yakovpo פורסם יולי 8, 2011 דיווח פורסם יולי 8, 2011 שלום חברים, רציתי לשאול אם אני רוצה לטוס על דאון בארץ האם חלים עליי כללי טיסת ראיה רגילים? הכוונה שלי היא לדמות טיסות מרחק על דאונים. אני רוצה לנסות לטוס ממגידו לשדה תימן. הטיסה מאוד מאתגרת כי היא דורשת מיומנות במציאת תרמיקות שתפקידן להעלות את הדאון לגובה רב. ישנן בעיות צפויות שעליהן רציתי לקבל רעיונות: הבעיה בטיסת מרחק ארוכה היא שיש סיכוי רב לכך שאצטרך לנחות בשדה חליפי כי לא יהיה לי גובה מספיק כדי להמשיך לטוס. 1. לאחר נחיתה אין יכולת להסיע לחניה. 2. בהתחשב בסעיף 1, אם אני אאלץ לנחות בבן-גוריון, הייתי מצפה שינחיתו אותי על מסלול שלא בשימוש, כדי שלא אחסום את המסלול הפעיל למטוסים אחרים. 3. בעיית שמירת גובה לאורך המסלול. האם לדאונים יש נתיב שונה מנתיבים בטיסה בנמוך? אם יש לכם רעיונות איך ניתן להתמודד עם בעיות אלו אשמח לאמץ אותם.
Muli Ivanir פורסם יולי 9, 2011 דיווח פורסם יולי 9, 2011 שלום חברים,רציתי לשאול אם אני רוצה לטוס על דאון בארץ האם חלים עליי כללי טיסת ראיה רגילים? כן. דאון טס בכללי טיסת ראייה מבוקרת(כטר"מ), ראה פמ"ת א-02 ופמ"ת ב-06. כולל מרשה לטיסת מרחק ממודיעין טיס. הכוונה שלי היא לדמות טיסות מרחק על דאונים. אני רוצה לנסות לטוס ממגידו לשדה תימן. הטיסה מאוד מאתגרת כי היא דורשת מיומנות במציאת תרמיקות שתפקידן להעלות את הדאון לגובה רב. אל תבנה על ריאליזם גבוה מידי בטרמיקות של FSX. זה רחוק מהמציאות, גם כשיש לך רחובות ענני קומולוס לאורך הנתיב יש מצב שכמעט ולא יהיו טרמיקות גבוהות מתחתם חוץ מהחיתחות השכיח והלא קשור ב-FSX! אני ממליץ לך להוריד(ולהתקין) את התוסף CumulusX! 1.8 מכאן: http://luerkens.homepage.t-online.de/peter/ זה משפר משמעותית את העניין. וכבונוס מוסיף זרמי רכס שתוכל לנצל אם תתכנן את הטיסה בהתאם בד"כ משתמשים או בונים סינרי/משימה עם כמות סבירה של טרמיקות מוגדרות, למשל לתחרויות של מועדוני דאיה וירטואלית. זו הדרך המקובלת לתקוף את הבעייתיות של FSX ישנן בעיות צפויות שעליהן רציתי לקבל רעיונות: הבעיה בטיסת מרחק ארוכה היא שיש סיכוי רב לכך שאצטרך לנחות בשדה חליפי כי לא יהיה לי גובה מספיק כדי להמשיך לטוס. 1. לאחר נחיתה אין יכולת להסיע לחניה. "תסיע" ב-Slew (זה ידמה דחיפה לפינוי מסלול). דאון לא מסיע לחניה. הוא נדחף לצד המסלול. ואם הכוונה לשדה מאורגן ומסודר ולא למנחת הרגיל שממנו פועלים בד"כ דאונים, אז הפיתרון זהה. 2. בהתחשב בסעיף 1, אם אני אאלץ לנחות בבן-גוריון, הייתי מצפה שינחיתו אותי על מסלול שלא בשימוש, כדי שלא אחסום את המסלול הפעיל למטוסים אחרים. דאון לא נוחת בנתב"ג. לעיתים רחוקות מאד(תלוי בעומס) בכלל מאושר לדאון להיכנס ל-TMA לחציה, ואם כן אז דוחפים אותו ככל הניתן מזרחה(דאון בטיסת מרחק שמבקש לחצות זה גם עניין נדיר מאד). דאון לא נאלץ לנחות בנתב"ג, אם מגיעים מצפון, יש חלופות לנחיתה מאולצת על גבול ה-TMA כגון שדה הרצליה או אם לא מתאפשר אז השטח החקלאי שמצפון להרצליה(איזור 8 ) 3. בעיית שמירת גובה לאורך המסלול. האם לדאונים יש נתיב שונה מנתיבים בטיסה בנמוך? נתיב הטיסה לרבות גובה שעבורו התקבל המרשה מתואם עם הפיקוח האווירי באופן רצוף כולל טרנספונדר ונקודות דיווח לפי דרישה. דאונים לא טסים בנתיבי תובלה נמוכה, גם כי הם לא מסוגלים לשמור גובה או לטפס וגם כי הטרמיקות לא בהכרח מסודרות על הנתיב. אבל המגמות דומות במידת האפשר. אם יש לכם רעיונות איך ניתן להתמודד עם בעיות אלו אשמח לאמץ אותם.
