nuriel77 פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 Amir - VATIL3 כתב: OmriSoudry כתב: מספיק לשבת ביציע ולזרוק עגבניות - חכמים גדולים. רוצים לקחת מושכות? קדימה - רק שלחו מייל ונשלח לכם 500 מטלות שצריכות להתבצע. מבחן התוצאה: לפני שבועיים החטיבה פירסמה את ריכוז כוח האדם לחציון השני של 2010 - אני חייב לציין שמתוך כל אלו שכתבו בשירשור הזה, אולי שלושה אנשים פנו אלינו במטרה להציע עזרה - כל עזרה. יפה שנה אחת קודם ומספיק להיות חכמים גדולים מהקומה העשירית, רדו לקרקע - למרתף - שם הבעיות האמיתיות הנה אני שולח מייל, אתה יכול לשלוח לי את 500 המטלות שצריכות להתבצע שאני אוכל לראות במה אני לפחות אוכל לעזור. לגבי הנקודה השניה, לי דווקא יצא לקרוא את זה: viewtopic.php?f=1&t=32538 אני תומך בשאלה של עידן. מסכן שבכלל העיז להעלות משהו. ואחרי זה שלושה מנהלים נוגסים בו. אני דווקא רואה הרבה מאוד מסר בשאלה שלו. זה יהיה נוח לדידכם להפוך כל אחד שמעיז להפטיר משהו בכיוון שלכם כעוין, זה פתרון נהדר, וילדותי. תפסיקו להתעצבן בכל פעם שמישהו מעיז להעלות משהו שאפילו רומז לכיוון שלכם. זה רק מעלה תהיות. מסכן סודרי שבכלל העיז להעלות משהו. כנראה עדיף שכולם ישבו בשקט ויבלעו. כבר אמרתי את זה, ההגה בידיים שלכם. כל דבר שלא "טוב" כרגע, דברים תמיד מתחילים למעלה. סיפור הדג והראש. למה הפילסופים, הנה משהו חיובי שאמור לקרות שכבר מחכים די הרבה זמן, זו רק דוגמא! תפתחו כבר את המקום המיועד למפתחי סינרי. אני ממתין בקוצר רוח לעבוד על פינה כזו, במקום לבזבז את היום בשרשור הזה בבקשה לתרום למען הקהילה ולא לבזותה.
Ido Rosenthal פורסם יוני 20, 2010 מחבר דיווח פורסם יוני 20, 2010 Amir - VATIL3 כתב: VATIL נשענת על מספר מצומצם מאוד של אנשים שלקחו על עצמם את המטרה לקדם את עולם התעופה הווירטואלי בארץ. אני מנסה ללכת על הקו הדק ולא לנקוט בשמות , אבל זכורים לנו מקרים של העלמת מידע/קבצים מהשרת ומהפורום בגלל סיכסוכים כאלו ואחרים - רבותי - על זה החטיבה לא מסתמכת. אמיר די להתיפיף אתה המצאת את המושג חשבונות אישיים בVATIL. התחיל עם קובי ואח"כ המשיך לזיירמן, עכשיו גם תגיד שאני מלבה את האש, עם ההודעה הזו ממש פרקת ספקטרוניקס.
Amir Paz פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 Ido Rosenthal כתב: Amir - VATIL3 כתב: VATIL נשענת על מספר מצומצם מאוד של אנשים שלקחו על עצמם את המטרה לקדם את עולם התעופה הווירטואלי בארץ. אני מנסה ללכת על הקו הדק ולא לנקוט בשמות , אבל זכורים לנו מקרים של העלמת מידע/קבצים מהשרת ומהפורום בגלל סיכסוכים כאלו ואחרים - רבותי - על זה החטיבה לא מסתמכת. אמיר די להתיפיף אתה המצאת את המושג חשבונות אישיים בVATIL. התחיל עם קובי ואח"כ המשיך לזיירמן, עכשיו גם תגיד שאני מלבה את האש, עם ההודעה הזו ממש פרקת ספקטרוניקס. עידו , תודה על ההזמנה לפינה, אבל אני לא מוכן להכנס אליה. כולי תקווה שתפסיק למשוך אש יום אחד ושהקבצים של הסינרים שלך יהיו עגונים בשרת החטיבה עד לבוא המשיח. אם יש בעיות - תפרטו, תחסכו כאב ראש.
Ido Rosenthal פורסם יוני 20, 2010 מחבר דיווח פורסם יוני 20, 2010 Amir - VATIL3 כתב: Ido Rosenthal כתב: Amir - VATIL3 כתב: VATIL נשענת על מספר מצומצם מאוד של אנשים שלקחו על עצמם את המטרה לקדם את עולם התעופה הווירטואלי בארץ. אני מנסה ללכת על הקו הדק ולא לנקוט בשמות , אבל זכורים לנו מקרים של העלמת מידע/קבצים מהשרת ומהפורום בגלל סיכסוכים כאלו ואחרים - רבותי - על זה החטיבה לא מסתמכת. אמיר די להתיפיף אתה המצאת את המושג חשבונות אישיים בVATIL. התחיל עם קובי ואח"כ המשיך לזיירמן, עכשיו גם תגיד שאני מלבה את האש, עם ההודעה הזו ממש פרקת ספקטרוניקס. עידו , תודה על ההזמנה לפינה, אבל אני לא מוכן להכנס אליה. כולי תקווה שתפסיק למשוך אש יום אחד ושהקבצים של הסינרים שלך יהיו עגונים בשרת החטיבה עד לבוא המשיח. אם יש בעיות - תפרטו, תחסכו כאב ראש. אהה זה אני שהזמנתי לפינה? ההודעה שרשמת היא נופת צופים. כבר אמרתי לך כמה פעמים למשוך אש ופרובוקציות למדתי מהטוב ביותר.
Moshe Mizrahi פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 אמיר - מקרה העלמת הקבצים היה חריג ביותר ונראה שאף אחד לא רוצה לזכור אותו. הוא טופל, הופקו לקחים ולדעתי אין מצב שזה יחזור. מן הראוי שמקומו ישאר עמוק בבוידם, חבל שהוא עלה ואני בעד לא לדרוך על יבלות כשלא צריך...
