עבור לתוכן
אורח

לידיעתכם - סימולטור חדש בשם X-Plane

Recommended Posts

פורסם
Goedengag meneer Shem-Tov

למען האמת , התגובה של אהרון די משקפת את המצב נכון להיום.

אני לא בטוח שיהיה נכון להפוך את העניין לויכוח סביב "הסימולטור של מי יותר חזק". זה תלוי במידה רבה באוריאנטציה של המשתמש.

על סמך מה החלטת (או החליטו אותם "חברים מקצועיים ומביני עניין") שאקספליין "אינו מספק" מבחינת התעופה? האם מישהו טרח להשוות ביצועים בסים לטבלאות וביצועי אמת של מטוס נתון? אני בספק.

אקספליין שקול לדעתי לFSX בכל הקשור לתעופה קלה.

העובדה שניתן בקלות יחסית לשחק במודל הפיזיקלי , נותנת תחום עניין נוסף לאלו שמעונינים גם במה שמעבר לרישומי הזנב של מטוסי אלעל.

בכל הנוגע למטוסים מורכבים יותר, ללא ספק אין באקספליין את דרגת המידול שניתן לקבל ממפתחי צד שלישי לFS9 ו 10.

כדאי גם לזכור שMSFS הוא סימולטור מת. הרוב המוחלט של הפיתוחים עבורו הינם פרויקטים שהחלו בימי FS9 או פרויקטי המשך לפיתוחים עבור FS9.

העובדה שתוכנה בת 7 (!) ממשיכה להיות המובילה בקרב המשתמשים, מעידה מן הסתם שמייקרוסופט פספסו שם משהו.

לי די ברור מה התפספס שם, אבל זה כבר סיפור לשרשור אחר :)

יום טוב!

בוב

את אותן שאלות אפשר להפנות גם לאקספין . והאם ישבת ובדקת תבלאות של מטוסים שיועדו להיות דומים למקור?

חלק ניכר ממפתחי התוספים הם וותיקים בתחום וככאלו ברור שהם יפתחו מוצרים לסימ היותר וותיק ליפני שהם מתחילים להשקיע כסף בתוכנה החדשה וזה לא משהו מופרך לגמרי .

ועובדה גם שחוץ מארוסופט כמעט ואין עוד פיתוחים תעשייתים גדולים לFS9.

פורסם

תודה לאהרון ובוב. אתם מבינים...

נוריאל:

התוספת של ישראל ל-FSX שנבנתה בחינם ע"י אנשים פרטיים בזמנם החופשי - היא מצויינת - ובלי התוספת הזאת (או פוטו סינרי) אין טעם לטוס מעל ישראל. לכן, מגיעות להם המון תודות על העבודה הזאת. כנ"ל לגבי אחרים שפיתחו או מפתחים תוספות אחרות. אנשים כמוך הם סיבה טובה למפתחים בחינם - להפסיק לפתח בחינם. חבל שיש לך בעיה בהבנת הנקרא.

אם אתה נהנה לטוס עם סימולטור מלפני 7 שנים וכנראה גם משתמש במערכת הפעלה מלפני 10 שנים - תמשיך להנות מזה. FSX דפק למיקרוסופט הצלחה של 25 שנים עם מדמי טיסה. X-Plane קלטו את זה - ואני מעריך שגם אתה תעבור באיזשהוא שלב ל X-Plane. הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. אין בזה שום דבר כנגד מיקרוסופט כחברה - אלא נקודתית כלפי הבזיון שנקרא FSX. אני לא חושב שאתה מייצג את מיקרוסופט - והאמת שזה בכלל לא מעניין אותי את מי אתה מייצג. תלמד לקבל דעות של אחרים - בעיקר של כאלה עם קצת יותר נסיון משלך - והכל יהיה בסדר.

