עבור לתוכן
D-747

כמה דלק???

Recommended Posts

פורסם

למה לא תבדקו את עצמכם לפני שאתם עונים תשובות?

מה? כלכך קשה לפתוח ויקפדיה ולקרוא קצת על המושגים נפח ומשקל?

כשאתה לא יודע. זה דבר אחד. כשאתה בטוח שאתה יודע ומטעה אחרים זה הרבה יותר גרוע. אותי זה גם מקומם.

פורסם

נו אז בוא ננסה לתת לחברה קצת מושג

אני אגב גם לא הבנתי את השאלה מלכתחילה - מה זה "כמה דלק הוא צורך לליטר?"

האם הכוונה לכמה מרחק עושה המטוס עבור כל ליטר דלק? או שמא כמה קילוגרם/טונות מאבד המטוס עבור שריפה של כל ליטר דלק?

מקווה שאני בכיוון ואשמח לראות פה תשובה מקצוענית מבעלי הידע לטובת המשך הדיון המקצועי בצורה נעימה ומכובדת

פורסם

אני בעד שמי שכתב דברים לא נכונים יעשה קצת שיעורי בית ואחר כך יתקן את עצמו, גם כדי לתרגל את העניין הזה, של לבדוק את עצמך לפני שאתה "מסביר" למי ששואל ולא לקפוץ בראש.

פורסם

זה תלוי בתנאים. בלי קשר, את הדלק במטוסים שקולים בקילו ולא מודדים בליטר

דרך אגב, תוסיף שם לחתימה.

או שקוראים לך דגכ גדכג

פורסם

אורי שלום

אשמח אם את ההערות הקשורות בניהול תשאיר לי ולצוותי

אנו כאן כדי שאתה תוכל להמשיך לעסוק בדברים החשובים באמת

תודה מראש

וD747 בדוק הודעה פרטית בזריזות

פורסם

חברים לא צריך לכעוס, הבנאדם שאל שאלה, תנסו לענות ולעזור.. נכון שאנחנו "לא אוהבים" כאלו "מתעסקים" עם 747 לפני שסיימיו "להתעסק" עם ססנה.. אבל הבנאדם שאל שאלה אינפורמטיבית בלבד, הוא לא הולך לרוץ מחר לחטוף 747 עם 400 נוסעים ולטוס ואני לא חושב שהוא מתכוון לעשות דבר כזה חס וחלילה גם בסימולטור.. הוא סך הכל רצה לעדת...

ואל תדאג: אנחנו פה אוהבים את כולם :)

טעות שלי ...

הכוונה הייתה כמה ליטרים של דלק בואינג 747 צורך לקילומטר אחד?

אז ככה:

אתה אומר ש747 לוקח 200 טון דלק (לא יודע מה המספר הנכון אבל זה לא משנה).

כשעושים חישוב קודם כל צריך לבצע השוואת מקדמים: אם רוצים מכונית נוסעת בקמ"ש ורוצים לדעת כמה זמן יקח לה לעבור 100 מייל.. חייבים להפוך את המייל לק"מ ואז לחשב...

אותו דבר עם דלק: טון זו יחידת משקל ונפח זו יחידת כמות.

בטמפרטורה סטנדרטית (15 מעלות) 1 ליטר דלק סילוני = 0.79 ק"ג.. העניין שבכל יום בטמפרטורה שונה והיחס שונה.

תצרוכת הדלק של מטוס תמיד נמדדת ביחידות לשעה כי המנועים עובדים באותה עוצמה לאורך זמן.. תצרוכת הדלק תלוי במשקל המטוס, טמפרטורה, גובה טוסה ועוד, אבל בממוצע בנתיבים 747 צורך 10 טון כל שעת טיסה.

10000 ק"ג כל שעה... אם רוצים תשובה בליטרים חייבים להפוך 10000 לליטרים.. נחלק 10000 ב 0.79 ונקבל 12658 ליטר: כלומר 747 צורך 12658 ליטר כל שעה.

אבל, אתה ביקשת כל 1 ק"מ - אז אנחנו צריכים לדעת בכמה זמן עובר 747 ק"מ 1.

