אורח פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 בוקר טוב, במסגרת השת"פ של VATIL ואלעל יצא לי אתמול סוף סוף אחרי אין סוף דחיות בעיקר כדי לתת לחיילים של השת"פ עדיפות לתאום, לצאת לקוויקי ב"ג אילת וחזרה. היה עיכוב ביציאה בגלל שה LOADERS לא הגיעו. הגעתי למטוס בסיוע אלעד. כרטיס לדייל שרוצה להגיד לי כיסא אממ JS1 ? :roll: מסתכל על הבוסית, אלעד זורק לו כמה מילים דיילת ראשית מדברת עם מר קברניט והוא כן רן פה יופי, יאללה דאגנו שלא יגיע. (ניראה לך ...היתי מדבר עם המגדל שהיה תוקע אותך בהמתנה :evilbat: ) מתיישבים, ממתינים לאוטובוס האחרון ול LOAD SHIT. הקב מעדכן את הקר שהנוסעים ברובם אנגלים. אני מעדכן את הקברניט שהנוסעים ברובם אנגלים, צרפתים, ספרדים, רוסים ואולי איזה שני ישראלים במקרה. הLS מגיע, חותמים תדריך, ק"ר ממריא, PURLA1 C עם וקטורים ל TOMAL. הק"ר מסביר לי על היציאה, הקב' עוצר אותו, עזוב, אם אתה רוצה הוא יסביר לך על היציאה :oops: :drinking: קיצר מסיעים ל 12, דיון עם הקרקע לגבי ה HP שהוא של 08 ולא 12. קב מסביר הורידו את הכיסוי של 08-26 על השלט ולכן זה כבר לא HP של 12. מתיישרים אחרי איזיג'ט על 12 ו N1 TOGA. פניה ימנית ומקבלים וקטור דרך צד ימין ישיר TOMAL שומרים 10000 מהירות גבוהה. לפני TOMAL, הקברניט מעדכן את הנוסעים בצד ימין ירושלים במראה מרהיב. הראות מדהימה ומאזור מצדה כבר רואים את אילת ועקבה באופק. לפנינו על הנתיב ארקיע, מאחור מגיע ישראבלוף ב 26000 רגל ומתחיל הנמכה. דרום העביר דחקות עם המטוסים כולל שעורי לשון עם הקברניט, כמו ביקש מישראבלוף להוריד למהירות שפויה, הוא לא על הנתיב לאירופה (שמרו 0.81) מתחילים הנמכה שומרים 285 כל הדרך. הנמכה ל 7000 ראשוני מביאה אותנו בול ל SAMAR. עוברים למגדל אילת מבטלים IFR ומתכונים להליך VISUAL IFR ל 03 דרך LOT VOR. כל הגישה לאילת, אני מרגיש 1:1 כמו בסימולטור. אוטוברקס על 3 נגיע רכה, בלימה מטורפת והמטוס נעצר , הסעה לסוף מסלול ו 180 חניה 2 שלנו. המטוס מבצע את הפניה על המסלול הרבה יותר טוב מאשר בסימולטור. מבצעים SHUT DOWN צ'ק ליסט ומנוחת הלוחמים. מתאווררים בחוץ, פרי פליט זריר, קצת אוכל שתיה והנגלה הבאה כבר בדרך למטוס. אחרי שהעמסנו חתמנו, בקשנו הנעה, הסעה והמראה משייטים לנו ב 18000, קצת דיונים על הא ודא ועל זה ב"ש זה דימונה הינה ירוחם, איזה יופי רואים את נבטים, מקבלים 10000 ל AMIT ומ SIVAK ישיר ב"ג וקטורים ל ILS. אזור ת"א , השרון , ראשון פשוט מדהים בלילה. ופה מגיע השוני הכי גדול בין האמיתי לסימולטור שלנו. האזור סביב ב"ג עמוס באורות, לא בעיה לזהות את ב"ג אבל עומס האורות מסביב יכול לבלבל, אבל אורות הגישה מאוד ברורות וקל לזהות למרות שהמסלולים עצמם היו באורות מעט חלשים ממה שציפיתי. הונמכנו ל 2500 פניה ראשונית 030 ואחריה 090 עם אישור לישיר ל ILS12. נחיתה מרגרינה מארץ המרגרינות של הק"ר, אם לא היתה לי מצלמה בייד, היתי מוחה לו כפיים בקוקפיט מסיעים ל L5B , SHUT DOWN תודות וד"שים ויאללה לאוטובוס והביתה. שחוט מעייפות, ידיים כואבות מלהחזיק את המצלמה כל הטיסות לשלב התודות: 1. לאלון פרג ואייל רובין עלכך שלא וויתרו והצליחו לסדר את הבילתי יאומן. 