אני מעריך שתוך שנה או פחות יהיה ל-X-Plane כל מה שצריך כדי לשכוח מ FS2004 ו FSX. ההתקדמות שם מאוד מהירה. אז כדאי שתנסה את זה - לפני שאתה כותב על דברים שלא בדקת בעצמך - ואין לך שום מושג על מה אתה מדבר.

לגבי ההערות על חומרה, זאת המערכת שלי כרגע:

Intel i7 930 8 CPU 4GHz 6GB Ram DDR-3 1900MHz Ati HD4870 Toxic 1GB 2x 1TB Sata-3 HardDisks 2x HD 26" Displays

מריץ FSX עם TileProxy או X-Plane עם G2xpl בפוטו סינרי מלא ברזולוציה של Lod17 או יותר, עם FPS נעול על 60 - רק כי אני לא צריך יותר - במילא המסך מגביל ל 60. רזולוצית הסימולטור בטיסה - בשני מסכים היא של HD 1920x1200.

אפשר להריץ FSX גם עם E8400 ובלי הרבה בעיות גם עם Pentium 4 או פחות - אבל בזמן שיקח לך לכסות איזור קטן של שדה תעופה עם TileProxy או במערכת עם X-Plane - אז אני מכסה כמעט מדינה שלמה.

מציע שתתחיל להתרגל ל X-Plane כי בקרוב אתה תהיה שם - אם תרצה או לא...

מדהים - בסך הכל רציתי לספר לכם על סימולטור שככל הנראה הוא העתיד של מדמי טיסה (ברמת משחקים או יותר)...

פורסם
חבל שיש לך בעיה בהבנת הנקרא.

פסים אישיים, אה רון?

לא. אין לי בעיות בהבנת הנקרא.

אם אתה בוחר בהעלבות אישיות מוטב לי לדפדף הלאה.

אם אתה לא מבין מה אני מצאתי מוזר ב"אתם בניתם סינרי" אז אנחנו משדרים על תדר שונה. עזוב....

סכ"ה הודתי לך מספר פעמים על השיתוף בדגש להציג כי פני לא לויכוח מיותר, כי אם להבין אם XPLANE יכול להוות כיום תחליף הולם ל FSX.

לכן גם שאלתי את אהרון ואת בוב אם יוצא להם היום לטוס ברשת עם XPLANE, מעוניין לשמוע עוד חוות דעת, ולא בשביל התווכחות חסרת טעם מי יותר טוב, אלא לדעת אם יש כבר טעם לעבור ל XPLANE סופית או לא בשלב זה.

פורסם

הי נוריאל,

מצטער, אולם אין לי תשובה בהקשר של טיסה ברשת. אינני נוהג לטוס ברשת וATC נמצא די נמוך בסולם החשיבות שלי.

לצורך העניין תוכנה כמו ראדאר קונטקט או אפילו הפיקוח הדיפולטי מספקים אותי לחלוטין.

בעניין המודל האוירודינאמי, התשובה היא בהחלט כן! בזמנו בחנתי את אמינות הסימולציה והמודל של אקספליין נותן ביצועים קרובים מאד לטבלאות והגרפים הרשמיים של צסנה. אינני יודע מנין באה התחושה ה"מצועצעת" כפי שאתה מכנה אותה. אני מניח שזה באמת עניין של טעם נרכש. בכל מקרה ודאי תסכים איתי שהפרמטרים האוביקטיבים צריכים להיות נאמנות למספרים.

אגב, אקספליין מאומץ ע"י ה FAA . לא יודע אם זה אומר הרבה או מעט אבל זה מוריד את הסבירות שמדובר בסים ארקיידי.

@ רון

באמת שאין צורך להתלהם. בסך הכל מדובר בסימולטורים אין פה משהו אישי :) דוקא נוריאל הוא אחד מהיותר רציניים ויותר מבינים שמסתובבים כאן - ואין הרבה כאלו.