Amir Paz פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 Moshe Mizrahi כתב: אמיר - מקרה העלמת הקבצים היה חריג ביותר ונראה שאף אחד לא רוצה לזכור אותו. הוא טופל, הופקו לקחים ולדעתי אין מצב שזה יחזור. מן הראוי שמקומו ישאר עמוק בבוידם, חבל שהוא עלה ואני בעד לא לדרוך על יבלות כשלא צריך... אני מסכים איתך, ניסיתי להמחיש את הגישה של VATIL כלפי אותם מקרים. הוא אכן טופל והופקו לקחים, גם אני מאמין שזה לא יחזור, אבל רק לפני כמה חודשים איבדנו מעל 50 שירשורים בפורום אחר. הכל חוזר לנקודת ההתחלה - אנחנו לא משעינים את בניין הכוח על אותם אנשים - ומכאן באה התגובה שלי לסודרי.
OmriSoudry פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 איך שאני רואה את זה, עדיף לחטיבה להיות מנוהלת כל פעם ע"י אנשים שכן באים לשנתיים שלוש, אבל נותנים בפרק הזמן הזה 110% מאשר אנשים שנמצאים כבר 10 שנים ונותנים 30% כי אין להם זמן. זה לא שיכבדו את הוותיקים פחות בגלל זה, ההפך, זה רק יגרום להערכה גדולה יותר כלפיהם ולנתינת כבוד. לפעמים צריך לדעת לפרוש בשיא, גם אם זה זמני. זה למה עזבתי בזמנו את עיט. זה למה עיט נסגרו עכשיו. וזה לדעתי מה שצריך לקרות בכל החטיבה...
Izik Bakshi פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 עידו, הסיבה לסגירת עיט לסגירת עיט ברורה ומובנת, גם אני כמו מיקי רוצה להאמין שיום יבוא ומישהו יקח ויפתח מחדש. סודרי, ההסברים שלך לסגירת עיט מובנים וברורים. לגבי שאר הביקורת, כתבת בעמוד הראשון את המשפט הבא: ציטוט אני בקושי נכנסתי לכאן בשנים האחרונות, בעיקר מחוסר זמן ועיסוק שלי בדברים אחרים, אבל להודעה הזו אני חייב להגיב ולספר את ההיסטוריה של עיט עכשיו אתה בא ומעביר ביקרות על בעלי תפקידים, וזה רק ממחיש את מה שאמיר כתב שהכי קל לבוא ולצעוק מהטריבונה בלי שבכלל ירדה למגרש, אתה בכלל יודע מה קורה בחטיבה שאתה בא וכותב "מאיך שאתה רואה את המצב היום"? אני לא מאשים אותך שאין לך זמן, אתה קצין בצה"ל ועושה עבודה יפה מאוד בצבא, אני רק מתפלא כיצד הגעתי למצב שאני צריך להסביר לך את זה. אני מסכים איתך שאתה אומר שאם יש בעל תפקיד שאין לו זמן אז שיפנה את מקומו, אבל למה לזרוק האשמות סרק? צוות ניהול IFS צפוי להתחלף עוד מעט בגלל חוסר זמן של החברים בצוות הניהול, צוות החטיבה החליף 4 חברי צוות תחת הקדנציה של מיקי בגלל הסיבה הזו, אבל לא ההית כאן בשנים האחרונות אז איך תדע... נוסיף על כך שלא מעט מהעשיה בחטיבה בכלל מתרחשת מאחורי הקלעים, ראה דוגמת אפיון GRP שגזל לי ולאמיר שעות על גבי שעות במייל ובסקייפ, וזה עוד כלום לגבי מה שזה עשה לאילן, כל האפיון הזה וההליך ש VATSIM עוברת מתרחש בהרבה פורומים סגורים וגוזל שעות וזו רק דוגמא מתוך רבים. נוריאל, העלת הצעה לגבי פורום פיתוח סינרים התחלנו דיון ולפני יום העלתי את שאר האופציות, את התגובה שלך שם קראתי והפנמתי אבל עם כל הכבוד יש עוד חברים שם בפורום שאני רוצה לשמוע את דעתם, אז בבקשה קצת סבלנות, תודה. לגבי ההערה שלך על התגובה של עידן, כאן אתה מתפרץ לדלת פתוחה, כי לאחר התגובה שלו ובתאום עם מיקי ביצעתי מספר שיחות עם עידן במייל ובטלפון כדי לתת הסברים. אף אחד לא מתעצבן על ביקורת, מקסימום קצת תסכול על זה שהמבקר שכותב לא רואה את כל התמונה. ולשאר חברי החטיבה, לפי ההגדרה של מיקי וקודמו, קדנציה של מנהל החטיבה היא שנתיים, זאת אומרת שבעתיד הלא רחוק צפוי להתחלף מנהל חטיבה ואיתו שאר הצוות. ואני די אובד עצות, למי נעביר את השרביט קדימה שאני קורא כאן תגובות מהסוג "לא חייב לאף אחד כלום", נראה למישהו כאן הגיוני שבעתיד חבר צוות יגיד "עזוב אותי, אני לא חייב לאף אחד כלום"?
