עבור לתוכן
Adam Waiser

ההמתנה השתלמה ה NGX שוחרר והוא נראה טטטוווובבב!!!!!

Recommended Posts

פורסם

:evilbat: אם האמנתם לזה העונש שלכם הוא לשבת ולקרוא עד הסוף אולי שנה הבאה תהיו חכמים יותר:

(מתוך הוויקיפדיה שליט"א)

אחד באפריל מוכר כ"יום הכזבים הבינלאומי" או "יום השוטים" (באנגלית: "April Fools' Day"), ובו נוהגים אנשים לספר בדותות מבלי שיוכרזו כשקרנים. לעתים יש שמשתכח מלב אנשים תאריך זה או שאינם מצפים שגם הממסד ישתף פעולה בתרמיות מעין אלה, ואז הם מתפתים להאמין ומוצאים עצמם מופתעים. אף שאינו חג, האחד באפריל הוא יום מוכר בארצות רבות.

קורבנה של מתיחת אחד באפריל קרוי באנגלית "April Fool" (שוטה של אפריל), באיטלקית "Pesce d'aprile" ובצרפתית "Poisson d'avril" (דג של אפריל).

מכיוון שגם מספר ארגונים מכובדים נוהגים להשתתף ביום הזה, ובהם גם אתרי חדשות ועיתונים מובילים, נוצר מצב שבו הודעות אמיתיות המתפרסמות ביום זה מעוררות לעתים חוסר אמון. שירות Gmail למשל, נחשב בעיני רבים לכזב למשך ימים ספורים, כיוון שההודעה על הפעלתו פורסמה באחד באפריל.

מקורם של מנהגי אחד באפריל אינו ידוע. בממלכה המאוחדת החלו לציין מועד זה בהקף נרחב בתחילת המאה ה-18, אם כי אזכור ראשון שלו בכתב מופיע ברשימותיו של ג'ון אוברי משנת 1686, וככל הנראה המנהג הגיע לממלכה המאוחדת מגרמניה באמצע המאה ה-17.

יש המייחסים את מקור המנהג דווקא לצרפתים במעבר בין לוח השנה של שארל התשיעי ללוח השנה הגרגוריאני - שבו אנו משתמשים עד היום. בעבר, 1 באפריל נחשב לתחילת השנה בלוח השנה של שארל התשיעי, והיות וחלק מהאנשים סירבו לשתף פעולה ולעבור ללוח השנה החדש החלו להתלוצץ עליהם והמנהג הוטמע גם על ידי גורמים ממשלתיים.

ב-1 באפריל 1950 הודיעה הטלוויזיה ההולנדית על התמוטטות מגדל פיזה באיטליה; הידיעה עוררה בהלה.

ב-1 באפריל 1957 הודיע תאגיד השידור BBC, כי יבול הספגטי שופע במיוחד השנה, וכי קטיף עצי הספגטי מתבצע בשווייץ.

ב-1 באפריל 1981 הודיעו בחדשות הבוקר של "קול ישראל" כי נפסל תארה של קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב כאלופת אירופה הטריה, משום שקהל האוהדים שנכח באולם פרץ למגרש כשנייה אחת לפני תום המשחק ולכן לא נסתיים משחק זה במועדו הרשמי, ולפי חוקת הכדורסל יש לקיים משחק חוזר. במהלך הבוקר ההוא רעשה הארץ, עד אשר חזר בו "קול ישראל" מדבריו והבהיר כי מדובר בכזב לכבוד אותו היום.

ב-1 באפריל 1996 הודיעה רשת המזון המהיר האמריקנית טאקו בל כי היא רוכשת את פעמון החירות על מנת לסייע למדינה להקטין את חובותיה וכי הפעמון יקרא מעתה "פעמון החירות של טאקו"

(Taco Liberty Bell). מודעה על כך אף פורסמה על ידי רשת המזון המקסיקני על גבי עמוד שלם בעיתון הניו יורק טיימס. דובר הבית הלבן, מייק מק'קרי, שנשאל על כך על ידי הכתבים, הגיב באישור הידיעה ואף הוסיף בהומור כי אנדרטת לינקולן (Lincoln Memorial), נמכרה אף היא ותיקרא מעתה "פורד לינקולן מרקורי ממוריאל" (Ford Lincoln Mercury Memorial), משחק מילים עם מותג המכוניות לינקולן מרקורי של חברת פורד.

ב-1 באפריל 2004, דני רופ, מגיש התחזית בחדשות ערוץ 2, הודיע בפומבי על מטר "זהובונים", חתיכות זהב, הנופלות מן השמים. כמו כן, טען שמאורע זה קרה בפעם האחרונה ב-1404. אנשים רבים יצאו מבתיהם לחזות במטר. לאחר מכן הוסיף כמה נקודות ואמר: 1.4.04. :evilbat:

*כל הזכויות לכותרת שמורות לאביב קרבל ושאר ירקות

פורסם

אדם.. את זה אתה כבר יודע ,

אז נלמד את קרבל שמתגייס אוטוטו...

לכל שבת יש מוצאי שבת... אז

לכל אחד באפריל יש גם מוצאי אחד באפריל... זה על אותו משקל.. קרבל.. הזהר.. :]

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר


×
×
  • יצירת חדש...