עבור לתוכן
אורח

השוואת גרפיקה וביצועים בין FSX ו X-Plane

Recommended Posts

פורסם

שלום,

פותח דיון חדש (מעתיק כאן את שתי ההודעות האחרונות שלי מדיון אחר - שעלי להפסיקו לפי חוקי הפורום).

אני מכין כרגע השוואה של איזור Los A + Grand Canyon בשני הסימולטורים. מכיוון ש ב FSX עם TP הסינרי הוא ברזולוציה של 30cm/pix האיכות היא מדהימה - ברמה כזאת שזה לא - תמונה שווה אלף מילים - אלא סרט שווה אלף תמונות. ב X-Plane הצבעים אינם דומים - פחות יפים לעומת FSX עם TP - אבל ניתן מהר מאוד (בהשוואה ל FSX) לקבל סינרי של איזור עצום (1x1 deg). הבדל עקרוני נוסף הוא ש TP מחייב הפעלת FSX וטיסה איטית לכיסוי האיזור (בפעם הראשונה) לעומת X-Plane שבו אני יכול ליצור את הסינרי (ל 1x1) בלי להפעיל בכלל את הסימולטור. בעיה נוספת עם TP היא שמי שעובד עם ויסטה או Win7 צריך למעשה מערכת הפעלה נפרדת רק עבור FSX עם TP כי TP מחייב ויתור על הרבה דברים עקרוניים במערכת ההפעלה...

מקווה לסיים היום עם X-Plane ולחזור ל FSX להשלים את מה שחסר. אראה תמונות כשאסיים. מזכיר רק שההשוואה היא על מערכת מחשב מאוד חזקה - i7 ב OC ועוד - דעתי בנושא בשימוש עם מחשבים סטאנדרטיים - ידועה - ואשמח לראות מה יקרה עם MS-Flight... בכל אופן - מי שמבין מה זה ליצור סינרי לאיזור קטן (פוטוריל או לא) - הרי שעם TP או המקביל שלו לסימולטור השני - מדובר על פוטוריל לשטחים עצומים (מדינות או חלקים מהם).

לגבי השתלבות של TP עם סינרי אחרים - אין בעיה להראות אובייקטים אחרים מעל סינרי אמיתי עם TP - אראה תמונות באותה הזדמנות (איזורים אחרים) - כנל לגבי X-Plane - אני משתמש באובייקטים של סינרים של FS (מכל מיני גירסאות) מעל סינרי אמיתי (אפילו בחיפה). כמובן שמדובר רק על אובייקטים - כי TP מחליף את הטקסטורות. לצערי אין לי אפשרות לקבל כיסוי אמיתי לישראל - בשימוש עם TP ו FSX - לכן, טיסות מעל ישראל בעיקר ב X-Plane. כאן אני יכול לשלב בין סינרי פוטוריל שונים - כי שיטת יצירת הסינרי היא לגמרי שונה - מאוד מוגבלת יחסית ל FSX. גם הכלים ליצירת סינרי הם בשלבי התחלה - אבל אפשר להסתדר.

לגבי FSG - לא ראיתי את גירסת 2010 - משתמש ב 2008 - ונראה לי שאין בעיה עם TP - אראה תמונות בהמשך. כמובן צריך לבדוק את סדר הסינרים בהגדרות. TP היא תוכנה מדהימה - כמובן בשילוב עם מקורות הצילומים. בגירסה האחרונה נחסם השימוש ב גגל וזה מגביל כי להם יש כיסוי הרבה יותר טוב של איזורים שמעניינים אותי - לעומת האחרים.

בכל אופן - בשני הסימולטורים - מדובר על כמויות מידע עצומות - סינרי של GrandC יהיה בערך 70GB עבור X-Plane - סינרי של המזרח התיכון (ברזולוציה נמוכה יותר) הוא כ 40GB וכדומה...

יש סינרי של הולנד - נעשה כנראה עם TP - עבור FS2004 ועבור FSX - נסו את זה ותבינו מה זה לטוס עם פוטוריל באיכות - http://www.nl-2000.com/nuke/ גם כאן מדובר על כ 40GB אבל שווה.

פורסם

חלק ראשון - עבור X-Plane - תמונות וסרטים (הסרטים ב HD יופעלו תוך מספר שעות) של סינרי אמיתי עם אובייקטים מסימולטורים שונים - מוכן בכתובת:

http://nici.net/xplane

כולל את: אירופה (מערב אוסטריה), ארצות הברית (מערב - גרנד קניון עד לוס אנג'לס) וישראל (כל המזרח התיכון הקרוב)

=======================

חלק שני - כנ"ל עבור FSX עם TP - בהמשך השבוע.

פורסם

תודה - אכן זה מדהים. ויתרון נוסף - אין הכבדה ועומס על המחשב - כי לא צריך להציג Autogen שאינו קשור למציאות.

הסרט של איזור הגרנד קניון לא עובד כרגע - מקווה שתוך מספר שעות זה יעבוד.

לקראת סוף השבוע גם תמונות וסרטים עבור FSX - נראה עוד יותר טוב!

פורסם

מדהים ביותר

העניין שבארץ יש הגבלה לאיכות כנ"ל לגבי התצ"א שקניתי לנתב"ג.

באירופה גם הגוגל וגם ה

http://www.bing.com/maps/

מגיע לאיכויות מדהימות יש ב BING את האפשרות לעבור לBIRD EYE לצפות הערים שלמות עם כל מבנה בצילום ממעוף הציפור ולסובב את המבט סביב המיבנים. אצלנו הכל חסום מדבר וציה.. אמנם הכל נראה ירוק אבל כלום

תודה על הסקירה

דוד רוזנפלד

פורסם

תודה דוד.

אכן, הכיסוי לישראל (ללא שום הצדקה) הוא באיכות נמוכה בהרבה מאירופה וארהב - אבל עדיין עדיף על Autogen שאין לו שום קשר למציאות ורק יוצר עומס מיותר על המחשב

פורסם

רון, יש סיבה מספיק טובה שאיכות הצילום של ישראל נמוכה משאר המקומות בעולם, מכיוון שיש את עניין

הסיווג המדיני/צהלי שלנו, כפי שאתה יודע ישנם בסיסים ומקומות שישראל מעדיפה לא להראות באופן ברור

מסיבות כאלה ואחרות.

נצטרך להסתפק במה שיש כרגע ולהינות מזה כמה שאפשר...

פורסם

אין לי שום כוונה להיכנס כאן לוויכוח בנושא.

בכל אופן - (בהתבסס על מקורות פתוחים) מה שאפשר לראות ב Google earth ובאתר מפה ועוד כמה מקומות,

זה כבר הרבה הרבה יותר טוב מלהשתמש ב autogen שאינו קשור למציאות ורק מפריע לסימולטור.

הבעיה היא ש virtual earth וגם yahoo לא מתקרבים אפילו לזה בכיסוי המזרח התיכון.

מכיוון שאלה המקורות היחידים לשימוש סביר עבור FSX - יש פה בעיה...

לכן, לטיסה מעל ישראל (המזרח התיכון הקרוב) X-Plane הרבה יותר טוב (גרפיקה).

זאת דעתי.

פורסם

חלק שני- עבור FSX - תמונות וסרטים (הסרטים ב HD יופעלו תוך מספר שעות) של סינרי אמיתי בעזרת TileProxy עם SRTM Mesh של FSg2008 ואובייקטים מסינרים שונים - מוכן בכתובת:

http://nici.net/fsxtp

כולל את: אירופה (לינץ, אוסטריה) וארצות הברית (מערב - גרנד קניון)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...