GILG פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 אז דבר ראשון אני לא כלכך הייתי בטוח איפה לכתוב את ההודעה הזאת אז אם היא מתאים לפורום ATC או תמיכה רק תגידו השאלה שלי היא ככה אני מתכוון לטוס היום(שבת) בערב מתל אביב לקנדי,כבר עשיתי את הקו הזה פעם אחת ,ושמתי לב שאחרי הסטאר לקנדי ENE4לדוגמא שמסתיים בVORJFK אין רדיאלים ו/או כיוונים להתייצבות על הלוקלייזר למסלול 22R לדומגא :wink: כמו כן כתוב בדפיות ILS :"צפה לוקטורים מהפקח עד להתייצבות סופית על הלוקלייזר" עכשיו שאלתי היא מה עושים במקרה שאין פיקוח? מה אני אמור לעשות כדי להתייצב באופן הכי נכון על הלקולייזר אחרי ההליך גישה? חשוב לציין כי המידע של הדפיות הוא מאתר החטיבה של ניו יורק http://www.nyartcc.org/index.htm ודבר נוסף הוא שגם הסידים של קנדי הם וקטורים מהפקח(קנדי 9) לדוגמא ושוב עולה השאלה מה צריך ללעשות במקרה שאין פיקוח? בבקשה רק תשובות לעניין, ובלי להעליב מי שלא יודע שלא יזרוק תשובות באוויר :? תודה רבה, גיל
Nevo Dar-Perl פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 גיל, קודם כל לגבי ה-SID, יצא לי פעם אחת להמריא כשלא היה פיקוח משם ובמקרה נכנס סנטר בניו יורק אחרי שכבר הייתי באוויר. אז שאלתי אותו: אם זה ווקטורים, אז מה עושים כשאין פיקוח ? והוא ענה: מה שבא לך בעיקרון... אבל מבחינתי אם אין תנועה או פיקוח אפשר לטוס BETTE DCT או לנקודה מסויימת- DIRECT אחרי המראה. כי מה זה: KENNEDY9 ? זה ווקטורים אחרי המראה... במרשה הוא אומר לך (באנגלית): ראשי יעד בלה בלה בלה... המראה עם הסנטר ואת התדר שלו וצפה לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלך 10 דקות אחרי המראה. אז כשאין פיקוח אני פשוט ממריא וטס ישירות לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלי. זה לגבי היציאה משם. ואני בטוח ב-95% שככה זה נעשה. לגבי ה-STAR, אני לא ידוע מה איתך אבל אצלי יש את ENE4 והוא מביא אותי ישר למסלול כמו כל STAR שאני בוחר. הSTAR מביא אותי בתהליך כניסה עד לILS. מוזר מאוד שאצלך הוא לא עושה כך. אולי תגיד לי באיזה תוכנה אתה משתמש ? FSNAV, FMC... במה אתה משתמש לבניית תוכנית הטיסה ? מקווה שעזרתי במידע שנתתי בכל מקרה.
Gal פורסם אוגוסט 28, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2004 אני לפני כמה ימים טסתי תל אביב-קנדי-תל אביב בנחיתה עשיתי כמו שאמרת ENE4. עכשיו אם יש לך באמת FMC/FSNAV אז יש לך בדרך כלל STAR מובנה שם ואם אין לך אז אתה פשוט מגיע לVOR ולפי מה שהבנתי שם מאיזה פקח אתה עושה בעצם הקפת ראייה שבפיינל אתה משתמש בILS (לא הבנתי את הרעיון אבל לא משנה). ובSID אתה אתה ממריא לפי הכיוון שנתון לך בדפית ואז באויר אתה אמור לקבל ווקטורים או פשוט כמו שנבו אמר לטוס DIRECT. אם אתה רוצה יותר מידע/עזרה galaus@doal.co.il אני זמין בהצלחה ואל תשכח לקחת NAT מעודכן
Jonathan Perelmuter פורסם אוגוסט 29, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2004 גיל,כי מה זה: KENNEDY9 ? זה ווקטורים אחרי המראה... במרשה הוא אומר לך (באנגלית): ראשי יעד בלה בלה בלה... המראה עם הסנטר ואת התדר שלו וצפה לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלך 10 דקות אחרי המראה. אז כשאין פיקוח אני פשוט ממריא וטס ישירות לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלי. זה לגבי היציאה משם. ואני בטוח ב-95% שככה זה נעשה. רק תיקון קטן - הם אומרים לך לצפות לטיפוס לגובה סופי תוך 10 דקות לא לנק' ראשונה
Nevo Dar-Perl פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 גיל,כי מה זה: KENNEDY9 ? זה ווקטורים אחרי המראה... במרשה הוא אומר לך (באנגלית): ראשי יעד בלה בלה בלה... המראה עם הסנטר ואת התדר שלו וצפה לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלך 10 דקות אחרי המראה. אז כשאין פיקוח אני פשוט ממריא וטס ישירות לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה שלי. זה לגבי היציאה משם. ואני בטוח ב-95% שככה זה נעשה. רק תיקון קטן - הם אומרים לך לצפות לטיפוס לגובה סופי תוך 10 דקות לא לנק' ראשונה צודק, הם באמת אומרים לגובה 10 דקות לאחר המראה ולא לנקודה הראשונה. אבל בווקטורים שהוא נותן לך הוא מביא אותך לנקודה הראשונה בתוכנית טיסה ואף שואל אותך במקרים מסויימים אם זה בסדר שהוא יביא אותך לנקודה הזאת (אולי אתה מעדיף נקודה אחרת).