Amir Paz פורסם מרץ 10, 2011 דיווח פורסם מרץ 10, 2011 שלום לכולם, כפי שדובר לפני מספר חודשים, הוחלט לצאת לדרך בעניין הדרגות כאשר בשלב הראשוני מדובר בפעולה נסיונית שמטרתה: א.בדיקת הענות מצד הטייסים. ב.סיוע בעיצוב תהליך (פיתוח שיטות בחינה). רקע מקדים בנושא הדרגות: רשת VATSIM הגדירה 5 דרגות לטייסים, P1 ועד P5. על מנת להעניק דרגות לטייסים, צריך גוף מסויים לקבל אישור המכונה ATO (אירגון הדרכה מאושר ע"י VATSIM). אותו גוף יכול להיות חברת תעופה ווירטואלית, בית ספר לטיסה ווירטואלי או חטיבה בפני עצמה. הגוף המוסמך יבצע את הבחינות לטייסים ויעניק להם דרגה ברשת ואטסים. אני פועל בתקופה האחרונה להקים את הגוף הישראלי שיהיה אחראי על דרגות לטייסים. העבודה מתבצעת ב 2 ערוצים נפרדים: א. הגדרת בית הספר לטיסה IFS כגוף ATO מוסמך. ב.פתיחת VAEC , שזה: VATIL AIRCREW EXAMINATION CENTER משמעויות: 1. בוגרי בית הספר לטיסה IFS יעברו מבחני סיום (כפי שמבוצע כיום) ותוענק להם דרגת טייס ע"י בית הספר. (כרגע דרגת P1 בלבד) 2.אדם שלא מעוניין לקבל דרגה דרך מסלול בית הספר, יהיה רשאי באופן עצמאי לגשת לבחינה שתבוצע ע"י VAEC ולקבל דרגת טייס (P1 עד P3 בשלב זה). הדרגות: ראשית, חשוב להבין שמדובר בניסוי פתיחה. במהלך הניסוי אנו נלמד בצורה טובה יותר את הצרכים, ונעצב את התהליך תוך כדי תנועה. כרגע, זה המסלול המוצע (בהמשך אפרסם מסמך רישמי שהוגש ל VATSIM בעניין). P1 - תוענק לכלל בוגרי קורס טיס פרטי של בית הספר לטיסה, או: -תוענק לטייסים אשר עברו בחינת P1 מטעם VAEC שבמהלכה הבוחן מבצע הערכה ע"י צפייה בעזרת תוכנת הפיקוח ברשת. דרגה זו מקנה לחבר החטיבה "רשיון טיס פרטי". ------------------------------------ P2 - תוענק לכלל בוגרי קורס מכשירים של בית הספר לטיסה, או: -תוענק לטייסים אשר עברו בחינת P2 מטעם VAEC שבמהלכה הבוחן מבצע הערכה ע"י צפייה בעזרת תוכנית הפיקוח ברשת. דרגה זו מקנה לחבר החטיבה "הגדר מכשירים" ------------------------------------ P3 - תוענק בשלב זה במסגרת VAEC בלבד. בבחינה מסוג זה, יעריך הבוחן את יכולות ההטסה של החניך ע"י טיסה משותפת (קוקפיט משותף). במהלך הבחינה יבוצעו תמרונים באזורי האימונים ובנוסף תכלול הבחינה גישת מכשירים אחת עם פנל מוגבל - מטוס חד מנועי מתקדם (מנוע בוכנה,פסיעה משתנה, כ.נסע מתקפלים). דרגה זו מקנה לחבר החטיבה "רשיון טיס מסחרי" ------------------------------------ P4 - בפיתוח. השאיפה ב P4 היא לבצע בחינה 1:1 (בדומה ל P3), על מטוס דו מנועי טורבופרופ, וביצוע הליכי מכשירים מתקדמים עם תנאים מוגבלים. (ATPL) P5 - אין עדיין כיוון ממשי, אבל נראה באופק כסוג של TYPE RATING על מטוס סילון מתקדם. הייתי מאוד רוצה לעשות את זה על אחד מהמטוסים המתקמדים (LEVEL-D או PMDG) אבל טכנולוגית לא ניתן עדיין לשתף קוקפיטים. כרגע זה עדיין רחוק. ------------------------------------- דרושים: דרושים 8 בוחנים בשלב הראשון להשתתפות בניסוי. אין דרישות סף בשלב זה, מי שחושב שהוא מתאים שיפנה אלי בפרטי דרך המייל VATIL2(AT)@VATIL.ORG.IL המטרה היא לגייס 4 בוחנים מעולם ה FSX, ו 4 בוחנים מ FS2004. (אם יש כאלו שמותקן להם כפול -מצויין). המכרז יסגר ב 16 לחודש. שלבי הנעה: א.