מהירות הטיסה של 747 משתנה בהתאם לגובה הטיסה, טמפרטורה, משקל המטוס, רוח וגורמים נוספים.

מהירות הטיסה הממוצעת של 747 היא 480 קשרים... אבל... אתה רצית ק"מ אז חייבים להפור את הקשרים לקמ"ש.. כל 1 מייל ימי = 1.85 ק"מ: 480 קשרים = 888 קמ"ש

כל שעה ה 747 שלך עובר 888 ק"מ וצורך 12658 ליטר

אם נחלק את כמות הליטרים בכמות הק"מ לקבל כמה ליטר צריך כדי לעבור 1 ק"מ

נחלק 12658 ליטר ב 88 ק"מ ונקבל: שצריך 14 ליטר של דלק כדי לעבור 1 ק"מ עם 747

כל מה שכתבתי פה הם ממוצעים של מטוס ממוצע בגובה ממוצע בטיסה ממוצעת בטמפרטורה סטנדרטית ובשיוט (ברור שככה לא מתכננים טיסה).

פורסם

וואו, תודה רבה על החישוב.

תרשה לי לתקן אותך במשהו:

סיימתי מזמן להתעסק בססנה אך סתם פתאום השאלה עלתה בראשי ועניין אותי.

פורסם

אותו דבר עם דלק: טון זו יחידת משקל ונפח זו יחידת כמות.

נו מה יהיה?

טון זו יחידת משקל - ליטר זו יחידת נפח.

שקית חלב - הנפח שלה הוא בערך ליטר אחד.

נפח הכוונה - ה"גודל" שלה. כמה השקית יכולה להכיל.

המשקל של השקית תלוי במה היא מכילה.

אם נמלא אותה בליטר מים היא תשקול קילוגרם אחד.

אם נמלא אותה בליטר כספית היא תשקול 13.6 קילוגרם.

פלדה באותו נפח תשקול 9.8 קילוגרם.

אלומניום באותו נפח ישקול 2.7 קילוגרם.

ההבדל במשקל בין ליטר מים לליטר כספית הוא בגלל המשקל הסגולי. לא טמפרטורה ולא "יחידת כמות".

אתה הבנת את זה טראוב???

עכשיו תתקן בבקשה.

סיימתי מזמן להתעסק בססנה אך סתם פתאום השאלה עלתה בראשי ועניין אותי.

נו טוייף.

באמת בזבוז זמן הססנות האלה אההה?

העיקר שעכשיו אתה מבין כמה ליטר צורך 200 טון דלק.

פורסם
טון זו יחידת משקל - ליטר זו יחידת נפח.

אם כבר אנחנו מהמהדרין, טון זו יחידת מסה, תכפיל טון בתאוצה (אורך חלקי זמן בריבוע) ותקבל משקל.

וטראוב דווקא צודק בקשר בין טמפרטורה לנפח אבל חסר לו גם לחץ לתמונה המלאה, אתה יכול שיהיה לך ליטר חלב במסה של קילו וליטר במסה של 2 קילו אבל הלחץ של החלב יהיה שונה.

רואים את זה יפה במשוואת גזים אידיאלים למשל: PV=mRT כלומר מסה לבד לא תקבע נפח של גז אידיאלי, צריך להכניס גם טמפרטורה ולחץ.

פורסם

טוב ויפה עידו אבל כשמסבירים למישהו שלפי השאלה רואים שאין לו מושג ירוק מתחילים בדברים הפשוטים ולא בכל מיני הסברים מלומדים על תרמודינמיקה ופיזיקת כבידה.

מתחילים עם מה שמלמדים בשיעורי מדעים בכיתה ג':

ליטר זה יחידת נפח.

קילוגרם זו יחידת משקל.

המשקל של מיכל שהנפח שלו הוא קבוע תלוי בראש ובראשונה במשקל הסגולי של החומר שאותו ממלאים.

(כן פסדר. בכדור הארץ, בתנאי אטמוספירה סטנדרטיים, הבנו)

את ההסברים המלומדים על מסה ועל נוסחאת הגז האידיאלי תשאירו לבחור החשוב כשיגיע ללמוד פיזיקה בביצפר ותרמודינמיקה בטכניון.