OmriSoudry פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 היי איציק, שמע, זה שלא נכנסתי לכאן הרבה זמן לא אומר שאני לא מעודכן מאנשים שכן נכנסים. בכל זאת, הרבה מהחברים שלי הם מפה וזה לא שאני נגד ואטיל ושונא פתאום את ואטיל או משהו כזה, עדיין אני דואג להתעדכן. ואטיל היה ונשאר הבית שלי והמקום שהכניס אותי לעולם הזה של תעופה ואני לא שוכח את זה לרגע. עם זאת, אני הייתי ב"מגרש" הזה במשך הרבה מאוד זמן (מ-2003) ואני יודע איך הדברים עובדים. ונכון לעכשיו הם לא עובדים מספיק טוב לטעמי. אני חושב שבכל מקום דאגתי להוסיף את המילה "לדעתי", אגב. כי זו הדעה שלי. אני אקח את הדוגמא הכי פשוטה: עליתי לפקח בתל נוף - לא באו טייסים. אמרו לי שזה כי אין מדריך נדב"ר. כתבתי מדריך נדב"ר - לא באו טייסים. אמרו לי שזה כי אין סינרי. בניתי סינרי + סקטור המותאם לצבעי חיל האוויר - לא באו טייסים. אמרו לי שזה כי אין דפיות. כתבתי דפיות - לא באו טייסים. אמרו לי שזה כי אין ביקוש. הוקם VIAF - בא לי אולי אולי טייס אחד ב-24 שעות. עכשיו אומרים לי ש...הכל בסדר? איך שאני רואה את זה, גם אני וגם חלק גדול מהאנשים בחטיבה התעסק בדברים השוליים בלי לדאוג לעיקר, וזה הוביל למצב כזה. ואני לא מתבייש לומר שגם אני חטאתי בזה... קח לדוגמא את השת"פים למיניהם. משת"פ אלעל לא ראיתי רווח, שת"פ שירגל הוא לדעתי טוב לשירגל, ושת"פ רש"ת? אני לא רוצה אפילו לכתוב כאן מה שאני יודע... מרוב שת"פים לא רואים את היער. מה הלאה? במקום חדר בקרה נקרא לזה שת"פ ואטיל עם בית?! סתם כדי להגיד דברים יפים באיזה כנס? כתבתי את זה כבר בעבר ששכחנו איך הכל התחיל. כשהייתי "צעיר" כאן אני זוכר שארגנתי את הסיור הראשון באלעל, אירגנו כל שבוע כמעט מפגש ILS (צילמתי מלא) שהיו מפגשים חברתיים, והיום אין את זה. אפילו בשביל פרוייקטים כמו איתור פקחים לחיל אוויר צריך לשבת לאנשים על הראש חודש. כי התיעדוף לטעמי לא טוב וזה נובע בעיקר כי לאנשים המעורבים אין זמן. לא אשמתם שאין להם זמן אבל אין להם זמן. לכן אני כתבתי מה שכתבתי. אבל זה גרר מצב שבזמן המועט שיש מתעסקים בחברות וירטואלית ושתפים במקום בטיסה. שוב, זו רק דעתי, אני יודע שחלק יסכימו וחלק לא. זה הרעיו בדעות...אבל אישית חבל לי שזה המצב. רוצים לשמוע פתרונות פרקטיים? נתחיל מהכנסת רוח חדשה לצוות של אנשים שיקדישו 110% מהזמן שלהם. את שאר ההצעות אני בכיף אספר לך בפלאפון, מסנג'ר או בשיחה אישית בפעם הבאה שניפגש.
Baruch Spiegel פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 יש כאלה שמנסים ליזום משהו לא מצליח להם אז מכאן הם מסיקים שיאללה החטיבה הזאת זה כבר לא מה שהיה פעם. יש כאלה שמנסים ומנסים ומנסים ומתעקשים ומנג'זים ובסוף מצליחים ובגדול. הנה דוגמא משבוע שעבר viewtopic.php?f=1&t=32764 שהיא רק שידור חוזר למה שהיה שבוע אחד קודם: viewtopic.php?f=1&t=32708 תפנים סודרי. זה גם המסר שלי לחברי עיט: עשיתם דברים גדולים. באמת גדולים. בזכות עומר עידו, יהב, בן, אביב וכל מי שהיה מעורב ולא הזכרתי את שמוהגעתם לרמה מדהימה של תכנה ייחודית ל VA שגם מתקשרת עם הSIM גם מנטרת את הטיסה. גם הופכת את הטיסה למשימה עם עניין. וכל זה כאן , בארץ שלנו במקומות שלנו. באמת אני ממש מעריץ את כל מה שעשיתם. לא חושב שיש תקדים למה שעשיתם בכלל במקום אחר בכל הקהילה של התעופה הוירטואלית. אז יש עכשיו קושי אובייקטיבי בגלל חוסר זמן ובגלל שאין דרך להעביר את המידע הלאה למישהו אחר. אוקיי. אבל בואו נשאיר פתח להבא. זה מה שאני מבקש. במקום להכריז יאללה סוגרים את הבאסטה ואז כל מה שהיה הולך לאיבוד, תכריזו על הקפאה. על הורדת פעילות עד להודעה חדשה. תצאו בסדר גם ביחס לטייסים שרושמים טיסות ללא תגובה. כי הודעתם על הפסקת פעילות עד להודעה חדשה. אבל את כל מה שעשיתם בכישרון רב ככה סתם לזרוק והלגיד יאללה נמאס לנו? תסתכלו אחורה תראו איזה דברים מדהימים עשיתם!!! את כל זה לזרוק? החלקתם על השכל?????
nuriel77 פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 Izik - VATIL2 כתב: נוריאל, העלת הצעה לגבי פורום פיתוח סינרים התחלנו דיון ולפני יום העלתי את שאר האופציות, את התגובה שלך שם קראתי והפנמתי אבל עם כל הכבוד יש עוד חברים שם בפורום שאני רוצה לשמוע את דעתם, אז בבקשה קצת סבלנות, תודה. היי איציק, כמובן. אל תאשים אותי שאני לוחץ.... הנקודה שהבאתי גם בתור דוגמא לעשיה. ודרך אגב אם היו עוד דעות אני מאמין שכבר היו מעלים אותן... אבל אחלה, כל עוד אתה לא שוכח ;-) Izik - VATIL2 כתב: לגבי ההערה שלך על התגובה של עידן, כאן אתה מתפרץ לדלת פתוחה, כי לאחר התגובה שלו ובתאום עם מיקי ביצעתי מספר שיחות עם עידן במייל ובטלפון כדי לתת הסברים. אף אחד לא מתעצבן על ביקורת, מקסימום קצת תסכול על זה שהמבקר שכותב לא רואה את כל התמונה. טוב, אני לא יודע מה קורה שם ביניכם, הכרות אישית או מה שזה שהוביל אותך להתקשר טלפונית לאדם שמגיב בפורום בכדי לתת הסברים. זה נשמע כמו משרד הביטחון... אני קצת מתקשה הערב לנסח את הנקודה שמאחרי מה שאני רושם, אז אני כבר ארשום לך בפרטי מה אני מתכוון בכל זה...
