Baruch Spiegel פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 יש כאן נסיון נואל להפיל על IFS את כל האחריות לסוג של שיממון ברשת שאנשים אולי חשים בתקופה האחרונה. לפני חצי שנה לערך היה מבול של אירועים בחטיבה + ONLINE DAY שבועי קבוע. הרבה חברים טסו ונהנו. דווקא בתקופה הזו IFS היתה בשיא הפעילות עם 2 קורסים בסיסיים במקביל + קורס מכשירים + הכשרות צוות למיניהם. הטענה שמנסים להעלות כאן היא מופרכת בעליל. אולי כדאי לעשות בדק בית בעוד כמה "מחלקות" ותפקידים בחטיבה שנושא הנוכחות והפעילות ברשת הוא בתחום אחריותם. IFS לא היתה מעולם הצינור היחיד לקבלת חברים לרשת והיא מעולם לא היתה תנאי לחברות בואטיל למישהו מהחברים מתחילים או ותיקים. גם בימים אלה יש כמה חברים חדשים שמראים נוכחות ולא עברו דרך IFS. זו בחירתם וזה בסדר גמור.
Rami Arbili פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי לגבי IFS יהיה נכון לשנות את דרך החשיבה. עדיף להנהיג שעתיים בשבוע של שאלות ותשובות תיאורטיות למי שתקוע (המדריכים מצויינים וקריאים, אין צורך להקריא אותם שוב בשיעור) ולהמשיך בתרגולים מעשיים (פעמיים בשבוע?) למי שתקוע במעשי. לקבוע שני תאריכים שכולם יכולים לגשת אליהם למבחן תיאורטי אחד ומעשי אחד. כשמתמלאת מכסה למבחן אחד פותחים הרשמה לאחר. יתרונות - הכשרה של הרבה יותר חניכים לרוחב ביחידת זמן, מי שרוצה מגיע ומי שעובר את המבחנים בלי להגיע בכלל זה גם טוב. החסרון היחידי שאני רואה זה שאת כל מפגש כזה של שאלות ותשובות יצטרכו לאייש מדריכים שטסים את החומר על בוריו כולל כל המוקשים. א-מ-ן ! רק עכשיו ראיתי שכיוונתי לדעת גדולים ממני. :wink: זה משלים את הרעיון של שדה לתרגולים/שאלות/טעויות
Rami Arbili פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 IFS לא היתה מעולם הצינור היחיד לקבלת חברים לרשת והיא מעולם לא היתה תנאי לחברות בואטיל למישהו מהחברים מתחילים או ותיקים. גם בימים אלה יש כמה חברים חדשים שמראים נוכחות ולא עברו דרך IFS. זו בחירתם וזה בסדר גמור. פ-נ-ט-ס-ט-י ! אבל לא נראה לי שיודעים את זה... כלומר, זה לא מה שמשודר החוצה. ודרך אגב, אם השתמע, חלילה מדבריי שאני מאשים את IFS או מישה אחר פה, אז זאת ממש ממש לא הכוונה... לגבי IFS, אם לא הייתי חושב שזה מועיל לי, או שלא הייתי נהנה, אז פשוט הייתי עוזב... אף אחד לא מחזיק מישהו בכוח....
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 ברוכי, די כבר עם הפולניה הנעלבת, IFS זה בורג חשוב מאוד בVATIL ולראיה בעיט ממליצים על IFS ונותנים "צ'ופרים" לבוגרי IFS בגלל שהם מגיעים עם ידע עשיר. אבל למרות מה שאתה טוען פה: IFS לא היתה מעולם הצינור היחיד לקבלת חברים לרשת והיא מעולם לא היתה תנאי לחברות בואטיל למישהו מהחברים מתחילים או ותיקים. גם בימים אלה יש כמה חברים חדשים שמראים נוכחות ולא עברו דרך IFS. זו בחירתם וזה בסדר גמור. לדעתי אין דבר כזה היום, אולי בודדים, יש אווירה בחטיבה שאם אתה לא עברת בIFS אין לך מה להתחבר לרשת... כמעט כולם עוברים דרך IFS, זה לא רע אבל זה יוצר צוואר בקבוק כלשהו. האם במקום לחכות 3 חודשים לקורס, לא עדיף שהחבר'ה הממתינים יתחילו לטוס ברשת, לפחות ילמדו נדבר יותר טוב, יקבלו ביטחון, יכירו את האנשים והלך הרוח בחטיבה? אצלנו (בעיט) הרי גם כן מקבלים משוב על כל טיסה ממישהו שעד לא מזמן היה בורג מרכזי מאוד בIFS, גם ככה אפשר ללמוד, אומנם לא ברמה שלומדים בIFS אבל לומדים במקום לבזבז זמן בהמתנה. עכשיו תקח את ה40 חברה האלה שממתינים, תעשה להם איזה מפגש הכרות עם הרשת, למד אותם להתחבר, מי נגד מי ותוריד להם את המחסום הפסיכולוגי הזה שקיים בלחיצה על הכפתור "VATSIM" בFSINN והרווחת עוד 40 חבר'ה שעושים תנועה ברשת, בעוד 3 חודשים תרוויח 40 חבר'ה שבאים עם נדבר יותר טוב ואולי ידעו גם לעשות הקפות קצת יותר טוב לקורס רשיון טיס פרטי.
