4x-dor פורסם מרץ 15, 2010 דיווח פורסם מרץ 15, 2010 שלום לכולם דורון ביקש ממני לעזור לו בשבועות הקרובים בכנת התדריכים. השבוע נטוס לנמל התעופה של בירת קמרון, יואנדה, לשדה התעופה FKYS http://en.wikipedia.org/wiki/Yaound%C3%A9 הנתיב שלנו יהיה שוב ארוך, כ 746 מייל ימי. (מתאים להקרנת סרט או סתם פרק של אבודים) DGAA GAPEN UA609 LAG UR984 MILBO UR984 DLA R984G ENUGI STAR FKYS זמין ב VROUTE נחליט יחד בהתאם למזג האויר על המראות ונחתיתות דפיות DGAA: http://vatcaf.flyvatsimafrica.org/index ... &Itemid=38 FKYS http://www.ais-asecna.org/en/atlas/cameroun/yaounde.htm סינרי סינרים ל-DGAA: FS9: http://www.fsnabisso.com/Accra%20Africa ... 20v1.1.exe והתיקון: http://library.avsim.net/download.php?DLID=143346 הערה: טרם נבדקו... FSX: http://www.flightsim.com/kdl.php?fid=138198 סינרי ל FKYS נעדכן בהמשך ממריאים כרגיל ב 21:30. טיסה נעימה
4X-OYK פורסם מרץ 15, 2010 דיווח פורסם מרץ 15, 2010 כנראה אני יצטרף שבוע הבא חופש פסח אם אני יגיע מוקדם מהמטווח
Doron_Angel פורסם מרץ 15, 2010 דיווח פורסם מרץ 15, 2010 חברי ל-TFC, אני נרגיש כי אני חייב מספר מילים בכדי להשלים את אשר דור כתב. אמונתי היא כי כאשר אני מתדרך את ה-TFC, עלי להשתתף בו, כחלק מאחריותי, ובנוסף לחוות את הקשיים, החוויות הטובות ובכלל להמשיך להיות חלק מצוות הטייסים הנאמן אשר מופיע באדיקות בכל יום חמישי בערב לטיסה. כאשר אינני יכול להשתתף בטיסה, אני מעדיף כי חבר אחר יבצע את התדריך, חבר אשר ישתתף בטיסה, ויוכל בין היתר לקבל החלטה בזמן אמת במידה והתדריך איננו תואם את המציאות עקב גורמים משתנים אשר צצו תוך טיסה. בימי חמישי הקרובים, עד לאחר חול המועד, לא אוכל להשתתף ב-TFC (והכל מסיבות טובות בלבד). לכן, ביקשתי מדור כי ימלא מקומי בתדרוך, ויביאכם בבטחה אל היעדים הבאים שלנו. זוהי הזדמנות פז מבחינתי לאחל לכולם חג פסח שמח!!! בברכה, דורון
AaronDagan פורסם מרץ 17, 2010 דיווח פורסם מרץ 17, 2010 חברי ל-TFC,אני נרגיש כי אני חייב מספר מילים בכדי להשלים את אשר דור כתב. אמונתי היא כי כאשר אני מתדרך את ה-TFC, עלי להשתתף בו, כחלק מאחריותי, ובנוסף לחוות את הקשיים, החוויות הטובות ובכלל להמשיך להיות חלק מצוות הטייסים הנאמן אשר מופיע באדיקות בכל יום חמישי בערב לטיסה. כאשר אינני יכול להשתתף בטיסה, אני מעדיף כי חבר אחר יבצע את התדריך, חבר אשר ישתתף בטיסה, ויוכל בין היתר לקבל החלטה בזמן אמת במידה והתדריך איננו תואם את המציאות עקב גורמים משתנים אשר צצו