עבור לתוכן
Adam Waiser

נוהל זמני - סקאנרים

Recommended Posts

פורסם

חברים יקרים לאחרונה הועלה נושא השימוש בסורקי התדרים כנושא שיש בעיה עם מידת החוקיות שלו

אנו אוספים מידע לגבי חוקיות השימוש והמגבלות הרלוונטיות, ייתכן שבעתיד נתיר לפרסם שוב נושאים ותגובות הקשורות לסוגיית שימוש והפעלה של סקאנרים.

אבל נכון לעכשיו אין אישור לפתוח שרשורים העוסקים בשימוש בסקאנרים, אין לפרסם תגובות ולדון בנושא השימוש בהם עד לבחינת הנושא ויציאת נוהל מסודר. הנהלת הפורום תראה בחומרה הודעות כאלו ותנקוט את הצעדים שתראה לנכון במקרים כאלו

פורסם

יקירי, חבל מאוד.

עם כמה שיכול להיות שזה לא חוקי. אני עדיין חושב שיש לאפשר לזה במה.

אין עלינו להיות "צהובים"\ לנסות ולדומם את המוטיבציה למידע בקהילה.

בשונה ממך אני סבור כי שיחות או כל דבר אחר העוסק בתחום יוכל דווקא ללמדנו ואף לקדם אותנו מבחינת החטיבה.

מה גם דבר שכזה מוריד את המוטיבציה.

אשמח לקרוא את הנוהל המסודר אשר יצא אודות הדבר.

פורסם
  dolev_ravid כתב:
יקירי, חבל מאוד.

עם כמה שיכול להיות שזה לא חוקי. אני עדיין חושב שיש לאפשר לזה במה.

אין עלינו להיות "צהובים"\ לנסות ולדומם את המוטיבציה למידע בקהילה.

בשונה ממך אני סבור כי שיחות או כל דבר אחר העוסק בתחום יוכל דווקא ללמדנו ואף לקדם אותנו מבחינת החטיבה.

מה גם דבר שכזה מוריד את המוטיבציה.

אשמח לקרוא את הנוהל המסודר אשר יצא אודות הדבר.

לצערי במדינת ישראל ובמיוחד בקרב חיילי צהל, בן אדם שמקשיב לחוקים , הוא צהוב.

דולב, אנחנו כאן צהובים, אנחנו עובדים כאן עם בד"ח , עובדים עם צ'קליסט , עובדים עם דפיות , ועובדים לפי חוקי התעופה העולמית וחוקי התעבורה האווירית בישראל.

ובגלל שאנחנו צהובים , אנחנו גם מקשיבים לחוק במדינת ישראל.

סקנרים לא חוקי,

אין לזה כאן במה כרגע.

מוטיבציה או לא, זה לא נתון לדיון. אם זה מה שמוריד לך את המוטיבציה המצב לא טוב.

תתחבר לסים , קח מטוס , ותטוס, זה מה שאנחנו עושים פה ממש טוב (ומפקחים ממש טוב) לשם כך VATIL וVATSIM קיימות.

פריקים של תעופה צהובים אנחנו.

עד כאן מהצהוב הראשי (שריונר מרובע).

סופ"ש נעים!!!

פורסם

שלום דולב

אמנם איני עוסק יותר בניהול הפורום ולצערי גם לא ממש בטיסה בסימולטור כרגע עקב מחסור חמור בזמן פנוי אך כמובן שאני לוקח אחריות מלאה על הנוהל שפרסמתי בזמנו ולכן גם אגיב ברצינות:

כמו שהזכיר אור - אנחנו לא מתעסקים כאן עם שום חריקה בנושאי משמעת ובתוך המילה משמעת אני מכניס גם את הציות לחוקי מדינת ישראל.

החטיבה שלנו למקרה שאתה יודע או לא מוכרת ומכובדת על ידי קהלים הולכים וגדלים בעולם התעופה הישראלי על שלוחותיו ואני מאמין שאני לא צריך לפרט כאן איזו תועלת יש בכך לכל אחד ואחד מחברי החטיבה שירצה לעסוק בעתיד או בהווה בתחום התעופה. אני אישית הייתי שמח מאד אם המילה ואטיל עוד עשר שנים מעכשיו תהיה שם נרדף למקצועיות ואיכות שנרכשו באמצעות הדמיית טיסה ופיקוח בסטנדרטים גבוהים מאד ואני מאמין שיש סיכוי לא רע בכלל שזה יקרה לאט לאט אם רק נמשיך להיות כאלו "צהובים" כהגדרתך.

וכשמדברים על סטנדרטים גבוהים אסור לנו בשום פנים ואופן להכנע לבינוניות של יאללה מוישה הוריד גרסא פרוצה של 767 והחליט לפרסם אותה כאן - תפאדל

או אבי החליט לפרסם כאן תדרים של מגדלי חיל אוויר וטיפים לשימוש בסקאנר שכמובן אסור על פי חוקי המדינה ללא רשיון בתוקף. לדברים האלו יש מספיק פורומים וכמובן שזו מדינה חופשית ואתה מוזמן בחום לסור לפורומים הרלוונטיים ולהיות פעיל שם כמה שרק תחפוץ בכך - רק לפני שאתה נכנס לכאן אל תשכח לרחוץ ידיים ולחלוץ נעליים כמו שאומרים... נשמע מתנשא? סבבה אין לי שום בעיה עם זה.

