Yakov Kraus פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 בשבוע שעבר הוחלט לחזור לכבדים ולהמשיך לשדה הישן בהונג קונג משהו התנדב להכין תדריך מה קורה?
Aaron Dagan פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 יעקב, אתה צודק לחלוטין. תהליך ההכנות השתבש מעט עקב בל"תם אתמול בערב, אבל בלי נדר הערב יעלה תדריך מתומצת לפורום עם מירב הפרטים הדרושים לביצוע הטיסה. המלצה ראשונית כדי לקבל הדמייה מושלמת של היעד: רצוי מאד להשתמש באחד הסינרים שקיימים להונג קונג - חינמיים או בתשלום - של הייצרנים הבאים: FLY TAMPA .. 9 Dragon. בינתיים, יום מוצלח ולהשמע.
Yakov Kraus פורסם ספטמבר 1, 2010 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 בשבוע שעבר קניתי DC3 MAAM וכמו שנאמר "טרם הספיקותי לקרוא" והייתה לי טיסה "מעניינת" לפני כמה חודשים קניתי קונקורד ולקח לי חודשים להבין איך טסים ואנחנו כבר לא משתשים בו בTFC. אם לכל TFC אני יקנה סינרי או מטוס בתשלום אשתי תזרוק אותי מהבית התקנתי סינרי חינמי בכל אופן תודה מצפה לתדריך
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 בשבוע שעבר קניתי DC3 MAAM וכמו שנאמר "טרם הספיקותי לקרוא" והייתה לי טיסה "מעניינת" לפני כמה חודשים קניתי קונקורד ולקח לי חודשים להבין איך טסים ואנחנו כבר לא משתשים בו בTFC. אם לכל TFC אני יקנה סינרי או מטוס בתשלום אשתי תזרוק אותי מהבית התקנתי סינרי חינמי בכל אופן תודה מצפה לתדריך כמי שהעלה את הרעיון לחציית הדבשת, ניסיתי להצטרף לקבוצה אבל כרגיל מכל מיני סיבות לא נמצא זמן פנוי לצורך ההכנות וביצוע הטיסה ביחד עם חבורת TFC. הכנתי הרבה יותר דברים מאשר לקנות מטוס. ביצעתי עשרות "טיסות ניסוי" כדי לאפיין את הביצועים של ה DC3 הדיפולטי. - וזה עדיין בתהליך... כל פעם שאני מוצא איזה רבע שעה פנוייה. (דרך אגב, כשאציג את המוצר המוגמר יהיה מובן מדוע לא הצלחתם לטפס מעל 10,000 רגל. זה לא רק משקל זה שילוב של משקל וטמפרטורה חיצונית של כ20 מעלות מעל ISA - לפי מה שאני ראיתי באותו יום). על בסיס הנתיב שאמון שניידר הציע הכנתי נתיב דומה שמסתמך יותר על נקודות הזדהות ברורות בשטח. (לגבי זה מצאתי שGOOGLE MAPS טובה הרבה יותר מ GOOGLE EARTH. פני השטח נראים ברור יותר וגם יש קווי גובה - שזה מאוד רלוונטי לטיסה מסוג זה.) חיפשתי ומצאתי מקורות מידע לגבי מזג אוויר כולל מפות סינופטיות, SIGNIFICANT WEATHER, מפות רוחות וטמפרטורה של האיזור. זה אחד הטובים בתכנון להמשך: הכנת תכנית טיסה -ידנית עם התחשבות גם בביצועי המטוס כפי שמצאתי ב"ניסויי הטיסה" וגם בתנאי מזג האוויר שישררו באיזור בזמן שאבצע. בכל מקרה, ממה שראיתי בתמונות נראה שקצת טעמתם את טעמה של חציית הדבשת כפי שביצעו טייסי בעלות הברית במלחה"ע השנייה. עם המטוסים שהיו ברשותם אז ואמצעי הניווט שהיו קיימים אז. התובנה הכי חשובה לדעתי: באותה תקופה טיסת מכשירים היתה תחום שהיה עדיין בחיתוליו (אאל"ט נחיתת מכשירים ראשונה בוצעה אחרי מלחה"ע השנייה) מעבר למשואות NDB - שגם ככה לא היו יעילות לטווחים רחוקים באיזורים הרריים - לא היה כמעט כלום. זה מה שהיה ועם זה הטייסים היו צריכים להסתדר. לא כולם הצליחו. גם בנושא של טיסה בגבהים ומעבר מכשולים היו מגבלות. DC3 למשל לא היה מדוחס. הצוות השתמש במסכות חמצן. ביצועי המטוסים בגבהים אלו היו מוגבלים. בדפי ביצועי המטוסים שאמון מצא ניתן לראות בבירור את נושא ה CRITICAL ALTITUDE. הגובה (PA) שממנו והלאה ביצועי המטוס מדרדרים. המנועים - למרות מדגשי ה SUPERCHARGE מעבר לגובה מסויים לא יכלו לתת את ההספק הנדרש. כל זה אילץ את הטייסים לטוס בין ההרים ולא מעל הפסגות הגבוהות. ובתנאי הראות והעננות ששוררים באיזור כמעט דרך קבע זה היה הימור - לא פחות ולא יותר. דוגמאות מתמונות שלקחתי מGOOGLE MAPS לצורך תכנון הנתיב: בכל מקרה, את חבורת TFC היקרה כנראה פיספסתי ( שוב :? ) אבצע את הטיסה הזו כשאהיה מוכן. מי שירצה להצטרף מוזמן כמובן אודיע על כך קודם. בהצלחה לכם בהמשך דרככם. ברוכי.