בשלב הראשון יתאגדו הבוחנים בפורום משותף, שם כל בוחן יסייע בכתיבת שאלות תאוריה לדרגת P1. (יש לנו מערכת בחינות חדשה ונוחה מאוד לתפעול - רק צריך לכתוב שאלות). ב.לאחר מכן, נתחיל בביצוע בחינות לדרגת P1 - השאיפה היא להעניק 4 דרגות בחודש הראשון. ג.לאחר הענקה של 4 דרגות, תבוצע הערכת מצב ובחינה של התהליך הקיים. שלבים אלו מתמקדים ב VAEC בלבד. כאשר IFS יתחיל לרוץ ברקע ולהעניק דרגות על סמך הבחינות שבוגריו מבצעים. אנחנו יוצאים לניסוי ראשוני בלבד. בהמשך אני בהחלט רואה את חיל האוויר הווירטואלי ואלעל ווירטואלי נכנסים גם לתמונה. אם כי כרגע המטרה היא לאפיין תהליך יציב להענקת דרגת P1. בהצלחה לכולם
Elad Orlansky פורסם מרץ 10, 2011 דיווח פורסם מרץ 10, 2011 אז בעצם אדם שילמד לטוס לבד, חייב לעבור מבחן לפני שיוכל לטוס? אם כן זה מסרבל את העסק ומקטין את החופשיות שיש בואטסים
Amir Paz פורסם מרץ 10, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 10, 2011 אז בעצם אדם שילמד לטוס לבד, חייב לעבור מבחן לפני שיוכל לטוס?אם כן זה מסרבל את העסק ומקטין את החופשיות שיש בואטסים ממש לא ! אם לא הייתי מספיק ברור, אז: דרגות לטייסים זו אופציה ש VATSIM מציעה לחברים. זה לא תנאי לטיסה ברשת ! מי שרוצה - יכול לעשות בחינות ולקבל דרגה. מי שלא רוצה - יכול לטוס ללא שום הגבלה כרגיל. הלחצת אותי
Etai Charit פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 אז בעצם אדם שילמד לטוס לבד, חייב לעבור מבחן לפני שיוכל לטוס?אם כן זה מסרבל את העסק ומקטין את החופשיות שיש בואטסים ממש לא ! אם לא הייתי מספיק ברור, אז: דרגות לטייסים זו אופציה ש VATSIM מציעה לחברים. זה לא תנאי לטיסה ברשת ! מי שרוצה - יכול לעשות בחינות ולקבל דרגה. מי שלא רוצה - יכול לטוס ללא שום הגבלה כרגיל. הלחצת אותי גם אני נרגעתי. אם ככה, לא הבנתי מה מטרת הדרגות ברשת ואטסים. אני יודע שלא אתה המחליט, אמיר, אך בתור הנציג החטיבתי לנושא: מה הם מנסים להשיג? מה המטרה הסופית של עניין הדרגות? ליופי ולעידוד התקדמות מקצועית, או שבסוף התהליך, אחרי שהכל יהיה ממוסד ומגובש, ברוח As real as it gets, למי שאינו טייס פרטי אסור לטוס ולמי שאינו מכשירים אסור לטוס בIMC, ומי שלא ATPL + הסבה לא יוכל לטוס על 737? בקיצור, מתוך הנחה שתהליך הקמת מערכת הדרגות ימשיך עד מצב נורמה קיימת, איך תראה הרשת בעוד 3 שנים?
