LevelD פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 היי, יש לי כמה שאלות לגבי טיסת vfr בחו"ל, אני רוצה לדעת על הטיסה ה"חופשית" (ללא נתיבים). 1. האם צריך מפה לטיסה זאת? 2. אם אפשר לקבל חומר לימוד(עדיפות לעברית) לגבי טיסה זאת. 3. הסבר קצר על הנדב"ר כשטסים בחוקים אלו. זהו לבינתיים. אני חדש בvatil אז אם אני לא מפרסם בפורום הנכון תעבירו לי את השאלות. תודה מראש. תומס.
Netanel Aivas פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 1. כן כדי להכיר את האיזור שאליו אתה טס אבל זה רק במסגרת בית הספר וגם סתם להכיר את המקום. 2.אתה לא יודע VFR? זה פשוט רגיל. 3.אם אתה בבית הספר WFC אז אין לך שם נדב"ר אך אם אתה הולך ל WFC אתה נוחת בשדה התעופה של ניו יורק ואתה צריך לדבר שם נדב"ר. תהנה, ואם יש לך שאלות אתה יכול תמיד לפנות אלי בפרטי ואשמח לענות לך.
LevelD פורסם יוני 8, 2011 מחבר דיווח פורסם יוני 8, 2011 אני יודע cvfr בארץ לפי נתיבים ואת הנדב"ר בארץ, רציתי ללמוד גם את הטיסה בחול. אם אני רוצה לעשות טיסה מEDQE ל EDDN אז אני טס לפי נתיב כלשהו? ומה אני כותב בroute בטיסה ללא נתיבים? תודה על המענה המהיר.
אורח פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 לשאלתך לגבי טיסות VFR בגרמניה (EDDN): http://www.vacc-sag.org/?LANGUAGE=EN ב FLIGHT PLAN חובה לציין ( VRP (VISUAL REFERENCE POINTS בכניסה ויציאה מ CONTROL ZONE כמו כן שדה המראה ונחיתה . מאד חשוב לטוס עם מפות או לפחות להכיר את האיזור ולציית להוראות הפקחים במיוחד לשמור על גובה ונ"צ . טיסות VFR באיזורים גרמניה, אוסטריה, ושוויץ הם די קלים ופשוטים, כאמור רק בכניסה ויציאה מ ה CONTROL ZONE חובה לציית להוראות הפקחים. לצערי זה תרגום מגרמנית, משום מה אין את זה באנגלית VFR flying in the area of 'VATSIM Germany' Not only since release of FS2004 or X-plane area VFR will be flown in the "VATSIM Germany". Only just this flight simulators with their ways to map detailed landscapes with VFR features significantly contributed that more and more pilots for VATSIM excited flying under visual flight rules. Certainly in addition, the generally loose tone between pilots and Kontollern is fun. Even so, not little think VFR flights are less demanding than IFR flights. But far from - the reason is that the pilots own act and must ensure, not pirated out in surveillance zones or blocked areas. In addition, GPS or VOR/NDB are admitted not for the primary navigation. It is oriented according to "terrestrial" features. GPS are, of course, before etc. a welcome navigation aid, but the "true" visual flight is quite well without - also in the Simulator. Because the large airports VFR can be approached it requires some knowledge of airspace structures or on / excursions of mandatory logon points. Sounds complicated, but is not. Because it takes place always according to the same scheme. ATC is dealt with in Germany usually in English, in Austria in German and English. In the Switzerland, it is almost only English. The "VATSIM Germany" has combined all interesting for you in a manual for VFR flights. This PDF document is the Bible for the VFR aircraft. There all is described, we need to VFR flying: rules, areas at airports, flight planning, flight of the sample with phraseology, etc. Even a VFR glossary is included. You can fly area under VFR rules course at any time in the "VATSIM Germany'. But