Liaz Kamper פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 שלום לכולם, אנחנו ממשיכים את סיורנו בנתיבי ה-CVFR בארץ בטיסה קלאסית מהרצליה לעטרות (ירושלים) ביום שלישי. מתחברים ב-21:15, המראה ראשונה בשעה 21:30. שדה"ת עטרות נבנה, כמו שדות רבים בארץ, על-ידי הבריטים ונקרא על-שם מושב עברי שרבות מאדמותיו הופקעו לשם בניית השדה. המושב הוחרב על-ידי הלגיון הירדני ב-1948, ולכן שם השדה משמש כיום מעין גלעד לאותה התיישבות חרבה. מדובר באחת הטיסות הקלות המרתקות ביותר שניתן לטוס בארץ. אמנם המרחק על המפה קטן, אבל האתגרים בדרך הם בהחלט משמעותיים. מיד לאחר המראה שקטה מהרצליה וטיסה לגני עם, ניתן כבר להתחיל לטפס לכיוון אלקנה ותפוח. מדובר בניווט ראייה מסובך בנתיב הזה, שכן בניגוד לנתיבים אחרים העוברים מעל אזורים מישוריים יחסית בהם ניתן לזהות בקלות כבישים ויישובים גדולים, כאן מספר היישובים מועט והכבישים מתפתלים ומסתתרים בתוך ואדיות וקפלי קרקע. תוסיפו את העובדה שהניווט נעשה תוך כדי טיפוס עד ל-4000 רגל עם האף בשמיים. למי שרוצה לטוס מעטרות לכיוון הרצליה, המראה והזדהות מהירה בשטח תוך טיפוס חד לכיוון צפון הם אתגר קשה עוד יותר. לאלו שרוצים טיסה קצת פחות אתגרית, הנתיב מעל נתב"ג ואיילון ברור יותר. השדה עצמו נמצא בתוך עמק, אז שימו לב בהקפה. לא צריכה להיות בעייה מיוחדת. מקווה לראות את כולכם, וכמובן פיקוח בירושלים (מי זוכר מתי שזה קרה?!), בהרצליה וגישה נתבג יהיה מושלם. נפגש בנתיב.
Ido Rosenthal פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 SagiReuven כתב: אני בפנים, רק חבל שאין סינרי לירושלים. יש סינרי VFR לירושלים של זאב קאהן ז"ל, אצלי עובד גם על FSX.
Liaz Kamper פורסם נובמבר 15, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 15, 2010 4X-LIO כתב: אני בפנים, שמרו לי CWK..איזה יום? ליאור, נשמח לראות אותך איתנו מחר בתשע וחצי בהרצליה. פקחים/בקרים, עדיין לא קבלנו אישור לפיקוח בנתיב או בירושלים/הרצליה. אנחנו נמריא גם עם יוניקום קולי, אבל חבל לפספס הזדמנות פז לעומס בהרצליה.
Yarden Gotlib פורסם נובמבר 15, 2010 דיווח פורסם נובמבר 15, 2010 כרגע לוקח הרצליה, במידה יהיו שינוים אני ארשום כמה שיותר מוקדם
Lior Avinoam פורסם נובמבר 15, 2010 דיווח פורסם נובמבר 15, 2010 יאללה, ליעז אם יש לך מסן או משהו דבר איתי, אני רוצה להגיד לך כמה דברים לגבי הטיסה..
Liaz Kamper פורסם נובמבר 15, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 15, 2010 אביב וירדן, המון תודה על ההענות. מקווה לשחזר את ההצלחה מהטיסה לפיק. הייתם אדירים . אביב, תוכל בבקשה לפרט את גבולות הגזרה של חגב באזור ירושלים. אני אבחר את נתיב הטיסה לירושלים שייתן פיקוח מקסימלי. ליאור, תבדוק ה"פ
Almog Atar פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 אביב חגב לא עוזר במקרה הזה, לעומת זאת פלוטו כן
Amir Paz פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 Aviv - VATIL13 כתב: חגב עליֲ! שלילת הסמכה עלי...
