Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 שלום חברים! כפי שכבר הוזכר בסקר הקודם , אנו מנסים לבנות פרופיל ולהסיק אם משתלם לנו להשקיע זמן וכוח אדם בפרויקט דירוג טייסים. ב VATSIM העולמית דירוג הטייסים מוגדר כרגע כבטא ועובר אפיון ראשוני. לפני שהחטיבה הישראלית תניח את כף רגלה בתחום הזה אנו רוצים לקבל את התמונה מהשטח. בגדול הרעיון הוא שכל טייס שמעוניין לקבל דרגה - יעבור מבחן מסויים בהתאם לדרגת הטייס המבוקשת , דוגמא: P1- טייס פרטי P2- טייס מסחרי P3- הגדר מכשירים P4 - דו מנועי P5 - רשיון ATPL או לחילופין, בית הספר לטיסה IFS יוגדר כבית ספר מוסמך להעניק דרגה לבוגריו בסיום הקורס. למעשה הדרגה היא חלק מובנה משרתי VATSIM, כלומר: בדיוק כמו שאנו רואים את דרגת הפקח ב SERVERINFO, כך גם תופיע דרגת הטייס. להלן מספר יתרונות שאנו יכולים לראות מהפרויקט, חומר למחשבה לפני שאתם מחליטים אם דרגות לטייסים זה משהו שמעניין אתכם. 1. הגברת הרמה המקצועית בקרב הטייסים ע"י יצירת תחרות חיובית בין החברים - שאיפה לדרגה גבוהה ככל שניתן. 2. הגדלת מסת התנועה ברשת ע"י יצירת רעיונות חדשים לטיסה (בנוסף לעיסוק הבסיסי שלכם בסימולטור - אולי תמצאו את עצמכם טסים יותר על מנת להערך לבחינה מסויימת). 3. כלי מיון איכותי לחברות תעופה ווירטואלית, דוגמא - החל מהיום אל-על ווירטואל מחליטה שהיא מקבלת טייסים בעלי רשיון מסחרי בדרגת P4 - מה שמתקשר לסעיף 1 - ויוסיף ליוקרה של החברה. 4.צמיחה בהיקף הפעילות של בית הספר לטיסה IFS שיהיה מוגדר בעתיד כ ATO - מטעם ואטסים. ( Authorized Training Organization) חשוב לזכור שגם אם וכאשר דירוג הטייסים יהפוך למבצעי, זה תמיד יהיה בגדר רשות ולא חובה. החצי חסרון שאני מצליח לראות (ואולי יתרון לחלק מהאנשים) - הוא מצב שבו חברת תעופה ווירטואלית מגבילה את הקבלה שלה רק לבעלי דרגה מסויימת. אני לא חושב שזה משנה הרבה כי גם ככה רוב החברות האיכותייות מבצעות מבחני קבלה. הביעו את דעתכם ועזרו לנו לקבל תמונה אמיתית לפני שמשקיעים מאמיצם בנושא. תודה!
eliv פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 האם קיימת כוונה להעביר במסגרת בית הספר גם קורסים של P4-5? (שבלי שום קשר להענקת הסמכה על ידי בית הספר יכולה להיות יוזמה מבורכת בפני עצמה). בכל מקרה נראה לי גם הגיוני להעניק דרגות לרשיונות הנ"ל במידה וקיים קורס לאותו סוג רישיון.
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 האם קיימת כוונה להעביר במסגרת בית הספר גם קורסים של P4-5? (שבלי שום קשר להענקת הסמכה על ידי בית הספר יכולה להיות יוזמה מבורכת בפני עצמה).בכל מקרה נראה לי גם הגיוני להעניק דרגות לרשיונות הנ"ל במידה וקיים קורס לאותו סוג רישיון. רוצים - מאוד אפילו. אבל אם לדבר ריאלית - לא בזמן הקרוב. בית הספר עובד בפול טורים להסמיך טייסים חדשים ולהכניס עוד חברים למעגל. הרעיון הוא שהגוף הבוחן יוכל להעניק דרגה גם בהעדר קורס.. (לימוד עצמי של החניך)
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 מה לגבי שילוב עם פרויקט שירגל ? בפרטי.