arik_25 פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 שלום לכולם! לא ידעתי איפה לפתוח אשכול אז פתחתי פה.. אני לא בטוח אם כולם יודעים אבל במציאות יש הצנחות בשדה תימן עם הDHC6 ההליך שהם עושים הוא כזה: ממריאים משדה תימן וטסים לאשל הנשיא-באר שבע- אשל הנשיא בקיצור עד שהם מגיעים לגובה 14 כשהם מגיעים לגובה 14 הם נכנסים מכיוון באר שבע דרומית מערבית למסלול [מעל הVOR] ומצניחים שם... השאלה היא אם אפשר לעשות את זה ברשת? מה אני צריך לכתוב בתוכנית טיסה כי אני לא יודע כמה פעמים אני יעשה אשל הנשיא- באר שבע -אשל הנשיא עד הגעה לגובה 14 [וגם יש את ההנמכה שהולכת על אותו העיקרון] וגם אני לא יודע באיזה גבהים אני יהיה באשל ובבאר שבע וכמובן שיש נתיב בין באר שבע לאשל השניא ואני לא יהיה בגובה שלו אני יהיה בטיפוס.. אפשרי לעשות את הטיסה הזאת? מה אני אמור לבקש מהפקח? הוא יבין את ההליך הזה? יש אפשרות ליצור הליך מסודר להצנחות שם? אשמח לתשובות
אורח Yarden Salvi פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 הועבר לפורום GENERAL. פורום אוף טופיק נועד לכל דבר שלא קשור לתעופה, לא משנה אם מציאות או סימולטור.
yoni revivo פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 בהחלט אפשרי ומבחינתי אף רצוי (מבחינת גיוון) עד כמה שאני יודע כל פעילות אזרחית שלא קשורה ישירות לצבא/מבצע יכולה להתבצע ללא אישורים מיוחדים. בתוכן תוכנית הטיסה מתארים את נתיב הטיסה עפ"י לגים לדוגמה אשל הנשיא- באר שבע -אשל הנשיא. בשדה הגובה מזינים את הגובה המירבי המתוכנן. רצוי להוסיף בהערות "הצנחות" או משהו בסגנון+ הערות שיראו לך רלוונטיות לפקח. כמובן שטרם הטיסה תעלה מול הפקח ותתאם איתו. בהצלחה!
Yoav Hahamo פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 כפי שציין יוני בהחלט טיסה מגוונת ומהנה. יש לך גם את המודל של קרנדו 208 בתשלום, או את ה208 הדיפולטי להצנחות (במחנת הבונים לגבי באר שבע אינני יודע)
Adam Waiser פורסם ינואר 15, 2011 דיווח פורסם ינואר 15, 2011 כפי שציין יוני בהחלט טיסה מגוונת ומהנה.יש לך גם את המודל של קרנדו 208 בתשלום, או את ה208 הדיפולטי להצנחות (במחנת הבונים לגבי באר שבע אינני יודע) אם זה הדאש 6 יש מודל נהדר של ארוסופט לגבי המרשה החריג היתה תקופה שכל טיסה שלי היתה מרשים חריגים בטיסה למקומות שונים בארץ וכל מני עבודות אוויריות באזורים נידחים כמו עמק החולה... זה דבר נהדר ומהנה ואין שום מניעה לעשותו כל עוד כאשר יש פקח/בקר זה נעשה בתיאום מלא איתו (בדרך כלל אתה תקבל מרשה מגובה עד גובה ותצטרך לדווח בכניסה לאיזור עבודה וביציאה ממנו) או אם זה נעשה כשאין פיקוח ועל זה אני ארחיב מהשגרה שיצרתי לעצמי בטיסות מהסוג הזה: כלל האצבע הוא עירנות לתנועות במרחב ויידוע מתמיד על הכוונות שלך ביוניקום ובתכנית הטיסה כשאין פקח בעבודה במרחב מוגדר כמו הצנחות/ריסוס/צילום/חיפוש פילים/ג'ירפות אתה מחוייב להגדיר לעצמך את גבולות הגזרה: נקודה וגובה - נקודה שממנה אתה עוזב את הנתיב ונכנס לעבודה (אשל הנשיא במקרה שלך) והגובה שבו אתה תעבוד (מגובה הנתיב עד 14000 במקרה שלך) כשאתה מגדיר את זה אתה יודע מתי אתה יוצא מהנתיב (איפה שעוברת התנועה בדרך כלל) ומתי אתה חוזר אליו ומדווח לפני יציאה מהנתיב ובוודאי לפני חזרה אליו. כדאי שתשים לב גם שאיזור העבודה שלך לא כולל בתוכו גם נתיבי מכשירים או נתיבים צבאיים ואם כן שוב זה דורש ממך עירנות ודיווח על כל חציה של נתיבים אלו. כמו כן תזכור תמיד שלא מספיק רק לדווח צריך להוציא את הראש מהחלון ולחפש תנועות על הנתיב לפני חזרה אליו או חציה שלו. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה וכן ירבו מרשים חריגים במקומותינו
arik_25 פורסם ינואר 16, 2011 מחבר דיווח פורסם ינואר 16, 2011 אדם! אין בעיה. תודה על העצות אני אשמח אם תצטרף אלי...
Adam Waiser פורסם ינואר 17, 2011 דיווח פורסם ינואר 17, 2011 אדם!אין בעיה. תודה על העצות אני אשמח אם תצטרף אלי... בתור צנחן? סתם :wink: אני אבוא בכיף שלח לי הודעה פרטית מתי אתה עולה ואני אנסה להתארגן