

עידו...זה לא נכון....לך למחשב קווי ומחשב אלחוטי....בכל אחד תעשה בדיקת מהירות....לא יצאו אותו דבר...אין פה קשר לספקית!

מקווה שעניתי לכם על הכל..ולא שכחתי כלום...לשאלות נוספות תשאלו את גוגל:P

פורסם

איזה מהירות יורדת בדיוק כרטיס רשת אלחוטי איטי מטבעו אבל ביחס לניצול האינטרנט מספק את אותה מהירות שוב -עובדה אצלי התקשורת אלחוטית ועובדת לפחות ב VATSIM הרבה יותר טוב.

לא נכון שאין חייה כזאת תעדוף פורטים הדבר הזה קיים- ספקיות מכחישות אותו אבל בפועל בארה"ב הגיעו לחקירה פלילית של אחת הספקיות שהודת בנושא

וכן ספקיות משחקות שיטת מצליח על הלקוח הישראלי בתור אחד שעבד באחת כזאת ויודע טוב מאוד על שיטות המכירה שלהם -זה נכון !

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...