Almog Atar פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 קרבל תכלס במציאות השטח של ירושלים עד גובה 5 הוא של פלוטו :)
Almog Atar פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 4X-LIO כתב: (סמל זמני, טיסה הבאה יחודש)קלים בלילה טיסה מספר 003 הטיסה השלישית שלנו היום בערב תצא מהרצליה לנמל התעופה עטרות דרך בן גוריון. ההמראה הראשונה מתוכננת לשעה 2130. אנו ניצא לגני עם בגובה 800, משם למסילה בטיפוס ל2000, נמשיך בגובה למגשימים, נחלוף מעל ב"ג ומשם חותכים דרם מזרחית לאיילון תוך טיפוס ל2500, הנקודה הבאה שלנו היא סירא בגובה 2000 נמשיך מזחית בטיפוס ל3500 עד חורון ומשם כניסה לנחיתה בירושלים. טיפה פרטים על הטיסה: מסלולים בהרצליה – 29/11 מסלולים בעטרות – 30/12 גובה שיוט מקסימלי – 3000 רגל. קצת על הנתיב: גני עם, שכונה באיזור השרון שבה רוב הגגות צבועים באדום, דרומית לה מתנשאים שני מגדלים תואמים גבוהים. מסילה, באיזור התעשיה של פתח תקווה, קיימת לה מסילה החוצה את כביש 2. מגשימים, יישוב מעוגל, הנמצא צפונית לשדה התעופה בן גוריון. איילון, מערבית לעיר מודיעין, וצפונית ליישוב הקטן גזר. סירא, כפר ערבי הנמצא מזרחית למודיעין. חורון, יישוב קטן הנמצא בסמוך לכביש ירושלים תל אביב הישן, המכונה "כביש 45". טיסה מהנה! קלים בלילה, 16/11/10
Almog Atar פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 חבר'ה כל הכבוד על היוזמה, אבל אין צורך לפתוח 4 דיונים על כל טיסה..
Lior Avinoam פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 נקווה, גם ככה טיסת לילה אתם לא רוצים שנהיה תוך כדי בשרת TS?
אורח פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 חברים אני מצטער, כל כמה דקות הVRC מתנתק לי, וכשאני מחובר יש תקלות קשר.
dolev_ravid פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 4X-LIO כתב: אתם לא רוצים שנהיה תוך כדי בשרת TS? לשבוע הבא אביא פתרון תקשורת טוב. נשב על השרת TS הפרטי שלי
Lior Avinoam פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 אחלה, קרבל לא נורא עדיף יוניקום מבעיות קשר אחלה טיסה אני לקראת גישה..
Liaz Kamper פורסם נובמבר 16, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 אז כמו בסיפור האמיתי, רק מעטים הצליחו להבקיע את הדרך לירושלים. ובצד הדרך מוטלים המנותקים. אבל לא משנה. היה נפלא לראות פקק תנועה ביציאה מהרצליה ועומס לכיוון נתב"ג. לקראת שבוע הבא נארגן TS כמו שצריך. אני חסר ניסיון בעניין הזה, אז אם מישהו יוכל לסייע בעניין הזה עם שרת פרטי אן באמצעות השרת של IFS, אני מאד אודה לו. מתוכננות עוד כמה הפתעות להמשך. אני מקווה שאף אחת לא כוללות את הפתעות הניתוקים ברשת של VATSIM. אז המון תודה למתחברים, ונתראה ב"קלים בלילה" הבא. כמובן, שהצעות לשיפור יתקבלו בברכה
mickey lip פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 למה לא לפתוח ערוץ פרטי פנימי על הSB כמו בכל טיסה של TFC? שנים עושים בזה שימוש מוצלח מאוד. אין צורך להעמיס גם את ה TS. חוץ מזה, יוזמה ברוכה. לפעם הבאה שלכם מקווה להצטרף גם.