בסך הכל לכל סים היתרון היחסי שלו. בהקשר זה, כמו שכבר אמרתי מידול המערכות באקספליין מפגר בהרבה ממה שניתן לקבל ממוצרי צד שלישי שפותחו עבור הפלטפורמה של מיקרוסופט. זו נקודה קרדינאלית לחובבי הכבדים שלאקספליין אין מענה של ממש בנקודת זמן זו.

בוב קליין

נ.ב

בזמנו, היתה תוכנה דומה לטיילפרוקסי, אבל כזו שיוצרת סינרי סטאטי של ריבוע שטח מוגדר מראש. כלומר, ניתן היה ליצור סינרי לשטח נתון אשר לא נטען ונמחק באופן דינאמי.

מישהו יודע מה עלה בגורל התוכנה?

פורסם

היי בוב.

תודה על המידע.

אתה מתכוון ל SBUILDERX?

זאת התוכנה שאיתה אתה יכול ליצור פוטוריל לאיזורים שאתה בוחר. אתה מוריד מפות מגוגל למשל, ומקמפל ל BGL.

פורסם

כמו שאמרתי - המטרה בפתיחת הדיון הזה היתה להציג אלטרנטיבה לסיום תקופת סימולטורי הטיסה של MS. אני בהחלט מבין את מי שטס ברשת ורוצה את ההדמיה הטובה ביותר למטוסים כבדים (או אחרים) כולל כל המערכות במטוס. אני מעריך שזה יגיע ל x-plane מהר מאוד.

אני לא סוכן מכירות של MS או של x-plane ולא עובד עם אף אחד מהם. דעתי היא דעה פרטית בהתבסס על השוואה מעשית של מה שיש ושל חשיבה קדימה. אין לי בעיה לקבל דעות שונות - אבל בתנאי שהן מתבססות על המציאות ומתוך נסיון מעשי - ולא בגלל ראיתי, שמעתי או קראתי. לגבי פוטו ריל:

מנסיוני - אפשר אכן עם sbuilderx ליצור סינרי מושלם - אבל זה רק עבור איזורים די קטנים - וגם נדרשת עבודה נוספת על מנת ליצור alpha channel ולקמפל מחדש כל מקטע - אם רוצים ליצור exclude לדוגמא להסיר איזורי מים מהתמונה ולהשאיר מיים של fsx. עבור איזורים גדולים יותר - נניח כיסוי של מדינה או איזור טיסה ממיקום אחד לאחר - Tileproxy הוא פתרון טוב - מכיוון שמתבצע קימפול כולל הגדרת alpha channel תוך כדי הטיסה וניתן לשפר את הכיסוי על ידי טיסה איטית או טיסות חוזרות - תלוי במחשב וקצב החיבור לאינטרנט ועוד הגדרות. הבעיה כרגע היא שרק לגוגל יש כיסוי טוב יחסית של ישראל ו Tileproxy לא עובד יותר עם גוגל - לכן זה סוף הכיסוי לישראל עם פוטו ריל עבור fsx (הסיבה לכך היא די ברורה...)

היתרון הגדול של בניית פוטו ריל עבור fsx הוא שניתן לכסות כל שטח רצוי - גם קטן - ולבנות סינרים מקבילים בלי שום בעיה. זה לא נכון לגבי x-plane. שם הוגדר ריבוע שיוצר בעיה רצינית למפתחי סינרים מקבילים. גם כאן יש שתי אפשרויות - בניית סינרי בסיגנון sbuilderx - רק בלי התצוגה הגרפית (חיסרון גדול) לכיסוי איזור קטן - או בסיגנון tileproxy לכיסוי כל איזור רצוי, אבל מחייב כיסוי של ריבוע די גדול - גם אם לא מעוניינים בכך.

זה סימולטור שהולך לגדול - עובד בכל מערכת הפעלה - מה שאומר שיהיו הרבה יותר משתמשים - ישנים וחדשים לתחום - ועם הזמן גם הכלים ישתפרו. זאת דעתי הפרטית כחובב מדמי טיסה.

