tal 2 פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 שלום לכולם, אתמול לפני שהלכתי לישון פתאום חשבתי לעצמי, "האם למסה של המטוס יש השפעה "ניסתרת" שיכלה להתפספס לי בקלות?". קמתי מיד ללוח והתחלתי לחרבש קצת מתמטיקה קצת פיזיקה וכו.. תוך שימוש במודל לא אמיתי אך מספק לצורך הרעיון, הגעתי למסקנה שההשפעה היא אכן יותר מורכבת ממה שהיה נראלי במבט ראשוני. לכן כתבתי מאמרונצ'יק בנושא על מנת שכל אחד מכם עם ידע בסיסי בפיזיקה ומתמטיקה יוכל להבין. הנאה מובטחת :wink:
תומר עינבר פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 טל, האם תוכל לכתוב דוגמה עם מילוי מספרי של כל הנעלמים? זה יעזור להבין את הרעיון.
Izik Bakshi פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 כל הכבוד על ההשקעה טל תוספת קלה: שניוטון כתב את החוק השני שלו הוא כתב אותו כמשוואה של תנע וגזר אותה לפי הזמן. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7% ... 7%95%D7%9F זאת אומרת שהתחשבות בשינוי של המסה תוך כדי ריצה ידרוש פיתרון של משוואה דיפרנציאלית לכל דבר. הצורה של F=ma היא המקרה הפרטי בה המסה של הגוף לא משתנה לאורך מסלול תנועה. סה"כ מודל מעניין ויפה, בתקופת בחינות הנוכחית אני מבלה שעות על גבי שעות בספרייה של הפקולטה להנדסה, מעניין יהיה לבדוק אם יש פה איזה ספר שמתאר מודל יותר מדוייק ולנסות להשוות.
Ido Rosenthal פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 יפה טל, אתה צריך להוסיף להנחות שהתאוצה קבועה (או Fx קבוע). אגב אם אנחנו כן מתחשבים בגרר אז Fx לא תלוי במסה? אני צריך לרענן קצת את הקורס בזרימה... עריכה: עניתי לעצמי Fx תלוי בצורה לא במסה
tal 2 פורסם ינואר 26, 2010 מחבר דיווח פורסם ינואר 26, 2010 איציק אני דווקא חושב שהמסה לא תאלץ אותנו לפתור משוואה דיפרנציאלית, אלא דווקא הגרר שתלוי במהירות המטוס. המסה של המטוס תלויה בצריכה של המנועים, וכמה שידוע לי אין לזה קשר ממשי למהירות של המטוס. ואם נרצה נוכל עם מעט עבודה לפתח מודל הרבה יותר מדוייק שיכלול בתוכו משתנים נוספים.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 אם מחפשים איך לסבך, אפשר לפרוט את ה- K, שהגדרת למשתנים שלו. למשל: השפעת תנאי סביבה כמו לחץ ברומטרי צפיפות (ואפילו לחות) שמשפיעים על ה-K גם של עילוי וגם של גרר.
