עבור לתוכן
Moshe Mizrahi

IVAO ישראל - סוף עידן ומילים שצריכות להיאמר

Recommended Posts

פורסם

לאחרונה שמתי לב שהחטיבה הישראלית של רשת IVAO הפסיקה לפעול באופן רשמי. למרות גאוות היחידה והמתיחות שאולי היתה בחלק מזמן קיומה של החטיבה המתחרה, אני לא חושב שמישהו כאן שמח על הסגירה. לאורך תקופה ארוכה מאד היה קומץ אנשים שניסה לעשות כמיטב יכולתו כדי שהחטיבה שלהם תמשיך לתפקד, לאותם אנשים הפסקת הפעילות בוודאי כואבת וקשה יותר מלאחרים. לי היה חשוב להשחיל כאן מילת הערכה לאותם חברים על כוח הרצון וההתמדה, וכמובן שלבד אי אפשר להרים אימפריה. מכיוון שאני כבר לא בצוות VATIL הדברים כאן הם אישיים ועל דעתי בלבד ובהמשך למה שאלעד כתב בזמנו לאסי אני לא חושב שמישהו כאן "מחכה עם נבוט כדי לסגור חשבון". הדלת של החטיבה שלנו היתה ועדיין פתוחה לקלוט את כל מי שאוהב לטוס ברשת בארצנו, רבים נקלטו כבר והחטיבה עם הפנים קדימה. יש לנו סינרים מדהימים ופיקוח כחול לבן ברמה גבוהה וחבל להפסיק לטוס ולפקח ברשת בארץ עם כל מה שכבר קיים בגלל אגו, כבוד, בושה ועוד סיבות חסרות משמעות בהשוואה להנאה שבתחביב. יש כנס חטיבה בקרוב והוא יכול להפוך ל"סולחה" רשמית אם רק תרצו, אפשר להירשם, להגיע ולהתקבל בברכה. לכן, ונראה לי שאני קולע לרגשות הרוב המוחץ כאן, כל חברי IVAO ישראל לשעבר שאוהבים לטוס ולפקח בארץ מוזמנים בחום לחזור ולעשות זאת יחד אתנו, כי בסך הכל יש לנו ארץ נהדרת!

מקווה שהמסר יעבור ומי שצריך ירים את הכפפה

חג שמח לכולם

פורסם

אני קמתי מאיבאו וגם לי קשה לראות אותה יורדת לקבר לזמן לא ידוע.

נכון שניסינו לשקם אותה אבל בלי הצלחה.

אנחנו מדינה קטנה וחזקה ואין סיבה שאי אפשר לשתף פעולה וטייסי איבאו מוזמנים לפה באמת

אני ועוד רבים עשינו את זה וממשיכים לעשות.

אני מקווה שבקרוב נצליח לשקם את איבאו ולהקים אותה מהאפר.

פורסם
אני קמתי מאיבאו וגם לי קשה לראות אותה יורדת לקבר לזמן לא ידוע.

נכון שניסינו לשקם אותה אבל בלי הצלחה.

אנחנו מדינה קטנה וחזקה ואין סיבה שאי אפשר לשתף פעולה וטייסי איבאו מוזמנים לפה באמת

אני ועוד רבים עשינו את זה וממשיכים לעשות.

אני מקווה שבקרוב נצליח לשקם את איבאו ולהקים אותה מהאפר.

בשביל מה להקים עוד רשת ולגרום לעוד פיצול ?

יש לך כבר רשת חיה ובועטת למה לא להכנס אליה עם כל הלב ולא להגיד שאני פה תושב זמני ?

פורסם

כל הכבוד משה על דבריך.

אני מסכים איתך ומקווה שכל אחד ואחד מחברי החטיבה יחשוב 'באותו ראש'.

פורסם
כל הכבוד משה על דבריך.

אני מסכים איתך ומקווה שכל אחד ואחד מחברי החטיבה יחשוב 'באותו ראש'.

אני מסכים לחלוטין עם דעתו של משה ,יש לנו ארץ קטנה ,חטיבה פעילה , אנשים נפלאים , אז למה לא להתאחד יחד ? יש מקום לכולם תחת "מטריה" אחת, אנשי IVAO ,נצלו הזדמנות שאנשים פה מושיטים יד לאחווה ורעות .