פורסם

לגבי העניין שלי בפוטו ריל - או סימולטור שיש בו כיסוי טוב יותר של כל העולם, הנה סיפור קצר:

לפני הרבה שני שיחקתי עם MSFS ברשת. קרה מספר פעמים שאחרים הזמינו לטיסות באישור מגוריהם והראו לאחרים איך נראה האיזור שלהם. כאשר אני - בחזרה - הזמנתי לטיסות מעל ישראל - החוויה היתה מאוד לא נעימה. עכשיו - צריך להבין שרוב משתמשי הסימולטורים האלה בעולם - הם לא טייסים מקצועיים - אלא נהנים מחווית טיסה במחיר זול ובמחשב הסטאנדרטי שלהם.

סימולטור טיסה הוא באיזשהוא מקום גם שגריר. בחיי פגשתי הרבה מאוד אנשים שהאינטליגנציה שלהם הרבה יותר מהממוצע. רובם חושבים שישראל זה מדבר. רק אחד אמר - בישראל היתה תרבות כשאנחנו היינו עוד קופים על עצים. כאשר אנשים כאלה קונים משחק כמו FS וזה מה שהם רואים - זה גרוע ביותר.

לכן, בערך בשנת 2000 יצרתי קשר עם שירותי לווין שונים על מנת לרכוש צילומי לווין במטרה ליצור פוטו ריל - איכותי - למקומות שונים. מסיבות של תקציב וזמן וגם יכולות FS באותה תקופה - ירדתי מהרעיון - אז. באותה תקופה לא היו שירותים כמו שיש היום כ ge או אחרים. זאת דעתי לגבי גרפיקה ב Fsim. וזאת גם היתה הסיבה ש IAF נכשל באירופה - הגרפיקה היתה מגעילה - לא מאשים אותם - חכמים גדולים בישראל חשבו - וכנראה עדיין חושבים - שיש סיבה להסתיר צילומי לווין של ישראל מהציבור הרחב. האמת היא שמי שרצה ויכל לשלם - קיבל צילומים באיכות מדהימה בלי הרבה בעיות.

פורסם

תודה רון,

דרך אגב רון, הפוטוריל של FSX משתלב טוב מאוד עם ה MESH שגם ניתן לשפר ולהוריד. אני משתמש בתוכנה GLOBAL MAPPER ל FSX ליצירה של MESH ממקורות TIFF מתאימים. קימפול ל BGL כמובן עם ה SDK. ככה הרים נראים יותר "חדים", או אם יש לך את FSGLOBAL זה כבר אמור לשפר טופוגרפיות בצורה ניכרת ברוב העולם. למשל המכתש הקטן נראה הרבה יותר מציאותי אחרי הפעלה של ה MES המשופר. למעשה ה MESH שאלכס הוציא בזמנו כבר משפר את הטופוגרפיה בארץ בצורה משכנעת.

כל מה שרציתי לדעת, ושלושתכם עניתם על זה, XPLANE לא יכול לשמש לי כתחליף הולם ל FSX. לא כרגע. לפי ההנאות שאני מפיק ומה שאני מחפש בסימולטור הוא לא ייתן לי מענה, עד שישתפרו שם כמה דברים, ואני גם אופטימי לגבי זה.

אני אהיה אחר הראשונים שימיר את הסינרי שלו כשיגיע זמן. כרגע, אולי יש שם עתיד, וכך אני מקוה ולכן גם הודתי על השיתוף של רון.

לא שמעתי עדיין מאף אחד אם אפשר היום להוציא טיסה ברשת ואטסים על כל המשתמע, בדיוק כמו שאני עושה ב FSX ב 767 עם FMC עם AIRAC מאילת + סינרי כמו שאני רואה היום + פוטוריל איכותי כמו שיש לי היום של המדבר. אז אני מניח שהתשובה היא לא...

אני אמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות של XPLANE.

שוב, תודה על המידע.