תוך טיסה. בימי חמישי הקרובים, עד לאחר חול המועד, לא אוכל להשתתף ב-TFC (והכל מסיבות טובות בלבד). לכן, ביקשתי מדור כי ימלא מקומי בתדרוך, ויביאכם בבטחה אל היעדים הבאים שלנו. זוהי הזדמנות פז מבחינתי לאחל לכולם חג פסח שמח!!! בברכה, דורון היי, דורון, נאה דרשת וברכות על בחירה מצויינת כממלא מקומך. מנצל ההזדמנות לאחל גם לך ולב"ב חג פסח שמח ובשורות טובות. להשמע בטוב,
Yakov Kraus פורסם מרץ 18, 2010 דיווח פורסם מרץ 18, 2010 ההתחלה הייתה יפה אבל המטוס פשוט לא זז כמו חמור עקשן לא הסכים לזוז ואז נשברתי וסגרתי את הטיסה שבת שלום
4x-dor פורסם מרץ 19, 2010 מחבר דיווח פורסם מרץ 19, 2010 גם אצלי הטיסה לא נגמרה טוב. אחרי טיסה שקטה וטובה נכנסתי לנחיתה בתנאי ראות לא טובים. הגעתי קצת גובהה והחלטתי ללכת סביב, עם כניסה להמתנה בגובה 5000 לתת לשיירה מאחורי לנחות. כשיצאתי מה HOLDING אני מקבל הודעה ב FMC של END OF ROUTE ומנקודה זה, ה FMC מסרב לקבל כל נקודה או גישה חדשה לנחיתה עם הודעה של PROGRAM ERROR.. כיוונתי ידנית את תדר ה ILS שהתאפס לו יחד עם כל הנותים כאשרי יצאתי מה HOLDING. עם התראה LOW FULE ניסיתי להכנס שוב לנחיתה אך לא הספקתי להגיעה לשדה. ה 747 אמנם מתקדם יותר בהרבה מערכות מה 767, אך שוב במצבים של בלת"ם (כבר היו לי כמה) התגלה כבעיתי. ב 767 הכנסת גישה חדשה לשדה מתקבלת בקלות ולא משאירה אותך איוור. במוצאי שבת, קצת אחרי 21:00 אני מתכוון לבצע את הטיסה מחדש, הפעם עם ה 767. יעקב, שגיב, או כל מי שרוצה מוזמן להצטרף אלי.
Yakov Kraus פורסם מרץ 19, 2010 דיווח פורסם מרץ 19, 2010 לדעתי הבעייה אצלי הייתה בסינרי של השדה FS2004 כנראה שהמטוס נתקל באיזה אובייקט סמוי הסרתי את הסינרי - פחות יפה אבל יותר שימושי המטוס שאני מטיס ולומד כל השבוע הוא 737-200 של TINMOUSE המטוסים של פעם משאירים אותך כל הזמן על הקצה - ההטסה הניווט - אי אפשר ללכת לראות סדרות באמצע :oops: אשמח להצטרף לטיסה במוצאי שבת
Amon Schneider פורסם מרץ 19, 2010 דיווח פורסם מרץ 19, 2010 אמנם הצלחתי לנחות, אבל הגישה מאד לא נוחה. לתשומת לב אלו שטסים עם ה FSX: ממש לפני ה threshold יש מספר עצים שלא נראו בלילה מרחוק והתגלו במלוא תפארתם רק במינימה. כמובן שניתן להסירם אם מטפלים בהגדרות התצוגה לפני תחילת הטיסה. העצים מפריעים מאד לשלב האחרון והקריטי. דור - אני מופתע לשמוע של 400 יש באג מהסוג שהזכרת. פתרון אפשרי הוא להכניס מראש נתיב לשד"ת אלטרנטיבי (ב RTE 2), ואז כשה FMC מסיים את הנתיב המקורי, יש עדיין נתיב חליפי "חי". בהצלחה לטסים במוצ"ש.
