Itay Zecharia פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 לא עיינתי יותר מידי בדיון הנעול, אך מכיוון שגם אני רוצה לפגוש את החברים, ניתן לקבוע תאריך נוסף למי שלא יכול להגיע ב-19. עוד לפני כחודש ויותר כשעלה הדיון לא הבנתי למה דחו את זה רחוק כל כך, תחילת יולי היתה תנועה ומז"א נוח יותר מעכשיו. מכיוון שנזרקו התאריכים במעוד מועד כה מוקדם, גם אני אישית לא ידעתי שזה נופל בדיוק על אותם התאריכים הנ"ל, ואני מאמין שישנם לא מעט שרוצים להגיע ולא יכולים מפאת הכניסה לצום או מסיבות אחרות. לעניין, לאלה שמעוניינים להפגש בכל זאת ונבצר מהם להגיע ב-19, אני הייתי מציע את השבוע שלאחר מכן, אפילו יום ראשון או שלישי (25 או 27). אני הפעם הייתי הולך על שעות הערב לכוון הלילה, ולא בתמך, אלא בILS עצמו קרוב לשער. הרבה יותר מהנה לדעתי. כמובן, מי שרוצה מוזמן.
Idan Traub פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 אני גם בעד. לצערי אני לא יכול להגיע ל19 ובכלל ימי שני אני בהתחיבויות קודמות. אם המפגש יתקיים ביום שלישי או ראשון אשמח להגיע בכל שעה.
Matan Solomon פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 אז אולי כבר כדאי לארגן את המפגש לקראת סוף אוגוסט, ואז הרבה מאלו שהיו בראשון ירצו להגיע גם לשני, כי הוא אחרי חודש. במקום לעשות מפגש נוסף שמי שיגיע אליו הוא סביר להניח בעיקר מי שלא הגיע לראשון, וככה סתם מפצלים את זה לשניים... זו זעתי בכל אופן
uvdude פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 מאחר ואני (ככל הנראה) לא אוכל להגיע למפגש בשבוע הבא בגלל מילואים, אני אשמח להצטרף למפגש במועד אלטרנטיבי. אין לי אילוצים מסויימים על התאריך - מה שמסתדר לכולם, מסתדר גם לי. עריכה: אני מתחיל להבין את המניעים ואני כבר מודיע שאם כל הניסיון הזה הוא כדי לנגח את המפגש שמתוכנן לשבוע הבא אני מדיר את רגליי מהדבר הזה. אני לא מוכן, וגם לא אף חבר צוות אחר, לתת יד לפארסה הזאת.
Idan Traub פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 אז אולי כבר כדאי לארגן את המפגש לקראת סוף אוגוסט, ואז הרבה מאלו שהיו בראשון ירצו להגיע גם לשני, כי הוא אחרי חודש.במקום לעשות מפגש נוסף שמי שיגיע אליו הוא סביר להניח בעיקר מי שלא הגיע לראשון, וככה סתם מפצלים את זה לשניים... זו זעתי בכל אופן כעקרון לא נראה לי יפריע למישהו לבוא עוד פעם אם יחפוץ בכך. זה גם לא פוסל את ההצעה שלך לעשות עוד מפגש שלדעתי הוא מבורך. פן ירבו אירועים כאלו וכעקרון הנסיעה ברכבת לנתב"ג היא לא סיפור גדול. ביחוד אם עושים בערב ככה שרוב האנשים יכולים לסיים תעבודה ולנסוע לתמך.
Ido Rahav פורסם יולי 13, 2010 דיווח פורסם יולי 13, 2010 אז אולי כבר כדאי לארגן את המפגש לקראת סוף אוגוסט, ואז הרבה מאלו שהיו בראשון ירצו להגיע גם לשני, כי הוא אחרי חודש.במקום לעשות מפגש נוסף שמי שיגיע אליו הוא סביר להניח בעיקר מי שלא הגיע לראשון, וככה סתם מפצלים את זה לשניים... זו זעתי בכל אופן מסכים בהחלט! לדעתי זה לא בסדר לעשות שני מפגשים אחד אחר השני בקטע זמן קטן כל כך קצר ועוד לאחר הויכוח הגדול שהיה. נשמח אם תדחו את התאריך כדי לאפשר גם לנו לקיים את המפגש אותו אירגנו ותיכננו כבר מראש. תודה!
