עבור לתוכן
Adam Waiser

IFC פרק שני והפעם - החלום מתנפץ...

Recommended Posts

פורסם

ראיתי לנכון לפרסם לאור התעניינות ומספר שרשורים שנפתחו כאן בעבר בנוגע לאקדמייה הישראלית הראשונה לטייס.

אז סיימתי כרגע לקרוא כתבה (אמנם במקומון של איזור הצפון אבל מספיק אמין) על התנהלות האקדמיה בחודשים האחרונים

לאחר שביום הפתוח ויום הראיונות שבעקבותיו הובטח לנו לסיים מסלול של שלוש שנים עם 250 שעות טיסה, רשיון מסחרי וכל ההגדרים הנדרשים בעבור 95000 שקלים לשנה, האמת הכואבת מתחילה להתגלות.

מסתבר שמאחורי האקדמיה עומד בחורצ'יק אחד שאמנם יזם את הרעיון היפה והריץ אותו קדימה אבל כנראה נגם הספיק להקלע במהלך שנת הפעילות הראשונה של האקדמיה לכל הסכסוכים האפשריים עם כל מי שנגע בדרך זו או אחרת לפעילות שהתקיימה בבית הספר. כך כמעט בבת אחת עזבו המדריך הראשי ורוב המדריכים אם לא כולם עקב משכורות שלא שולמו, הופסקו כליל הטיסות במסגרת בית הספר (עקב אי תשלום ל FNA) גם בכירים כמו איזי בורוביץ' ואודי זוהר שמנהל האקדמיה קשר את שמם כיוזמים וכשותפים באקדמיה התנערו עוד בשלבים הראשונים מכל קשר איתה ואף דרשו ששמם לא יוזכר בהקשר שלה. ומי שכמובן נשאר עם ה"צינור" הכי גדול הם הסטונדטים - כ40 איש במחזור הראשון שכרגע כבר כמה חודשים לא טסים (ומיותר לציין כאן את מצבם הכלכלי והנפשי עכשיו לאחר ששילמו חלק מהסכומים מראש), רק חלק קטן מהם הצליח לקבל בסוף השנה השנייה את הרשיון הפרטי שלפי הפרסומים הובטח שיתקבל בסוף השנה הראשונה...

בקיצור חברים... לכל מי שעדיין מתעניין - הישמרו לכם מהבטחות גרנדיוזיות ומפוצצות... מסתבר שאותו בחור ממשיך לנסות לשווק את בית הספר גם בימים אלו כאילו אין מעליו ענן של חובות וקשיים.

ולגבי הכתבה - אני מבטיח לסרוק אותה יותר מאוחר היום ולפרסם כאן.

שבת שלום

פורסם

וכמובן שהסטודנטים את הכסף יקבלו חזרה אולי במשחק מונופול....

למה זה מראש הריח כמו משהו צפוי......אני מאמין שרוב הסטודנטים שנרשמו לשם לא יודעים מה קורה בביצה התעופתית ולכן נרשמו לזה...חבל פשוט חבל.

יהיה נחמד ביותר אם הכתבה הזאת תפורסם בערוצים גדולים מאשר מקומון בצפון

פורסם
וכמובן שהסטודנטים את הכסף יקבלו חזרה אולי במשחק מונופול....

למה זה מראש הריח כמו משהו צפוי......אני מאמין שרוב הסטודנטים שנרשמו לשם לא יודעים מה קורה בביצה התעופתית ולכן נרשמו לזה...חבל פשוט חבל.

יהיה נחמד ביותר אם הכתבה הזאת תפורסם בערוצים גדולים מאשר מקומון בצפון

אני מאמין שזה יתפוס תאוצה גם בתקשורת הארצית. אגב נכון ללפני שתי דקות האתר של IFC משדר עסקים כרגיל - אין זכר למה שפורסם בכתבה - יש ברכות לחניכי המחזור הראשון שסיימו את הבחינות לרשיון, בשורות על שיתופי פעולה עם ישראייר ארקיע וIATA מידע פרסומי וטופסי הרשמה.

לדעתי אגב לא מדובר ב"תרגיל עוקץ" מסוג כלשהו אלא באמת ברעיון נפלא שבמקומות אחרים יכול היה להפוך לסיפור הצלחה וככל הנראה נפל רק על ניהול כושל וחוסר ביכולות שיווקיות ועסקיות של אדם אחד ויחיד שעליו הסיפור קם ונפל - עצוב מאד ועדיין לא מנחם אף אחד אבל ראוי להיאמר. עצם העובדה שהאתר עוד פועל כרגיל והסטודנטים ממשיכים בלימודי התיאוריה, כמו גם התגובות של המנהל - שמעון סדגסי שמו, מראות על כוונה להמשיך בפעילות ושלא נאמרה המילה האחרונה מבחינתו.

למרות שאחרי דבר כזה אני לא יודע איזה פרצוף יהיה למכללה הזו, בטח בשלולית הקטנה ומלאת הבוץ של עולם התעופה בישראל.

ולגבי זה שזה הריח כמו משהו צפוי - הגעתי כל הדרך מיראון להרצליה ליום הפתוח שנקבע בתאריך מסויים. בבית חיל האוויר שם נקבע המפגש היה די שומם והמאבטח הישנוני בכניסה לא ממש הבין על מה אני מדבר. שוטטות קצרה ובירורים במקום גילו לי עוד כמה אנשים שבאו כמוני ליום הפתוח שבעצם היה די סגור באותו יום וטלפון לבחור מסתורי בשם רוני שקיבלתי ממשרדי אוניברסיטת חיפה (שהיתה שותפה בשיווק המכללה) גילה לי שהמארגנים שחכו לסגור את התשלום עם בית חיל האוויר על אותו יום ושהם גם שכחו לעדכן אותי ועוד איזה 100 אנשים על כך. מיותר לציין שקיבלתי אלף התנצלויות והזמנה אישית ליום הפתוח "האמיתי" שהתקיים כשבוע או שבועיים מאוחר יותר ודווקא עשה רושם של משהו מאד יוקרתי בכל הרמות

(אפילו היה מיץ תפוזים בכוסות זכוכית!!! ו"יועצות לימודים" נאות מראה ולבושות כמו דיילות של סינגפור איירליינס!!! :mrgreen: ).

אם כי התחושה שקיבלתי הייתה שהאבא והאמא של כל העסק הם כמה שותפים שכולם יוצאי חיל אוויר ברמה של מפקדי טייסות לשעבר שנאמו כאילו בית הספר זה הבייבי האישי שלהם ושהם "שמים את התחת" שהדבר הזה יצליח ושזה לא בלוף. מוזר מאד היה לשמוע עכשיו שהם כולם עזבו ובעצם לעסק הזה יש רק אבא אחד שאני לא ממש בטוח אם בכלל יש לו רשיון טייס.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...