Ido Rosenthal פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 אם מחפשים איך לסבך, אפשר לפרוט את ה- K, שהגדרת למשתנים שלו. למשל: השפעת תנאי סביבה כמו לחץ ברומטרי צפיפות (ואפילו לחות) שמשפיעים על ה-K גם של עילוי וגם של גרר. כן אבל הפואנטה היא שהכל מצטמצם בסוף
Izik Bakshi פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 איציק אני דווקא חושב שהמסה לא תאלץ אותנו לפתור משוואה דיפרנציאלית, אלא דווקא הגרר שתלוי במהירות המטוס.המסה של המטוס תלויה בצריכה של המנועים, וכמה שידוע לי אין לזה קשר ממשי למהירות של המטוס. ואם נרצה נוכל עם מעט עבודה לפתח מודל הרבה יותר מדוייק שיכלול בתוכו משתנים נוספים. איני רוצה לקבוע אם המסה של המטוס או של הדלק יותר נכון אינה תלויה במהירות אך כמדומני כדי לפתח מהירות המראה יש לפתח תאוצה בעזרת המנועים שמתורגם לצריכת דלק (כמות חום שיש להשקיע עבור עבודה נטו) שניתן לחשב באמצעות המודל של מחזור התרמודינמי למנועי סילון, מחזור ברייטון. את נושא המשוואה הדיפרציאלית העלתי מאחר שפתרתי תרגיל עם המחשה דומה במסגרת הקורס MATLAB - שם זה היה שיגור של טיל ממצב מהירות 0, והפיתרון עבר דרך משוואות דיפרנציאליות, הכוונה שלי היא שכאשר אתה מתחשב בשינוי המסה אז האיבר שנוסף בחוק השני של ניוטון - dm/dt כפול V כן מאלץ פיתרון במשוואה דיפרציאלית, אין לי כרגע זמן לפתוח ספרות מתאימה כדי להראות זאת ולכן אני לא יתווכח על זה כרגע .
Ido Rosenthal פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 אתה יכול להגיד ש-dm בעצם גורם לאיזשהו dFx כלומר שקול הכוחות בציר X ישתנה כתלות בשינוי המסה, זה בגלל השפעת המסה על כח החיכוך ועל כח הדחף בהנחה של תאוצה קבועה. השאלה אם הdFx הזה יהיה אותו הדבר עבור התחלה עם 2 מסות שונות או שהוא משתנה ואז אי אפשר לצמצם אותו ומקבלים פתרון שהוא דומה לפתרון של טל רק כפול קבוע. בכל מקרה הפתרון המוצג מזניח שינוי במסה. אתה יכול לחשב מה יהיה שינוי המסה בריצת ההמראה ולראות מה הסדר גודל של שינוי המסה ביחס לסדר הגודל של המסה ולפי זה להחליט אם ניתן להזניח אותו או לא
Bob Klein פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 מי שרוצה, יכול לקחת את זה חצי צעד קדימה ולעשות את הקישור למהירויות V. אחרי הכל זהו הפרמטר שאיתו משתמשים בסופו של דבר.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 26, 2010 דיווח פורסם ינואר 26, 2010 וירטואוזיה מתמטית זה נחמד אבל כדי לחשוב גם קצת ולראות אם ההנחות מסתדרות עם ההגיון. בנוסחאת העילוי : F=K *V^2 ה - V הוא בריבוע. זאת אומרת: עבור שינוי קטן במהירות מקבלים שינוי גדול בעילוי (בריבוע). זה בדיוק הפוך מהמסקנות שלך טל. עיון קצר בטבלאות V - SPEEDS של מטוס כלשהוא גם מראות שאין שינוי כלכך גדול במהירות כפונקציה של המשקל. שווה לעבור על הכל שוב ולבדוק...
tal 2 פורסם ינואר 26, 2010 מחבר דיווח פורסם ינואר 26, 2010 וירטואוזיה מתמטית זה נחמד אבל כדי לחשוב גם קצת ולראות אם ההנחות מסתדרות עם ההגיון.בנוסחאת העילוי : F=K *V^2 ה - V הוא בריבוע. זאת אומרת: עבור שינוי קטן במהירות מקבלים שינוי גדול בעילוי (בריבוע). זה בדיוק הפוך מהמסקנות שלך טל. עיון קצר בטבלאות V - SPEEDS של מטוס כלשהוא גם מראות שאין שינוי כלכך גדול במהירות כפונקציה של המשקל. שווה לעבור על הכל שוב ולבדוק... ברוכי ידידי לא דיברתי על מהירות דיברתי על מרחק. מה גם שלפי המודל המהירות היא פונקציה שורשית של המסה, שמצדיקה את הטענה שלך לגביי המהירות בטבלאות. אם תוכל למצוא גם טבלה של מרחקים זה יהיה נחמד מצידך.