Ido Rosenthal פורסם יוני 20, 2010 מחבר דיווח פורסם יוני 20, 2010 Baruchi כתב: אבל בואו נשאיר פתח להבא. זה מה שאני מבקש. במקום להכריז יאללה סוגרים את הבאסטה ואז כל מה שהיה הולך לאיבוד, תכריזו על הקפאה. על הורדת פעילות עד להודעה חדשה. תצאו בסדר גם ביחס לטייסים שרושמים טיסות ללא תגובה. כי הודעתם על הפסקת פעילות עד להודעה חדשה.אבל את כל מה שעשיתם בכישרון רב ככה סתם לזרוק והלגיד יאללה נמאס לנו? תסתכלו אחורה תראו איזה דברים מדהימים עשיתם!!! את כל זה לזרוק? החלקתם על השכל????? Ido Rosenthal כתב: אני מקווה שאולי ביום מן הימים נוכל להחיות את עיט, כרגע לצערי אני לא רואה אפשרות כזו באופק. תקרא לזה לסגור, תקרא לזה להקפיא, תקרא לזה לישון, תקרא לזה איך שבא לך. אופק לעתיד השארתי, עומר לא משתחרר בשנה הקרובה אז האופק רחוק מדי כדי להיות חד משמעי.
nuriel77 פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 אני עדיין לא קיבלתי את האמייל עם 500 מטלות בכדי לעזור או שאני אמור להבין שהאמירה היתה סתמית ביסודה? אני רציני לגמרי, אם יש מטלות שצריך שיעשו אני מנדב את עצמי ומקוה שאחרים גם כן.
OmriSoudry פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 שלום ברוכי, ראשית, אני הייתי מאותם אנשים שהשקיעו את החיים שלהם בחטיבה בכלל ובעיט תעופה בפרט. אני הייתי בצוות כשפיתחנו את בלקבוקס 1 ו-2, הייתי שם כדי לעצב את 3, בניתי את אתר החברה וחיברתי יחד את כל הצוות, אירגנתי אינספור מפגשי ILS, סיור באלעל, אירחתי חדר בקרה בבית שלי, הייתי חלק מהצוות שפיתח את הסינרי לבן-גוריון, כתבתי דפיות, בניתי סקטור, פרסמתי מדריכים ואני בחטיבה הזו כבר 7 שנים, שהם מספיק זמן כדי לדעת איזו תקופות היו יותר יפות ואילו פחות. והחטיבה אכן לא מה שהיא היתה פעם. זה שיש אירועי סיום IFS זה מבורך, זה יפה, אבל זה לא מספיק כדי לשנות את דעתי, ואני לא רואה את זה כ"הצלחה בגדול" של החטיבה. בדיוק כמו בעולם האמיתי, סיום קורס הטיס לא משנה. משנה מה יקרה מעתה והלאה עם אותם אנשים. מי הגיע בשביל להישאר ומי הגיע בגלל ג'וק חולף בראש...את זה הזמן יגיד. לגבי עיט - אף אחד לא סגר שום בסטה, אני לא מבין מדוע פרסום לגיטימי של VA שבמילים מאוד יפות אומרת "לא הוגן כלפי טייסנו להמשיך ככה, בחנו את המצב והחלטנו לסגור כרגע את החברה" גורר 6-7 עמודי תגובה. מה, לא ברור מהמילים שעידו וגם אני כתבנו בתחילת הדיון הזה שברגע שנוכל נשמח להחזיר את עיט למה שהיא היתה פעם? עוד מישהו צריך הסבר על כך שלהחזיק דומיין ואחסון עולה כסף, וצוות עיט החליט שלא שווה כרגע לשלם את הכסף הזה בשביל VA שלא מתפקדת? אף אחד לא זרק, אף אחד לא אמר "יאללה נמאס", כל העיצוב ועמודי אתר האינטרנט שמורים אצלי במחשב ורק מחכים ליום שיקראו להם חזרה לאוויר, וכנ"ל לגבי הקוד של התוכנה ששמור אצל עומר בכספת שלו בשוויץ. בתור הבנאדם שהקים את עיט והיה בצוות החברה מיום הקמתה ועד 2007 (ועד עצם היום הזה כמעצב), אני אומר לך שלא יהיה אדם שישמח יותר ממני ביום שהיא תחזור חזרה. אין צורך להפריז בסימני קריאה ושאלה, אין צורך להתרגש, מדובר בVA שנסגרה וכפי שנכתב כבר 20 פעם - אולי תקום חזרה יום אחד. תפנים.
Ron Peer פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 ברוכי וסודרי תרשו לי לגשר בינכם.. לפי הבנתי ברוכי התכוון לדוגמאות של הצלחה..דוגמאות של הצלחה למרות קושי שלא מרימים ידיים למרות כוח אדם מצומצם מאוד של IFS בהשוואה לכמות המשימות. אך סה"כ במקרה של IFS בהחלט אני מסכים עם סודרי - השאלה מה יהיה בסוף..כמה ישארו ( למרות שלא אצל כולם זה ג'וק חולף ) אני מכיר אחד לפחות שכרגע המעיט מאוד בפעילותו בגלל חוסר זמן לא בגלל חוסר רצון/עניין. ועוד אחד נוסף שהוא אנוכי.. :wink: שסובל מאותן בעיות כנ"ל. כאן אני תומך בדעתם של סודרי וברוכי ( אם הבנתי אותן נכון ) שיש דמיון מסויים בינהן והוא שצריך כרגע "לרכז מאמץ" בגיוס חברים חדשים כמו למשל יוזמתו של אמיר פז בחדר ב TS נקווה שיעבוד. ולהשאיר ולקדם חברה פעילים קיימים, שכל שת"פ כזה או אחר גוזל כ"א שיכל להתרכז בבנית סינרים וארגון חד"ב וכו.. כבר הוכח כמה פעמים שזה מה שמביא פעילות לרשת והרי זה משמעות VATSIM/VATIL לא? כל שת"פ הוא יוזמה מבורכת חשוב שתבינו שאני אישית לא נגדם, אבל רק כל עוד יש מספיק כ"א ( בעל זמן להשקיע את 110% ) לבצע כל זאת ללא פגיעה בפעילות "שוטפת".