בקיצור

גם אם נראה לך וגם אם לא, וגם אם אתמול הייתי בצוות והיום כבר לא, אני בטוח שחטיבת ואטיל תמשיך לשאוף לרמה המקצועית והערכית הגבוהה ביותר בלי שום חריקות קריצות או עצימת עין מול תופעות של עבירה על חוקי מדינת ישראל/רשת ואטסים/מגילת זכויות האדם של האו"ם ומה שרק תרצה וגם במחיר שאנשים מסויימים ירגישו שצפוף להם מדי, זה מה יש ואני די גאה בזה אם לומר את האמת.

אוקצור תביעו דעה בכיף אבל עד כמה שהבנתי משגת הדברים האלו לא הולכים להשתנות ולדעתי זה רק לטובת כולנו לטווח הארוך.

פורסם

אהלן‏ ‏דולב,

אני‏ ‏מחזק‏ ‏את‏ ‏הדברים‏ ‏של‏ ‏אדם‏ ‏ואור‏ ‏ואני‏ ‏חושב‏ ‏שכל‏ ‏מילה‏ ‏נוספת‏ ‏מיותרת.

בקרוב‏ ‏הנושא‏ ‏כבר‏ ‏לא‏ ‏יהיה‏ ‏נוהל‏ ‏זמני‏ ‏אלא‏ ‏חוק‏ ‏כתוב‏ ‏שחור‏ ‏על‏ ‏גבי‏ ‏לבן‏ ‏בחוקי‏ ‏הפורום‏ ‏.

אני‏ ‏לא‏ ‏חושב‏ ‏שיש‏ ‏כאן‏ ‏מקום‏ ‏לדיון‏ ‏מכיוון‏ ‏שאנחנו‏ ‏לא‏ ‏נותנים‏ ‏במה‏ ‏לדברים‏ ‏לא‏ ‏חוקי‏ים ‏אם‏ ‏זאת‏ ‏תוכנה‏ ‏פרוצה‏ ‏ואם‏ ‏זה‏ ‏סקאנר‏ ‏אשר‏ ‏אסור‏ ‏על‏ ‏פי‏ ‏החוק.

שבת‏ ‏שלום,

פורסם

זו תופעה והיא קיימת. "לתת במה" זה ממש לא מה שנעשה כאן.

ואם בכלל באתם בגישה הזאת למה ראש קטן? תעודדו חברי קהילה להוציא רישיון חובבי רדיו ולהאזין בצורה חוקית. לטאטא מתחת לשטיח זו לא מדיניות של גוף רציני.

פורסם
  Ben Cohen כתב:

ואם בכלל באתם בגישה הזאת למה ראש קטן? תעודדו חברי קהילה להוציא רישיון חובבי רדיו ולהאזין בצורה חוקית. לטאטא מתחת לשטיח זו לא מדיניות של גוף רציני.

הדבר האחרון שהחטיבה שלנו עושה בן, זה לטאטא מתחת לשטיח.

מי שרוצה להתעסק בפעילות לא חוקית. זב"שו. הוא יאכל אותה. ולא אנחנו.

כאן אנחנו לא מכניסים שום פעילות לא חוקית. אחת מהם זה סקאנרים. השניה זה תוכנות לא חוקיות.

פורסם
  Or - VATIL7 כתב:
  Ben Cohen כתב:

כאן אנחנו לא מכניסים שום פעילות לא חוקית. אחת מהם זה סקאנרים. השניה זה תוכנות לא חוקיות.

עדיין לא מצאתי סיבה טובה למה לאסור כתיבה בנושאים הקשורים לסקאנרים אשר לכשעצמם חוקיים.

מצד שני לצלם תמונות אוויריות וקרקעיות של בן גוריון וש"ד שהוא בחלקו שדה צבאי זה כן חוקי? לחלופין משתמש אשר מפרסם תמונות של מטוס אשר רכש באופן לא חוקי...

אין לכם דרך להפריד ולבודד את האנשים שכן מתעסקים בנושא בצורה חוקית ואת האנשים שלא, תשאירו את העבודה למשטרה ומערכת המשפט.

פורסם
  Ben Cohen כתב:
  Or - VATIL7 כתב:
  Ben Cohen כתב:

עדיין לא מצאתי סיבה טובה למה לאסור כתיבה בנושאים הקשורים לסקאנרים אשר לכשעצמם חוקיים.

מצד שני לצלם תמונות אוויריות וקרקעיות של בן גוריון וש"ד שהוא בחלקו שדה צבאי זה כן חוקי? לחלופין משתמש אשר מפרסם תמונות של מטוס אשר רכש באופן לא חוקי...

אין לכם דרך להפריד ולבודד את האנשים שכן מתעסקים בנושא בצורה חוקית ואת האנשים שלא, תשאירו את העבודה למשטרה ומערכת המשפט.