for "die-hard lawnmower Flyer" and for those who want to be there even is a VFR Tuesday "must". Here you will find charts, freeware scenery and learn more about the VFR flying. For more questions about the VFR flying, Gerd Lichtenthäler is you available. It organizes also the training units for beginners/advanced on Monday and Wednesday. Or ask your questions in the corner of pilots in the Forum. לגבי טיסות VFR בארה"ב : http://www.bostonartcc.net/controllers/training/tutorial_vfr.php
Hananv פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 בארה"ב VFR זה הכי פשוט, אתה עולה וטס, אם אתה נכנס ל TAM, CTR אתה רק מזדהה (אות קריאה, גובה, מטרה\כיוון) יש אזורים סגורים מבחינות של שטח אימון צבאי\שטח סגור ורק לזה צריך מפות. כל טייס VFR נמנע מלהכנס ל TMA של שדה (סתם כי זה מעצבן לעבור בין עמדות ויש לחץ בקשר), אז אם אתה מגיע ל TMA של LA למשל, תלך מסביב לשטח של ה TMA במקום לעבור דרכו. הגבלת הגובה היא 18,000 רגל. אסור לטוס מעל אלא אם כן יש מרשה מיוחד. מעברי גובה חופשיים רצוי לדווח ביוניקום. ב FP יש לציין VFR רצוי לציין מקודות מעבר משמעותיות כמו דרך שדה X,Y,Z. גובה שבערך תטוס בו (תעלה גבוהה תחסוך דלק ותטוס יותר רחוק..) וכמובן שדה המראה ושדה יעד. זה בעיקר. אבל זה רק בארה"ב שם ה VFR חופשי באמת, במדינות רבות יש VFR אבל עם מגבלות רבות. אה, ולא לשכוח שמירת רווח! במידה של חליפה קרובה יש לשמור מרווח של 1,000FT מינימום בהפרדת גבהים (ז"א לשמור על גובה זוגי\אי זוגי בהתאם לכיוון) ושיהיה בינכם מרווח של המינימום, ו 1,000FT אנכית (אם הוא מימין או משמאל).
LevelD פורסם יוני 8, 2011 מחבר דיווח פורסם יוני 8, 2011 אוקיי, תודה על התגובות. אפשר בבקשה לקבל את המפות של גרמניה(איזור EDDN) כי לא מצאתי. אז בroute שלי אני כותב את מה שאמרו מלמעלה? אז זה יוצא כמו בארץ בערך?
Adam Waiser פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 אוקיי,תודה על התגובות. אפשר בבקשה לקבל את המפות של גרמניה(איזור EDDN) כי לא מצאתי. אז בroute שלי אני כותב את מה שאמרו מלמעלה? אז זה יוצא כמו בארץ בערך? שלום וברוך הבא לרוב המדינות באירופה וגם לחלק ממדינות אסיה אפריקה וחצי האי ערב יש חטיבה של ואטסים כמו בישראל אם תחפש בגוגל VATSIM GERMANY למשל תקבל את האתר של החטיבה הגרמנית של ואטסים ושם בעמוד הטייסים או ההורדות בטוח תמצא את כל המפות הדפיות והמידע הרלוונטי לנהלי הטיסה הנהוגים במדינה. במידה ואין חטיבה לאותה מדינה אתה יכול תמיד לחפש לפי שדה או לפי מדינה בגוגל משהו כמו ZIMBABUE AERONATICAL MAPS/CHARTS וכו' ולחפש את המפות והדפיות למדינות אלו. ככה יהיה לך הרבה יותר קל לדעתי... בהצלחה
אורח פורסם יוני 8, 2011 דיווח פורסם יוני 8, 2011 אוקיי,תודה על התגובות. אפשר בבקשה לקבל את המפות של גרמניה(איזור EDDN) כי לא מצאתי. אז בroute שלי אני כותב את מה שאמרו מלמעלה? אז זה יוצא כמו בארץ בערך? שלום וברוך הבא לרוב המדינות באירופה וגם לחלק ממדינות אסיה אפריקה וחצי האי ערב יש חטיבה של ואטסים כמו בישראל אם תחפש בגוגל VATSIM GERMANY למשל תקבל את האתר של החטיבה הגרמנית של ואטסים ושם בעמוד הטייסים או ההורדות בטוח תמצא את כל המפות הדפיות והמידע הרלוונטי לנהלי הטיסה הנהוגים במדינה. במידה ואין חטיבה לאותה מדינה אתה יכול תמיד לחפש לפי שדה או לפי מדינה בגוגל משהו כמו ZIMBABUE AERONATICAL MAPS/CHARTS וכו' ולחפש את המפות והדפיות למדינות אלו. ככה יהיה לך הרבה יותר קל לדעתי... בהצלחה לצערי אין אפשרות להוריד מפות VFR מאתר ואטסים גרמניה מבלי להיות חבר חטיבה. את כל שאר המפות אפשר להוריד חפשי .