פורסם

שלום משה

כאחד שהתחיל איתם בהתחלה ובחר להיות לא איתם עם הקמת ואטיל,תרשה לי לא להביע רגשות אשם או דומים באשר לחטיבה שניה זו,אם כי מעריך ומכבד את דבריך...

אני אחד מאותם אלה שמאמינים במשפט:"צדיקים,מלאכתם נעשית בידי אחרים"וזה תופס כמעט תמיד כבדרך פלא

לעולם לא פגעתי במישהו מחטיבה זו לא במלל לא בכתב ולא בכלל,אלא שמחתי על כך שיש מתחרה

זה טוב תמיד לטובת תחרות משוכללת בשוק ומראה לרוב בסופו של דבר ,על טיב סוג הניהול של אותו גוף

מה שלא כל כך נכון לגבי מספר קנדידטים משם אל מי מאיתנו כאן

מה שכן ,אני מצטער בשבילם שלא השכילו לנהל נכון את חטיבתם והתוצאות נראו במייל ששלחו קברניטי איוואו

שוב,מי שירצה להצטרף לואטיל שלנו יוכל לעשות כך ובלבד שיעמוד בכל הכללים שלנו ולא של אף אחד אחר

מי שינסה לעשות תרגילים מתרגילים שונים, יזכה לתגובה מהירה ,חריפה וכואבת-ימים יגידו,הם כבר אמרו בעבר בנסיבות אחרות , לכן הנוסח הנ"ל של הדברים

ומר ברנע...לימד אותי פעם איש חכם ואמר לי: "אם אינך יכול להתמודד מולו,תצטרף אליו....."זה לא תמיד רע ואפילו לא מבחינת האגו הפגוע אולי.....ולעיתים טוב עד מצויין!

פורסם

אני אומר את דעתי בנושא ואצהיר מראש שאני לחלוטין לא מכיר שום פרט מההיסטוריה הרחוקה ויחסי הגומלין בין החטיבות.

אני כן חושב שבסוף כולם פה בשביל התחביב ובשביל להינות. ויחד עם זאת מאחר ותמיד מדובר בבני אדם, צפויים מחלוקות שיגררו למלחמות אגו. מחלוקות מקצועיות או ענייניות תמיד אפשר לפתור. מניעים אגואיסטיים (מלשון אגו, לא בהכרח האשמה של צד כלשהו באגואיזם) הם מטבעם לא רציונליים ונפתרים בדרכים שלרוב תוצאותיהן פחות טובות לכל הצדדים.

תחרות משוכללת היא מצויינת בכלכלה משוכללת. אבל אנחנו לא כלכלה. אנחנו לא פה בשביל להרוויח כסף. אנחנו מרוויחים הנאה מהתחביב. ובניגוד לכסף, הרווח הוא של כל הצדדים, אין צד מרוויח וצד מפסיד.

אין פה חלילה שמחה לאיד על חטיבה שנסגרת. מה שכן יש פה זו הזדמנות לאחד בחזרה את השורות, להחזיר לפה חברים ישנים וחדשים תחת המכנה המשותף שכולנו בסוף אוהבים לטוס ולפקח ברשת - ובשביל זה כולנו פה, בסופו של יום.

פורסם

אין לי סנטימטים ולא מיליגרם אחד של צער כלפי הנהלת איבאו ישראל שנמצאים באיזה פנטאון של בושה אחרי שפיצלו את הקהילה ל2 כן! כגחמה פרטית של אגו

אבל כיוון שזה שייך לעבר בהחלט ההזמנה הראוייה של משה להתאחד במקום , להשאיר את האגו והפחד הלא מוצדק בצד ולבוא ולראות איך באמת עושים את זה כמו שצריך כבר למעלה מ8 שנים

ברוכים הבאים

פורסם
אין לי סנטימטים ולא מיליגרם אחד של צער כלפי הנהלת איבאו ישראל שנמצאים באיזה פנטאון של בושה אחרי שפיצלו את הקהילה ל2 כן! כגחמה פרטית של אגו

אבל כיוון שזה שייך לעבר בהחלט ההזמנה הראוייה של משה להתאחד במקום , להשאיר את האגו והפחד הלא מוצדק בצד ולבוא ולראות איך באמת עושים את זה כמו שצריך כבר למעלה מ8 שנים

ברוכים הבאים

+1

פורסם

משה, מעריך אותך אישית ואתה יודע זאת.

