4X-STA פורסם אוגוסט 6, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2010 אהלן. לפני מספר ימים ישבתי ותכננתי נתיב טיסה ראשון מחוץ לישראל. הנתיב היה אמור להתבצע ביוון מקסטוריה לקפליניה. ישבתי על הנתיב הזה המון זמן בעיקר משום שמה לעשות, במדינתנו הקטנה אין המון גישות מכשירים וזו היתה קפיצת דרך משמעותית בשבילי לבצע גישה ויציאה יותר מסובכות מאלו שייש בארץ (מסובכות לטעמי בעיקר משום שאני חדש בעניין המכשירים) ולעניינינו, טסתי עם FSPESENGER אופליין, כדי להכיר קצת את האיזור והנהלים שלו (וטוב שכך כנראה). הכנתי את עצמי מראש כיצב להתנהג במצבי חירום למיניהם בעיקר משום שחוויתי 2 כאלו בחודש האחרון. משייטים הכל רגיל, ראות סבירה (טסתי מכשירים אבל רציתי לראות קצת נוף בשיוט). 10 דקות משוער לפני YNN VOR הלך מנוע, מכבה AP, מקזז לגלישה קשרים (MOONEY BRAVO), בוחן את מצב הגלישה בראייה ומבין שאין מצב להגיע לחירום בשדה הקרוב בעיקר משום שהאיזור מאוד מאוד הררי. נסיים בזה שזה נגמר רע למרות שמצאתי כביש לנחיתה. עכשיו שאלתי היא בעיקר משום שאני מודה, איני מסתכל על מד לחץ וטמפ' שמן, מה היה יכול להתריע בפניי לפני שהמנוע כשל? מהם סימנים מלבד חוסר בדלק שיכולים לרמוז לי על כך שתקלה חריפה יותר עלולה לקרות? (כפי שקראתי בהודעה שקיבלתי לאחר ההתרסקות שהיה משהו במחווני שמן שרמז על כך ולא התייחסתי אליו). אשמח לתשובות ומבטיח להשגיח להבא גם על מחוונים אלו שעד אותה התרסקות נראו לי חסרי חשיבות ממשית
Avi - 4X-KDF פורסם אוגוסט 6, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2010 חשוב להבין איך מנוע עובד, באיזה תנאים ומה הצרכים שלו. במידה ואתה לא יודע את העיקרון, כנס לקישור הבא: http://en.wikipedia.org/wiki/Internal_c ... #Operation מנוע מייצר חום, ועשוי ממתכת כמובן, ומתכת כמו רוב החומרים מושפעת מחום. לכל מנוע יש את מגבלת הטמפרטורה שבה הוא מסוגל לעבוד בלי לההרס. מידע לגבי המגבלה הזאת ועוד אפשר למצוא בספר של המטוס. ואם ליהיות יותר פשוטים, זה הקו האדום במד טמפ' של המנוע. במנוע יש חלקים זזים ומתחכחים כמו הבוכנות שאם לא יקבלו שימון מתמיד, הם פשוטיהרסו מהשחיקה המאוד מוגברת והחום שיווצר. לכן אם לא יהיה מספיק לחץ שמן אז לא יגיע מספיק שמן לכל החלקים במנוע. זה ככה על רגל אחת רק כדי להבין את העיקרון הבסיסי.
תומר עינבר פורסם אוגוסט 6, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2010 סתיו, לא נתת מספיק פרטים כדי שאוכל לחוות דעתי ולנסות להבין את הבעיה וכיצד לטפל בה. ישנם הרבה מאוד סיבות לכשל במכלול המנוע. התפקיד שלך כטייס הוא לעקוב אחר ביצועי המנוע ונורות האזהרה ולהגיב בהתאם. אולי יכול להיות שהגדרת בסימולטור או ב-FSP כשל במזיד? תומר.
4X-STA פורסם אוגוסט 6, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 6, 2010 סתיו,לא נתת מספיק פרטים כדי שאוכל לחוות דעתי ולנסות להבין את הבעיה וכיצד לטפל בה. ישנם הרבה מאוד סיבות לכשל במכלול המנוע. התפקיד שלך כטייס הוא לעקוב אחר ביצועי המנוע ונורות האזהרה ולהגיב בהתאם. אולי יכול להיות שהגדרת בסימולטור או ב-FSP כשל במזיד? תומר. MOONEY BRAVO , פסיעה משתנה (עובד לפי ספר מטוס). לא הגדרתי כשל מכוון בסימולטור, הגדרתי שהסיכוי לחירום הוא 5% בחברת התעופה שלי דרך ה FSPESENGER. 2 החירומים הקודמים קרו מסיבה אחרת לגמריי (טיסה באיזור מלחמה). הפעם זה היה פשוט כשל מנוע.