nuriel77 פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 אני עד היום זוכר איך ברוטמן נראה לי צעק עליי בקשר בהרצליה :shock: כי אני עשיתי שטיות למרות הרקע שלי. זו תמיד היתה הבעיה מספר אחת בגיוס חברים חדשים לחטיבה, המפגש הראשון עם הרשת ופקחים חסרי סבלנות, אולי בהדרכת פקחים צריך דבר ראשון ללמד פקחים איך להתנהג, פעם פעם, לפני שהיה IFS אנשים טסו ברשת, עשו טעויות ולמדו, הפקחים לא שחטו אותם, היום יש מגמה של "או שתלך לIFS או שתתנתק, אל תעשה לי בלגאן" זו גם כן מגמה מדאיגה. נכון שיש את אלו שיגידו "קטן אבל איכותי" אבל אני תמיד הייתי בדעה שקודם כל תנו לבנאדם להכניס לפה רגל ולהתרגל למקום, הרצינות תבוא בהמשך בכל מקרה כי לא נשארים כאן בשביל לרסק מטוסים על עזריאלי, זה נמאס בסופו של דבר. אני מסכים לגמרי עם עידו ועם רמי. שיחס מלחיץ ולא מסביר פנים, גורם לטייסים חדשים להעלם. מי שמתייחס בצורה כזו מיליטנטית וחושב שהוא בצבא, פועל כנגד הרוח של VATSIM. אני לא באתי לפה שידברו אלי כאילו שאני בצבא. לא מחפש פה צבא וצבא לא מעניין אותי. אם אני רוצה צבא, אני משחק ב MW2. קשה מאוד לשים את האצבע ספציפית על ישראל כ"מלחיצת" טייסים חדשים. אני חושב שזה מאוד תלוי מי הפקח ואיזה יום עובד עליו, כי יצא לי לשמוע פקחים מאוד מסבירי פנים שלא איבדו את סבלנותם וכל מהותם היא לבוא וללמד טייסים בצורה נאותה. קחו לדוגמא את הפקח של אמסטרדם. אני טס כאן כמעט בכל ערב כשהם עולים לפקח. אני לא אפנה בשם, אך מי שמכיר אותו בוודאי מכיר את היחס המזלזל והדיבור המאוד לא יפה שלו. יש לו ימים שהוא ידבר יותר יפה, אך ברגע שיש עומס, אני פשוט מוצא שהצורת דיבור שלו שווה לפח זבל, ולא מעניין אותי אם הוא באמת פקח אמיתי ב EHAM או לא, זה לא נותן לו תירוץ להתנהג לאחרים בזלזול. (זה גם משהו מהאופי ההולנדי אז אני לא מתרגש, פשוט חושב שזה דוחה הרבה טייסים שמגיעים לכאן) מעולם לא שמעתי מישהו בישראל מזלזל באחר בצורה כזו, גם אם טייס עצבן את הפקח, אני מאוד מתרשם מיכולת אנושית גבוהה. קבלו ח"ח. מצבינו טוב! (לדעתי). דברים לא נמדדים בכמות, אלא באיכות. ואני מאמין שהגרעין של מה שיצרתם פה ישאר לתמיד. אני חייב לומר שאני מאוד מתפעל מהעוצמה, מהאיכות, מהרצון, מהמקצועיות שאפשר להשיג רק אצלכם בבתי ספר הישראלים ובחטיבה הישראלית. יש לכם נשמה גדולה, ואתם לא תאבדו אותה. אולי זה יראה לרובכם לא רלוונטי, אבל אני מאמין שזה גם משפיע בצורה ניכרת על תנועה ברשת של טייסים (בשמי ארצינו): כרגע ישראל זה אחד המקומות הפחות מעניינים לטוס בהם. ולדעתי צריך לעבוד על זה ומהר. זה מצער אותי לראות שכ"כ מעט חברים הצביעו באתר גיליון VATIL לכל מיני שידרוגים בכל מיני תחומים, וכמעט אף אחד לא בחר בפיתוח סינרי. אם יהיו יותר טייסים זרים, אני מאמין שיהיו יותר טייסים ישראלים. צריך לתת סיבות. למשל אני עובד על סינרי אילת שייקח עוד קצת זמן, אך מאוד מקוה שזה גם ייתן "בעיטה" נחוצה לכיוון של למלא את ארצינו הקטנה זבת סינרי, טייסים ופיקוח :-) וכמובן כל סינרי עתידי שיגיע, כמו נתב"ג ל FSX. אם היה למשל פוטוריל בארץ אני כבר בטוח שהיו טסים הרבה יותר. גם מחו"ל וגם מהארץ. אני קורא לכם לתת יד ולעזור בתחום הסינרי ולהבין שתהיה לזה השפעה טובה וחיובית שתמשוך אנשים. אני מבין גם את הקושי במציאת זמן לכך, אך אם תתנו את דעתכם ואת המוטיבציה שלכם וההבנה לכמה הנושא הזה חשוב זה כבר יעזור. תודה לכולם!