Etai Charit פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 אז בעצם אדם שילמד לטוס לבד, חייב לעבור מבחן לפני שיוכל לטוס?אם כן זה מסרבל את העסק ומקטין את החופשיות שיש בואטסים ממש לא ! אם לא הייתי מספיק ברור, אז: דרגות לטייסים זו אופציה ש VATSIM מציעה לחברים. זה לא תנאי לטיסה ברשת ! מי שרוצה - יכול לעשות בחינות ולקבל דרגה. מי שלא רוצה - יכול לטוס ללא שום הגבלה כרגיל. הלחצת אותי גם אותי. מה מטרת הדרגות הללו: ליופי ולעידוד התמקצעות למי שרוצה ומחפש איך, או שבעתיד הרחוק אם איני טייס פרטי אסור לי לטוס, אם אין לי IFR איני יכול לטוס ב-IMC, ואם אני לא ATPL + הסבה לא אוכל לטוס על 737? בקיצור, אמיר אני יודע שלא אתה מחליט כאן ברמת הרשת, אך בתור המקשר שלנו למי שכן מחליט: מתוך הנחה שתהליך הקמת מערכת הדרגות והבחינות ימשיך עד נורמה קיימת, איך תראה הרשת בעוד 3 שנים מעכשיו?
אורח פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 אז בעצם אדם שילמד לטוס לבד, חייב לעבור מבחן לפני שיוכל לטוס?אם כן זה מסרבל את העסק ומקטין את החופשיות שיש בואטסים ממש לא ! אם לא הייתי מספיק ברור, אז: דרגות לטייסים זו אופציה ש VATSIM מציעה לחברים. זה לא תנאי לטיסה ברשת ! מי שרוצה - יכול לעשות בחינות ולקבל דרגה. מי שלא רוצה - יכול לטוס ללא שום הגבלה כרגיל. הלחצת אותי גם אותי. מה מטרת הדרגות הללו: ליופי ולעידוד התמקצעות למי שרוצה ומחפש איך, או שבעתיד הרחוק אם איני טייס פרטי אסור לי לטוס, אם אין לי IFR איני יכול לטוס ב-IMC, ואם אני לא ATPL + הסבה לא אוכל לטוס על 737? בקיצור, אמיר אני יודע שלא אתה מחליט כאן ברמת הרשת, אך בתור המקשר שלנו למי שכן מחליט: מתוך הנחה שתהליך הקמת מערכת הדרגות והבחינות ימשיך עד נורמה קיימת, איך תראה הרשת בעוד 3 שנים מעכשיו? שוב, כמו שהוא אמר לא יהיה שום הגבלה על מי שלא עם הדרגות. אני מאמין שהמטרה היא ליצור סוג של תחרות שתיצור עידוד התמקצעות וכו'.
arik_25 פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 וואו זה נשמע טוב! לדעתי זה יעלה מאוד את הרמה ברשת! רק 2 שאלות- אם אני ניגש למבחן [P3 לדוג'] ואני לא עובר, זה אומר שאני לא יוכל לטוס IFR על מטוס חד מנועי מתקדם עד שאני לא יעבור את הבחינה? ועוד משהו- טייסי FS9 שלא יוכלו לשתף קוקפיט מה יעשו בבחינה כזאת? הם יהיו חייבים לקנות את התוכנה של שיתוף קוקפיט?
אורח Yarden Salvi פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 אתם חוזרים על אותה השאלה.. זה לא שיש הגבלה על טיסה. זאת רשת חופשית והמבחנים וההגדרים נעשים כדי ליצור תחרותיות ועידוד המקצוענות והלמידה העצמית, שאלה הבסיס למקום הזה. תוכלו לטוס חופשי בכל מטוס כל עוד אתם לא חורגים מחוקי ואטסים. אבל הרשת באה לדמות מציאות (AS REAL... ההמשך מוכר ), וכידוע במציאות אי אפשר להטיס 74 ב5 דק', לכן המבחנים באים "למסד" כביכול את הרשיונות והשלבים שטייס וירטואלי עובר.