פורסם

בטח שאפשר לטוס בוואטסים דרך XPLNAE ויש לזה גם פורום יעודי בפורום העולמי של וואטסים .

http://forums.vatsim.net/viewforum.php?f=36

בעיניין המטוסים הכבדים לצערי עוד לא ראיתי משהו עם FMC נורמאלי ומידול כמו שצריך . מי יודע אולי יבוא יום וסימולטור יבוא כבר קומפלקט לא עם GPS מעפן שמקושר לממשק ארקידי במקצת לתכנון טיסה אלה עם FMC וGPS שמכבד את עצמו.

פורסם

לאור הדיון המכונן שהתפתח כאן ולאחר שקראתי בעיון רב את דברי "מועצת החכמים".

התובנה שלי לגבי תוכנת X-PLANE לא השתנתה במשך כל השנים מאז היא נחתה על השולחן:

אני מאמין שזו תוכנת SIM ששווה "ניסוי ותהייה" של מוצר שונה מהליין של MS.

כאן מסתיימת התובנה שלי מכיוון שעדיין לא קבעתי לעצמי שהיא זו שתשתמש תחליף ראוי

ל-FSX או FS2004

תודות לכל מי שתרם לדיון - בהחלט שמחתי ללמוד ולהחכים מעט למרות שמעשית אני לא "חוקר"

או בונה סינרים וכדומה.

להשמע ברשת, לא משנה עם איזה סים.... 8)

פורסם

אחרי ההתפתחות של אקספליין כדאי לעקוב ולו רק מהטעם הפשוט שזהו הסימולטור היחידי שעדיין מתפתח :)

ההדיוטות והנאיבים ימשיכו מן הסתם לפנטז סביב ההצהרות של אירוסופט אולם מי שקצת מכיר את המטריה מבין ודאי שאלו לא יותר מנסיונות לעשות קצת גלים בכוס המים.

כרגע, כל מה שיש זה אקספליין (ופלייטגיר במידה מסוימת).

@נוריאל

נזכרתי! מדובר בתוכנה בשם FSEARTHTILES.

יתרונה, בכך שהיא מסוגלת לקמפל גם עבור FS9 - הסים הפרינציפאלי שלי (גם אם הוא בן 7). אגב, כיצד מטפל ה BUILDER שהזכרת בטקסטורות לילה? או טקסטורות עונתיות?

לא שמעתי עדיין מאף אחד אם אפשר היום להוציא טיסה ברשת ואטסים על כל המשתמע, בדיוק כמו שאני עושה ב FSX ב 767 עם FMC עם AIRAC מאילת + סינרי כמו שאני רואה היום + פוטוריל איכותי כמו שיש לי היום של המדבר. אז אני מניח שהתשובה היא לא...

אפשר להוציא טיסה עם צסנה או מטוס קל\בינוני ותקבל רמת סימולציה טובה לפחות כמו זו של MSFS

לגבי סינרי, אולי רון יודע אבל מן הסתם הגרפיקה של מייקרוסופט טובה יותר.

אגב, אחד הסימולורים הכי נחשבים הוא ה PS1 של אארווינקס. מישהו ראה את הגרפיקה והסינרי שלו?

לFSX , מנקודת ראותי , שני יתרונות על קודמו. האחד - היכולת להציג טקסורות ברזולוציה גבוהה, השני - זרמי האוויר האנכיים שממודלים ב X אך לא ב 9.

למעשה, היתרון הראשון "מחזיק" עד לגובה K או 2K. מעבר לכך הרזולוציה הופכת לפחות חשובה והלנדקלאס המביש של FSX נחשף במלוא הדרו.

זרמי האויר האנכים הם אכן שיפור ניכר ומביאים תחושה אמיתית יותר מהמודלים של FS9 שמרגישים כאילו הם צמודים לפסים בלתי נראים.

על חסרונותיו של FSX מול FS9 , אין צורך להרחיב.