Ron Peer פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 zvi52 כתב: רון,אתה צודק אמת בדבריך ועל כך כבר דובר בדיברי הימים,אבל,אני בטוח שכל אחד מסכים מילה במילה על הנאמר ,רק יש לדעתי מכשול קטנטן בכל העסק שנקרא רשת חברתית ,המכשול הוא שחברים ,לא כולם,אומרים לעצמם וגם מה ששמעו או ראו בכתובים ,ציתות "אף אחד לא חייב כאן לאף אחד","אבל, אני לא חושב שצריך שיהיה מישהו שיתן את הטון ויקבע מה מעניין ומה לא" ועוד אי אילו אמרות אשר מחלחלות למוח,בעצם מה המסקנה מאמרות הללו מצד הפקחים והטייסים,נרשמתי,קבלתי (בהתנדבות כמובן) הדרכה מחברים נאמנים ,הוסמכתי לעלות לרשת לטיסות ופיקוח אבל אני לא חייב כלום לאף אחד ,כך לדעתי לא מגיעים לשום מקום.אני לא רוצה להשמע כנביא זעם אבל חשוב שכל אחד כאן יעשה חשבון נפש עם עצמו, מה כן לעשות, אחרת נמצא כולנו יום בהיר אחד מול שוקת שבורה,תמיד אפשר להגיד "על מה הוא מדבר?המלך לבוש טיפ טופ " אבל יהיו כאלה שיואמרו " הלו ,המלך ערום".אוסיף לסיום ט.ל.ח ותודה על תשומת הלב. אכן כן, כל מילה בסלע..זאת הבעיה שזו גישה של הרבה אנשים, או כאלו שמזכירים אמרות אלו גם אם הם עצמם לא חושבים כך אך בעצם האזכור "מנציחים" את אותן אמרות ההופכות בסוף לגישה/התנהגות. אי אפשר לשנות את כל העולם אבל כן לפחות לדאוג באמת ולשמר את האנשים האיכותיים שבאמת מוכנים לתת מעצמם, כיצד? ולו רק בתמיכה או לפחות מתן ההרגשה שיש תמיכה מלמעלה אבל גם מלמטה. אני יכול להעיד רק על עצמי שכל מלחמות הכבוד/אגו האלו בכל פעם שמושמעת רק ולו הביקורת הכי קטנה ולא משנה של מי כלפי מי ישר הצד שכלפיו נאמרת הביקורת תוקע רגליו אחוריות באדמה מתחפר ולא מוכן לזוז. את האמת מבחינת התוצאות זה לא משנה האם האגו הוביל לכך, משנה התוצאה שדברים כאלו עלולים להמאיס על אנשים את הפורום או אפילו VATIL או להרחיק חברים חדשים, זאת הבעיה לדעתי.
Izik Bakshi פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 סודרי, קראתי את דעתך ויצאתי יותר מחוזק בדעתי, רק עצם השאלה של מה יצא לנו משת"פ כאלה ואחרים מראה לי על עומק הניתוק ועד כמה אתה לא מעודכן. חבל לי שאתה בוחר להעביר ביקורת על סמך "שמעתי מחברים פה" ולא בודק בשטח בעצמך, אני דווקא מעוניין לשמוע את הביקורת העניינית מחבריך שעוד לא הבנתי מי הם והאם הם כתבו פה.
Amir Paz פורסם יוני 20, 2010 דיווח פורסם יוני 20, 2010 נוריאל תתחיל מכאן http://www.vatil.org.il/New/contribution-requests ולאחר מכן תמשיך לכאן viewtopic.php?f=1&t=32799 כמו כן אם אתה מעוניין לרכז את נושא המדריך תורן - תודיע לי.
OmriSoudry פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 איציק, אני הייתי מאוד פעיל בחטיבה בזמן השת"פ של אלעל, ולא ראיתי שום תרומה ממנו. אני הייתי בכנס חטיבה בו פורסם שת"פ שירגל, ועד לרגע זה אני לא רואה איך זה עוזר. אז אני יודע איך זה "בשטח". חוץ מזה, אתם מנהלים כאן ארגון ונכון לעכשיו לחלק גדול (לא רוצה לומר "רוב") מחברי הארגון לא מרוצים מהאופן בו הארגון מתנהל. לא משנה כמה טוב אתם מתכוונים ועושים, אם התחושה היא כזו אז כנראה שמשהו באמת לא תקין. עכשיו השאלה היא איך מתקדמים - האם להתעלם מאותם אנשים, ולהמשיך כרגיל בטענה שהכל בסדר, או האם לערוך איזה "כנס" שכל המטרה שלו זה לאן ממשיכים הלאה, ולהתקדם בדרך הזו. אני מתעסק עם הדבר הזה בימים אלו בצבא, ואני יודע על בשרי איך ההרגשה כשעושים המון דברים ובתכלס בשטח מתלוננים שלא עושים כלום או שלא עושים דברים חשובים. השאלה היא איך מתקדמים מהמצב הזה... בסוף זו החלטה שלכם. זה למה אתם מנהלים. אתם יכולים להגיד "כי ככה אמרנו!" - מה שתחליטו, נהיה חייבים לכבד...