Noy Farhi פורסם מרץ 11, 2011 דיווח פורסם מרץ 11, 2011 "וכידוע במציאות אי אפשר להטיס 74 ב5 דק'," לא ב5 דקות ולא בשבוע... לצערנו יש כאלה שעולים לרשת עם 747 בלי ללמוד אותו ועושים שטויות ומפרעים לסובבים... אבל זה לא העניין אם אני ניגש למבחן [P3 לדוג'] ואני לא עובר, זה אומר שאני לא יוכל לטוס IFR על מטוס חד מנועי מתקדם עד שאני לא יעבור את הבחינה? לא... אתה יכול לטוס כרגיל ולעניין עניין הדרגות זה לא חובה!!! מי שרוצה יכול לעבוד לפי הדרגות ולהיבחן לפי המתכונת החדשה מי שלא, טס כרגיל ברשת... (אין שום הגבלה)
Amir Paz פורסם מרץ 12, 2011 מחבר דיווח פורסם מרץ 12, 2011 איתי, אני חושב שהתשובה מאוד פשוטה - העלאת רמת הטייסים ברשת. ביצוע בחינה והענקת דרגה תוביל את המועמד להגיע לרמות ידע שלא שחה בהם קודם לכן. (מבחן תאוריה+מעשי). ולשאלה איך אני רואה את VATSIM עוד 3 שנים... שב ותחזיק חזק: אני רואה את אלמוג עטר יושב ב TS ועושה ראיון אישי לטייס חדש בחברת אלעל ווירטואל (אחרי שחתך מארקיע.סתם סתם ) אותו טייס כמובן מציג לאלמוג רשיון טיס מלא שקיבל מ VAEC או לחילופין - תעודת שיחרור מחיל האוויר הווירטואלי ומבחני הסבה לאזרחות ב VAEC . אותו טייס כמובן מחזיק דרגת P5 (כי כמה חודשים לפני כן החליטה אלעל ווירטואל לקבל טייסים שמחזיקים ברשיון ווירטואלי בלבד - זכותה המלאה - גם כיום אגב, לא צריך לחכות 3 שנים לזה). אותו טייס קיבל את הרשיון אחרי שהוא עשה רשיון מסחרי ועלה עם ברוכי לאזור 8 ולתרגול נ.א ושאר ירקות (כמובן שהוא לקח כמה שיעורים עם תומר חיים לפני כן (תומר מדריך טיס מוסמך מטעם VATIL) - הכל כמובן במולטיפלייר). לאחר מכן הוא פגש את מיקי ליפ ל TYPE RATING על ה 737 וקיבל אותו בהצלחה. (כמובן שאת ה TYPE צריך לחדש כל שנה ב VAEC). בסופו של דבר אתה מוסיף אלמנט נוסף שמגרה אנשים לפנות שעה בערב ולהדליק סימולטור. אני חושב שיש בדרגות פוטנציאל עצום. מעבר לעבודה שאני סוגר עכשיו ATO ל IFS, אני גם עובד על עניין VAEC וחשיבה קדימה לאיך אנחנו מאפיינים את אותן בחינות. אבל בינתיים - בחזרה לקרקע. צריך לטפל ב P1. אתה בפנים? אני גם רואה את רשת VATSIM ממשיכה לפעול באותה מתכונת שמקיימת כיום, כלומר: גם מי שלא מחזיק בדרגה/רשיון טיס ווירטואלי, יהיה רשאי לטוס בדיוק כמו שמתבצע כיום.
Or Netzer פורסם מרץ 12, 2011 דיווח פורסם מרץ 12, 2011 איתי,אני חושב שהתשובה מאוד פשוטה - העלאת רמת הטייסים ברשת. ביצוע בחינה והענקת דרגה תוביל את המועמד להגיע לרמות ידע שלא שחה בהם קודם לכן. (מבחן תאוריה+מעשי). ולשאלה איך אני רואה את VATSIM עוד 3 שנים... שב ותחזיק חזק: אני רואה את אלמוג עטר יושב ב TS ועושה ראיון אישי לטייס חדש בחברת אלעל ווירטואל (אחרי שחתך מארקיע.סתם סתם ) אותו טייס כמובן מציג לאלמוג רשיון טיס מלא שקיבל מ VAEC או לחילופין - תעודת שיחרור מחיל האוויר הווירטואלי ומבחני הסבה לאזרחות ב VAEC . אותו טייס כמובן מחזיק דרגת P5 (כי כמה חודשים לפני כן החליטה אלעל ווירטואל לקבל טייסים שמחזיקים ברשיון ווירטואלי בלבד - זכותה המלאה - גם כיום אגב, לא צריך לחכות 3 שנים לזה). אותו טייס קיבל את הרשיון אחרי שהוא עשה רשיון מסחרי ועלה עם ברוכי לאזור 8 ולתרגול נ.