פורסם

עשיתי בזמנו מדריך ל SBUILDERX בתקוה שזה ידרבן אחרים ליצור פוטוריל גם כן.

http://www.cocktailworkshops.nl/downloa ... er_heb.rar

אפשר לערוך את הלילה ע"י ריבוע פשוט בפוטושופ עם OPACITY ל 80% בערך.

אחרי זה אתה מקמפל הכל. כולל גם עבודה על המים ("חיתוך"), או דעיכה של הקצוות של האזור שעשית כפוטוריל, שישתלב למשל עם הלאנדקלאס אם יש מסביב.

לדעתי SBUILDER אמור לעבוד עם FS9 צריך להעזר קצת בגוגל. אני יודע יש הגבלה ב F9 לעומת FSX ברזולוציה שאתה יכול לקבוע לפוטוריל.

פורסם

בוב:

2 הערות קצרות:

1. בפורום של XPLANE יש לינקים ל-UTUBE עם קטעים נחמדים וקצרים של טיסות ברשת, אחד אפילו עם מטוס של אל על בהסעה ברקע בקנדי.....

2. לעניין PS1 - מסכים לחלוטין עם ההגדרה שלך. אישית התעסקתי איתו עוד כשהיה בגרסת ה-DOS הארכעית ויש לי אותה (על דיסקטים....)עד היום במקום של כבוד. המפתח הבטיח להוציא השנה (רבעון 3) גרסה תואמת FSX. אני מחכה לראות את זה.

פורסם

נוריאל - אשמח לראות תמונות של "פוטוריל איכותי כמו שיש לי היום של המדבר" על מנת להשוות. רק תגיד לי באיזה איזור זה.

אני משתמש ב- FS Global 2008 ומבין שיש כבר גירסה עוד יותר מדוייקת (מחוץ לתקציב שלי כרגע).

לגבי x-plane:

GPS - אפשר להשתמש ב- Garmin GNS400-500 trainer מהכתובת http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3532

פוטוריל לילה - זה אפשרי - למרות שעדיין לא ניסיתי... בכל אופן - הסינרים שעשיתי לאיזורים גדולים לא דורשים ריבועי exclude או alpha channel לסינון איזורי מיים - זה נעשה on-the-fly ונראה נהדר. העברת סינרים מFS ישנים היא די פשוטה - למרות שדורשת לפעמים השקעה נוספת.

פורסם

לאחר תקופת התנסות ארוכה ובחינה של FSX ו X-Plane 9 עם סינרי פוטוריל במערכת מחשב חזקה:

1. FSX עם TileProxy מדהים - הרבה יותר טוב מאשר X-Plane 9 עם סינרי פוטוריל (לאותם איזורים). מכסה בקלות ברזולוציה של 30cm/pixel ב FSX לעומת 2-3 דרגות פחות ב X-Plane. למרות זאת - ב X-Plane אני מכסה במהירות איזור ענק - לעומת מקטע מצומצם ב FSX

2. לגבי איזור המזרח התיכון - אין לי גישה ב FSX לנתונים של GglErt ולכן לאיזור זה יש לי כיסוי לא רע עבור X-Plane. רחוק מכיסוי של איזורים אחרים בהם יש לי כיסוי שמראה אבנים על שיפולי הרים וכדומה.

3. הבעיה בשני הסימולטורים היא Autogen. מי שחושב שב X-Plane ה FPS גבוה יותר (אם זה חשוב בכלל) - זה תלוי בכמה משתמשים ב Autogen - גם במערכת חזקה. בכל אופן - דעתי היא ש Autogen זה קישקוש - אין לזה שום דבר לעשות עם המציאות ורק מהווה ביזבוז ועומס על ה CPU. לכן - אני מעדיף פוטוריל.