כשבן אדם לא יודע להבדיל בין משקל ונפח, לא מתחילים להסביר לו על טמפרטורות ולחצים. אתם רק עושים אותו יותר מבולבל ממה שהיה כששאל את השאלה.

פורסם

הגזמת, מסה אני חושב שלמדנו כבר ביסודי ואם לא אז בחטיבת ביניים בשיעורי פיזיקה.

משוואת גזים אידיאלים זה חומר של תיכון (לפחות למי שלומד כמיה). אם כבר אתה מלמד מישהו אז תלמד נכון ואל תשלול את התשובה החצי נכונה של עידן וע"י כך תלמד אותו משהו לא נכון (אין קשר בין טמפרטורה לנפח) ותסייג את התשובה שלך למקרים שבהן היא נכונה (תנאים סטנדרטיים) וזה לא משנה מי עומד מולך, יש פה חבר'ה מספיק איכותיים בשביל לתת להם תשובות קצת יותר מדעיות מכיתה ג'.

פורסם
וזה לא משנה מי עומד מולך, יש פה חבר'ה מספיק איכותיים בשביל לתת להם תשובות קצת יותר מדעיות מכיתה ג'.
שלום,

חשבתי על זה קצת בבואינג 747 יש כ200 טון דלק, אז כמה דלק הוא צורך לליטר ? :D

תודה.

לא משנה מי עומד מולי??

תקרא שוב את השאלה שנשאלה בהתחלה. ותענה לעצמך אם נכון להתחיל במשוואת הגז האידיאלי כדי להסביר לבנאדם מה ההבדל בין נפח ומשקל

פורסם
וזה לא משנה מי עומד מולך, יש פה חבר'ה מספיק איכותיים בשביל לתת להם תשובות קצת יותר מדעיות מכיתה ג'.
שלום,

חשבתי על זה קצת בבואינג 747 יש כ200 טון דלק, אז כמה דלק הוא צורך לליטר ? :D

תודה.

לא משנה מי עומד מולי??

תקרא שוב את השאלה שנשאלה בהתחלה. ותענה לעצמך אם נכון להתחיל במשוואת הגז האידיאלי כדי להסביר לבנאדם מה ההבדל בין נפח ומשקל

לא אמרתי שצריך לתת משוואת גז אידיאלי אבל גם לא צריך לתת לעידן להבין שהוא טועה.

פורסם

חבר'ה ברשותכם - יש וויכוחים שהם לערוץ פרטי ויש וויכוחים שהם לעניין...

בואו נשמור את הוויכוח האחרון כאן על סגנון ודרך הכתיבה לערוץ הפרטי ונמשיך להתעסק בענייני דלק ומשקל שבשבילם נפתח השרשור

תודה

פורסם
טוב ויפה עידו אבל כשמסבירים למישהו שלפי השאלה רואים שאין לו מושג ירוק מתחילים בדברים הפשוטים ולא בכל מיני הסברים מלומדים על תרמודינמיקה ופיזיקת כבידה.

מתחילים עם מה שמלמדים בשיעורי מדעים בכיתה ג':

ליטר זה יחידת נפח.

קילוגרם זו יחידת משקל.

המשקל של מיכל שהנפח שלו הוא קבוע תלוי בראש ובראשונה במשקל הסגולי של החומר שאותו ממלאים.

(כן פסדר. בכדור הארץ, בתנאי אטמוספירה סטנדרטיים, הבנו)

את ההסברים המלומדים על מסה ועל נוסחאת הגז האידיאלי תשאירו לבחור החשוב כשיגיע ללמוד פיזיקה בביצפר ותרמודינמיקה בטכניון.

כשבן אדם לא יודע להבדיל בין משקל ונפח, לא מתחילים להסביר לו על טמפרטורות ולחצים. אתם רק עושים אותו יותר מבולבל ממה שהיה כששאל את השאלה.

שים לב שרשמתי כי טעיתי בהודעה הראשונה לפני שאתה מזלזל !

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...