א ושאר ירקות (כמובן שהוא לקח כמה שיעורים עם תומר חיים לפני כן (תומר מדריך טיס מוסמך מטעם VATIL) - הכל כמובן במולטיפלייר). לאחר מכן הוא פגש את מיקי ליפ ל TYPE RATING על ה 737 וקיבל אותו בהצלחה. (כמובן שאת ה TYPE צריך לחדש כל שנה ב VAEC). בסופו של דבר אתה מוסיף אלמנט נוסף שמגרה אנשים לפנות שעה בערב ולהדליק סימולטור. אני חושב שיש בדרגות פוטנציאל עצום. מעבר לעבודה שאני סוגר עכשיו ATO ל IFS, אני גם עובד על עניין VAEC וחשיבה קדימה לאיך אנחנו מאפיינים את אותן בחינות. אבל בינתיים - בחזרה לקרקע. צריך לטפל ב P1. אתה בפנים? אני גם רואה את רשת VATSIM ממשיכה לפעול באותה מתכונת שמקיימת כיום, כלומר: גם מי שלא מחזיק בדרגה/רשיון טיס ווירטואלי, יהיה רשאי לטוס בדיוק כמו שמתבצע כיום. איי איי האויר שאתה נושם כרגע השפיע עליך לרעה. במילים אחרות ידידנו (שאם הייתם יודעים מאיפה הוא כותב את ההודעה הזו הייתם מתעלפים) אמיר מנסה להגיד. זו שאיפה למקצוענות. מקצוענות שמוכתרת באיזה דרגה. יש כאלה שאוהבים את זה וזה יעודד אצלם את יצר התחרות. להבחן בבחינות האלה, ובאותה נשימה לטוס גם על איזה כלי שהם רוצים. ויש כאלה שלא אוהבים את זה , ופשוט יוכלו לטוס כרגיל. שיחת היום הבאה. איזה רשיון ורטואלי יש לך :mrgreen:
Etai Charit פורסם מרץ 13, 2011 דיווח פורסם מרץ 13, 2011 איתי,אני חושב שהתשובה מאוד פשוטה - העלאת רמת הטייסים ברשת. ביצוע בחינה והענקת דרגה תוביל את המועמד להגיע לרמות ידע שלא שחה בהם קודם לכן. (מבחן תאוריה+מעשי). ולשאלה איך אני רואה את VATSIM עוד 3 שנים... שב ותחזיק חזק: אני רואה את אלמוג עטר יושב ב TS ועושה ראיון אישי לטייס חדש בחברת אלעל ווירטואל (אחרי שחתך מארקיע.סתם סתם ) אותו טייס כמובן מציג לאלמוג רשיון טיס מלא שקיבל מ VAEC או לחילופין - תעודת שיחרור מחיל האוויר הווירטואלי ומבחני הסבה לאזרחות ב VAEC . אותו טייס כמובן מחזיק דרגת P5 (כי כמה חודשים לפני כן החליטה אלעל ווירטואל לקבל טייסים שמחזיקים ברשיון ווירטואלי בלבד - זכותה המלאה - גם כיום אגב, לא צריך לחכות 3 שנים לזה). אותו טייס קיבל את הרשיון אחרי שהוא עשה רשיון מסחרי ועלה עם ברוכי לאזור 8 ולתרגול נ.א ושאר ירקות (כמובן שהוא לקח כמה שיעורים עם תומר חיים לפני כן (תומר מדריך טיס מוסמך מטעם VATIL) - הכל כמובן במולטיפלייר). לאחר מכן הוא פגש את מיקי ליפ ל TYPE RATING על ה 737 וקיבל אותו בהצלחה. (כמובן שאת ה TYPE צריך לחדש כל שנה ב VAEC). בסופו של דבר אתה מוסיף אלמנט נוסף שמגרה אנשים לפנות שעה בערב ולהדליק סימולטור. אני חושב שיש בדרגות פוטנציאל עצום. מעבר לעבודה שאני סוגר עכשיו ATO ל IFS, אני גם עובד על עניין VAEC וחשיבה קדימה לאיך אנחנו מאפיינים את אותן בחינות. אבל בינתיים - בחזרה לקרקע. צריך לטפל ב P1. אתה בפנים? אני גם רואה את רשת VATSIM ממשיכה