4x-dor פורסם מרץ 19, 2010 מחבר דיווח פורסם מרץ 19, 2010 אמון: זה לא הפעם היחידה שאני נתקל בבעיות מרגיזות כאלה. לא יודע אם זה באג. היו לי עוד 2 מקרים אחרים בהם ה FMC התנהג בצורה מוזרה. פעם ראשונה הייתה בטיסה בא נאלצתי לנחות בשדה חלופי. ה FMC סרב לקבל גישה לשדה החלופי (הפתרון בדיעבד הוא לשנות את היעד הראשי של הטיסה. נראה לי קצת מוזר שזו הדרך). פעם שניה, בשבוע שעבר. טיסה בשמי ארופה עם פיקוח מלא. תכנית הטיסה הייתה ל FL370. הפקח עצר את הטיפוס שלי ב FL350 עקב תנועה באזור. בשלב מסוים קיבלתי הודעה ב FMC של UNABLE CROUSE ALT, שזה לא נורא, אבל התוצאה הייתה שבהמשך תכנית הטיסה נמחקו כל הגבהיים והמהירויות הגישה. בקיצור.. אני מזדכה בינתיים על ה 747.. ונחזור לטוס קצת על ה 767.
AaronDagan פורסם מרץ 19, 2010 דיווח פורסם מרץ 19, 2010 אני מאד נהנה לקרוא את החוויות שלכם וכיצד אתם מתמודדים עם תופעות מרגיזות בהמעטה. ליעקב - בשעתו ניסיתי להתמודד עם ה-732 היפה של TINMOUSE , בעיקר בגלל סנטימנטים היסטוריים מכיוון שטסתי בו הרבה - כשהייתי בשליחות בחו"ל - על הקו לאתונה. אחרי כמה נסיונות כושלים וויתרתי וחזרתי לציוד של PMDG ו-PSS. מסתבר שמודל והתכנות של המנוע הפנימי בעייתיים וצריך לתרגל הרבה. בכל מקרה, לא לאבד תקווה ולהמשיך ככל שניתן. לגבי הנחיתה ביואנדה: אני משער שבדיקה וויזואלית מוקדמת היתה פותרת חלק או מרבית התקלות. אני למשל לא הצלחתי לכייל את תדר ה-ILS ולכן הלכתי על נחיתה וויזואלית, בעיקר מכיוון שמז"א היה שקט וללא רוחות עם ראות טובה. טסתי הפעם עם ה-767 של LDS וכנראה לא תכנתתי את ה-FMC כדרוש, לכן תמיד יש לי את האופציה להטיס ידנית עם שליטה מלאה במטוס. למי שעושה "שידור חוזר" במוצ"ש - תהנו.
4x-dor פורסם מרץ 20, 2010 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2010 סיכום LEG של מוצ"ש 4 חברי מועדון TFC התחברו להם לצאת לסיבוב נוסף של ה LEG!! יצאנו עם פיקוח מלא! (מגדל, DEP ו CTR) עם תנועת מטוסים נוספת באזור. הנחיתה הייתה קשה עוד יותר מיום חמישי. תנאי ראות מאוד מאוד מוגבלים עם ראות 0 עד גובהה 200 רגל בערך. בתנאים כאלה נחתתי עם AUTOLAND מלא. מה שכן, לחזור ל 767 אחרי תקופה על ה 747 זה כמו לחוזר למטוס קל.. איזה הבדל בתגובות. להתראות ביום חמישי עם יעד חדש.
Yakov Kraus פורסם מרץ 20, 2010 דיווח פורסם מרץ 20, 2010 הטיסה במוצאי שבת לאחר טעיות טיפשיות שלא נפרט אותם מפאת הבושה הצלחנו להמריא הטיסה הייתה מאתגרת ומענינית הניווט ידני הINS כבה הבטריה שלו נגמרה תא הטייס בתי זיקוק בנגריה נהר אדום מעל הדלתא של נהר הניגר הר קמרון בולט מהעננים אחרי הנחיתה נטייל פה תנאי ראות קשים העיקר שנחתנו בשלום