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 הבעיה של ישראל זה לא סינרים... לFS9 היה סינרים מפה ועד הודעה חדשה ולא ראית פה הולנדים עושים טיסות ראיה
zvi rodes פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 סוף סוף מתחילים החברים להעלות רעיונות של איך ליעל ולשפר את הפעילות החטיבתית,אני מציע לחברים גם כאלה שאולי "פוחדים" לכתוב בואו השמיעו את קולכם ,הביעו את דעתכם ,אף אחד לא "יהרוג" אותכם ,זאת ההזדמנות של כולנו להציע רעיונות ולהשפיע כי כולנו באותה סירה "סערות " מיותרות בפורום רק יכולות חלילה להטביעה את כולנו.זו חובתכם המזערית למען קהילה מזערית כשלנו.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 הבעיה של ישראל זה לא סינרים... לFS9 היה סינרים מפה ועד הודעה חדשה ולא ראית פה הולנדים עושים טיסות ראיה אני מסכים.. אפילו ל FSX כבר אין בעיה..השאלה בכל זאת כמה זרים מכירים את הלנדקלס או סינרים של ISP או אפילו שדרוג של נוריאל לנתב"ג שיתאים ל FSX אוליי האתר החדש יהיה מעודכן וידידותי יפתור חלק מהבעיה לדעתי כדאי יהיה לפרסם אותו שיצא בבאנר ב VATSIM
אורח פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לפני כמה שנים היתה כתבה באחד האתרים על כל הסינרים של ישראל כולל ה LANDCLASS.
nuriel77 פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 הבעיה של ישראל זה לא סינרים... לFS9 היה סינרים מפה ועד הודעה חדשה ולא ראית פה הולנדים עושים טיסות ראיה אני מסכים.. אפילו ל FSX כבר אין בעיה..השאלה בכל זאת כמה זרים מכירים את הלנדקלס או סינרים של ISP או אפילו שדרוג של נוריאל לנתב"ג שיתאים ל FSX אוליי האתר החדש יהיה מעודכן וידידותי יפתור חלק מהבעיה לדעתי כדאי יהיה לפרסם אותו שיצא בבאנר ב VATSIM כנראה שאתה צודק, שיש מספיק סינרים ושבעצם צריך לתת להם PUSH בבמה הבינלאומית. למשל, אני אנסה לחשוב איך אני יכול לגרום למשיכת הטייסים ההולנדים לארץ.... ועוד דבר: CONSISTANCY, שיהיו עוד אירועים (כמובן לפי הזמן שיש לחברים), שיהיה יותר עיקבי. האירוע האחרון האזרחי שזכור לי שכולם נהנו ממנו מאוד ואפילו הגיעו לצלם מהטלוויזיה היה הת"א אובר-לוד. הייתי מאוד שמח לשמוע על עוד אירועים אפילו בסדר גודל קטן יותר. פרסום והפצה לטייסים בכל הכלים שניתנים ברשת. קל יותר למשוף טייסים שיש "אירועים" בכל שבוע שבועיים. הרבה מאוד מדינות הצליחו להתחייב לפיקוח בזמנים מסויימים או ימים מסויימים. בהתחלה לא באים הרבה, אך לאחר חודש חודשיים זה מתחיל לרוץ ואנשים מגיעים באופן קבוע להשתתף.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לפני כמה שנים היתה כתבה באחד האתרים על כל הסינרים של ישראל כולל ה LANDCLASS. כן... לא זוכר את השם של הד"ר שכתב את זה אבל נראה לי שהוא הזר היחידי שטס פה האמת שמדי פעם אני מקבל אי מיילים מכל מני יהודים טובים ברחבי העולם שמשבחים את ISP, אולי כדאי להתחיל להזמין אותם לכאן :idea:
