Itay Zecharia פורסם מאי 23, 2010 דיווח פורסם מאי 23, 2010 החלום של רובנו הוא לא ורוד כל כך כפי שהוא נראה, מומלץ לעיין. קיבלתי מחבר בדואר- ציטוט מהמייל: יש הרבה אנשים שלא אוהבים את התנאים שנותנים לטייסים בימינו ויש אנשים שזה מפריע להם פחות. יש כאלו שמתלוננים יותר ויש כאלו שפחות. מה שבטוח זה דבר אחד, שהיום להיות טייס זה לא מה שהיה פעם... אני ממשיך בדרכי לאירליינס וזה לא יעצור בעדי כי טיסה הייתה בדם שלי מגיל 3... אבל אני כן חושב שצריך לדעת את האמת ולהבין למה נכנסים: The Truth About the Profession http://thetruthabouttheprofession.weebly.com/ אני פשוט נשארתי... Speechless
Nadav פורסם מאי 23, 2010 דיווח פורסם מאי 23, 2010 מרתק! תודה איתי. רק רציתי להוסיף, שעל אף כל הנאמר, אני נמצא היום בשלב בחיי שבו אני מבין שמה שחשוב זה שצריך להיות מרוצה מהבחירה שאתה עושה. קצת פחות חשובה הבחירה עצמה כמו החשיבות של להיות מרוצה ממנה. כלומר, גם אם תבחר ללכת על החלום ולהיות טייס וגם אם לא תרוויח טוב וגם אם לא תקבל את כיסא הקברניט מהר וגם אם יחזיקו אותך בסטנד-ביי הרבה זמן וגם אם הענף מוצף בטייסים וגם אם יהיו אלף ואחת סיבות למה לא להיות טייס, אם תהיה שלם עם הבחירה שלך ומאושר, אז אני לא רואה סיבה למה לא להיות טייס. כל עוד החלטת החלטה מושכלת תוך הבנה של כל הפרמטרים האלה ועשית את כל מה שאתה יכול בלב שלם, אין סיבה שלא להיות טייס מסחרי (או כל דבר אחר). זו הדעה האישית שלי...
תומר עינבר פורסם מאי 24, 2010 דיווח פורסם מאי 24, 2010 מרתק! תודה איתי. רק רציתי להוסיף, שעל אף כל הנאמר, אני נמצא היום בשלב בחיי שבו אני מבין שמה שחשוב זה שצריך להיות מרוצה מהבחירה שאתה עושה. קצת פחות חשובה הבחירה עצמה כמו החשיבות של להיות מרוצה ממנה. כלומר, גם אם תבחר ללכת על החלום ולהיות טייס וגם אם לא תרוויח טוב וגם אם לא תקבל את כיסא הקברניט מהר וגם אם יחזיקו אותך בסטנד-ביי הרבה זמן וגם אם הענף מוצף בטייסים וגם אם יהיו אלף ואחת סיבות למה לא להיות טייס, אם תהיה שלם עם הבחירה שלך ומאושר, אז אני לא רואה סיבה למה לא להיות טייס. כל עוד החלטת החלטה מושכלת תוך הבנה של כל הפרמטרים האלה ועשית את כל מה שאתה יכול בלב שלם, אין סיבה שלא להיות טייס מסחרי (או כל דבר אחר). זו הדעה האישית שלי... כל מילה אמת! הוצאת לי את המילים מהפה.
Itay Zecharia פורסם מאי 24, 2010 מחבר דיווח פורסם מאי 24, 2010 כמה שאתה צודק נדב, אין לי מה להוסיף. אמרת את הדבר הנכון ביותר, בהבנה שכל אחד צריך לשאוף אליו. להיות שלם עם הבחירה שלי! אין יותר טוב מזה בתחום שלנו, השאלה אם נדע ליישם את מה שאנו אומרים
Sharon Ben פורסם מאי 26, 2010 דיווח פורסם מאי 26, 2010 אין ספק שלהיות טייס היום פחות זוהר מאשר לפני 30 שנה (הבדיחה שרצה בארה"ב למשל בנוגע לדיילות היא, שלפני 30 שנה הן היו צעירות וחתיכות. ה"בעיה" שאותן צעירות וחתיכות ממשיכות עד היום לעבוד במקצוע). מה שמעניין הוא, שדווקא בארה"ב, שאני ועוד רבים אחרים, מכנים אותה "גן עדן של עולם התעופה", מקצוע הטייס איבד מזוהרו. חלק מזה היא הרגולציה משנת 1978 (אם אני לא טועה) שפתחה את הדרך לעוד חברות תעופה להכנס לענף, ביניהן ה REGIONAL AIRLINES שמצד אחד נתנו לטייסים שאינם בוגרי חיל האויר/צי/מרינס האמריקאי את האפשרות להכנס לענף. מצד שני, אותן חברות, על מנת להיות תחרותיות שילמו שכר נמוך לטייסים, בין היתר בגלל העובדה שהן ידעו שזו תחנת מעבר לחברות התעופה הגדולות. מכיוון שארה"ב ידועה בחומריות שלה, כלומר כמה אתה מרויח הוא כמה אתה שווה, העובדה שטייסים מרויחים מעט ביחס לאחריות שמוטלת עליהם, תרמה לא מעט. בנוסף, בארה"ב רוב הטייסים לא גרים בעיר שבה הם מוצבים ולכן הם נאלצים לטוס לעבודה וחזרה הבייתה. כשטסים על בסיס מקום פנוי, במיוחד בחגים (ולאמריקאים יש כל שבוע בערך חג - שתהיה סיבה להשתכר) זה יכול להוציא הרבה רוח מהמפרשים. מצד שני, ברגע שאתה מגיע לעבודה, יושב בקוקפיט ומתכונן לטיסה הראשונה של היום, מסיע למסלול, מקבל אישור המראה, פותח את המצערות לכוח מלא ומתחיל לרוץ על המסלול - כל מה שאמרתי לעיל נשכח ותחושת אושר וכוח ממלאת אותך. אין הרבה עבודות שאתה מחכה כבר לחזור אליהן אחרי "חופשת השבת" - טיסה היא אחת מהן.