2. למיקי הגדול על הגשמת חלום טיסות המשקיף על שדחף ושיגע את כל מי שרק יכל כדי לסדר את הדבר הזה שניקרא טיסת משקיף. 3. אלעד זיירמן הענק, שבתוך אלעל עמל על ארגון וסידור הטיסות, אין לכם מושג כמה אנרגיות הבחור השקיע ועלכך אין מספיק תודות בעולם, להודות לו עלכך 4. קב גרבר וק"ר מרגלית ולצוות הדיילים על הארוח מהדהים, אנשים מדהימים שעובדים קשה. 5. לחברי שת"פ VATIL, בלעדיכם לא הינו מגיעים לרגע הזה וכולי תקווה שיהיו לנו עוד קורסים ואיתם עוד טיסות משקיף. אני נהניתי מכל שניה, למדתי כמה דברים חדשים, ההרגשה כמו הנושא, היתה בבית. צ'ק ליסטים רצו והעניים הלכו למקומות הנכונים. CRM בתא ואני מדקלם יחד איתם וזה אחרי שכבר הרבה זמן לא טסתי עם מיקי בייחד, כניראה זה כמו אופניים. בטוח ששכחתי כמה דברים שהיו בדרך, אבל מרוב דברים שקורים ושאתה רוצה לקלוט הכל, מפספסים קצת, גם בכתיבה. אז שוב תודה ותפארת VATIL
אורח פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 ידעתי ששכתי משהו מצחיק. בגייט בב"ג הדיילת מצלצלת ומבקשת קצת למחם מאחורה. לא עוברות שתי שניות דיילת אחרת מבקשת קצת לחמם מאחורה... תפסתי הסטריה של צחוק, ראבק אפילו PMDG מחכים את הדיילות המעצבנות של ה LDS
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 ידעתי ששכתי משהו מצחיק.בגייט בב"ג הדיילת מצלצלת ומבקשת קצת למחם מאחורה. לא עוברות שתי שניות דיילת אחרת מבקשת קצת לחמם מאחורה... תפסתי הסטריה של צחוק, ראבק אפילו PMDG מחכים את הדיילות המעצבנות של ה LDS
אורח פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 איפה התמונות? :? אחלה TR תמונות, אין. וידאו יהיה ... מה יהיה בוידאו זה עוד ניראה כי עוד לא הורדתי מהמצלמה. בתקווה לספק פה את ההמראה מב"ג , גישה ונחיתה באילת. המראה מאילת וגישה ונחיתה בב"ג. הכל בתקווה שיצאו צילומים טובים.
mickey lip פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 שמח שנהנת, מי אם לא לך מגיע לעשות סיבוב כזה, אני שמח שאייל רובין ואלון התעקשו שתצא גם לטיסה והוסיפו כרטיס מיוחד. אחרי כל כך הרבה שנים ,שעות ,ימים ולילות של השקעה בשת"פ הזה , מגיע גם לך להינות קצת מהפירות שלו...... והכי חשוב, לתת כבוד ל738 !! התפנקת לך עם הEKH וריח של רכב חדש מהניילונים........
אורח פורסם דצמבר 29, 2010 דיווח פורסם דצמבר 29, 2010 תודה מיקי... הכבוד לשבת בכיסא המלך של ה EKH היה שלך אם אני זוכר נכון ואז הוא היה דנדש ואפילו עוד לא עלה לאויר כאלעל . ד"א בהודעה המקורית שלי היו מספר הערות שלאחר קריאה נוספת היה רושם של זלזול ופגיעה בחברי הפקחים באשר הם. חלילה לי מלפגוע בהם ועלכך אני מתנצל עמוקות. זו לא היתה כוונתי ולא רק זאת הם עשו עבודה מצויינת ותודה להם.