Rami Arbili פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לפני כמה שנים היתה כתבה באחד האתרים על כל הסינרים של ישראל כולל ה LANDCLASS. כן... לא זוכר את השם של הד"ר שכתב את זה אבל נראה לי שהוא הזר היחידי שטס פה האמת שמדי פעם אני מקבל אי מיילים מכל מני יהודים טובים ברחבי העולם שמשבחים את ISP, אולי כדאי להתחיל להזמין אותם לכאן :idea: אני מכיר יהודי אחד ואחד סתם איש שאוהב לטוס, שניהם מטמפה, פלורידה, שהגיעו מספר פעמים ופשוט נדהמו מהאיכות של הסינרי. (רק חבל שבינתיים זה לא ל FSX) אבל בכל מקרה, הסינרי זה צ'ופר רציני, אבל מי שאוהב לטוס, יטוס גם על דיפולטי... הכיף הגדול (לפחות לדעתי) זה עניין הריבוי משתתפים וכמובן הפיקוח.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 30, 2009 מחבר דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 סיכום ביניים קטן שלי למה שנאמר כאן: זה פחות או יותר מה שכוונתי אליו בדיון הזה זה משתלב עם כל מיני רפורמות שהצוות מנסה לבצע בימים אלה ואישית מקווה שיצליח להם. -מה שנכתב על ידי מספר חניכים כאן ב IFS + מספר חבריי חטיבה וותיקים יש כאן לדעתי הרבה אנשים שחושבים שיהיה טוב אם בית הספר לטיסה של VATIL יספק אלטרנטיבות,מסלולים אחרים שיימנעו את פקקי התנועה כמו שכתבתי- 50 חברים שממתנים זה חצי מהכמות של החברים הפעילים בחטיבה פחות או יותר- לא בריא לנו ולעתיד שלנו - נושא שעלה כאן ישב לי על הלשון ולא רציתי לפתוח אותו כי אין לי איך להוכיח או להראות שלמשהו כאן אין אחות וזה המסר שמועבר כאן מכיוון הבית ספר לגבי העובדה שאי אפשר להיכנס לכאן ללא הקורס, שוב לא יודע עד מה זה נכון אם זה קיים זה לא תקין והמסר שמועבר לחניכים צריך להיות שונה -שוב לטובת כולנו. -כתב מנהל מחלקת הדרכה לגבי התוכנית שלו לניוד אנשים שהיא מעניינת, גם נאמר על סדרי העדיפויות של החטיבה אבל אחד גדול- יש נסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ומזה צריך להיזהר לא את הכל אפשר לדחוף קדימה ולהגדיל. דברתי על הנושא עם אחד מחבריי החטיבה והוא טען שאני יוצר אנטיגוניזם כאן ושאני משדר את העובדה שאפשר לסגור את IFS- לא זאת הכוונה, למען ההבהרה אין לי שום מניות בצוות החטיבה\בית ספר אחר\ ארגון אחר אישית לימודי התעופה שלי בחטיבה סיימתי ואין לי לעניין ללמוד משהו חדש גם אם קיים, אבל כן אני מרשה לעצמי לדבר מניסיון ומוותק שיש לי כאן ואטאיל זה עדיין הבית שלי וגם אני רוצה לראות אותו מלא חיים תנועה וחברי חדשים, וכן אני מכיר חבריי ואטאיל ותותחים גם ללא הדרכה - רוב ההנהגה כאן היא מהסוג הזה. זה אינו נסיון להפיל את כל האשמה על IFS בתור מדריך במחלקת הדרכת פקחים יש למחלקה הזאת בעיות לא קטנות כמו שציינתי - מתי בפעם האחרונה היה כאן מזל טוב על פקח ת"א חדש?, אבל- אם המחלקה הזאת עוברת סוג של רפורמה וכל החטיבה הזאת נמצאת במגמת שינוי בכל נושא כוח האדם לא ייתכן שמנהלי IFS מתבצרים בעמדה ומסויימת (ע"ע דברים שנאמרו בשביתה המפורסמת וכאן) ותורמים לשינוי מבחינתם בתוך הארגון- תסלחו לי אבל זה מסריח- ויכול להכשיל כל מהלך שיהיה מצד צוות החטיבה לשינוי בהנחה שהוא רציני.
