Tal Malca פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 נתחיל ב LDA: 1) הגישה קלה לביצוע?? 2)הגישה היא כמו ILS מפעילים LOC ואז APP אבל שמגיעים לנקודה מסוימת צריכים לנתק טייס אוטומטי להתיישר לבד ואז להתחיל להתעסק בגבהים גם לבד?? 3) עדכון הנקודות של הגישה נמצא ב AIRAC החדש?? 4) האם הגישה תהיה בסינרי של נתב"ג החדש ל FSX??? 5) שמגיעים לגובה 700 צריכים לנתק טייס אוטומטי ולהתיישר ?? 6) מה יותר קל RNAV 30 או LDA 30 ? 7) האם הפנייה להתיישרות צריכה להיות פנייה קשה כמו קאיטאק או שזה רק פנייה קלה ?? האם בעדכון ל AIRAC שאני אבחר את הגישה ב FMC אז התדר יופיע וגם ה COURSE ?? עכשיו ILS 26: 1)למה שאני בוחר ILS 26 מ SIRON זה תמיד עושה לי ROUTEDISSCONECT מה שאני עושה זה מעתיק את מה שלמטה לריבועים וכבר אין זה נכון לעשות ככה ? 2)למה שאני עושה ILS 26 אז המטוס ישר מקצר את הנתיב ומתחיל לפנות כשעוד לא הגעתי לנקודה שאני אמור להיות בה ב 3000 וישר פונה וגם לא מתיישר אלא רק פונה לשדה ולא מתיישר למסלול? 3)הפנייה לפיינל נראת ממש חדה כאילו פניית 180 ולא הקפה כמו ב RNAV 30 זה אמור להיות ככה או ששמה זאת הנקודה שחסרה לי ??? 4) מה ההבדל בין ה ILS 12 ל ILS 26?? שאלה אחרונה חביבה : האם שיסתיימו השיפוצים בנתב"ג ב 2013 ייצא עדכון לנתב"ג FSX החדש שייצא בקרוב?
uvdude פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 שאלת הרבה שאלות, חלקן תיאורטיות, חלקן נוגעות לתפעול המטוס שלך (וקצת קשה לענות עליהן בלי קונטקסט). אני אענה רק על אחת מהן. לגבי הפניה בILS 26 - הפניה היא אכן חדה, אבל היא בכלל לא מיוחדת. זו תצורת teardrop רגילה לחלוטין שאומרת שאתה יוצא outbound מעזר ניווט כלשהו (BGN VOR במקרה של ILS26) ומבצע פנייה של יותר מ180 מעלות (זה יוצא בעצם 180 + הזוית בין הרדיאל outbound ל-Inbound). גישת ILS קלאסית.
Idan Traub פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 נתחיל ב LDA:1) הגישה קלה לביצוע?? 2)הגישה היא כמו ILS מפעילים LOC ואז APP אבל שמגיעים לנקודה מסוימת צריכים לנתק טייס אוטומטי להתיישר לבד ואז להתחיל להתעסק בגבהים גם לבד?? 3) עדכון הנקודות של הגישה נמצא ב AIRAC החדש?? 4) האם הגישה תהיה בסינרי של נתב"ג החדש ל FSX??? 5) שמגיעים לגובה 700 צריכים לנתק טייס אוטומטי ולהתיישר ?? 6) מה יותר קל RNAV 30 או LDA 30 ? 7) האם הפנייה להתיישרות צריכה להיות פנייה קשה כמו קאיטאק או שזה רק פנייה קלה ?? האם בעדכון ל AIRAC שאני אבחר את הגישה ב FMC אז התדר יופיע וגם ה COURSE ?? עכשיו ILS 26: 1)למה שאני בוחר ILS 26 מ SIRON זה תמיד עושה לי ROUTEDISSCONECT מה שאני עושה זה מעתיק את מה שלמטה לריבועים וכבר אין זה נכון לעשות ככה ? 2)למה שאני עושה ILS 26 אז המטוס ישר מקצר את הנתיב ומתחיל לפנות כשעוד לא הגעתי לנקודה שאני אמור להיות בה ב 3000 וישר פונה וגם לא מתיישר אלא רק פונה לשדה ולא מתיישר למסלול? 3)הפנייה לפיינל נראת ממש חדה כאילו פניית 180 ולא הקפה כמו ב RNAV 30 זה אמור להיות ככה או ששמה זאת הנקודה שחסרה לי ??? 4) מה ההבדל בין ה ILS 12 ל ILS 26?? שאלה אחרונה חביבה : האם שיסתיימו השיפוצים בנתב"ג ב 2013 ייצא עדכון לנתב"ג FSX החדש שייצא בקרוב? לשליש מהשאלות ניתן למצוא תשובה בפתיחת דפית,לעלות לסימ בלי להתחבר לרשת ופשוט לטוס. אף גישה בארץ היא לא מפלצתית ולא נושכת יותר מידי.