Amir Paz פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 OmriSoudry כתב: איציק, אני הייתי מאוד פעיל בחטיבה בזמן השת"פ של אלעל, ולא ראיתי שום תרומה ממנו. אני הייתי בכנס חטיבה בו פורסם שת"פ שירגל, ועד לרגע זה אני לא רואה איך זה עוזר. אז אני יודע איך זה "בשטח". חוץ מזה, אתם מנהלים כאן ארגון ונכון לעכשיו לחלק גדול (לא רוצה לומר "רוב") מחברי הארגון לא מרוצים מהאופן בו הארגון מתנהל. לא משנה כמה טוב אתם מתכוונים ועושים, אם התחושה היא כזו אז כנראה שמשהו באמת לא תקין. עכשיו השאלה היא איך מתקדמים - האם להתעלם מאותם אנשים, ולהמשיך כרגיל בטענה שהכל בסדר, או האם לערוך איזה "כנס" שכל המטרה שלו זה לאן ממשיכים הלאה, ולהתקדם בדרך הזו.אני מתעסק עם הדבר הזה בימים אלו בצבא, ואני יודע על בשרי איך ההרגשה כשעושים המון דברים ובתכלס בשטח מתלוננים שלא עושים כלום או שלא עושים דברים חשובים. השאלה היא איך מתקדמים מהמצב הזה... בסוף זו החלטה שלכם. זה למה אתם מנהלים. אתם יכולים להגיד "כי ככה אמרנו!" - מה שתחליטו, נהיה חייבים לכבד... עומרי, לא מציע לך להתנסח בשם כולם, או "בשם הרוב". עידו, נוריאל ,בוב קליין ועומרי סודרי זה עדיין לא "כל חטיבת VATIL". לשאלתך, מתקדמים מהמצב הזה ע"י הגדלת מודעות חיובית ולא יצירת מודעות שלילית ומוטעת. בדיוק כמו בחיל האוויר - מעוניין להציף נקודה? - תוכיח את הטענה, הבא דוגמאות מהשטח. אתה טוען שיש בעיה בחטיבה? - מה בדיוק הבעיה? תפרט לפרטי פרטים, תכתוב מסמך שמסביר מה שורש הבעיה ואיך לדעתך ניתן לתקן אותה, אני אישית - מבטיח לך לקחת את זה כפרויקט מבחנתי. אני מסתכל מידי פעם על הגרפים ועל כמות התנועה, אני עוקב מהצד ומשווה לשנים עברו, סודרי - חוץ מהרבה פוליטיקות בפורום, בשורה התחתונה, בתחביב האמיתי - טיסה ברשת - אנחנו מובילים. אם היה LIKE IT הייתי שם על מה שבקשי כתב... אם פרויקט אלעל הוא חסר ערך עבורך, אולי זיירמן יכול לפרט כמה זה בעל ערך עבורו. אולי בעצם גם אני אפרט אחרי שבילתי בקוקפיטים יותר מ 20 שעות במצטבר... אם לטוס ב 50 שקלים לשעה בסימולטור IFR זה חסר ערך עבורך אולי מיקי יפרט אם לשלוח 30 איש לביקור במגדל ב"ג בשנה האחרונה זה חסר ערך - אולי אני אפרט כמה זה מוסיף לקהילה. החטיבה היא הרבה מעבר ל DIVISION ע"פ הגדרת VATSIM. אנחנו קהילה של ממש שבאה במגע עם גופים חיצוניים, כמו אותו גוף חיצוני שאתה נמצא בו. אני מתפלא איך אתה רואה בזה משהו "שלילי". אני מבין לאן אתה לוקח את הדברים שכאתה מנסה למנף את "העיקר" את הטיסה ברשת. אבל - ויש אבל עצום... מאוד יכלנו לבחור ולהמשיך בדרך החטיבה הפשוטה כמו עוד הרבה חטיבת ב VATSIM ולהמשיך ולחשוב שאנחנו יודעים איך להטיס מטוסים, אבל לא - החלטנו להיות מצויינים והקמנו את IFS , באנו במגע עם אלעל והעשרנו את הידע האישי. שום תרומה? - לא הייתי אומר את זה.
אורח פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 סיכמת יפה אמיר אוסיף כמה נקודות ברשותך שלושה קורסי קרקע 737 באלעל שני קורסי 767 שני קורסי 742 סיוע לשני חניכי 742 במוקאפים, כמהנדס טיסה וקברניט קורס הסבה 744 ק"ר סיורים באלעל (כולל זה שסודרי ארגן, תודה). זה רק שת"פ אלעל. מגדל ב"ג אחת החוויות המדהימות שהיו לי מטעם החטיבה, כולל לראות את בובי חוזר מפריז עם ארקיע, לראות את מר ארנון מנחית את CLL כדי לגלות כמה שעות אחרכך שהוא גם ברשת נוחת (פסיכי). סיור ב ACC צפון ביום מושלג, חוויה מדהימה בפני עצמה. ומעבר לזה, החטיבה הפכה את חיי והיום החברים הטובים שלי זה חברים שמצאתי בחטיבה. מה לגבי TFC V1 והיום V2 ? שירגל עוד בחיתולים אבל כבר אפשר לומר, איפה עוד תקבל חומר לימודי כמו שיש בשירגל ? תשאל את מי שהיה ביום שישי האחרון בהדרכת מטאורולוגיה (לצערי לא יכולתי להגיע מפאת עינייני משפחה ). איפה עוד ניתן לתרגל IFR על סימולטור מרושיין במחיר מגוחך ? קיצר קרא שוב מה שאמיר כתב, אי אפשר לומר את זה יותר טוב.
Ido Rosenthal פורסם יוני 21, 2010 מחבר דיווח פורסם יוני 21, 2010 Amir - VATIL3 כתב: לא מציע לך להתנסח בשם כולם, או "בשם הרוב". עידו, נוריאל ,בוב קליין ועומרי סודרי זה עדיין לא "כל חטיבת VATIL". אין לי שום טענות לצוות VATIL, פארנויה כבר אמרתי?
Izik Bakshi פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 OmriSoudry כתב: איציק, אני הייתי מאוד פעיל בחטיבה בזמן השת"פ של אלעל, ולא ראיתי שום תרומה ממנו. אני הייתי בכנס חטיבה בו פורסם שת"פ שירגל, ועד לרגע זה אני לא רואה איך זה עוזר. אז אני יודע איך זה "בשטח". חוץ מזה, אתם מנהלים כאן ארגון ונכון לעכשיו לחלק גדול (לא רוצה לומר "רוב") מחברי הארגון לא מרוצים מהאופן בו הארגון מתנהל. לא משנה כמה טוב אתם מתכוונים ועושים, אם התחושה היא כזו אז כנראה שמשהו באמת לא תקין. עכשיו השאלה היא איך מתקדמים - האם להתעלם מאותם אנשים, ולהמשיך כרגיל בטענה שהכל בסדר, או האם לערוך איזה "כנס" שכל המטרה שלו זה לאן ממשיכים הלאה, ולהתקדם בדרך הזו.אני מתעסק עם הדבר הזה בימים אלו בצבא, ואני יודע על בשרי איך ההרגשה כשעושים המון דברים ובתכלס בשטח מתלוננים שלא עושים כלום או שלא עושים דברים חשובים. השאלה היא איך מתקדמים מהמצב הזה... בסוף זו החלטה שלכם. זה למה אתם מנהלים. אתם יכולים להגיד "כי ככה אמרנו!" - מה שתחליטו, נהיה חייבים לכבד... סודרי, ההית בכנס חטיבה בו פורסם שת"פ שירגל ואתה כבר חושב שזה עושה אותך מעודכן במה שקורה (מה שהיה אחרי הכנס פשוט לא מעניין אותך), מה עם עצם העובדה שהיה כנס חטיבה? זה לא מרשים אותך? ועכשיו שעברנו לפעמיים כנס בשנה זה גם לא מרשים? או שאולי נבטל את הכנסים ונחזור ל ILS. אתה באמת ההית בכנס חטיבה אצל שמוליק? כי עשינו פנל דיונים (לך תבדוק את לוז הכנס) מול חברי הקהילה וביקשנו לשמוע דעות הצעות ורעיונות, אבל כמדומני ישבת מאחור ולא לקחת חלק, אני טועה? עכשיו אתה מציע לי שוב פעם להרים כנס חטיבה כאילו שאני עושה קסם ויש כנס, ואם נעשה אתה מבטיח להגיע ולשבת בשורה הראשונה ולקחת באמת חלק? אני באמת רוצה להתייחס לביקורת, אבל הדרך שבה אתה בוחר להעביר אותה היא לא רצינית ולא עניינית, שלא נדבר על זה שבמכה אחת אתה מבטל כמה שנים של עשייה (תתחיל לספור מהיום שבו עזבת). אז בבקשה תדבר בשם עצמך ותספר לי מה באמת מפריע לך, ולפני שאתה עושה את זה תעבור בבקשה על הפורום, ותכבד אותנו בביקורת ראויה אחרי שקראת וראית.