4. לגבי איכות הטיסה (מודל מטוס - סימולטור טיסה) - זה תלוי בכל מקרה ובשני הסימולטורים באיכות המודל. יש מאמר טוב בנושא בכתובת http://www.simpilotnet.com/index.php?op ... 0&Itemid=9 בכל אופן - אני לא טייס אמיתי ולכן אין לי בכלל אפשרות להשוות את מה שקורה בסימולטור למצבי טיסה אמיתיים.

5. לגבי X-Plane בכל מקרה זה עובד רק על מסך אחד - וזו מגבלה רצינית. אני טס ב FSX בשני מסכי HD גדולים עם תצוגות מרובות (לפחות וירטואל קוקפיט ומבט מבחוץ) כולל GPS ומיקום המטוס על מפה נעה של gglErt.

לסיכום, משתמש בשני הסימולטורים - כל אחד והיתרונות או חסרונות שלו.

פורסם

תודה על הסקירה רון, בהחלט מועיל לקרוא את זה.

הסתכלתי קצת על TileProxy והתוכנה נראית מרתקת. אני משתמש היום ב- FSG2010 ורציתי לשאול איך TP מסתדר אתה (או מחליף אותה) ובכלל איך TP מסתדר עם סינרים שהם תוספים. אשמח אם תוכל קצת לפרט, תודה.

פורסם

אני מכין כרגע השוואה של איזור Los A + Grand Canyon בשני הסימולטורים. מכיוון ש ב FSX עם TP הסינרי הוא ברזולוציה של 30cm/pix האיכות היא מדהימה - ברמה כזאת שזה לא - תמונה שווה אלף מילים - אלא סרט שווה אלף תמונות. ב X-Plane הצבעים אינם דומים - פחות יפים לעומת FSX עם TP - אבל ניתן מהר מאוד (בהשוואה ל FSX) לקבל סינרי של איזור עצום (1x1 deg). הבדל עקרוני נוסף הוא ש TP מחייב הפעלת FSX וטיסה איטית לכיסוי האיזור (בפעם הראשונה) לעומת X-Plane שבו אני יכול ליצור את הסינרי (ל 1x1) בלי להפעיל בכלל את הסימולטור. בעיה נוספת עם TP היא שמי שעובד עם ויסטה או Win7 צריך למעשה מערכת הפעלה נפרדת רק עבור FSX עם TP כי TP מחייב ויתור על הרבה דברים עקרוניים במערכת ההפעלה...

מקווה לסיים היום עם X-Plane ולחזור ל FSX להשלים את מה שחסר. אראה תמונות כשאסיים. מזכיר רק שההשוואה היא על מערכת מחשב מאוד חזקה - i7 ב OC ועוד - דעתי בנושא בשימוש עם מחשבים סטאנדרטיים - ידועה - ואשמח לראות מה יקרה עם MS-Flight... בכל אופן - מי שמבין מה זה ליצור סינרי לאיזור קטן (פוטוריל או לא) - הרי שעם TP או המקביל שלו לסימולטור השני - מדובר על פוטוריל לשטחים עצומים (מדינות או חלקים מהם).

לגבי השתלבות של TP עם סינרי אחרים - אין בעיה להראות אובייקטים אחרים מעל סינרי אמיתי עם TP - אראה תמונות באותה הזדמנות (איזורים אחרים) - כנל לגבי X-Plane - אני משתמש באובייקטים של סינרים של FS (מכל מיני גירסאות) מעל סינרי אמיתי (אפילו בחיפה). כמובן שמדובר רק על אובייקטים - כי TP מחליף את הטקסטורות. לצערי אין לי אפשרות לקבל כיסוי אמיתי לישראל - בשימוש עם TP ו FSX - לכן, טיסות מעל ישראל בעיקר ב X-Plane. כאן אני יכול לשלב בין סינרי פוטוריל שונים - כי שיטת יצירת הסינרי היא לגמרי שונה - מאוד מוגבלת יחסית ל FSX. גם הכלים ליצירת סינרי הם בשלבי התחלה - אבל אפשר להסתדר.