קושי הוא מדד אינדיבידואלי. גם הגישה בקאי טק לא יותר מידי מסובכת. סה"כ פניה יחסית בגובה נמוך לפיינל ועם עזרה של אורות הכוונה לאורך כל הפניה. אם מאות טייסים במשך עשרות שנים ושלל מטוסי נוסעים כבדים הצליחו אין סיבה שלא תצליח. הגישה מופיע במסד הנתונים של הAIRAC החדש ואת הקובץ של הגישה לסימ כדי שגם המקלט עצמו יוכל להבין על מה החגיגה ולא רק המחשב ניווט ניתן למצוא בחיפוש בפורום. גישת העובדה צריכה להיות אני מטיס והFMC רק לוקח לי תמטוס מהידים כשנוח לי ולא הוא מטיס. אם הטייס אוטומטי מבצע פניה/כל שינוי בנתוני הטיסה שלא כצורך ועלול לסכן את ביטחון הטיסה לוקחים תמטוס בידים או מכניסים אותו למוד נוקשה יותר(ALT HOLD/HDG/HDG HOLD/FLCH). הFMC מעגל פינות בטיסה (תרתי משמע). הוא מבחינתו טס על הנתיב הקרקעי שהוא חישב בין כל שתי נקודות. הוא יודע להתלבש מושלם על הנתיב הזה מה שאומר שלפעמים פונים ליפני הנקודה עצמה כדי להתלבש על הTRK הבא כדי להמנע מאנדר טרן. בהליכים בהם דרושה פניה חדה הFMC יפנה את המטוס מיילים ספורים ליפני הנקודה עצמה. בהליכים אלו היעד הוא להגיע לנקודה ואז לפנות ולא ליפני שכן פניה מוקדמת עלולה לסכן תנועה שמסביבנו. לכן במקרים כאלו פשוט לקחת HDG או ידנית. בגישה ל26 האמת שאם מתכנתים אותה כמו שצריך לFMC או אפילו שולפים מהבסיס נתונים המטוס טס יחסית במדויק מעל הנקודות. אם קרה לך מקרה מיוחד אז תמונות מפורטות של הקוקפיט והFMC יעזרו במציאת הפתרון והסיבה. RNAV ל30 הוא סה"כ הליך מכשירים פשוט יחסית שמבוצע ע"י הFMC או תמונת המרחב שהוא מציג ומביא אותך להקפת ראיה פשוט מגובה 4000 ומאפשר לך להגיע עד לצלע "עם הרוח" בלי קשר עין עם המסלול.
yoni revivo פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 RNAV30 הוא הליך ראייה - לא מכשירים. טייס חייב לדווח קשר עם המסלול. מינימום ראות אופקית- 5 ק"מ. טסים לפי ה-LEGים של ה-FMC. אין קשר לצלעות ההקפה אלא אם כן הפקח הגדיר אחרת. לגבי נקודות, יש נקודות Fly by ויש Fly over- כמו לדוגמה BIRIM בנתיב J13. ב-RNAV30 הנק' ROTEM ו-SADEH הם fly by.
Tal Malca פורסם אוגוסט 25, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 הבנתי לגבי ה LDA וה RNAV 30 שאני אשלוט ב LDA אני כמעט ולא אשתמש ב RNAV 30 ...... לא עניתם לי על השאלה האחרונה האם שיסתיימו השיפוצים בנתב"ג ב 2013 ייצא עדכון לנתב"ג FSX החדש שייצא בקרוב? וגם האם גישת LDA תהיה בסינרי החדש של נתב"ג ל FSX (זה שדוד רוזנפלד עכשיו יוצר)..?
Idan Traub פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 הבנתי לגבי ה LDA וה RNAV 30 שאני אשלוט ב LDA אני כמעט ולא אשתמש ב RNAV 30 ...... לא עניתם לי על השאלה האחרונה האם שיסתיימו השיפוצים בנתב"ג ב 2013 ייצא עדכון לנתב"ג FSX החדש שייצא בקרוב? וגם האם גישת LDA תהיה בסינרי החדש של נתב"ג ל FSX (זה שדוד רוזנפלד עכשיו יוצר)..? 2013 זה עוד 3 שנים +עיכובים. נגיע לגשר נחשוב איך לעבור אותו.
אורח פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 יובל, BG הוא לא ה VOR אלה אות הזיהוי של ILS12. BGN הוא כמובן ה VOR. עוד לא יצא הסינרי ל FSX במצב הנוכחי, אתה כבר רוצה לדעת מה יהיה עוד יותר משנתיים וחצי ?
uvdude פורסם אוגוסט 25, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 יובל, BG הוא לא ה VOR אלה אות הזיהוי של ILS12.BGN הוא כמובן ה VOR. כמובן
Tal Malca פורסם אוגוסט 25, 2010 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 25, 2010 חחח עם סינרי מדהים כזה מי יכול לחכות P: מממ רק תענו לי על השאלה הזו האם בסינרי החדש של נתב"ג ל FSX תהיה גישת LDA?