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 עריכה: אני מתחיל להבין את המניעים ואני כבר מודיע שאם כל הניסיון הזה הוא כדי לנגח את המפגש שמתוכנן לשבוע הבא אני מדיר את רגליי מהדבר הזה. אני לא מוכן, וגם לא אף חבר צוות אחר, לתת יד לפארסה הזאת. אין כאן שום מניעים. תעשו מפגש אחד בתאריך ראוי שנוח לכולם ואף אחד לא יצטרך לנגח אף אחד. פעם ראשונה בחטיבה הזאת שקורה דבר כזה בגלל זלזול והתעקשות של כמה חברים פה כולל חברי צוות החטיבה. עצוב ומאכזב קיבלתי הרבה תגובות מאנשים בחטיבה שלא מעוניינים להיכנס לקלחת הזאת. התנהלות שלכם בנושא הזה ראוייה לכל גינוי
orioh פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 עריכה: אני מתחיל להבין את המניעים ואני כבר מודיע שאם כל הניסיון הזה הוא כדי לנגח את המפגש שמתוכנן לשבוע הבא אני מדיר את רגליי מהדבר הזה. אני לא מוכן, וגם לא אף חבר צוות אחר, לתת יד לפארסה הזאת. אין כאן שום מניעים. תעשו מפגש אחד בתאריך ראוי שנוח לכולם ואף אחד לא יצטרך לנגח אף אחד. פעם ראשונה בחטיבה הזאת שקורה דבר כזה בגלל זלזול והתעקשות של כמה חברים פה כולל חברי צוות החטיבה. עצוב ומאכזב קיבלתי הרבה תגובות מאנשים בחטיבה שלא מעוניינים להיכנס לקלחת הזאת. התנהלות שלכם בנושא הזה ראוייה לכל גינוי מה קשורים זלזול והתעקשות? אתה כופה את האמונה שלך על אנשים שלא רוצים לנהוג באותה דרך כמוך. המדינה היא כבר ממזמן מדינת חוק. זה שחזרת על עצמך כל פעם מחדש עד שבסוף הגיעו איומים, זאת לא התעקשות-זאת עמידה על עקרונות ונסיון לגרום למקום הזה להשאר כמו שהוא
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 זלזול במורשת והתעקשות על תאריך לא מתאים. מה לא מובן? איומים? מי מאיים ולמה? אני יגיד את מה שיש לי להגיד וימשיך למחות על חוסר ההתחשבות והזלזול גם במחיר של השעייה. תכל'ס כבר לא לחוץ לי בכלל לכתוב ולהיות שותף פעיל בפורום הזה. אז יאאלה תחסמו ותלכו לחגוג
orioh פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 התאריך לא מתאים לך וזה זלזול במורשת שאתה פועל לפיה.
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 לא שלי מורשת של העם שלי שהוא במקרה העם של רב האנשים פה.
orioh פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 לא יודע איפה אתה גר אבל במקום שאני גר, רוב האנשים לא הולכים לבית כנסת, לא חובשים כיפה, לא מתפללים וחלק אפילו לא עולים לתורה או צמים ביום כיפור. כמו שאף אחד לא מפריע לך כן עושה את הדברים שלך, אסור לך להפריע לאנשים לעשות את מה שהם מאמינים בו או במקרה הזה לא מאמינים בו
Shireto Shahar פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 אני מבקש להפסיק את הדיון הזה. אני לא אנעל אבל בבקשה להתמקד במטרת השרשור הזה.
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 כמו שאף אחד לא מפריע לך כן עושה את הדברים שלך, אסור לך להפריע לאנשים לעשות את מה שהם מאמינים בו או במקרה הזה לא מאמינים בו תראה לי בבקשה איפה אני מפריע לך? מי מונע ממך לעשות מה שאתה רוצה ולקיים מפגש עם מי שאתה רוצה ומתי שאתה רוצה? מי אתה בכלל שתגיד לי אם מותר לי למחות על כך או לא? בכל הוויכוח הזה לא החרמתי אף אחד ולא כתבתי בשום מקום אסור, או אל תקיימו מפגש. ביקשתי לשקול תאריך אחר, מוצלח יותר. בכל הוויכוח הזה הערתי את תשומת לבם של מי שכנראה שכח או לא יודע או לא רוצה לדעת מה המשמעות של היום הזה. גם אם זה אולי לא נעים לשמוע או לקרוא. על איזה חוק של הפורום אני עובר בזה? תראו לי בבקשה.
