Raptor פורסם מאי 30, 2010 דיווח פורסם מאי 30, 2010 שלום קודם כל אני חדש כאן מקווה שאני אכיר את החבר'ה פה מהר עכשיו ככה,יש משהו שמאוד מטריד אותי,בגיל 14 טסתי לארה"ב ומאז החלטתי שאני חייב להחזיק ברישיון הזה,לפחות בפרטי אבל השאלה שלי היא כזאת בצבא אובחנתי כעיוור צבעים וקיבלתי פרופיל 82,כמו שזה נראה העיוורון שלי לא רציני אני מסוגל להבדיל בין צבעים אבל אני בטוח שאתם מכירים את מבחן אישיאהרה לאבחון עיוורי צבעים ושם אני נופל האם הדבר עלול למנוע ממני להוציא את הרישיון? אם לא מה בנוגע ל ALTP? יש טייסים שהצליחו? שאלה נוספת לא סיימתי שירות צבאי מלא בגלל פרשת התעללויות שהייתה אצלי בבסיס וקיבלתי פרופיל 21 נפשי אבל הסעיף מאוד קל ומקביל ל-21 רפואי,השתחררתי עם כל הזכויות של חייל משוחרר ונחשב לי שירות צבאי מלא הדבר הזה גם יכול להשפיע? מצטער על החפירה ותודה!
Izik Bakshi פורסם מאי 31, 2010 דיווח פורסם מאי 31, 2010 שלום וברוך הבא אליעוז. לגבי עיוורון צבעים, אני באופן אישי לא מכיר טייסים שיש להם זאת, אבל ההמלצה שלי בנושא היא לפנות ישירות לרופא תעופתי שיתכן לך תשובה סופית בנושא, כי בסופו של יום לא משנה איזה תשובה תקבל כאן, אתה חייב לקבל אישור של רופא תעופתי. למיטב הבנתי, שירות צבאי לא משפיע על הוצאת רישיון פרטי, בתור טייס מסחרי אתה בטח תידרש להציג קורות חיים למעסיק, סביר להניח שאם באמת תתחיל בקריירה של טייס מסחרי אז אתה תתחיל בחו"ל (עד כמה שזה עצוב להגיד) ושם אני מתאר לעצמי לא תהיה חשיבות מיוחדת לשירות הצבאי. הכותב הינו טייס וירטואלי בלבד ברוך הבא.
אריק א. פורסם מאי 31, 2010 דיווח פורסם מאי 31, 2010 לגבי עיוורון הצבעים - תלוי מאוד בגוונים / צבעים הלקויים. חבר טוב שלי הינו עיוור צבעים ברמה מסויימת ובעל רישיון טייס ישראלי ואף הגיע עד להדרכת טיס בארה"ב. לגבי הפרופיל אני לא יודע איך זה עובד, אבל בחו"ל זה בוודאי לא יהווה פקטור. בהצלחה!
ארז שיפרון פורסם מאי 31, 2010 דיווח פורסם מאי 31, 2010 שלום, אני עיוור צבעים חלקי וביררתי מה ההשלכות אם ארצה לקבל רישיון טייס. מבדיקה שלי מסתבר שנפילה במבחן הנקודות הצבעוניות לווא דווקא מונעת קבלת רישיון. יש בדיקה נוספת הכוללת לדים המחליפים צבע וצריך לזהות את צבעי הנורות. אני יודע שגם זיהוי לדים עלול להיות בעייתי אבלשווה לנסות. אם מישהו מעוניין לקבל ממני מספר טלפון של רופא תעופתי שייצור קשר בפרטי. שיהיה בהצלחה, ארז