אורח פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 כמו שנכתב פה למעלה הבעיה היא * בהחלט * לא סינרים כי סינרים יש כמו לחמניות , הבעיה היא שוב מה לעשות בפיקוח הדל שיש פה , תראו נגיד שדות תעופה כמו פרגיי בבודפשט או אלפריוס באתונה או לדוגמא שדה יותר גדול כגון הייט'רו בלונדון , לא היה פעם אחת שטסתי לשמה ולא היה איזה פקח מחובר ואני בטוח בזה שגם להם יש חיים בדיוק כמו לבחורים בחטיבה שלנו , אז בואו נמצא דרך להכשיר עוד פקחים או פקחים שיינסו לפנות עוד קצת זמן לפקח לפרסם את האירועים שלנו באתר וואטסים העולמי וכולי....
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 כמו שנכתב פה למעלה הבעיה היא * בהחלט * לא סינרים כי סינרים יש כמו לחמניות , הבעיה היא שוב מה לעשות בפיקוח הדל שיש פה , תראו נגיד שדות תעופה כמו פרגיי בבודפשט או אלפריוס באתונה או לדוגמא שדה יותר גדול כגון הייט'רו בלונדון , לא היה פעם אחת שטסתי לשמה ולא היה איזה פקח מחובר ואני בטוח בזה שגם להם יש חיים בדיוק כמו לבחורים בחטיבה שלנו , אז בואו נמצא דרך להכשיר עוד פקחים או פקחים שיינסו לפנות עוד קצת זמן לפקח לפרסם את האירועים שלנו באתר וואטסים העולמי וכולי.... אני יכול להעיד כי אחד הדברים באמת שהחטיבה מנסה זה לקדם פיקוח. הרבה פקחים הוכשרו בחודשים האחרונים..ככה שיש בסיס עכשיו נותר לקדם אותם למגדלים ואלו שבמגדלים יקודמו לפלוטו ת"א וכו.. צריך להבין שזה לוקח זמן.. אני יודע כי יש עוד פקחים שמתוכננים לעבור הכשרה.. אבל הבעיה היא באמת כפי שאלעד טוען זה יחס פקחים/טייסים קטן מאוד. לכן כדי לעודד תנועה לא יעזור כלום צריך לעניין גם את הזרים שיבואו..ושיטוסו לא רק לב"ג אבל גם לאילת ולעובדה.. ואפילו שיטוסו IFR VFR בתוך ישראל למה לא?
אורח פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 תראה , זאת בדיוק הבעיה שלנו עם הרצון שיטוסו בטוח הארץ , בטוח הארץ האפוציה הכי טובה זה טיסת ראייה מה שהרבה בעולם לא כלכך אוהבים הם מעדיפים לטפס לאיזה מטוס גדול עם טיסת מכשירים וכולי , אך הבעיה שאין לאן כלכך , אתה יכול מקסימום לאילת ובן גוריון אז מה שנשאר זה באמת רק הראייה שאנחנו עושים , וזה שהוכשרו זה טוב ויפה אבל זה לא עוזר , צריכים לגרום להם לעלות לפקח גם כשאין המון מטוסים , בקיצור מה שאני אומר פה זה סוג של משוואה שאומרת הכשרה של פקחים+יותר זמן של פיקוח ברשת+דרבון אנשים לבוא לטוס בישראל=הרבה יותר פיקוח והרבה יותר טייסים או בקיצור הרבה יותר כייף !!!
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 אגב מישהו פה הזכיר ארועים תכופים יותר.. אני מזמן כבר הזכרתי את נושא ONLINE DAY .. לא צריך ארועים מיוחדים..מספיק שיהיה פיקוח כמו בימים האחרונים..יש כמה חטיבות שהתחייבו לפיקוח בימים ושעות והן עומדות בזה אפילו הרבה מעבר לכך.. לשם התחלה להחזירו זה יביא כבר תנועה.. אבל שיהיה לפחות יום אחד של פיקוח מלא..שנראה אזור אדום ב SERVINFO והרבה מגדלים צהובים ועיגולים ירוקים :wink: אח"כ אפשר יהיה לחשוב מה לעשות יותר בשוטף..
