עבור לתוכן
Avshalom

אילת וחזרה בקוקפיט של EKT

Recommended Posts

פורסם

חברים ערב טוב,

היום אחרי מספר דחיות וענייני צבא- סוף סוף הצלחתי לממש את כרטיסי השת"פ לאילת. למי שלא מכיר, מדובר בטיסת אל על הלוך ושוב לאילת בקוקפיט כצ'ופר למי שהשתתף בפרויקט שת"פ אל על.

הגעתי לטרמינל 1, בידוק בטחוני קצרצר וישר חיפשתי את אחראית המשמרת בין הדלפקים. איך שאמרתי לה את השם ישר הבינה במה מדובר ומשם שירות VIP של ממש עד לקבלת הכרטיסים לידיים מאשר לחכות בתור הארוך.. בעלייה למטוס הדיילים חשבו שאני עובד אל על שמצטרף לטיסה ואפילו הושיבו אותי מאחור, אבל אז הסברתי להם במה מדובר- כמה דקות של בירור- והנה אני נכנס לקוקפיט. כרגיל- הגודל לא תואם את הדמיון, אבל כל השאר תואם בדיוק :)

בתא מקבלים את פניי קב' ניר ראובני ועומרי הקצין הראשון. חתימה על ניירות, מוודאים שכולם עלו, דחיפה, הנעה וכבר אנחנו על מסלול 30 ממתינים ל75 זר שיפנה. הקברניט מאשר לצלם ואני עם נמק באצבע מרוב לחיצות. באוויר פונים בנוהל כמו שכולכם מכירים ועולים על הJ10 בטיפוס ל190. העננות לאורך כל הדרך הייתה מדהימה, שכבת עננים בגובה נמוך ומספר שמיניות של קומולוסים פוטוגניים.. לנוסעים לעומת זאת זה לא היה כזה מהנה בגלל מערבולות.

הצוות האדיב פינק בשתייה ועוגיות תוך כדי מתן הסברים ותשובות לשאלות. לא עבר יותר מדי זמן והנה אנחנו כבר מתדרכים לנחיתה באילת 03, מבקשים להנמיך ומנגד תנועה כיאה לJ10 ביום עמוס. הטייסים מתלבטים ביניהם לגבי AUTOBRAKES בMAX, אבל בסוף בוחרים ב3. בלימה מטורפת והמטוס נעצר בדיוק בסוף המסלול מוכן ל180. מסיעים לחנייה באילת, הקברניט והדיילת מחייכים קצת לנוסעים שיורדים ובמקביל הקצין הראשון מתחיל להכין את התא לטיסה חזרה וכל זה תוך כדי ארוחת צהריים..

צוות התחזוקה משתלט מהר על המטוס, נוסעים מתחילים לעלות ותוך זמן קצר אנחנו באוויר שוב, הפעם באופסט של מייל לנתיב כדי להמנע מאזהרות TCAS. בהנמכה לבן גוריון הטייסים מתחילים לזגזג בין העננים כדי להמנע הפעם ממערבולות. הקפה למסלול ונחיתה ידנית רכה ביותר בהובלה של הקצין הראשון. מפנים את המסלול ומיד חוברים לרכב הFOLLOW ME שלקח אותנו חזרה לרחבת חניות הכוכב.

בהחלט חוויה מדהימה שלא הייתה מתאפשרת לולא הצוות המדהים- קב' ניר ראובני והקצין הראשון עומרי (ששכחתי את שם משפחתו :wink: ) וכמובן איך לא לאלעד זיירמן שדאג לתקתק את כל העסק מאחורי הקלעים ואפילו לתדרך אותי אחרי משמרת לילה 8)

תודה גם לכל מי שתרם והביא לכך שטיסות הצ'ופר האלו יצאו לפועל אחרי קשיים לא מעטים- ביניהם אלון פרג ומיקי ליפ, בהחלט צ'ופר ראוי לכל המשתתפים בשת"פ אל על! לדעתי אני האחרון לסבב הזה של טסים בטיסות צ'ופר מטעם השת"פ. מי ייתן והשת"פ יתחדש בעתיד, עוד חוויה בפני עצמה...

פורסם
מה אבשלום ? מתחפשנים לקראת השחרור?

לטיסה שלך אני בכלל מתפלא ששיחררו אותך ולא השאירו אותך לילל במיגדל :mrgreen:

פורסם
מה אבשלום ? מתחפשנים לקראת השחרור?

א. אתה צעיר

ב. איזה שחרור... חתמתי קבע

ג. איחלתי לחייל בהצלחה

חבל על הקבע, דווקא בניתי על קאמבק לאל על :evilbat:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר