Yakov Kraus פורסם יולי 19, 2010 דיווח פורסם יולי 19, 2010 רקע: אנאפורנה (Annapurna) הוא רכס פסגות בהרי ההימלאיה ואחד מאזורי התיירות העיקריים של נפאל. אורך הרכס 55 ק"מ ופסגתו הגבוהה ביותר אנאפורנה 1 מגיעה לגובה של 8,091 מטר, גובה זה ממקם אותה כפסגה העשירית בגובהה בעולם. הרכס משתרע מזרחית לנהר הקאלי גאנדקי שמפריד אותו מרכסי הדהאולאגירי. פסגות מעל 7000 מטר פסגה גובה מיקום עולמי אנאפורנה I 8,091 מטר דירוג 10 אנאפורנה II 7,937מטר דירוג 16 אנאפורנה III 7,555 מטר דירוג 42 אנאפורנה IV 7,525 מטר לא הר נפרד גנגפורנה 7,455 מטר דירוג 59 אנאפורנה דרום 7,219 מטר דירוג 101 שמורת האנאפורנה מסלולי טרקים בשמורת האנאפורנה שמורת האנאפורנה Annapurna Conservation Area Project - ACAP נחשבת כאחת מאזורי הטרקים היפים בעולם ואזור תיירות הטרקים הפופולרי והמפורסם ביותר בנפאל. השמורה הוקמה ב-1986 על ידי המלך מהאנדרה ומכילה את כל רכס האנפורנה, כ- 7600 קמ"ר. כדי למנוע פגיעה סביבתית היא הוגדרה כ"אזור לשימור" ולא פארק לאומי כנהוג. ACAP מאפשרת לכמות מוגבלת של מקומיים לגור בתחומי השמורה ולנהל אכסניות לטיילים הפוקדים את האזור. העיירה המרכזית באזור היא פוקרה השוכנת על שפת האגם Phewa וממנה ניתן לצאת לטרקים ולהצטייד במזון. שלושה מהטרקים המפורסמים בשמורה הם: • טרק אנאפורנה בייס קמפ (Annapurna Base Camp - ABC או Annapurna Sanctuary): טרק זה מתחיל ב Phedi למרגלות הרכס וממשיך עד למרגלות פסגת אנפורנה I בגובה 4,130 מטר. המסלול הלוך חזור נמשך כ-8 ימים. • טרק סובב אנאפורנה (Around Annapurna): טרק המקיף את קבוצת פסגות האנפורנה ובכך מאפשר לראות גם את נופי טיבט השכנה ונהר הקאלי גאנדקי. אורכו המלא הוא 260 ק"מ ונקודת הגובה המקסימלית במסלול היא במעבר ההרים ת'ורונג לה בגובה 5,416 מטר [דרוש מקור]. המסלול מעגלי ונמשך כ-14 יום. • טרק ג'ומסום (Jomsom Trek): טרק זה הוא בעצם חלק מטרק "סובב אנאפורנה". בסופו נמצא הכפר "טאטו פאני" ( מים חמים ) אשר כשמו נמצא ליד נביעות מים חמים מהסלע. אנחנו נעשה את "טרק סובב אנאפורינה הטיסה אנחנו מבקשים מכל הצוותים לחזור עצמאית מלוקילה לקטמנדו, לנוח היטב כך שנוכל לעשות את טרק סובב אנאפורנה שוב הטיסה תיערך בשני שלבים שלב א – טיסה מקטמנדו לשדה התעופה POKHARA VNPK השדה גובהו 2712 אורכו 4700 רגל מסלול אספלט מסלולים 4 22 DME PHR 112.8 NDB 336 הנתיב VNKT KTM LDK MANKA PHR VNPK מרחק מיל גובה טיסה 12000 רגל מומלץ להכניס את הנתיב לFLIGHT PLAN אנחנו נטוס בתנאי מזג אויר שיהיו ביום חמישי הנתיב שדה POKHARA שלב ב סובב אנאפורנה נשתדל לעשות את הטרק וננחת בBAGLUNG VNBL גובה 3320 אורך 2013 מסלולים 1 19 VNBL ב FS9 שדה דשא בFSX עם סינרי שדה אספלט הנתיב VNPK VNMA VNJS VNBL במציאות שדה באגלונג הוא שדה דשא הטיסה בשעה 9.30 אבל אני מציע לאור הטיסה הקודמת להקדים את הטיסה ל 9.00
AaronDagan פורסם יולי 20, 2010 דיווח פורסם יולי 20, 2010 בקר טוב, TFC, 1. תודה ליעקב על התדריך, התמונות והשיתוף. 2. רעיון חיובי להקדים היציאה ל-2100 ככל הניתן. 3. מנסיון השבוע שעבר וטיסות קודמות באיזור הזה ושימוש במטוס DHC6 שהוא נחמד וראוי, אבל לא כל כך מתאים לטעמי לטיסות מהסוג שלנו. ממליץ לנסות שני מטוסים אחרים שקיימים בדיפולט: א. BEECHCRAFT BARON גם בגרסת ה-TC שלו שניתן להוריד חינמית מאחד מהאתרים הידועים (למי שלא מוצא או מתעצל - אשמח להעלות ZIP להורדה...) ב. KING-AIR 350 - גם זה שבא במסגרת ה-FS9 או ב-FSX. לשיקולכם.
Amon Schneider פורסם יולי 20, 2010 דיווח פורסם יולי 20, 2010 יעקב, תוכל בבקשה להפיץ את קובץ ה KML של הנתיב סובב הרכס? או את הנקודות בו הוא עובר? תודה!
4x-dor פורסם יולי 20, 2010 דיווח פורסם יולי 20, 2010 אני שוב אוכל להצטרף אליכם רק בסביבות 10. יש יהיה כך בשבועות הקרובים. אמון, אתה מאשר לי לטוס עם ה ATR? :-)
Amon Schneider פורסם יולי 20, 2010 דיווח פורסם יולי 20, 2010 דור ידידי, אתה יכול לטוס בכל מטוס שתרצה.... ליעז הצליח אפילו להנחית 73 בלוקלה....
Yakov Kraus פורסם יולי 20, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 20, 2010 אשתף אותכם במהלך התכנון של המסע בנפאל התוכנית שלי היתה לערוך ארבע מסעות סך הכל 1. המסע לאורסט - השבוע הקודם 2. מסע לרכס המרכזי אנאפורה - השבוע 3.מסע לשדות המערביים - שבוע הבא 4. מסע חזרה לקטמנדו מצפון לרכסי ההימליה - בעוד שבועיים הבעייה היא שהטיסות הן כביכול VFR אבל עזרי הניווט מועטים הנופים בסימולטור מאוד דומים אין לנו מפות טובות של האזור ושדות התעופה הם קטנים ומתאימים למטוסי המראה נחיתה קצרה במציאות הנפאלים מפעילים מטוסי DHC-6 טסים לאורך העמקים לא יותר מגובה 13000 רגל אותנו בטיסה מעניין לעבור מעל הרכסים ובינהם במציאות אין מטוס המראה נחיתהקצרה מדוחס שמגיע לגובה 30,000 רגל המטוס DHC-6 של פרמיר הוא סופר מטוס גם המראה נחיתה קצרה גם מגיע לגבהים גם נוחת בלוקילה מטוסים אחרים לא מסוגלים לנחות ולהמריא בשדות קטנים או להגיע לגבהים כאלו בכול מקרה למי שיש מטוס כזה מוזמן בטיסה השבוע לא השתמשתי בשדה VNJS JOMSOM בגלל שהסינרי שלו מקולקל קיצרתי את המסע כך שמתחילים שוב מקטמנדו בחרתי בשתי טיסות כל אחת אורכה כשלוש רבעי שעה אני מציע להכנים את התוכניות לתוכנית הטיסה כך שאפשר להתמצא במקרה שנשתמש בGPS הנחיתות הם די מאתגרות הנתיב ששרטטיתי בהרים הם לא קובץ אלא שרטוט של דרך - המהווה רק רעיון כללי הטיסה תעשה דרך הGPS בכל מקרה מחר ויום חמישי אני נוסע ליום הגבר בים המלח - הלכה הדייטה אני מקווה שאגיע בזמן לטיסה
Yakov Kraus פורסם יולי 20, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 20, 2010 ליעז לא הנחית 737 הצכי נחת הרבה אחרי שליעז הלך לישון
Liaz Kamper פורסם יולי 21, 2010 דיווח פורסם יולי 21, 2010 אני בספק אם אני יודע להנחית 73 בנתב"ג . טסתי ב-DHC6 כמו כולם. מטוס מדהים עם המון שכל בהטסה. אם מישהו מכם ראה אותי כ-73 ב-SB, אז נתקן את זה לפעם הבאה. רק תגידו לי איך. אגב, ניתן להמיר קובץ KML ישירות לתוכנית טיסה?
Amon Schneider פורסם יולי 22, 2010 דיווח פורסם יולי 22, 2010 למעוניינים- תכנית טיסה לקטע סובב רכס אנאפורנה: http://dl.dropbox.com/u/9306216/VFR%20P ... aglung.pln להתראות בערב.
Amon Schneider פורסם יולי 22, 2010 דיווח פורסם יולי 22, 2010 כן, ראיתי את הבעיה. האמת היא שאתה הוא המומחה ל DROPBOX... אני עושה בה שימוש בפעם הראשונה... פעלתי ע"פ ההנחיות שלהם. קובץ WORD עלה וירד כשורה. אשלח למי שרוצה את קובץ ה PLN, רק תציינו לאן.
Amon Schneider פורסם יולי 22, 2010 דיווח פורסם יולי 22, 2010 ארוז - http://dl.dropbox.com/u/9306216/VFR%20P ... aglung.zip
4x-dor פורסם יולי 22, 2010 דיווח פורסם יולי 22, 2010 עכשיו עובד מצויין. קיבלתי כם את המייל תודה! (אני כנראה אצטרף רק לחלק השני בסביבות 10)
Amon Schneider פורסם יולי 22, 2010 דיווח פורסם יולי 22, 2010 לחברי ה TFC - תאמתי לנו פיקוח ביציאה מקטמנדו.... מגדל יחכה לנו בסביבות 1600Z
4x-dor פורסם יולי 23, 2010 דיווח פורסם יולי 23, 2010 היי הנה תמונה של המטוס הקטן והחמוד שטסתי איתו אתמול
Liaz Kamper פורסם יולי 23, 2010 דיווח פורסם יולי 23, 2010 חברים, מצטער על ההתקנתקות, אבל כמו ששמתם לב הסימ' עף לי כל הזמן. אחרי מספר שעות של בירורים גיליתי שהבעיה בהתנגשות זכרון מסויימת בין הסינרי של נפאל למטוס DHC-6 של PREMIER שטסתי איתו. בכל מקום אחר המטוס עובד, והסינרי עובד עם כל מטוס אחר. אולי נעשה מקצה שיפורים, אם תסכימו. בכל לתשומת לבכם. ונתראה בשבוע הבא. הפעם ללא תקלות
Yakov Kraus פורסם יולי 23, 2010 מחבר דיווח פורסם יולי 23, 2010 התלבטתי בין FS9 לFSX באזורים מישוריים וירוקים הנוף של FSX מדהים אין ריצודים והפאנלים של הדיפולטים נהדריפ אבל באזורים הרריים ומדבריים הנוף משעמם וחסר חיים בFS9 הנוף ההררי חי ראו דוגמאות מהטיסה של אתמול
Liaz Kamper פורסם יולי 23, 2010 דיווח פורסם יולי 23, 2010 אני מבין שאצלך השילוב של המטוס עם הסינרי לא עשה בעיות