mickey lip פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 שלום, מספר דברים: אלעד, הנתונים שלך לא מדוייקים, אני מבין למה אתה מכוון, אם שמת לב , אנו בכיוון, ובכל זאת, מן הראוי להתבטא בצורה פחות חריפה , לא להפריח ססמאות ריקות מתוכן על מנת ליצור פרובוקציה, לפתוח שרשור עם כתורת כזו זו דוגמא לכך, באותה מידה יכולת להמשיך את הדיון בשרשור על ההשעייה. ( ורק לידיעה, צוות החטיבה מונה כיום 9 חברים בלבד, צומצם ב2 תפקידים וחסך לקופת המדינה חצי מיליון שקל בשנה). ברוכי, התקפות אישיות , כרגיל, לא בבית ספרנו, יש דרך לענות, אם אני ואתה הצלחנו לא "לירות " אחד בשני אז אתה יכול לעשות את זה גם עם אלעד. אנא התייחס לנושא ולא לנשוא, לגבי IFS, מכיר את עמדתי, לא השתנה כלום. רמי, מעריך את התגובה שלך. רון, כנ"ל. נוריאל, צודק לגבי פרסום סינרים, לכך יש את מחלקת יחסי ציבור שאמונה על כך, אקח זאת לתשומת ליבי. עידו, דיברנו בכנס על שילוב של עיט , מבקש לקיים שיחה איתך בנושא. אמיר סיכם יפה את דיוני כח האדם שביצענו, לדעתי זה משהוא חדש שמעולם לא בוצע בחטיבה , אנו משקיעים המון זמן ומחשבה כיצד ליעל את העסק ואיך להוריד עומס עבודה מחברים, כנ"ל לגבי ייזמות חדשות הצצות חדשות לבקרים שגם גוזלות זמן . לסיכום, כל מערך החטיבה עומד בפני שינוי, יקח קצת זמן עד שנעבור אותו ( כולל הקמת אתר), טיפה סבלנות וסובלנות איש לחברו. גם רומא לא נבנתה ביום אחד. בנושא ריבוי טיסות ברשת, מחלקת אירועים קיבלה ממני הנחייה לתקשר עם כל החברות הוירטואליות ולשגר להן הזמנה לטוס אצלנו+לקיים ארועים משותפים. יקח זמן, ואני מאמין שגם נושא זה ישא פירות, הכל עיניין של התמדה. טיסות פנים ארציות של חברי החטיבה, פה מדובר כבר על אחריות אישית, על אחד ואחד מאיתנו לנסות לטוס פעם בשבוע לפחות. התנועה מתחלקת לשעות אחר הצהריים שבה לרוב טסים הצעירים, ולשעות הערב שבה טסים החברים המבוגרים יותר. זמני הפיקוח משתנים וכל אחד מהפקחים יקבל הנחייות חדשות בנושא לשעות מינימום , אנו עובדים על מסמך עקרונות אשר , אני מקווה, יספק את כולם . ( למרות שזוהי פעילות התנדבותית, אני חושב שכן ניתן לחייב מינימום של שעות פיקוח בחודש או תקופה). גם חברים אשר ממתינים לקורס טיסה יכולים לטוס ברשת, ההגבלה היחידה שחלה עליהם היא רק במהלך הקורס עצמו, כך שזה לא מהווה מכשול. אם כל אחד יקח על עצמו אחריות אישית לקידום נושא שעות הטיסה , הכל יראה אחרת. אני מבין שבתקופת הלימודים קצת יותר לחוץ לצעירים לטוס ( להבדיל מתקופת חופשות), וגם לנו ציבור העובדים, ובמיוחד הנשואים, קשה יותר להפגין נוכחות כל ערב, אבל פעם בשבוע ניתן להשתדל לפנות שעה שעתיים, גם אם זה אחרי 2100. אחריות אישית ורצון , זה שם המשחק, כי כולנו פה רק בגלל אהבת הטיסה נטו, לא בגלל תפקיד זה או אחר, המלחמות האלה לא תורמות במאום לאף אחד. מי שתורם, שיתרום בכיף , אני מעריך זאת, תמיד הערכתי , גם כשלא הייתי בצוות. ביקורת, אני מוכן תמיד לקבל ביקורת והצעות לייעול, מוזמנים לשלוח אלי ישירות למייל תמיד ובכל נושא. לכו לטוס.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לפני כמה שנים היתה כתבה באחד האתרים על כל הסינרים של ישראל כולל ה LANDCLASS. כן... לא זוכר את השם של הד"ר שכתב את זה אבל נראה לי שהוא הזר היחידי שטס פה האמת שמדי פעם אני מקבל אי מיילים מכל מני יהודים טובים ברחבי העולם שמשבחים את ISP, אולי כדאי להתחיל להזמין אותם לכאן :idea: אני מכיר יהודי אחד ואחד סתם איש שאוהב לטוס, שניהם מטמפה, פלורידה, שהגיעו מספר פעמים ופשוט נדהמו מהאיכות של הסינרי. (רק חבל שבינתיים זה לא ל FSX) אבל בכל מקרה, הסינרי זה צ'ופר רציני, אבל מי שאוהב לטוס, יטוס גם על דיפולטי... הכיף הגדול (לפחות לדעתי) זה עניין הריבוי משתתפים וכמובן הפיקוח. יש עדכון / שדרוג של נוריאל להתאמה של נתבג ל FSX פותר הרבה בעיות אצלי עובד טוב מאוד..
אורח פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 עוד דבר שהיתי רוצה להגיד , שרוב הטיסות על/מ הארץ בימי לימודים מתבצעים בימי שישי בצהריים/בערב {רובכם יכולים לנחש אולי למה} לדעתי אם זה אפשרי לנסות לחזק דווקא בימים האלה את הפיקוח בישראל ואני יכול לחתום לכם שיהיה הרבה יותר טיסות והרבה יותר כייף לכולנו !
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 עוד דבר שהיתי רוצה להגיד , שרוב הטיסות על/מ הארץ בימי לימודים מתבצעים בימי שישי בצהריים/בערב {רובכם יכולים לנחש אולי למה} לדעתי אם זה אפשרי לנסות לחזק דווקא בימים האלה את הפיקוח בישראל ואני יכול לחתום לכם שיהיה הרבה יותר טיסות והרבה יותר כייף לכולנו ! תקרא מה שכתבתי קודם..זה הרעיון שהזכרתי את ONLINE DAY רק שבמקור היה במוצ"ש כדי שגם שומרי שבת יוכלו לקחת חלק בפעילות..אכן חשוב מאוד..
אורח פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 זה מה שגם אני אומר , שכאלה שלא יוצאים לבילויים וכולי יעלו לפקח משעה מסויימת ביום שישי עד מוצש {כדי שגם שומרי שבת יהנו מיזה} וכמובן לא רצוף אבל נגיד משעה תשע וחצי עשר יעלה פיקוח עד שתיים עשה בלילה או לאמשנה ולמחרת משתיים עשרה וחצי בצהריים פחות או יותר עד מוצאי שבת , יכול להיות תענוג גם לטייסים וגם לפקחים !
Elad Zeierman פורסם דצמבר 30, 2009 מחבר דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 מיקי מעריך את תגובתך לא חושב שהצורה פרובוקטיבית ואני חושב שהכותרת "פרות קדושות" הולם את הנושא ע"ע תגובתו של ברוכי (הראשונה), לגבי פרסום בשרשיר הקודם בזה אתה צודק מודה שהתלבטתי ובחרתי להתחיל טופיק חדש. אי דיוק נתונים- קיים אמרתי במפורש שרכזתי אותם מחברי צוות בגופים וגם אם יש סתירות ימינה או שמאלה והם אכן לא גדולות כמו שאמרת - המסר הובן. מאחל לך ולצוות הצלחה וכמו שכתבתי מקווה שיש לך פרטנרים בצד השני.