לא ממש הבנתי את מטרת השירשור , במיוחד כשאתה יודע שהוא יותר נפיץ מנפיץ.

חברי איבאו היו תמיד רצויים פה , מעולם לא סגרתי את הדלת בפניהם.

מנהלי הקהילה בחרו בדרכם מתוך בחירה , והם גם בחרו לעזוב את הקהילה הזאת מסיבות שאני לא מתכוון למנות, זכותם המלאה.

איש באמונתו יחיה.

אם אתה סבור שאני צריך להרים את הכפפה ( ודי לחכימה ברמיזה) , מבטיח לך שזה לא יקרה.

אני לא מתכוון להתפרס בפני אף אחד ( ולא מטעמי אגו למען הסר ספק ).

כפי ששמוליק ציין, כולם מוזמנים , אבל עליהם לדעת שיש לואטיל דרך משלה וקוד התנהגות משלה.

אני לא מתכוון להתגמש בשום נושא, לא משמעתי ( ולצערי אני כבר מתעסק בזה), לא מקצועי , ולא קהילתי.

מי שפה, שיהנה ויכבד את המקום וחוקיו, נקבל אותו בברכה.

ואטיל הגיע לאן שהגיעה לא בכדי, אלא בזכות הדרך , העמידה על עקרונות, ובזכות האנשים הנפלאים שיש פה, לכבוד הוא לי להיות חלק מהקהילה הנפלאה הזו.

לגבי המשך השרשור, בקשה לכל המגיבים למינהם, אל תאלצו אותי לסגור אותו ולהתחיל לחלק פה כרטיסים צהובים, כבדו את חבריכם ואת דעותיהם כפי שהייתם רוצים שיכבדו אתכם.

פורסם

מטרת השרשור היא להזכיר שיש דלת פתוחה, כנה ואמיתית, לאיחוד הקהילה הוירטואלית בארץ תחת קורת הגג שלנו, דלת שהיתה ונשארה פתוחה. אולי למיקי זה ברור אבל לי נראה שיש בודדים שנותרו יתומים מרשת ושזקוקים לתזכורת הנקיה הזאת כפי שהוצגה בהתחלה כדי להיכנס לדלת שלנו בלי לקבל בראש, בלי איומים ובלי אמירות מתנשאות. פשוט הזמנה נקיה נטו להצטרף, ולתת לכולם הרגשה טובה של רצון אמיתי לאיחוד. נפיץ זה לא, ולראיה התגובות הראשונות של אלעד ברנע, עידן יוני וצבי. אחרי 4 התגובות האלו השרשור עדיין היה שקט כמו ים פלטה ברוח אפס ויכל גם להישאר כך. לא היתה כאן כל כוונה להתחיל ולהעביר ביקורת על דרך הניהול של איבאו ישראל וגם לא לספר להם איזה עונשים הם יקבלו אם הם לא יתנהגו יפה. זה לא המקום וזה חסר כל בסיס והגיון. עד היום המצטרפים מאיבאו מתנהגים כמו כל חבר חטיבה אחר ואין שום סיבה לציין את האפשרות המלווה באיום שאוי ואבוי אם מישהו יסור מדרך הישר. כשפותחים דלת, פותחים אותה עד הסוף, ברוחב לב ובחשיבה חיובית. ברור לי שמי שעוד יבחר להצטרף יעשה זאת מתוך כוונה חיובית ולא כדי להרגיז את שמוליק חלילה. לא מעניינים את מטרת השרשור הזה הסנטימנטים שיש או אין לזיירמן, וגם לא היתה פה כוונה להזכיר שאנחנו עושים את זה כמו שצריך מעל ל-8 שנים ואחרים נכשלו. יציאות כאלה הופכות את השרשור לנפיץ, הן מיותרות לחלוטין ובעיני זו שחצנות וסוג של שמחה לאיד, זו לא מטרת השרשור. אני מקווה עכשיו שהמטרה ברורה וגם ברור שארבעת התגובות הראשונות קלעו אליה בול.

