Tomer Haim פורסם ספטמבר 18, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2010 היי חברים, כתבתי מאמר בנושא העיקרון העומד מאחורי הליך ההתנעה של מטוס גדול כמו 7X7 למיניהם. הרעיון הוא לטא להסביר מה כתוב בצ'קליסט של מטוס מסויים או איפה נמצאים המתגים השונים, אלה רק להסביר מה מנוע טורבינה צריך כדי לפעול ואיך הוא מקבל את מה שהוא צריך... (סך הכל מגיע לו..)... http://www.virtual-flight.com/start_tur ... ngine.html תהנו
Or Netzer פורסם ספטמבר 18, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2010 מה זה לא כמו בטנק מנוע 4 פעימות סולר? חח תודה תומר :wink:
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 18, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2010 אהההמ כמה תיקונים ברשותך: 1. N2 זה הטורבינה שבתוך ה"גרעין" באיזור שבו מתבצעת הבעירה (לא באיזור ה BYPASS). היא נמצאת לפני N1 ולא אחרי. מיד מאחורי תאי הבעירה. האוויר שפוגש בטורבינת N2 הוא במצב אנרגטי (חום ולחץ) הרבה יותר גבוה לעומת N1 ולכן הטירבינה הזו מסתובבת הרבה יותר מהר. מה גם שהיא מפעילה מדחסים קטנים בהרבה לעומת N1 שמפעיל את ה FAN הגדול - מכאן שהעומס על ציר N2 מופחת בהרבה - עוד סיבה מדוע N2 מסתובב מהר יותר. 2. בשלב התנעה - בלי מצתים - זה לא יעבוד... לא ציינת את זה וחבל. מבחינה תפעולית - זה שקוף למשתמשים ב767 או 737 ( כי המצתים מופעלים אוטומטית עם העברה ל GND START ) אבל חיוני כדי להבין איך העסק עובד. סיבוב הטורבינות בעזרת BLEED AIR לא מספיק כדי לדחוס את האוויר ולהעלות את הטמפרטורה שלו מעבר לנקודת ההצתה של דס"ל. ולכן בשלב ההתנעה נעזרים במצתים כדי להצית את הדלק. כשהמנוע כבר "תפס", העלאת הלחץ בעזרת המדחסים מספיקה כדי להביא את טמפרטורת האוויר מעל לנקודת ההצתה של הדלק.
Tomer Haim פורסם ספטמבר 19, 2010 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 19, 2010 שכחתי לכתוב ותיקנתי http://www.virtual-flight.com/start_tur ... ngine.html בצורה המיתולוגית בלי AUTO START צריך להמתין ל MAX MOTORING ואז להרים את ה FUEL CONTROL שעושה 2 דברים: מזרים דלק וגם מפעיל את המצתים. במטוסים שיש בהם AUTO START ה FUEL CONTROL כבר למעלה מההתחלה ואז כשהמפסק ב GROUND START אויר מסובב את הציר של N2 וכשהו מגיע ל MAX MOTORING באופן אוטומטי מתחילה ההצתה.
E.Z פורסם ספטמבר 19, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 19, 2010 תומר כמה דברים מקס מוטורינג איננו דבר הכרחי להנעה של המנוע (תלוי ביצרן), והשיטה לדעת שהגענו אליו היא התבוננות על ה N2 במידה וב 5 שניות הוא עולה ב 1 אחוז אז עדיין לא הגענו למקס. ולא נתון מספרי כלשהו מוגדר בנוסף עוד פעולה שקופה שמתרחשת לדעתי בהעברת המתג ל GND היא פתיחה של המצערת טיפה מעבר לסרק וירידה מיידית שלה אוטומאטית מיד לאחר ה LITE UP וזה מתרחש (שוב אם הזיכרון שלי לא חלוד מהשיעורים באלעל) כאשר נוריות הלחץ שמן נכבות
Tomer Haim פורסם ספטמבר 20, 2010 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 20, 2010 הכוונה שלי לא היתה לכתוב מדריך על איך מניעים מטוס כי יש גם עוד כל מיני דברים כמו גנרטורים וכו וכו שלא כתבתי. הכוונה שלי היתה לתת את הכלים כדי לזכור את מה שהמנוע בגדול מצפה לקבל כדי להיות מונע כלומר אם נסתכל ממש מרחוק על כלל המנועים ואם לא זוכרים את הצ'קליסט בעלפה, מה שמזכיר לנו את מה שצריך להתרחש הוא חשמל, אויר דלק... תמיד יש ניואנסים קטנים פה ושם שצריך אבל זה כבר הטאץ' של הטייס יתן פתרון תוך כדי פעולה. פתיחת מצערת בהנעה וסגירה כאשר לחץ השמן התייצב הוא טריביאלי לכל כך הרבה סוגי מטוסים, כולל מנועי בוכנה, החל מאולטרלייט ועד לג'מבו כך שאת זה כבר הטייס ידע לעשות לבד.
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 20, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2010 מעניין במנועי בכנה גדולים עם המון סוסים (בעיקר מנועים כוכביים) היתה גישה שונה לגמרי לגבי שימון המנוע בשלב ההתנעה. :mrgreen: מהסרטונים אפשר לקבל מושג לגבי איך ומתי מושג שימון של המנוע והתמסורת בשלב ההתנעה. את הההסבר המלא אני משאיר לאחרים..
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 21, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2010 במנוע בוכנה כוכבי מתחילים לסובב את המנוע בעזרת הסטארטר כאשר מתגי הצתה סגורים. הטייס או טייס המשנה הקרובים למנוע סופרים כמה להבי מדחף עוברים לידם לפני שמעבירים את מצגי ההצתה למצב ON. (בכל מטוס מוגדר מה כמות הלהבים שצריך לספר). המטרה של הפרוצדורה הזו היא לגרום לשמן להגיע לאן שצריך בכל המערכות הנלוות ולגרום לבוכנות לגרוף שמן לכל אורך הצילינדרים לפני שהמנוע תופס. רק לאחר השימון ההתחלתי הזה מעבירים מצתים למצב ON ומתחילים לשחק עם המצערות והתערובות בתקווה שהממנוע יתפוס... בדקה שתיים הראשונות לאחר שהמנוע תפס, עודפי שמן ודלק מתהליך ההתנעה נשרפים ויוצאים מהאגזוזים בצורת עשן: שחור = עודפי דלק. לבן כחלחל = עודפי שמן.
Nadav פורסם ספטמבר 22, 2010 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2010 במנוע בוכנה כוכבי מתחילים לסובב את המנוע בעזרת הסטארטר כאשר מתגי הצתה סגורים. הטייס או טייס המשנה הקרובים למנוע סופרים כמה להבי מדחף עוברים לידם לפני שמעבירים את מצגי ההצתה למצב ON. (בכל מטוס מוגדר מה כמות הלהבים שצריך לספר).המטרה של הפרוצדורה הזו היא לגרום לשמן להגיע לאן שצריך בכל המערכות הנלוות ולגרום לבוכנות לגרוף שמן לכל אורך הצילינדרים לפני שהמנוע תופס. רק לאחר השימון ההתחלתי הזה מעבירים מצתים למצב ON ומתחילים לשחק עם המצערות והתערובות בתקווה שהממנוע יתפוס... בדקה שתיים הראשונות לאחר שהמנוע תפס, עודפי שמן ודלק מתהליך ההתנעה נשרפים ויוצאים מהאגזוזים בצורת עשן: שחור = עודפי דלק. לבן כחלחל = עודפי שמן. מרתק ברוכי! תודה רבה! חידשתם לי הרבה דברים שלא ידעתי