לגבי FSG - לא ראיתי את גירסת 2010 - משתמש ב 2008 - ונראה לי שאין בעיה עם TP - אראה תמונות בהמשך. כמובן צריך לבדוק את סדר הסינרים בהגדרות. TP היא תוכנה מדהימה - כמובן בשילוב עם מקורות הצילומים. בגירסה האחרונה נחסם השימוש ב גגל וזה מגביל כי להם יש כיסוי הרבה יותר טוב של איזורים שמעניינים אותי - לעומת האחרים.

בכל אופן - בשני הסימולטורים - מדובר על כמויות מידע עצומות - סינרי של GrandC יהיה בערך 70GB עבור X-Plane - סינרי של המזרח התיכון (ברזולוציה נמוכה יותר) הוא כ 40GB וכדומה...

יש סינרי של הולנד - נעשה כנראה עם TP - עבור FS2004 ועבור FSX - נסו את זה ותבינו מה זה לטוס עם פוטוריל באיכות - http://www.nl-2000.com/nuke/ גם כאן מדובר על כ 40GB אבל שווה.

תמונות בהמשך.

פורסם

חלק ראשון - עבור X-Plane - תמונות וסרטים (הסרטים ב HD יופעלו תוך מספר דקות) של סינרי אמיתי עם אובייקטים מסימולטורים שונים - מוכן בכתובת:

http://nici.net/xplane

כולל את: אירופה (מערב אוסטריה), ארצות הברית (מערב - גרנד קניון עד לוס אנג'לס) וישראל (כל המזרח התיכון הקרוב)

חלק שני - כנ"ל עבור FSX עם TP - בהמשך השבוע.

פורסם

ronshani נטול החתימה מקפיץ השרשור ומפרסם תמונות הענק

זה כבר שלושה חוקי פורום שעברת עליהם בפעם אחת

אני מציע שתבדוק הודעות פרטיות אחת לכמה זמן ותשפר את הטעון שיפור

על מנת שלא נאלץ להגיע למקומות לא נעימים כמו למשל ההודעה הזו וההשעיה שתגיע אם לא תוסיף את שמך המלא לפורום ותקטין את התמונות (על השרשור שהקפצת עוד איך שהוא נחליק הפעם)

בברכה ובתודה מראש

אדם

מנהל הפורום

פורסם

אדם,

לא חבל להרוס שרשור מעניין עם השטויות האלו??!!

מתי תבינו שאתם יורים לעצמכם ברגל?? במקום להתעסק ברווחים ביוזר או בכל מיני חוקים הזוים נסו לשם שינוי לדאוג לאיכות הפורום ולא לכל מיני "חוקי" למינהם. או שהתענוג הבלתי ברור לנפנף באצבע ולנזוף במשתמשים שווה כל מחיר??!

פורסם
אדם,

לא חבל להרוס שרשור מעניין עם השטויות האלו??!!

מתי תבינו שאתם יורים לעצמכם ברגל?? במקום להתעסק ברווחים ביוזר או בכל מיני חוקים הזוים נסו לשם שינוי לדאוג לאיכות הפורום ולא לכל מיני "חוקי" למינהם. או שהתענוג הבלתי ברור לנפנף באצבע ולנזוף במשתמשים שווה כל מחיר??!

כנראה שלעולם לא נבין כי אנו עסוקים עד צוואר בשטויות כמו להתענג על כל נזיפה ונפנוף, בלהתבשם מאדי אזהרות ובלהתפלש בחדווה בהשעיות משובבות נפש,

כי רודפי שררה וכח אנחנו, אנשים רעים קטנוניים וצרי עין - עבדים שנהיו למלכים...

אולי מישהו כבר יעשה משהו עם צוות הניהול הזה???????

האם עכשיו סבבה לאדוני?

נו באמת

ננעל (בחדווה) עקב פתיחת שרשור חדש ורלוונטי יותר בעניין

אורח
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • יצירת חדש...