מיקי, אני גם מעריך אותך מאד אבל לפעמים נדמה שאתה מפספס קצת או יורה מהר מדי מהמותן. צר לי אבל לא נראה לי שהלכתי כל כך רחוק עם המחשבות והרמזים שלי, בטח לא לכיוון שלך... מי שקיוויתי שירים את הכפפה הם דווקא אברי לב וקומץ הנלחמים האחרונים על כבודה של איבאו ישראל, וקיוויתי שאפשר יהיה לקבל אותם ברוחב לב. אני לא רואה שום סיבה להתחיל לדבר על משמעת, קודי התנהגות וכרטיסים צהובים, כי עושה רושם שמי שמקצין את השרשור הם דווקא אלו שמפחדים שהוא יוקצן, או לחילופין יכול להיות שאני טעיתי בגדול ועדיין יש כאלה שלא יוותרו על התוספת של "בואו אלינו, אבל קודם תודו שהפסדתם ותבטיחו להתנהג יפה". ככה לא בונים איחוד.

פורסם

מויש, לדעתי אתה מפרש את דבריו של מיקי בצורה לא נכונה, הדלת תמיד התה פתוחה ולאורך השנים היו מצטרפים שנכנסו בה וכולנו מכירים אותם.

חברי IVAO מוזמנים בכיף ובשמחה להצטרף אלינו (לא ראיתי מישהו שכתב שלא), כל נושא המשמעת שמיקי כתב, מופיע באותה צורה בהרשמה לחבר חדש של VATSIM, או בשרשור לטייס החדש ברשת אז מה ההבדל?

דבריו של מיקי באים לאחר מספר תקריות משמעת שקרו עם מצטרפים חדשים לקהילה, ולכן ראינו לנכון לציין זאת לא מתוך מטרה להרתיע מצטרפים אלה מתוך מטרה של לעזור לחברים להבין ולהכיר את הסביבה בה הם נמצאים, את אותם מילים בדיוק אמרתי שבוע שעבר במפגש חברים חדשים שגם שם היו כמה חברי IVAO, אף אחד מהם לא נרתע או נבהל.

ואני מציע שכאן נעצור את הדיון בנושא ונהפוך אותו לבמה לחברים מ IVAO שרוצים להצטרף ולשאול שאלות, כי חשוב להבין שיש הבדלים ואנחנו פה כדי לעזור ולסייע להשתלב בצורה הנכונה :)  

פורסם
מטרת השרשור היא להזכיר שיש דלת פתוחה, כנה ואמיתית, לאיחוד הקהילה הוירטואלית בארץ תחת קורת הגג שלנו, דלת שהיתה ונשארה פתוחה. אולי למיקי זה ברור אבל לי נראה שיש בודדים שנותרו יתומים מרשת ושזקוקים לתזכורת הנקיה הזאת כפי שהוצגה בהתחלה כדי להיכנס לדלת שלנו בלי לקבל בראש, בלי איומים ובלי אמירות מתנשאות. פשוט הזמנה נקיה נטו להצטרף, ולתת לכולם הרגשה טובה של רצון אמיתי לאיחוד. נפיץ זה לא, ולראיה התגובות הראשונות של אלעד ברנע, עידן יוני וצבי. אחרי 4 התגובות האלו השרשור עדיין היה שקט כמו ים פלטה ברוח אפס ויכל גם להישאר כך. לא היתה כאן כל כוונה להתחיל ולהעביר ביקורת על דרך הניהול של איבאו ישראל וגם לא לספר להם איזה עונשים הם יקבלו אם הם לא יתנהגו יפה. זה לא המקום וזה חסר כל בסיס והגיון. עד היום המצטרפים מאיבאו מתנהגים כמו כל חבר חטיבה אחר ואין שום סיבה לציין את האפשרות המלווה באיום שאוי ואבוי אם מישהו יסור מדרך הישר. כשפותחים דלת, פותחים אותה עד הסוף, ברוחב לב ובחשיבה חיובית. ברור לי שמי שעוד יבחר להצטרף יעשה זאת מתוך כוונה חיובית ולא כדי להרגיז את שמוליק חלילה. לא מעניינים את מטרת השרשור הזה הסנטימנטים שיש או אין לזיירמן, וגם לא היתה פה כוונה להזכיר שאנחנו עושים את זה כמו שצריך מעל ל-8 שנים ואחרים נכשלו. יציאות כאלה הופכות את השרשור לנפיץ, הן מיותרות לחלוטין ובעיני זו שחצנות וסוג של שמחה לאיד, זו לא מטרת השרשור. אני מקווה עכשיו שהמטרה ברורה וגם ברור שארבעת התגובות הראשונות קלעו אליה בול.