orioh פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 ביקשו להפסיק עם הדיון. אם אתה נהנה להתאבל על דבר שקרה לפני כלכך הרבה זמן אז תעשה ככה. אני שומר את ההרגשה של הימים האלה לרגעים כמו ימי זיכרון
Ohad Shalev פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 יאללה אולי חלאס?! ברוכי אתה שיא הטוהר, כשאני רואה אותך מרחוק הילה לבנה עוטפת אותך ושומרת אותך טהור מלכלוכי העולם... אנחנו לא כמוך הרי וגם לא רוצים להיות, אנחנו מזלזלים במורשת + חוגגים ביום כיפור ו-ט באב... מרוצה?! רבאק הדיון הזה על סיור בשדה"ת ולא על ימי ביאת המשיח... בשביל זה יש לך את פורום צעירי חב"ד בלינק הבא (http://www.chabad.org.il/Forum/ForumInd ... goryID=555) ובא לציון גואל... בואו נתקדם..
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 כן בטח מרוצה. בדיוק המסקנה שחיכיתי לה. וואלה תודה. עכשיו שהכתרת אותי לשיא הטוהר אני רגוע. משום מה עדיין מציק לי קצת עניין האירוע הזה בערב תשעה באב. יש לי הרגשה מוזרה שלא רק לי. אין מצב ליומיים קדימה \ יום אחורה?
Itay Zecharia פורסם יולי 14, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2010 חברים תפסיקו עם ההזיות שלכם, אין כאן שום מניעים ולא באנו לנגח אף אחד! (אני אישית לפחות) אני ממש מצטער שלא הבעתי את דעתי לפני חודש לקיים את המפגש בתחילת יולי, היו כל התנאים. מכיוון שלא נבכה על חלב שנשפך, אני מאוד פתוח לתאריכים או ימים נוספים. הצעתי שבוע לאחר מכן מכיוון שלאחר חודש אני אישית לא אוכל, וראשון או שלישי לאחר מכן, אישית ממש נוחים לי. אומר לכם משהו אישי? עם כל האגו שיש כאן לאנשים, הרסתם את הכיף של ה-"להיות ביחד". הרי אם אנחנו נפגשים על מנת לשתף וליהנות ביחד, וכבר פה בפורום החלטתם להרוס את זה, אז למי יהיו פנים לבוא ולהפגש כשהוא כולו טעון מטענים שליליים כלפי חברו? הרי נפגשים בשביל לצחוק, לדבר ולהנעים את הזמן כי יש לנו מהמשותף - אותו התחביב. בכל מקרה, אני כן מציע שנהיה מאוחדים ובאמת, חבר'ה - תסירו את כל המטענים שיש לכם על הלב. כפי שכבר אמרתי - הכוון הוא יום ראשון או שלישי, בשעות הערב עד הלילה, כך שלא יהיה חם מידי. רק בשביל להכיר את החברים, לצחוק ואולי אפילו להעלות זכרונות מהעבר... שאחד המנהלים כאן יעלה סקר על יום ראשון או שלישי בתאריכים 25 או 27.
Ohad Shalev פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 אוו הנה ההכרה בטוהר שלך עשתה אותך לפחות לבנאדם :-) אם היית קורא את ההודעה הראשונה שלי בשרשור הנעול היית מבין שגם לי זה מעט מפריע... אבל אם רוב האנשים יכולים ורוצים בתאריך הזה אני לא אגיד להם לא ובטח שלא אנסה לכפות עליהם משהו שהוא מנוגד לדעותיהם - אותו כנ"ל לגביך. עניין ההזזה הוא בהחלטת המארגנים - אם הם יראו לנכון להזיז הם יזיזו - אם לא הם לא - שיקול שלהם.
