yaacov.e פורסם אפריל 5, 2010 דיווח פורסם אפריל 5, 2010 צהריים טובים, מישהו אמר לי שבפורום זה יש כמה אנשים שהוציאו רשיון טיסה בארה"ב ורציתי לשאול לגבי הטסה בארץ עם רשיון זר (יש לי פרטי והגדר מכשירים אמריקאי). לא מעניין אותי להסב את ההגדר מכשירים ואם מדובר רק ברשיון פרטי ראיתי גם בבית ספר בו למדתי תלמידים מאירופה\יפן\אוסטרליה(וכו') שבלי יותר מדי רעש וצלצולים נתנו תוקף לרשיון הפרטי שלהם וטסו ככה בארה"ב עם חזרתי לארץ אני מסתכל באתר של המינהל ולפי האתר לתת תוקף לרשיון זר זה בדיוק כמו להוציא רשיון טיס ישראלי (שעומד בפני עצמו) פחות כמה מבחני תיאוריה... משהו פה נראה לי ממש לא הגיוני ולכן רציתי לוודא או יותר נכון לשאול איך אני יכול פשוט לטוס בארץ תודה מראש, יעקב
Shachar Hzkelevich פורסם אפריל 5, 2010 דיווח פורסם אפריל 5, 2010 אני טייס עם רישיון אמריקאי יש ברשותי רישיון פרטי ואין אפשרות לטוס בארץ ללא עשיית המבחנים של המנהל יש להבין כי בארץ כל שיטת הטיסה היא שונה לגמרי משיטת הטיסה בשאר העולם.. פה בארץ אין דבר כזה VFR יש CVFR שבו יש נתיבים מוגדים וברורים מאוד.. וכמובן יש את חיל האוויר ששולט בשמיים מבלי שנוכל לזוז מילימטר בלי אישור... בקיצור המצב מסובך ואי אפשר לטוס בארץ בלי הסבה לרישיון ישראלי
yahavl פורסם אפריל 5, 2010 דיווח פורסם אפריל 5, 2010 שלום יעקוב, אין טעם לחפש הגיון :roll: לפי הבנתי יש שתי אפשרויות לשימוש ברישיון זר. (כמו שמיד תראה לא ממש מדובר בשימוש ברישיון הזר) 1 אישור זמני לשימוש ברישיון טיס זר בישראל . דרישות: אישור כזה מקנה לך את האפשרות לטוס בארץ על סמך רישיון זר באופן מוגבל ולמשך תקופה מוגבלת. על מנת לקבל אישור כזה אתה צריך להמציא את כל המסמכים שמוכיחים שאתה מחזיק ברישיון טיס זר בתוקף. צריך גם להוציא תעודה רפואית ישראלית, תעודת יושר מהמשטרה ואישור ביטחוני ממשרד הביטחון. אתה צריך לעבור את כל התיאוריות של רישיון טיס פרטי פרט ל"רדיו טלפון" ולעבור מבחן מעשי . אופציה זאת היא זמנית ועל מנת לחדש אותה צריך כל פעם לעבור מבחן תיאוריה בחוקה ומבחן מעשי במטוס. 2 הסבה מלאה של רישיון הטיס הזר וקבלת רישיון טיס ישראלי. (כמובן האופציה העדיפה) דרישות: הוצאת כל האישורים הנדרשים (תעודה רפואית תעודת יושר ואישור בטחוני... בקיצור רשיון מתלמד) מעבר כל מבחני התיאוריה כולל מבחן רדיו טלפון של משרד התקשורת הישראלי: - רדיו טלפון - מטאורולוגיה - ידע טכני כללי - נווטות - חוקה - ספר מטוס מעבר מבחן מעשי במטוס יש לקחת בחשבון כמה שעות הדרכה במטוס לצורך הכנה למבחן המעשי. בהצלחה!
yaacov.e פורסם אפריל 5, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 5, 2010 אני טייס עם רישיון אמריקאי יש ברשותי רישיון פרטי ואין אפשרות לטוס בארץ ללא עשיית המבחנים של המנהל יש להבין כי בארץ כל שיטת הטיסה היא שונה לגמרי משיטת הטיסה בשאר העולם.. פה בארץ אין דבר כזה VFR יש CVFR שבו יש נתיבים מוגדים וברורים מאוד.. וכמובן יש את חיל האוויר ששולט בשמיים מבלי שנוכל לזוז מילימטר בלי אישור...בקיצור המצב מסובך ואי אפשר לטוס בארץ בלי הסבה לרישיון ישראלי כמו שרשמתי בפורום אחר למרות שעוד לא יצא לי להטיס בארץ בתור טייס אני לא מבין מה כל-כך מסובך. מרחבים אוויריים נשלטים זה בטח לא המצאה של ארץ ישראל. אז כל הארץ נשלטת, אני לא מאמין שאני צריך להתחיל ללמוד טיסה מאפס בגלל זה לעשות מבחן חוקה זה מאוד הגיוני בגלל השינויים או יותר נכון הדגשים של הטיסה בשמי ישראל. אבל לעשות הככככללללל כמו חניך טיס ישראלי פחות מבחן תיאוריה או שניים? לא מסתדר לי כל-כך... בינתיים נראה שזו המציאות המרה אבל אני מקווה שיש פתרון יותר נוח