yakovpo פורסם יולי 9, 2011 מחבר דיווח פורסם יולי 9, 2011 תודה מולי על התשובות המצויינות! כבר התקנתי את התוכנה שציינת וכעת אני מנסה ללמוד את השפעותיה.
Muli Ivanir פורסם יולי 9, 2011 דיווח פורסם יולי 9, 2011 תודה מולי על התשובות המצויינות!כבר התקנתי את התוכנה שציינת וכעת אני מנסה ללמוד את השפעותיה. תוסיף עוד תוסף קטן שיפתור גם את בעיית המטוס הגורר שטס רק ישר. במציאות מטוס-גורר גורר בספירלה מעל השדה.תקרא כאן ותוריד את ה-Aerotow: http://www.fsdeveloper.com/forum/showthread.php?t=6497 זה יפתור את העניין. ***עריכה** אם אתה באמת מתכוון לעשות דאיות מרחק עם ה DG-808 הדיפולטי, אני ממליץ לך להשתמש ב-mod שלו שנראה אותו דבר,אבל מתנהג נכון יותר אווירודינמית. וכולל פאנל משופר עם ווריאו Total Energy. בנוסף יש לו קיזוז אוטומטי שזה מאד נוח לטיסות מרחק. והחבילה כוללת גם 2 משימות כך שתוכל לתרגל ולהיתאמן איתו. זה תיאור הדאון המשופר תוריד משם(גרסא אחרונה היא גרסא 3): http://carrier.csi.cam.ac.uk/forsterlew ... ar_dg808s/ תוכל לקרוא שם מה משמעות ווריאו TE. ישנו דיון מורחב יותר על ה-mod הזה כאן: http://forum.aerosoft.com/index.php?/to ... -download/ לפי השאלות אני מניח שאתה לא דואה. לפני שאתה יוצא לטיסת מרחק אתה חייב להיות מיומן ב"טירמול" (תפיסת ומיצוי טרמיקה). גזרתי לך את התדריכים הרלוונטים לתפיסת ושמירת טרמיקה מספר התדריכים הבסיסי לדואה: בשלושה צירים בתרגום ועריכת שמוליק ברוקשטיין: http://www.megaupload.com/?d=06GXSQKH (את הספר המלא ניתן להוריד מ: http://mgc.org.il/LinkClick.aspx?fileti ... uage=he-IL ) אגב בפאנל המשופר בווריאו קיימבריג' יש גם מקריידי, אם תקרא את התדריכים תבין מה זה לטוס לפי מקריידי. אני מציע לך להתחיל בטיסות "קצרות", מגידו-עין שמר, מגידו-מחניים או תימן-ערד, תימן-מצדה, תימן- שדה בוקר לדוגמא. אח"כ אולי מגידו-הרצליה אם תצליח מגידו הרצליה אז אולי תתחיל לחשוב על טווחים ארוכים יותר.. תהנה.