לפעול באותה מתכונת שמקיימת כיום, כלומר: גם מי שלא מחזיק בדרגה/רשיון טיס ווירטואלי, יהיה רשאי לטוס בדיוק כמו שמתבצע כיום. איי איי האויר שאתה נושם כרגע השפיע עליך לרעה. במילים אחרות ידידנו (שאם הייתם יודעים מאיפה הוא כותב את ההודעה הזו הייתם מתעלפים) אמיר מנסה להגיד. זו שאיפה למקצוענות. מקצוענות שמוכתרת באיזה דרגה. יש כאלה שאוהבים את זה וזה יעודד אצלם את יצר התחרות. להבחן בבחינות האלה, ובאותה נשימה לטוס גם על איזה כלי שהם רוצים. ויש כאלה שלא אוהבים את זה , ופשוט יוכלו לטוס כרגיל. שיחת היום הבאה. איזה רשיון ורטואלי יש לך :mrgreen: שרשור דביק בפורום אוף-טופיק: "הדרך שלך לרשיון הוירטואלי"
Or Netzer פורסם מרץ 13, 2011 דיווח פורסם מרץ 13, 2011 איתי,אני חושב שהתשובה מאוד פשוטה - העלאת רמת הטייסים ברשת. ביצוע בחינה והענקת דרגה תוביל את המועמד להגיע לרמות ידע שלא שחה בהם קודם לכן. (מבחן תאוריה+מעשי). ולשאלה איך אני רואה את VATSIM עוד 3 שנים... שב ותחזיק חזק: אני רואה את אלמוג עטר יושב ב TS ועושה ראיון אישי לטייס חדש בחברת אלעל ווירטואל (אחרי שחתך מארקיע.סתם סתם ) אותו טייס כמובן מציג לאלמוג רשיון טיס מלא שקיבל מ VAEC או לחילופין - תעודת שיחרור מחיל האוויר הווירטואלי ומבחני הסבה לאזרחות ב VAEC . אותו טייס כמובן מחזיק דרגת P5 (כי כמה חודשים לפני כן החליטה אלעל ווירטואל לקבל טייסים שמחזיקים ברשיון ווירטואלי בלבד - זכותה המלאה - גם כיום אגב, לא צריך לחכות 3 שנים לזה). אותו טייס קיבל את הרשיון אחרי שהוא עשה רשיון מסחרי ועלה עם ברוכי לאזור 8 ולתרגול נ.א ושאר ירקות (כמובן שהוא לקח כמה שיעורים עם תומר חיים לפני כן (תומר מדריך טיס מוסמך מטעם VATIL) - הכל כמובן במולטיפלייר). לאחר מכן הוא פגש את מיקי ליפ ל TYPE RATING על ה 737 וקיבל אותו בהצלחה. (כמובן שאת ה TYPE צריך לחדש כל שנה ב VAEC). בסופו של דבר אתה מוסיף אלמנט נוסף שמגרה אנשים לפנות שעה בערב ולהדליק סימולטור. אני חושב שיש בדרגות פוטנציאל עצום. מעבר לעבודה שאני סוגר עכשיו ATO ל IFS, אני גם עובד על עניין VAEC וחשיבה קדימה לאיך אנחנו מאפיינים את אותן בחינות. אבל בינתיים - בחזרה לקרקע. צריך לטפל ב P1. אתה בפנים? אני גם רואה את רשת VATSIM ממשיכה לפעול באותה מתכונת שמקיימת כיום, כלומר: גם מי שלא מחזיק בדרגה/רשיון טיס ווירטואלי, יהיה רשאי לטוס בדיוק כמו שמתבצע כיום. איי איי האויר שאתה נושם כרגע השפיע עליך לרעה. במילים אחרות ידידנו (שאם הייתם יודעים מאיפה הוא כותב את ההודעה הזו הייתם מתעלפים) אמיר מנסה להגיד. זו שאיפה למקצוענות. מקצוענות שמוכתרת באיזה דרגה. יש כאלה שאוהבים את זה וזה יעודד אצלם את יצר התחרות. להבחן בבחינות האלה, ובאותה נשימה לטוס גם על איזה כלי שהם רוצים. ויש כאלה שלא אוהבים את זה , ופשוט יוכלו לטוס כרגיל. שיחת היום הבאה. איזה רשיון ורטואלי יש לך :mrgreen: שרשור דביק בפורום אוף-טופיק: "הדרך שלך לרשיון הוירטואלי" :mrgreen: תנקה את הפודרה מהשיניים , ויאללה.. לטיפולי ב'.