Tomer Haim פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 היו לי 5 דקות לקרוא את הכל. זיירמן איציק וברוכי אתם מפספסים משהו וסתם נכנסים להתקפות אישיות. זיירמן צודק, בזמן נתון יש בסביבות 100 איש פעילים ועוד המון אנשים שבאים לטוס פעם כן והרבה פעמים לא ועוד חלק נכבד שבאים כי יש לנו פורום. אני רואה את מטרת החטיבה ככפולה: - שרותי פיקוח, הרעיון הוא לתת פיקוח לטסים ברשת. - סוג של רשת חברתית, ליצור הכרות בין אנשים בעלי תחום עניין משותף. הדבר שאתם מפספסים לדעתי הוא שגם הדרכת פקחים גם IFS גם חברות וירטואליות, כולם תורמים לחטיבה באופן שווה ולראות עיניי אין הם מתנגשות אחת בשנייה. זה נכון שבהתבוננות ראשונית, ככל שאנשים ישקיעו יותר מסביב ככה הפעילות ברשת תלך התקטן אבל בהתבוננות מעמיקה לא כך הדבר: 100% מחברי החטיבה הם טייסים כי מי שנכנס מוגדר מראש כ"טייס". כשאני בתור טייס מקבל שרותי פיקוח המשמעות של שרותי פיקוח איכותיים תלוי גם בפקח וגם בטייס. אם מסביבי יהיו מטוסים (אני לא מדבר על בעיות משמעת) עם אנשים טובים רק שלא ממש יודעים לטוס או לדבר בקשר או להבין את הוראות הפקח אז התוצאה היא ברברת בקשר והפקח הופך להיות מדריך טיסה על גבי הקשר עצמו ובעיות נוספות שגורמות לכך ששרות הפיקוח שאני יקבל מהפקח הטוב ביותר בעולם יהיה רע. לשם כך קיים IFS. כלומר מבחינתי, IFS משפר את שרות הפיקוח שלשמו קיימת החטיבה. בנוסף IFS יוצר מספר טייסים בודדים אבל נאמנים כל מחזור ואל תשכחו שבזמן השעורים של IFS לעיתים קיים פיקוח שמשרת את כל השאר. בנוסף IFS והחברות הוירטואליות יוצרות מוטיבציה ועניין ברשת אחרת היה משעמם עוד יותר מהיום אל תשכחו שאנחנו בתקופה יחסית מתה של תוספים חדשים ויצירה. בקשר לקונפליקט בין הזמינות של האנשים לכאן או לכאן, בקלות ניתן להפוך את הקונפליקט לשיתוף פעולה שרק יביא תנועה לרשת. הנה 2 דוגמאות: מחלקת הדרכת פקחים: אחת מהסיבות המרכזיות בגללם יש שממה ברשת היא מחסור בפקחים, אם יהיו יותר פקחים גם אם לכל אחד יהיה זמן מועט לפקח, נקבל כיסוי הרבה יותר רחב. המסלול שעובר פקח מן השורה עד שהוא מפקח על עמדה משמעותית הוא ארוך ומסורבל. כל פקח בתחילת דרכו מתייבש בעמדת קרקע של ב"ג ובהמתנה של חודשים ארוכים להשגחות ובכך נשרף זמן יקר של פיקוח, זמן שיכל להביא טייסים לטוס אונליין ולא להעדיף לטוס אופליין על פני שימוש בפקח שיזרוק אותם ליוניקום מיד אחרי ההמראה. שינוי בתהליך ההכשרה בצורה כזו שיכשיר פקחי מגדל בשדות שונים בלי צורך לעבור את קרקע ב"ג יהיה פתרון משמעותי. יש רק 3 שדות תעופה בארץ שפקח צריך להיות ברמה כזו של "סופר פקח" כל שאר הפקחים יכולים אחרי מספר שעורים וטיפה השגחות לפקח בכל מקום אחר.. תחשבו על זה. IFS: תחשבו על מצב בו יאפשרו לחניכי IFS לטוס ברשת עם מדריך (כמו שפקח מקבל השגחות) למדריך תהיה תוכנה בה הוא יכול לדבר על התדר של הפקח שמחובר באותו זמן ובמקביל יכול לתקשר עם החניך ב TS ולדבר איתו על ההטסה.. המדריך ידבר בקשר והחניך יתרכז בהטסה. לאט לאט תחום הקשר יעבור גם לחניך עצמו כשהמדריך מאזין ויכול להתערב. הנה דוגמה איך כל שעור ב IFS יכול להגביר את הפעילות ברשת שכל כך חסרה לנו לאחרונה. בשורה תחתונה, חייבים להתמקד בכל הפעילויות יחד והרבה ולא בשביל לחזור לעבר, (התנאים השתנו) אלה בשביל להמשיך קדימה בדרך ראוייה.
אורח Yarden Salvi פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 אני מעונין להוסיף בקצרה, לאחר שקראתי את כל השרשור במלואו. הרבה מהכותבים חזרו על המוטיב שVATIL מספקת שירותי פיקוח, אך למרות זאת, VATIL גם אפשר להגיד מספקת טייסים, או יותר נכון, תנועות ברשת. אנשים המגיעים לחטיבה ומתחילים לטוס ברשת בד"כ דרך החטיבה, גם הם סוג של "אבן בניין" ברשת הזאת ובייחוד בחטיבה. לדעתי, לא רק שירותי פיקוח הם המטרה של החטיבה הישראלית של VATSIM, כי אם מתן חומרים ועזרים לטייסים חדשים המעוניינים לטוס ברשת. זה בעיקר למה שתומר כתב, לגבי זה שמטרה אחת והיא באמת נכונה אבל לא היחידה של שירותי פיקוח, והשנייה היא הרשת החברתית הזאת. אך יש גם את המטרה של הטייסים, וטיפוח הרשת ע"י גיוון טייסים ואנשים.