עבור לתוכן
Lior Avinoam

שאלה על טיסות עם סטירמן ברשת

Recommended Posts

פורסם

יש לי את הסטירמן על הFS9, עם הצביעה של חיל האויר.

אני רוצה לטוס איתו ברשת, עכשיו הבעיה היא שהוא מטפס מקסימום 400-500 רגל.

מותר לי לטוס איתו על אותם נתיבים, רק גובה שונה?

פורסם

בהחלט רק שים לב שאתה מידע את הבקרים לגובה ורושם זאת כהערה בתכנית טיסה. הגובה הזה יכול להקרא גם "גובה חקלאי" שאם זכרוני אינו מטעה בהגדרה זהו גובה של עד 500 רגל מעל פני השטח (לא QNH)

וכמובן כשאתה מתכנן טיסה תבדוק טוב טוב מהו העצם הכי גבוה בכל קטע של הנתיב שאתה עושה שלא תמצא את הסטירמן שלך נפגש איתו מקרוב מאד.

וחוצמזה למה הוא מטפס רק עד 400-500 רגל? לא נשמע לי כל כך הגיוני. אני לא מכיר את המערכות של המטוס אבל סביר להניח שכדאי לבצע דילול תערובת ושינוי זווית פסיעה (אם קיימת אפשרות כזו) כבר בתחילת הטיפוס. אשמח לקבל העתק של המניואל שלו כדי לראות במה מדובר

פורסם

את המניואל שלו עוד לא ראיתי, אני יבדוק בתיקיה שלו.

הכי גבוה שהצלחתי לטפש איתו זה 1000 רגל בים המלח :)

מעל תל אביב הצלחתי רק 400-500.

אני יחפש מניואל וישים לך כאן, תודה!

פורסם
את המניואל שלו עוד לא ראיתי, אני יבדוק בתיקיה שלו.

הכי גבוה שהצלחתי לטפש איתו זה 1000 רגל בים המלח :)

מעל תל אביב הצלחתי רק 400-500.

אני יחפש מניואל וישים לך כאן, תודה!

אני מצטער, אבל אני לא מבין איך אתה שואל פה שאלות בלי לקרוא את המנואל שלך ולהבין את המטוס ולתפעל אותו בצורה הטובה יותר:

מאין לך שאפשר לטפס רק 400-500 רגל, יכול להיות שלא טסת לפי המהירויות שצריך, אולי היה צריך להוריד מדפים לפני המראה וכ'ו

מהם הנתונים של המטוס? במקרה הזה : מהירות טיפוס מיטבית, מהירות התנתקות מהקרקע, מהירות שיוט וכ'ו (ודיברתי כרגע רק על מהירויות מכיוון שזה הקריטריון הדי חשוב בטיפוס, אבל בלי שום קשר יש עוד הרבה פרטים שאתה צריך לדעת כמו לדוגמא : גובה שיוט מקסימלי ועוד...

תבדוק שאתה מטיס את המטוס בצורה הטובה ביותר ואני מאמין שתוכל לטפס קצת יותר מ500 רגל (למרות שאני לא מכיר את המטוס).

וד"א, אם אתה רוצה לראות מהם הפרטים הבסיסיים שצריך לדעת על מנת להטיס מטוס כראוי אתה יכול לגשת לאתר של תומר חיים, יש שם הסברים מעולים על ססנה 172 ועוד מטוסים... תוכל להשוות בין המנואל שלך לבין המדריכים האחרים ולראות אם חסר לך פרטים.

בהצלחה.

פורסם

המטוס הגיע אליי בלי מניואל, מדפים אין למטוס הזה, בגלל שהמטוס מגיע ללא מניואל אני שואל פה, זה מטוס חינמי ולא מצאתי הסברים עליו(אם יש) אז כאן בטוח יש מישהו שטס עליו פעם..

פורסם

בקיצור ליאור

סביר מאד שהבעיה בטיפוס נובעת מתפעול לקוי.

אתה לא חייב מנואל - בדוק מה סוג המנוע (הכוונה לא לאיזה יצרן ודגם אלא לדרך הפעולה של המנוע) ומערכות העזר והמכוונים שלו וחפש חומר על סוג המנוע הזה ודרך פעולתו וזה יוביל אותך לשאול את עצמך מה בתפעול לא היה נכון.

אותו דבר לגבי הפרופלור האם הוא פרופלור בעל פסיעה משתנה ואם כן מה הם תחומי התפעול מבחינת לחץ סעפת מול סל"ד בכל שלבי הטיסה

נסה לגלות כמה שיותר פרטים על המערכות הקיימות במטוס ודרך פעולתן והפעלתן זה כמובן יעזור לך לטפס לגובה תרתי משמע:

ולא רק במטוס הזה, זה יתן לך עוד הבנה וידע מקצועי שישמשו אותך בעתיד אפילו במטוסים כדוגמת הATR או 767 שלכאורה "לא קשורים" לסטירמן בשום צורה.

אתה תתפלא לגלות כמה חלק מהמערכות פועלות על אותו עיקרון בסוגי מטוסים שונים.

בהצלחה

פורסם
נשמע לי כמו ביצועים של טיסן :wink:

תומר אלוף הטיסנים, תראה את התמונות בחתימה שלו.........לא פשוט, טיסן דו-מנועי...סטייל ברון...... :lol:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...