בן שלום

העולם כמו שאני מכיר אותו נחלק לשניים

אלו שעושים ואלו שמדברים ובגרסא 2.1 של אלו שמדברים יש את אלו שיושבים בטריבונה וזורקים הערות לשם זריקת הערות בלבד מבלי לייחס חשיבות לתוכן ולאפשרות שאולי אפשר בעזרת ההערות גם ליצור משהו אחר (זה נקרא ביקורת בונה)

מילא אם בדבריך היה שמץ של ביקורת בונה או אם היית פונה אלי בזמן שיצא הנוהל שאני חתום עליו עם הערה זו ועם הצעה לשיפור הנוהל הקיים בצורה קצת יותר רחבה ונעימה מבלי להשתמש במילים כמו "ראש קטן" ו"לטאטא מתחת לשטיח" כל מני דברים, אזי לא הייתי טורח לכתוב את התגובה הזו

אבל להכנס פעם בשנה לפורום כדי לראות מה לא בסדר ולזרוק הערות סתומות בנוגע לנהלים שיצאו עוד בתקופת ההנהלה הקודמת זה לא מכובד וזה אפילו מקומם

ועוד להשתמש בצמד המילים "ראש קטן" על מנת לתאר אנשים שישבו ואשכרה ניסו לשפר ולהקפיץ באופן יומיומי את הרמה של הפורום הזה זה מרתיח ומעליב!

ודבר נוסף בשולי הדברים: אלמוג וצוותו אינם צריכים להתמודד ולהסביר לך כמנהלי הפורום החלטות שהתקבלו וקיימות כבר זמן רב מאד בפורום רק כי פתאום התחשק לך להכנס ולראות מה חדש ולזרוק על הדרך איזו הערה בשביל הכיף ולהמשיך הלאה

בטח לא כשהביקורת אינה בונה ואינה כוללת שום חלופה רצינית, הצעה לייעול או דרך אחרת ליישום סביר יותר של החלטות ונהלי הפורום ובטח כשזה נעשה כהקנטה של הצוות והחוקים בצורה פומבית!

לאור כל הנאמר לעיל אתה מוזמן בחום לקבל את הנוהל הקיים כמו שהוא או לפנות לצוות הפורום באופן קצת יותר נעים, רצוי לא בפומבי עם הצעה קונקרטית לשיפור ושינוי ואז אולי גם היחס שתקבל יהיה אחר

שבת שלום

הצלחת לעצבן אותי היטב

פורסם
  ציטוט
מצד שני לצלם תמונות אוויריות וקרקעיות של בן גוריון וש"ד שהוא בחלקו שדה צבאי זה כן חוקי?

אין עם זה שום בעיה.

בדיוק כמו שאין בעיה לYNET לצטט מסמך "סודי ביותר" מויקיליקס. כל עוד זה נגיש לכלל הציבור (כמו למשל גוגל ארץ)- מותר לפרסם.

בנוגע לסקאנרים,

מה כבר יש לדבר עליהם?

יש מספיק דרכים להשיג סקאנרים בכל מיני אתרי יד-2, התדרים והתוכן נגישים לכולם. יש מספיק פורומים של תמיכה טכנית.

בואטיל החליטו לא לתת במה לזה והאמת שדי בצדק. מי שהיה בצד השני של הקשר בצבא יודע על מה אני מדבר.

מה שקצת מפריע לי זה שכתוב "אנו אוספים מידע לגבי חוקיות השימוש" ועברה כמעט שנה מאז... אם זה חוק קבוע, למה לא לאגד אותו בחוקים הראשי?

פורסם

קודם כל אני מאוד תומך בחטיבה כבר מספר שנים ויודע שלא היינו מגיעים למקום הזה בלי אנשים שאני מאוד מעריך. אחרי שהבהרתי את זה אני מקווה שתבין שהתיאור שלך לגביי שגוי.

לא רלוונטי באיזה תקופה התקבלה ההחלטה הזו, רלוונטי שהיא עדיין קיימת, עקב מגבלות זמן שלי רק עכשיו יצא לי לקרוא ולהתעמק.

(מבלי להתעניין במי חתום על ההודעה, אלא בתוכנה)

ההצעה שלי היא כמובן לא לאסור דברים ללא איזשהם נימוקים או סיבה טובה שמוכרת ע"י כלל החטיבה.

אגב יוני, מבטיח לך שחל איסור כזה. אחרת אין שום סיבה שכשרכבי ביטחון עוצרים ספוטרים הם מוחקים להם את הצילומים, בדר"כ. בש"ד הנוהל הזה נאכף, בב"ג קצת פחות. אגב, גם צילומים ממטוסים הנוחתים וממריאים בשדות ברחבי הארץ. קוראים לזה תצ"א אלכסוני, שאנחנו נותנים לאויב בחינם.

google earth לא רלוונטי, הוא מציג תמונות של כל הכדור ללא צנזור, מדינת ישראל כבר הייתה במו"מ עם החברה לצנזר אתרים רגישים, הטוב ביותר שהושג הייתה הפחתת הרזולוציה של כל הארץ לכ2 מטר לפיקסל או משהו בסגנון.

שבת שלום!

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...