yaacov.e פורסם אפריל 5, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 5, 2010 שלום יעקוב,אין טעם לחפש הגיון :roll: לפי הבנתי יש שתי אפשרויות לשימוש ברישיון זר. (כמו שמיד תראה לא ממש מדובר בשימוש ברישיון הזר) 1 אישור זמני לשימוש ברישיון טיס זר בישראל . דרישות: אישור כזה מקנה לך את האפשרות לטוס בארץ על סמך רישיון זר באופן מוגבל ולמשך תקופה מוגבלת. על מנת לקבל אישור כזה אתה צריך להמציא את כל המסמכים שמוכיחים שאתה מחזיק ברישיון טיס זר בתוקף. צריך גם להוציא תעודה רפואית ישראלית, תעודת יושר מהמשטרה ואישור ביטחוני ממשרד הביטחון. אתה צריך לעבור את כל התיאוריות של רישיון טיס פרטי פרט ל"רדיו טלפון" ולעבור מבחן מעשי . אופציה זאת היא זמנית ועל מנת לחדש אותה צריך כל פעם לעבור מבחן תיאוריה בחוקה ומבחן מעשי במטוס. 2 הסבה מלאה של רישיון הטיס הזר וקבלת רישיון טיס ישראלי. (כמובן האופציה העדיפה) דרישות: הוצאת כל האישורים הנדרשים (תעודה רפואית תעודת יושר ואישור בטחוני... בקיצור רשיון מתלמד) מעבר כל מבחני התיאוריה כולל מבחן רדיו טלפון של משרד התקשורת הישראלי: - רדיו טלפון - מטאורולוגיה - ידע טכני כללי - נווטות - חוקה - ספר מטוס מעבר מבחן מעשי במטוס יש לקחת בחשבון כמה שעות הדרכה במטוס לצורך הכנה למבחן המעשי. בהצלחה! כמו שציינתי כבר קראתי את הטקסט הזה, שאלתי כדי לוודא ואת אותו המידע קיבלתי גם בפורום בתפוז לעשות את הסיפור קצר: מה נדרש כדי לשמר רשיון ישראלי?
Avi - 4X-KDF פורסם אפריל 5, 2010 דיווח פורסם אפריל 5, 2010 פשוט לבכות.. במה שונה המטאורולוגיה, ידע תכני כללי, וספר מטוס בארה''ב? ולמה לרשיון קבוע צריך לעבור מבחן על רדיו טלפון ובזמני לא? הרי בשני המקרים הטייס מטיס את המטוס בשמי ישראל בדיוק באותם מצבים לא? אני כנראה לא יודע במה מדובר בדיוק אבל זה נראה לי כאילו משרד הרישוי בכוח מחפש לקחת כסף. ומה לגבי טיסות IFR?
Shachar Hzkelevich פורסם אפריל 6, 2010 דיווח פורסם אפריל 6, 2010 פשוט לבכות..במה שונה המטאורולוגיה, ידע תכני כללי, וספר מטוס בארה''ב? ולמה לרשיון קבוע צריך לעבור מבחן על רדיו טלפון ובזמני לא? הרי בשני המקרים הטייס מטיס את המטוס בשמי ישראל בדיוק באותם מצבים לא? אני כנראה לא יודע במה מדובר בדיוק אבל זה נראה לי כאילו משרד הרישוי בכוח מחפש לקחת כסף. ומה לגבי טיסות IFR? זה לא רק משרד הרישוי זה כל המערכת ** הזאת רוצה לקחת ממך סתם כסף על שטויות...
yaacov.e פורסם אפריל 6, 2010 מחבר דיווח פורסם אפריל 6, 2010 פשוט לבכות..במה שונה המטאורולוגיה, ידע תכני כללי, וספר מטוס בארה''ב? ולמה לרשיון קבוע צריך לעבור מבחן על רדיו טלפון ובזמני לא? הרי בשני המקרים הטייס מטיס את המטוס בשמי ישראל בדיוק באותם מצבים לא? אני כנראה לא יודע במה מדובר בדיוק אבל זה נראה לי כאילו משרד הרישוי בכוח מחפש לקחת כסף. ומה לגבי טיסות IFR? הרבה יותר סביר להניח שבגלל טעות הקלדה (ברשות שדות התעופה) צריך לעשות רשיון רדיו-אלחוט ולא צריך לעשות את כל מבחני התאוריה
yahavl פורסם אפריל 11, 2010 דיווח פורסם אפריל 11, 2010 השמירה על הרישיון הישראלי לא כזה ביג דיל למיטב זכרוני: עד גיל 40 10 שעות ב24 חודשים מתוך סכום זה 6 שעות מפקד 3 המראות ונחיתות ב3 חודשים מבחן רמה פעם ב24 חודשים הנפקת תעודה רפואית פעם ב24 חודשים מעל גיל 40 חצי מהניסיון המעשי שפורט מבחן רמה כל 24 חודשים בדיקה רפואית פעם בשנה. שווה לבדוק בקבצי החוקה באתר רת"א לגבי התיאוריה הבעיה היא בסילבוס התוכן התיאורטי בארץ שונה מהתוכן הנדרש ברשויות תעופה של ארצות אחרות. הבעיה היא באינטרפרטציה הישראלית לתוכן המוסכם בICAO החומרים לא חופפים! לדוגמה רמת מבחן התיאוריה בנווטות בטיס פרטי ישראלי יותר קרובה לרמת המבחן המסחרי של הFAA האמת יש עכשיו תכנונים לישר קו בין ה ALTP הישראלי ומבחני הATPL של הJAA זה צעד בכיוון הנכון אבל הדרך לסטנדרט אחיד בדרישות המקצועיות בעולם התעופה עוד ארוכה מאוד בינתיים אין ברירה אלא ללמוד תיאוריה... וכמובן להכין הרבה צ'קים לאגרות