Adam Waiser פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 nuriel77 כתב: לגבי הנקודה השניה, לי דווקא יצא לקרוא את זה: viewtopic.php?f=1&t=32538 אני תומך בשאלה של עידן. מסכן שבכלל העיז להעלות משהו. ואחרי זה שלושה מנהלים נוגסים בו. אני דווקא רואה הרבה מאוד מסר בשאלה שלו. זה יהיה נוח לדידכם להפוך כל אחד שמעיז להפטיר משהו בכיוון שלכם כעוין, זה פתרון נהדר, וילדותי. תפסיקו להתעצבן בכל פעם שמישהו מעיז להעלות משהו שאפילו רומז לכיוון שלכם. זה רק מעלה תהיות. מסכן סודרי שבכלל העיז להעלות משהו. כנראה עדיף שכולם ישבו בשקט ויבלעו. כבר אמרתי את זה, ההגה בידיים שלכם. כל דבר שלא "טוב" כרגע, דברים תמיד מתחילים למעלה. סיפור הדג והראש. למה הפילסופים, הנה משהו חיובי שאמור לקרות שכבר מחכים די הרבה זמן, זו רק דוגמא! תפתחו כבר את המקום המיועד למפתחי סינרי. אני ממתין בקוצר רוח לעבוד על פינה כזו, במקום לבזבז את היום בשרשור הזה בבקשה לתרום למען הקהילה ולא לבזותה. נוגסים? אני חושב שאתה קצת מגזים - אף אחד לא נגס בעידן ואף אחד לא נבהל מהשאלה - הגבנו בצורה עניינית כחברי הצוות אליהם היתה מופנית השאלה/ביקורת לי אישית הפריעה החלוקה של "כוח עבודה שחור" ו"משרות נחשקות" ועל כך הגבתי, לא נראה לי שעשיתי זאת בהתנשאות או בכעס ואם כן התנצלותי הכנה בפני עידן והחטיבה כולה. תמיד נוח וטוב לחשוב שיש "חונטה" שולטת שרודה ב"נתינים" בכח ומשתמשת בשררה ופוחדת על מקומה ומחזיקה בו בידים רועדות - דווקא אתה נוריאל שראית ולדעתי עדיין רואה את הפורום הסגור שמשמש את מנהלי הפורום, צריך להכיר את החומר האנושי שאתה עובד איתו ואני מזמין אותך לחפור בקרבי הפורום ההוא ולחפש סימנים ורמזים לאיזשהי רודנות של הצוות אי פעם? האם נתקלת בהודעות שנערכו/נמחקו או באנשים שהוענשו כיוון שהעזו למתוח ביקורת על צורת הניהול? (ואני כמובן לא מדבר על אלו שעשו זאת בשפה גסה ולא נעימה שאז כמובן ייתכן ופעלנו משמעתית כמו בכל מקרה אחר של שימוש בשפה כזו) המצב רחוק מלהיות כמו שאתה מתאר - כל חברי הצוות יודעים שיבוא יום ויפנו את מקומם לחברי צוות אחרים ואף אחד לא מפחד כאן על הכסא שלו. מה שכן ובזה אני תומך בדברים של אמיר ומחזק אותם - נמצאים פה אנשים שבאופן עקבי ושיטתי אוהבים למצוא את הפינות שבהן הם יכולים להכנס בצוות ולא משנה כלל מיהו אותו צוות באותה תקופה וזה קצת מכעיס לפעמים לשמוע כל פעם דברים מאד קשים שנאמרים עליך בלי הרבה בסיס - אני לא מכיר הרבה אנשים שישבו בשקט ויתנו לזה לקרות בלי לנסות ולהתגונן - ולא נראה לי שמישהו כאן עושה שימוש בתפקיד שלו או בכוח שנמצא בידיו כדי להתמודד עם אותה ביקורת אז תעשה לי טובה ואל תטיח כאלו האשמות על כוחנות שררה והפחדה כי זה מאד רחוק מהאמת ושוב כמי שעדיין צופה בפורום ניהול לשמוע את זה ממך זה קצת מקומם לפחות אותי באופן אישי. לגבי פורום מפתחים שוב כאחד שצופה בפורום הזה אתה לא מרגיש קצת מוזר לבוא ולשאול את השאלה הזו כשאתה יודע בדיוק למה הפורום עוד לא נפתח? אז בוא למען השקיפות והסדר הטוב נספר במה הדברים אמורים ואיפה זה עומד: כאשר העלת את ההצעה לפתוח את הפורום הזה שאגב אני באופן אישי נוטה לתמוך בה התחלנו דיון בצוות החטיבה בנושא ובמקביל העלנו את הרעיון בפורום מפתחים ואף התחלנו דיון מקביל שם של הצוות בשיתוף חברי הפורום הסגור מתוך כבוד והערכה אליהם ומתוך ההבנה שהחלטה כזו לא יכולה להתקבל בלי לשתף את אותם אנשים יקרים שהפורום ההוא שייך להם יותר משהוא שייך להנהלה בשאלה האם לפתוח את הפורום הזה לכלל הציבור. רוב חברי הצוות תומכים בפתיחת הפורום אך בין המפתחים יש מעט אנשים שאנחנו מאד מעריכים ומכבדים את דעתם שאמנם לא מתנגדים לכך שהתכנים המופיעים בפורום יוצגו לציבור הרחב אך יש שיקולים אחרים שעם חלקם אני ושאר הצוות מסכימים שמצדיקים השארת פורום סגור לקבוצת העוסקים בפיתוח של סינרים