Baruch Spiegel פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 בסגנון ירדן סלבי :wink: לא ניסיתי לכפות!!!! יש הבדל בין לכפות ללמחות. כָּפָהניתוח דקדוקי - פועל כתיב מלא כפה שורש וגזרה כ־פ־ה, ל"ה. בניין פָּעַל בלשון חז"ל הכריח; הפעיל כוח, איומים או השפעה בכדי לגרום למישהו לעשות משהו שאינו רוצה בו. המנהל כפה עצמו על הפקידה. כופין אותו עד שיאמר רוצה אני וכן אתה מוצא בגיטי נשים כופין אותו עד שיאמר רוצה אני. (תלמוד בבלי, מסכת יבמות, דף קו, עמוד א) למחות (פ') להביע מחאה, להתנגד, לטעון נגד, לערער, לקבול, לחלוק על-, לצעוק חמס, להתאונן
mickey lip פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 רבותי המכובדים לא התערבתי בשרשור הקודם. הפעם אני אחרוג ממנהגי וכן אעשה זאת. ברוכי, הטיעון שהעלת מובן , הוסבר בצורה מעולה על מנת שכל אחד יבין זאת. אני באופן אישי, מסכים איתך, אבל זו דעתי האישית בלבד. תכנון המפגש נעשה ע"י החברים בלבד, אין לאיש בצוות החטיבה יד או רגל בזה, הנושא הוא מפגש של חברי VATIL אבל הוא אינו תחת VATIL, לא בנושא אירגון, לא אבטחה ולא כלום......אם אני לא טועה זה הובהר גם למארגנים, כל סיור שמוארגן תחת VATIL חייב לעבור דרכי ולקבל אישור שלי באופן מוחלט. אני לא מונע וגם אין לי רצון למנוע התארגנויות מסוג זה, נהפוך הוא. לגבי המועדים, גם פה אין לי שליטה, ואני כמנהל חטיבה לא יכול לכפות תאריך אחר ( מה שכמובן הייתי עושה אם זה היה סיור רישמי של החטיבה). הבאת את דעתך, החברים לא מקבלים אותה, זאת זכותם , לך ניתנת הזכות להגיב בנועם , ולנסות להסביר את עמדתך, מה שאתה עושה פה מתחיל להיראות ולהזכיר לי כאחד מאותם מסעות בעבר, אני מכבד ומעריך את זה שאתה נלחם על העקרונות והאמונה שלך , אבל לפעמים צריך גם לדעת מתי לשחרר. לא נראה טוב. יש בין חלק מחברי החטיבה גם מוסלמים, נוצרים , אז? אם יפול סיור ביום קדוש שלהם גם הם יתחילו להפוך עולמות ולהטיף מוסר? אנו חטיבה הומגנית , העוסקת בתעופה. לא פוליטיקה ולא דת . אומנם הרוב המכריע של החברים הינו יהודי,אך לא כולם אנשים מאמינים ושומרי מצוות. לא קשור לפה. אולי יש קשר ביחסים שבין אדם לחברו, אבל את זה צריך לבוא כל יום ,כל אחד עם עצמו לגבי הדרך שבה בחר. נימה קצת אישית למארגנים- אני לא מוצא סיבה אחת טובה למה לא להזיז את התאריך של המפגש ולנסות ,דגש על לנסות ,להתחשב גם בציבור הדתי, באמת שלא. אני מקווה שכולם הפנימו , ומכאן תתחילו דרך חדשה. בהצלחה. נ.ב הדיון בנושא מיצה עצמו, תמשיכו רק במתי ואיך ולא למה.
Ido Rahav פורסם יולי 14, 2010 דיווח פורסם יולי 14, 2010 רבותי המכובדיםלא התערבתי בשרשור הקודם. הפעם אני אחרוג ממנהגי וכן אעשה זאת. ברוכי, הטיעון שהעלת מובן , הוסבר בצורה מעולה על מנת שכל אחד יבין זאת. אני באופן אישי, מסכים איתך, אבל זו דעתי האישית בלבד. תכנון המפגש נעשה ע"י החברים בלבד, אין לאיש בצוות החטיבה יד או רגל בזה, הנושא הוא מפגש של חברי VATIL אבל הוא אינו תחת VATIL, לא בנושא אירגון, לא אבטחה ולא כלום......