מיקי, אני גם מעריך אותך מאד אבל לפעמים נדמה שאתה מפספס קצת או יורה מהר מדי מהמותן. צר לי אבל לא נראה לי שהלכתי כל כך רחוק עם המחשבות והרמזים שלי, בטח לא לכיוון שלך... מי שקיוויתי שירים את הכפפה הם דווקא אברי לב וקומץ הנלחמים האחרונים על כבודה של איבאו ישראל, וקיוויתי שאפשר יהיה לקבל אותם ברוחב לב. אני לא רואה שום סיבה להתחיל לדבר על משמעת, קודי התנהגות וכרטיסים צהובים, כי עושה רושם שמי שמקצין את השרשור הם דווקא אלו שמפחדים שהוא יוקצן, או לחילופין יכול להיות שאני טעיתי בגדול ועדיין יש כאלה שלא יוותרו על התוספת של "בואו אלינו, אבל קודם תודו שהפסדתם ותבטיחו להתנהג יפה". ככה לא בונים איחוד.

אתה טועה ומטעה.

אבל במקום ללכת סביב כל פעם , היה יותר פשוט אם היית שם את הדברים על השולחן ולא מתחיל את חידון התנ"ך העולמי.

אתה יודע טוב מאוד כיצד מתפרשים דבריך, ובכל זאת זרקת הערה שיכולה להתפרש כך או אחרת, קרא את מה שאיציק כתב לך, הוא חסך לי זמן מקלדת יקר.

פורסם

מסתבר שאם לא מחפשים חידון תנ"ך אז לא מוצאים חידון תנ"ך. קראתי את מה שאיציק כתב, וכיבדתי את בקשתו לעצור את הדיון...:) חג שמח פעם שניה.

פורסם

חג שמח ידידי

הפעם לא קלעת בול בכלל

אינני נוהג להתרגז כפי שכתבת ,מחברים במקרה זה איוואו או לא איוואו הרוצים להכנס אלינו כחברים מן המנין

זיהיתי ציפור קטנה שלחשה לי כי יש לך משהו להגיד לי באופן אחר ואישי יותר

אתה מוזמן בפרטי !

פורסם

אין לי שום דבר להגיד בפרטי ואין לי מושג מי הציפור ומה המניע שלה. התחלתי הודעה תמימה ונקיה עם רצון טוב. היתה אפשרות להפעיל נוהל RTFM (במקרה זה - Read The F***ing Message), להבין אותה ולפרגן נקי כמו שמתבקש ונמאס כבר לשמוע אזהרות ואיומים לאף אחד על כלום. זה נראה מגוחך ומתחיל להיות קריקטורה של עצמנו. תחכו שמישהו יגיע, שיתחבר ויתחיל לטוס, ואז -

If You Have to Shoot - Shoot. Don't Talk

פורסם

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=931&MessageId=86455061

זה היה רלוונטי בספטמבר 2006 בפורום תפוז סימולטורים (שנסגר לא מזמן) בדיוק כפי שזה רלוונטי עכשיו. אני שמח שדעתי לא השתנתה מאז, בעיני זו אינדקציה לשרידותה. זאת למרות הצורות השונות בהן באתי אני לידי ביטוי בתחביב הסימולטורים מאז הודעה זו.

בדיון מ-2006 עולות שאלות של "כיצד יהיה הסוף?". הנה הסוף. עכשיו הגיע הזמן להפוך אותו להתחלה חדשה. במקום פיצול לשניים, איחוד כפול. זה בדיוק הזמן. מי שלא רוצה, זכותו. מי שעושה זאת, מקפיץ בכמה רמות את עצמו, את קהילת סימולציית הטיסה הישראלית והעולמית.

"אחריי לVATIL".

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...