ושאר דברים טובים מסיבה מאד מוצדקת. כרגע הדבר שלא ברור זה האם להשאיר את הפורום הזה סגור ולפתוח פורום חדש וטרי לכל חברי החטיבה שירכז בתוכו את כל ענייני הפיתוח כולל קישורים לאתרים ומדריכים חשובים, או לפתוח את הפורום הסגור לכלל החטיבה. נכון שעוד אין החלטה של ממש בנושא ואולי כאן אני יכול להסכים שכרגע ההרגשה היא שהדיון שם קצת נדם לאחרונה בלי החלטה של ממש. עדיין מצב הביניים הזה נראה לי עדיף ומכובד יותר מאשר אם הייתי בא ומחליט על דעת עצמי (דבר שטכנית ואפילו עקרונית אני יכול ורשאי לעשות) שפותחים את הפורום הזה כאן ועכשיו בלי לשאול את חברי הפורום הזה ובלי שיותר מדי יזיז לי מהתכנים המפורסמים שם ו"סיווגם הביטחוני" - חשיבות הסודיות שלהם לדידם של המפתחים. זה היה מביא לפתרון מהיר וגורם ל"תכלס" לקרות אבל מה עם הכבוד לאנשים וההתחשבות? ומה היו אומרים עלינו אז? אתה עדיין רוצה לדבר איתי על שימוש בשררה וכוח? אז בחרנו באופציה של לנהל דיון עקרוני עם האנשים הרלוונטים והדבר מאיט את התהליך אבל בטווח הרחוק יהפוך את כל המהלך לנכון יותר לטובת כולם. אז אני מעריך ומכבד מאד את העובדה שאתה דוחף את הנושא במלוא המרץ מתעניין ושואל וכמובן אין לי ספק שלבסוף ימצא פיתרון שיהיה מוסכם על כולם אבל אתה יודע - כאחד שמעורה בתהליכים שקורים לא הייתי מצפה ממך לכאלו מילים בוטות כאן כשאתה יודע שהתהליך נמצא בעיצומו- נכון דברים זזים לאט, אל תשכח שאנחנו באים לכאן אחרי שעות העבודה ויש לנו במקביל גם עוד כמה עיסוקים, עוד לא סגרנו סופית את העניין ולכן ייתכן שיקח מעט זמן עד שתראה את זה קורה - אבל תאמין לי מהיכרות אישית קרובה זה יקרה בסוף. אז בבקשה נוריאל אני שמח שיש לך דברים על הלב ואתה לא שומר אותם לעצמך ומעלה אותם כאן אבל בתור שותף אמיתי שמכיר את המערכת ואת כלל השיקולים (ואתה יודע טוב מאד כמה הם ענייניים) הייתי מצפה ממך לקצת יותר הבנה וסבלנות. תודה מראש
zvi rodes פורסם יוני 21, 2010 דיווח פורסם יוני 21, 2010 רון,אני מסכים איתך לחלוטין. לא מסכים כלל למסקנות שחלק מהבעיות נובעות מלמעלה ,ההנהלה,כמה אופיני לנו לא להאשים את עצמנו, תמיד תופנה אצבע מאשימה אל אלה שלמעלה,לא חברים, האצבע צריכה לפנות אל כל אחד ואחד מאיתנו ,לעצמנו,תפסיקו תמיד להאשים את אלה שלמעלה ,נכון זה קל זה באופנה אבל זה לא נכון,פשוט לא נכון ,כל כך הרבה מילים נשפכו כאן מאנשים אינטלגנטים שבסופו של דבר לא רוצים להבין שאם יש בעיות אנחנו הטייסים והפקחים יוצרים את הבעיות ,תעזבו את ההנהלה ,כבודה במקומה מונח ( מעניין לראות כשתוחלף איזה שבחים תקבל ) הרי אנחנו אלופים בלשבח ולהלל רק צריך להאמין שזה בא מתוך הלב.אם כבר מדברים על ההנהלה (ויש אנשים "המתים" שיחליפו את ההנהלה) לפחות יש חבר הנהלה המייצג את ההנהלה כולה ששמו הולך לפניו מר איציק בקשי,האם ידוע לכם מה האיש עשה מאחורי הקלעים בעזרה לקיום כנס חיפה? הוא איש הנהלה , האם הוא כתב על עצמו מה הוא עשה לקיום מוצלח של הכנס? מתי נסע הביתה ( גר במרכז הארץ) באותו יום שישי? אני לא ראיתי ואני בטוח שאף אחד גם לא ראה ,והוא איש הנהלה ,סטודנט שלומד קשה מאוד,בטח גם לא חושב כפי שיש רבים כאן "זה רק תחביב ובעצם אני לא חייב לאף אחד כלום" והוא מייצג את ההנהלה ולא רק הוא,יש כאן יפיי נפש שמאוד קל ממש בקלות בלתי נתפסת מותחים ביקורת לא בדוקה ,לא עיניינית וגם לא אחראית ,למה? לא כולנו יושבים על אותו ענף?כשהענף חלילה ישבר לא תהיה אצבע מאשימה כי לא תהיה למי.ציינתי את נושא "המלך הערום",המלך הזה הוא אנחנו כי כל אחד חושב את עצמו למלך וההנהלה למשרתים את המלך,הגיע הזמן שאנשים בוגרים ומלומדים יחשבו אולי מזוית אחרת ויגידו לעצמם ,מה אני יכול לשפר, ליעל,להציע,לעזור להנהלה על מנת שבסופו של דבר יהיה לי כאן רק כייף.הכותב לא איש הנהלה ולא מעוניין להיות בהנהלה את תרומתי נותן להנהלה "מהטרבונה" ,שוב ט.ל.ח