Amon Schneider פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 ברוכי, יותר מאשמח להצטרף, ואני בטוח שלא רק אני. תוואי השטח בהחלט נראים ברורים יותר ב GoogleMaps. זה אכן יאפשר ניווט קלאסי בתוך העמקים והוואדיות. הסימולטור תומך היטב בתצורת השטח באיזור זה, כפי שניתן לראות ממספר תמונות שצילמתי תוך כדי הטיסה: למרות שבמשך רוב הטיסה, עקב תנאי מז"א, השטח נראה בערך כך: אגב, יש מקור מצויין למפות טופוגרפיות (אם עדיין תזדקק) של האיזור: http://www.lib.utexas.edu/maps/ams/china/ מצפה בקושר רוח.....
Amon Schneider פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 ועוד תגובה - ליעקב: דווקא הטיסה (על ההכנות וההערכות), עוררה אצלי חשק לעוד טיסות מסוג זו. הטסה מה"ישבן" כמו שאומרים... כמו פעם... בקיצור, אני שוקל ברצינות להצטייד ב MAAM לקראת הלגים הצפויים לנו בהמשך. אהרון כבר עורר את התאבון וסיפר לי על אלסקה. אני חושב שגם בדרום הכדור, אוסטרליה ובנותיה, יהיה לא מעט מה לעשות עם אוירון כזה.
Aaron Dagan פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 שלום. ראשית, מאד מתנצל על העיכוב בתדריך מסיבות שונות ומשונות. שנית, בואו נעשה את קצר ולעניין כי רובנו בעלי ניסיון ומתורגלים בחווית VHHX , אז הנה זה: אנחנו נוטשים את ההרים ומכוונים מזרחה לכיוון הונג קונג, כאשר קטע הטיסה המתוכנן הוא כ-690 NM. גובה הטיסה כמובן לא-זוגי. כמה הערות למצטרפים השבוע: 1. באוקינוס השקט במרחק של כ-200 ק"מ מהחוף מתחוללת סופה טרופית על כל המשתמע. הקצה המערבי שלה כבר משפיע על מז"א ביעד, לכן יש להתכונן לסטייה לשדה חלופי (VHHH החדש) . 2. אני מצרף כאן קובץ דפיות של VHHX כתרומתו של אמון שניידר שטרח להכינם ולשגרם אליי היום. מאד מומלץ להדפיס לפחות את דפיות הגישה וחניות השדה עם מסלולי ההסעה. דפיות: ZPPP - משער שלרובכם יש מהשבוע שעבר VHHX - http://dl.dropbox.com/u/5955160/VHHX_ALL.pdf סינרי: ZPPP - מה שנשאר מהשבוע שעבר VHHX - אמון ממליץ על התוכנה של FLYTAMPA (בתשלום). אני משתמש בזו של 9DRAGONS (חינמית וענקית בנפח) לסיכום, נשתמע מחר בשעה 2100 כי מדובר בטיסה של כשעתיים לפחות אלא אם נזרז את המחשבים....
