4X-STA פורסם פברואר 13, 2010 דיווח פורסם פברואר 13, 2010 CVFR אני יודע מה זה, השאלה איך נהוג לטוס שלא בישראל? ישנם נקודות דיווח? אין נתיבים שצריך לעקוב אחריהם? אשמח לקצת יותר פירוט תודה... ולא זה לא אומר שאני לא יטוס במרחב שלנו, אני פשוט סקרן לדעת את ההבדלים...
Omer Efrat פורסם פברואר 13, 2010 דיווח פורסם פברואר 13, 2010 טיסת VFR נהוגה ברוב מדינות העולם, בניגוד ל CVFR שנהוג בארץ ממספר סיבות: 1. הארץ שלנו קטנה בהרבה 2. הרוב המוחלט של הארץ נשלט ע"י שטחי אווירי של ח"א (בחלקו ניתן לטוס ובחלקו לא) 3. מדינות אויב שמקיפות אותנו ומצמצמות עוד יותר את גבולותינו. נקח לדוגמא את ארה"ב שאותה אני מכיר הכי טוב מפני שביצעתי שם לא מעט טיסות. שם טסים ב-VFR, ז"א טיסת ראיה לא מבוקרת (בניגוד לארץ). לכן הטיסה בסוג זה היא טיסה הרבה יותר חופשית. אתה מגיש תוכנית טיסה באיזה שדה אתה ממריא ובאיזה אתה נוחת וביניהם אתה יכול לעשות כמעט הכל, ללא תיאום מראש. הבקרה האווירית מתחילה בתחומי ה-CTR של שדות התעופה הגדולים. השטח האווירי של המדינה מחולק למספר קטוגריות (CLASS A/B/C/D/E/G) רוב השטח הינו CLASS E (בין הגבהים 14,500 ל-1200) ומתחתיו CLASS G (1,200 עד הקרקע). קטגוריה זו הינה הקטגוריה ה"חופשית" ובה ישנם גם שדות תעופה, קטנים, שטסים בהם בצורה מאד דומה ל UNICOM ברשת (שידור כללי לשאר המטוסים בקרבתך) בקרבת שדות תעופה גדולים ובאוזרים שבהם ישנם המון שדות תעופה ישנם קטגוריות מבוקרות שבהן ההתנהלות דומה לכל שדה מבוקר אחר. מקווה שעזרתי.
yahavl פורסם פברואר 13, 2010 דיווח פורסם פברואר 13, 2010 הסבר מצוין!!! עושה חשק לטוס אני יתייחס בשאלתך לעניין נקודות הדיווח ונתיבי האוויר. Visual flight rules VFR כללי טיסת ראיה מוגדרים בכל ארץ בחוקי הטיס. בארצות הברית למשל כמו בדוגמה של עומר המרחב האווירי בנוי בצורה כזאת שאיפה שאין מרחב אווירי מבוקר כמו שדה תעופה או נתיב אווירי למשל, משמש המרחב האווירי לטיסה חופשית בתנאי ראיה. המרחב תחום בגובה ובגבולות מרחבים מבוקרים אחרים. בכל מרחב אווירי מוגדרים חוקי הטיס ספציפיים, חוקי טיס אללה מגדירים מינימות מזג אוויר לטיסה, תקרת הנמכה מעל אזורים מיושבים וציוד קשר דרוש (רדיו\טרנספונדר). במרחב אווירי מסוג Class Gלמשל מותרת טיסה חופשית מגובה הקרקע עד 1200 מעפ"ש הטייס לא מחויב בטראנספונדר ואפילו לא במכשיר קשר. במרחב זה הטיסה היא לא מבוקרת והטייס אחראי להפרדה ממטוסים אחרים הטיסה באזור זה מוגדרת כטיסה בלתי מבוקרת ולכן גם אין צורך בנקודות דיווח חובה. טיסה זאת כמובן תלויה במינימות מזג אוויר המוגדרות בחוק. טיסת VFR יכולה כמובן להתנהל גם בתחום אווירי המוגדר כמבוקר כמו נתיבי אוויר למשל. בנתיבי טיסה מבוקרים (class-E) הטיסה תנוהל בתנאי טיסת ראיה לפי כללי טיסה במרחב מבוקר (דומה יותר למה שקורה בארץ) גם כאן לא מוגדרות בחוק נקודות דיווח חובה חוץ מנקודות המוגדרות כנקודות כניסה או מרחק ממרחב אווירי מבוקר כמו למשל במקרה של כניסה לתחום אווירי של שדה תעופה סואן. Controlled visual flight rules – CVFR טיסה המנוהלת בתנאי טיסת ראיה מבוקרת על ידי בקרת מכ"ם ומוגבלת לנתיבי אוויר. בארץ מוגדרות נקודות דיווח חובה בדומה לתשתית נתיבי מכשירים