עבור לתוכן
Raptor

חששות שעלו אצלי בנוגע לטיסה

Recommended Posts

פורסם

אהלן חבר'ה

בוודאי אני מאמין שרובכם זוכרים את התרסקות המטוס המצערת בחיפה שקרתה לא מזמן ובה נהרגו 4 אנשים

בין האנשים האלו היה גם דייב בכור ז"ל שהיה מדריך טיסה מבין המנוסים בארץ

דייב היה אמור להיות מדריך הטיסה שלי,מעבר למדריך טיסה הוא גם היה שכן שלי

טיסת הכרות כבר עשיתי איתו ושאני מסתכל בתמונות שהוא בעצמו צילם אותי בטיסת ההכרות מתחילים לעלות

לי חששות בנוגע לרישיון טיס...

האם יש כאן חבר'ה נוספים פה שמכירים את הבעיה ויש להם דריכים להתמודד איתם?

תודה!

פורסם
  Raptor כתב:
אהלן חבר'ה

בוודאי אני מאמין שרובכם זוכרים את התרסקות המטוס המצערת בחיפה שקרתה לא מזמן ובה נהרגו 4 אנשים

בין האנשים האלו היה גם דייב בכור ז"ל שהיה מדריך טיסה מבין המנוסים בארץ

דייב היה אמור להיות מדריך הטיסה שלי,מעבר למדריך טיסה הוא גם היה שכן שלי

טיסת הכרות כבר עשיתי איתו ושאני מסתכל בתמונות שהוא בעצמו צילם אותי בטיסת ההכרות מתחילים לעלות

לי חששות בנוגע לרישיון טיס...

האם יש כאן חבר'ה נוספים פה שמכירים את הבעיה ויש להם דריכים להתמודד איתם?

תודה!

הרגשתי כך בדיוק אחרי שנמרוד גרשוני ז"ל התרסק. תחושה מוזרה, כאילו עולם התעופה בוגד בך.

הבנתי שעל מנת לטוס במקצועיות וגם בהנאה, אני צריך לפתח לעצמי אופי חדש, כזה שמתקינים במוח והוא לא מחובר לרגש.

הרצון להבין לעומק ולחקור עד אשר אתה נוגע בשורש הבעיה, כמו אותו שירשור על עילוי שרץ עכשיו ברקע ושירשורים אחרים שמבחינתי הסתיימו בשליחת מייל לחברת ססנה.

אין חאפריות, אין קיצורי דרך. אם תדע שעשית את הכל כמו שצריך, תרגיש טוב עם זה.

בשניה שאתה נכנס לבית הספר לטיסה, אתה רוצה לקבל סיור, אתה רוצה לדרוך במשרדים, לראות את ההנגאר, לראות מי עושה טיפולים, לחפש ולחפש ולנסות למצוא משהו הכי קטן שלא נראה לך. אז לשאול ולבדוק אם זה רלוונטי לבטיחות שלך.

תאזין לכאלו שנותנים לך טיפים וכבר "היו שם". אבל תמיד - תשווה את אותם טיפים לכתוב ע"י גורם מוסמך. התפקיד של מנהל התעופה האזרחית הוא לא להקשות עליך או לגרום לך לא להיות טייס, הם פה בשביל לוודא שאתה חוזר הביתה בריא ושלם.

אני לא יודע מה הסיבה לרצף האירועים בחיפה. לא מסתמך על שמועות. לא רלוונטי לי לדעת כרגע. אבל אני ממליץ בחום לקרוא את כל הדוחות של החוקר הראשי שעוסקים בתאונות בחיפה, לגשש עם טייסים ומכונאים בשטח, לעשות קצת שיעורי בית.

מהעבר השני,

לא לטוס בפחד.

תעלה למטוס כשאתה מכיר את המערכות ומעטפת הטיסה לעומק. אין לך מספיק משאבי מוח להתחיל ולהמציא נוהל שריפה במנוע, תקרא על הקרקע. באוויר תשאיר לעצמך מספיק מרווח לקחת את אותו ידע שכבר קיים וליישם אותו. כך גם תעבור על הדפית של אילת לפני שאתה ממריא מהרצליה לשם.

לסיכום,

אם צריך לנסוע כל יום להרצליה בשביל לקחת שיעור טיסה כי הגעת למסקנה שלא בטוח לטוס בחיפה - תעשה זאת.

תהנה מהדרך. בטיס אין פסגה. כל שיעור, כל דקת טיסה, הם רגעים מיוחדים. תעשה את הדברים בהנאה, זה יוביל אותך לאהבת המקצוע ומשם הרצון שלך לדעת יותר רק יתפתח.

נ.ב

אל תעלה לטוס אם לא צריך.

נראה לי שקצת חפרתי לך :wink:

פורסם

השאלה היא מאד במקום ואני מאמין שאין אחד שלא מרגיש חשש כזה או אחר בוודאי בתחילת הדרך כיוון שבסופו של דבר בני האדם נועדו להלך על הקרקע.

אצלי למשל יש יותר פחד מטיסות במטוסי נוסעים גדולים מאשר בססנה - יכול להיות שזה קשור בעובדה שבססנה אני יודע היטב מתי צריך להתחיל לדאוג, רואה את כל המכוונים ואת הטייס ובמטוסים הגדולים זה כמובן לא מתאפשר. אגב בטיסת היכרות שאני עשיתי ברגע שאחזתי בהגאים ולידי ישב מדריך הרגשתי מאד בטוח.

אבל זה כמובן משתנה מאדם לאדם וממצב למצב ומן הסתם אתה תיארת מקרה שבו מדריך הטיסה שהכרת וסמכת עליו נהרג בהתרסקות וברור לגמרי שזה מערער את הביטחון

ומעורר מחשבות וחששות רבים. לכן כל מה שאגיד מניסיוני יכול לעזור או לא לעזור באותה מידה.

בכל מקרה אני מאמין שפחדים בבסיסם נועדו כדי לאפשר לנו להמציא דרכי התמודדות מילוט והשרדות בכל רגע נתון.

החוכמה הגדולה לדעתי וכאן נכנס ההסבר של אמיר הוא איך הופכים את המחשבות המפחידות למחשבות "מועילות" ולא למחשבות "מסרסות"

שתי האפשרויות להתמודד עם הפחד הן או לוותר על חלום הטיסה או להפוך את הפחד הזה למשהו חיובי ומועיל, כזה שלא משתק אותך אלא יושב לך איפשהו בפינה בראש ומנחה אותך כל הזמן לשאוף ללמידה, לבטיחות ולרמה מקצועית גבוהה יותר.

בכל מקרה אני מקווה שעזרתי במשהו

שיהיה המון בהצלחה בכל דרך שתבחר

:)

פורסם

מנקודת מבטו של מישהו ללא רשיון טיסה (אני).

זה מסוכן גם לחצות את הכביש ולנהוג באוטו (אפילו אם אתה נהג תותח , מספיק איזה שיכור אחד שיכנס בך).

אם זה משהו שאתה אוהב. וזה החלום שלך (כמו של המון אנשים תחת קורת גג זו). לך על זה, בכל הכוח. החיים מלאים סיכונים וצריך לקחת אותם על מנת להצליח ולהנות.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תעשה!

מקווה שעזרתי.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...