Aaron Dagan פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 עוד משהו קטן בהמשך לנאמר למעלה כי לא נותר מקום לכתוב..... קובץ קטן שמצאתי והמסביר איך לבצע גישות מכשירים ל- VHHX לשני כיווני המסלול היחיד שם. אולי זה יהיה שימושי למישהו מכם. http://dl.dropbox.com/u/5955160/kaitakap2.zip וגם משהו בנוגע לסינרים: התוכנה של 9DRAGONS גירסה 2 החינמית מורכבת מ-4 קבצים גדולים מאד בסה"כ כ-250 מ"ב שנפרסים למשהו כמו 1 GB ויש גם קובץ עדכון שנקרא 2.1. אפשר להוריד באחד מהאתרים המקובלים. לדעתי ולטעמי זו התוכנה המרשימה, המורכבת והמענינת ביותר של VHHX והונג קונג, אבל כל אחד רשאי לבחור לעצמו. לכן, בסה"כ זו צריכה להיות טיסה די שיגרתית עם גישה ונחיתה מאד מאתגרת שכוללת גם ריתוק על ISEC CH לפני הכניסה לנתיב הנחיתה למסלול 13. ממליץ מאד ללמוד את דפיות הגישה. להשמע ובהצלחה והנאה לכולם.
Aaron Dagan פורסם ספטמבר 1, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2010 ועוד משהו לפני סגירה: קובץ PDF של תוכנת 9DRAGONS כדי שתקבלו מושג על מה מדובר כאן. http://dl.dropbox.com/u/5955160/9Dragon ... e%20v2.pdf קחו בחשבון שמדובר בקובץ של 22 מ"ב אבל שווה לקרוא ולהתרשם. CYA.
4x-dor פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 תוספת קטנה שלי, למי שלא קיבל מייל ממני.. בגלל שהשדה ישן ולא פעיל היום, הוא יצא מבסיס הנתונים של AIRAC. מצ"ב הוראות איך להוסיף אותו ידנית למשתמשי PMDG. אני מניח שאותו עקרון גם ל LEVELD או כל תוסף אחר. ---------- The first step is, open ?:\FS9\FMCWP\NavData\airports.dat with the MS Editor. Search for VHHH, and add the line below: * for FSX: \Flight Simulator X\PMDG\NavData Code: VHHX 22.316667 114.203333 The second step: open ?:\FS9\FMCWP\NavData\wpNavAPT.txt Search again for VHHH and add the line below: Code: HONG KONG KAI TAK VHHX13 10930136 22.321667 114.196667111.9008800015 HONG KONG KAI TAK VHHX31 10930316 22.305500 114.214500109.9031600015 The last step is, copy my VHHX.txt procedure file in the SIDSTAR-folder (?:\FS9\PMDG\SIDSTARS) Get your copy here: http://library.avsim.net/esearch.php?DL ... CatID=root
4x-dor פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 ועוד משהו קטן. אהרון שכחת לצרף את נתיב :-) הראשון הזמין ב VROITE ZPPP SID LXI1D LXI A599 LBN A599 GYA APUKI POU25 TAMOT STAR VHHX אני אצטרף בסביבות 10 ומקסימום נזדרז ב X8 קטע מהטיסה.
אורח פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 לצערי הרב עקב הליכתו בטרם עת של כונן קשיח שהכיל את מערכת ההפלצה של המחשבי, לא אוכל להצטרף תהנו.
Aaron Dagan פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 לצערי הרב עקב הליכתו בטרם עת של כונן קשיח שהכיל את מערכת ההפלצהשל המחשבי, לא אוכל להצטרף תהנו. משתתף בצערך........ :shock: נקווה לבשורות טובות.
אורח פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 הדיסק הלך אחר כבוד לשחזור מידע ומשם להחלפה תחת אחריות. אני בדרכי לרכישת דיסק כדי להרים את המערכת מחדש, הסיכוי שאני אסיים עד יום חמישי הבא גדול יותר תודה, טיסה מהנה לכולם וסופ"ש נעים.
mickey lip פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 הדיסק הלך אחר כבוד לשחזור מידע ומשם להחלפה תחת אחריות.אני בדרכי לרכישת דיסק כדי להרים את המערכת מחדש, הסיכוי שאני אסיים עד יום חמישי הבא גדול יותר תודה, טיסה מהנה לכולם וסופ"ש נעים. אל תהיה כל כך בטוח אני מביא לך עוד פציינט על סף מוות קליני הבחור, תעשה לו ריגולז ברקס :drinking:
אורח פורסם ספטמבר 2, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2010 מזל שאני לא צריך לחיות על לקוחות כאלה. ממתין לו כבר כמה חודשים.