אם אני לא טועה זה הובהר גם למארגנים, כל סיור שמוארגן תחת VATIL חייב לעבור דרכי ולקבל אישור שלי באופן מוחלט. אני לא מונע וגם אין לי רצון למנוע התארגנויות מסוג זה, נהפוך הוא. לגבי המועדים, גם פה אין לי שליטה, ואני כמנהל חטיבה לא יכול לכפות תאריך אחר ( מה שכמובן הייתי עושה אם זה היה סיור רישמי של החטיבה). הבאת את דעתך, החברים לא מקבלים אותה, זאת זכותם , לך ניתנת הזכות להגיב בנועם , ולנסות להסביר את עמדתך, מה שאתה עושה פה מתחיל להיראות ולהזכיר לי כאחד מאותם מסעות בעבר, אני מכבד ומעריך את זה שאתה נלחם על העקרונות והאמונה שלך , אבל לפעמים צריך גם לדעת מתי לשחרר. לא נראה טוב. יש בין חלק מחברי החטיבה גם מוסלמים, נוצרים , אז? אם יפול סיור ביום קדוש שלהם גם הם יתחילו להפוך עולמות ולהטיף מוסר? אנו חטיבה הומגנית , העוסקת בתעופה. לא פוליטיקה ולא דת . אומנם הרוב המכריע של החברים הינו יהודי,אך לא כולם אנשים מאמינים ושומרי מצוות. לא קשור לפה. אולי יש קשר ביחסים שבין אדם לחברו, אבל את זה צריך לבוא כל יום ,כל אחד עם עצמו לגבי הדרך שבה בחר. נימה קצת אישית למארגנים- אני לא מוצא סיבה אחת טובה למה לא להזיז את התאריך של המפגש ולנסות ,דגש על לנסות ,להתחשב גם בציבור הדתי, באמת שלא. אני מקווה שכולם הפנימו , ומכאן תתחילו דרך חדשה. בהצלחה. מיקי, דבר ראשון, בהודעה בשירשור הקודם הדגשנו וצבענו והכל כדי שיראו שהמפגש הזה לא באחריותכם. דבר שני, כפי שהרבה מהחברים כתבו "איש באמונתו יחיה". אנחנו אירגנו את האירוע הזה עוד הרבה זמן מראש, מכמה סיבות: האחת,לשנינו זה היה תאריך מתאים, מה גם שלאחר הסקר, עוד הרבה אנשים הראו הענות רבה להגיע למפגש בתאריך הזה. השנייה, באותו התאריך דודים שלי מגיעים מחו"ל ואני אשמח לפגוש אותם שם, ואם אני כבר נוסע חשבתי לארגן מפגש שם , ולשמחתי זה גם הצליח. עכשיו, לאור ההענות הרבה של חברי החטיבה, איני רואה שום סיבה שבעולם להזיז את התאריך הנ"ל ובטח ובטח שזה לא נופל על הצום אלא יום לפני. התאריך נשאר כפי שהוא ומי שרוצה שיגיע, מי שלא- ההפסד הוא רק שלו.
Itay Zecharia פורסם יולי 18, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 18, 2010 נושא שרץ בפייסבוק למי שרוצה לראות- http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 3014100120 כפי שזה נראה לא מעט אנשים עסוקים ביום ראשון, לכן נלך על יום שלישי. המפגש יתקיים אם ירצה השם ביום שלישי ט"ז באב (27/07/10 למניינם) משעות הערב (לאחר השעה 19:00) עד שתיגמר התנועה לקראת חצות. נא להגיע עם מצב רוח טוב! כל מי שמעוניין מוזמן להגיע. נתראה!
Ido Rosenthal פורסם יולי 18, 2010 דיווח פורסם יולי 18, 2010 יש בין חלק מחברי החטיבה גם מוסלמים, נוצרים , אז? אם יפול סיור ביום קדוש שלהם גם הם יתחילו להפוך עולמות ולהטיף מוסר?אנו חטיבה הומגנית , העוסקת בתעופה. לא פוליטיקה ולא דת . אומנם הרוב המכריע של החברים הינו יהודי,אך לא כולם אנשים מאמינים ושומרי מצוות. לא קשור לפה. גם אני לא התערבתי מקודם אבל בכל זאת, זכור לי שבעבר יצאה הנחיה לא לפתוח שרשורים בסגנון "האם יהיה פיקוח ביום כיפור" עם אזהרה מהנהלת הפורום אז למה יום כיפור כן מספיק משמעותי וט' באב לא? אני אישית לא צם לא ט' באב ולא ביום כיפור, לא מאמין בכלום, אוכל מה שבא לי ונוסע מתי שבא לי אבל אני עם ברוכי בקטע הזה, זה לא לעניין לעשות דבר כזה בט' באב ואת כל אותם הבחורים שקופצים עם "חופש דת" ו"איש באמונתו יחיה" אני אשאל דבר קטן - הייתם מארגנים מפגש חטיבתי ביום כיפור? או אולי ביום הזיכרון לשואה? אם המועד הזה של ט' באב מספיק חשוב כדי שכל לוח השידורים של הטלבזיה יהיה דיכאוני כנראה שיש משהו מספיק חשוב בתאריך הזה לעם שלנו כדי שנדע לכבד אותו, גם אם אנחנו לא אנשים מאמינים. סה"כ היום הזה הוא לא יום דתי יותר מיום לאומי, זה יום שבו בעצם באה לקצה הישיבה של העם שלנו בארץ שלנו, יום שבו התחילו 2000 שנות גלות עד ההתעוררות הלאומית המחודשת בסוף המאה ה19