עבור לתוכן
Liaz Kamper

טרמיקות חזקות בהרצליה - FSX

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם,

התקנתי את קובץ התיקון לטרמיקות שמופיע באתר של תומר חיים, אבל אני עדיין מקבל טרמיקות מאד חזקות בהקפה של הרצליה.

אני מטיס 152 ו-172 והתחושה כמעט זהה בשניהם. מזג האויר יציב בשני המקרים.

אני לא יודע איך זה צריך להיות באמת, אבל התחושה היא שמדובר בהגזמה פרועה.

האם הטרמיקות האלה טבעיות וכולם ב-FSX מרגישים אותם בצורה חזקה או שפשוט הגדרתי/התקנתי משהו לא נכון?

תודה לעוזרים

פורסם
שלום לכולם,

התקנתי את קובץ התיקון לטרמיקות שמופיע באתר של תומר חיים, אבל אני עדיין מקבל טרמיקות מאד חזקות בהקפה של הרצליה.

האם הטרמיקות האלה טבעיות וכולם ב-FSX מרגישים אותם בצורה חזקה או שפשוט הגדרתי/התקנתי משהו לא נכון?

תודה לעוזרים

נו אז מה בדיוק הבעיה זה נשמע ממש כיף ועוד בהרצליה הלוואי עלי צרות כאלו!

פורסם
שלום לכולם,

תודה לעוזרים

הבעיה היא כמעט בלתי אפשרי לשלוט במטוס.ואני לא צוחק. תנסה אתה לטוס עם מיונס עשר מעלות אף ומצערת בסרק ועדין לטפס.

פורסם
שלום לכולם,

תודה לעוזרים

הבעיה היא כמעט בלתי אפשרי לשלוט במטוס.ואני לא צוחק. תנסה אתה לטוס עם מיונס עשר מעלות אף ומצערת בסרק ועדין לטפס.

זו בדיוק הטעות וכאן גם האתגר... כאשר אתה מטה את האף כלפי מטה אתה מגביר את המהירות ועקב כך את זרימת האוויר על הכנף ועקב כך את העילוי. אם אתה יודע שיש לך מצב שבו טרמיקה מטורפת ולא מציאותית ככל שתהיה תתיחס לססנה שלך כמו לאחרון הדאונים הדבר האחרון שתרצה לעשות הוא להכנס לטרמיקה הזו עם מצב אף נמוך מהירות גבוהה והרבה אוויר שזורם על הכנפיים. נסה לבחור דווקא מצב אף יותר גבוה, מצערת לפתוח רק כדי לא להגיע למהירות הזדקרות (אם כי אתה צריך להיות איפשהו קרוב לגבול שלה...) ולשמור על מהירות איטית יותר בהקפה מתחילתה ואולי גם להתחיל טיסה עם קצת יותר משקל (דלק+נוסעים). אני לא יודע עד כמה ההשפעה של הטרמיקות האלו כבדה אבל למה לא להתייחס לזה כאל אתגר ולנסות לראות איך ואם בכלל אפשר להתמודד עם זה? בגלל זה אמרתי שהלוואי עלי כי אצלי דווקא אין איזה משהו חריג באיזור הזה. אני לא פוסל את האפשרות שבלתי אפשרי לטוס ככה אבל יהיה נחמד לנסות להתגבר על זה בדרכים יצירתיות ואז לראות מה קורה.

פורסם

אדם ותומר,

אני מתעקש לא לקבל את המצב כ"זה מה יש ועם זה ננצח". אני רואה את הססנות האלו מקיפות בהרצליה כל יום, ואף אחת לא נראית מתנדנדת כמו ה-152 שלי.

הרצליה אמור להיות שדה לאימונים למטוסים קלים. כמו שתומר ציין הוא רחוק מאידאלי, אבל הוא לא אמור להיות לונה-פארק מטורף בכל הקפה.

אני יכול פשוט לנטוש את השדה והתאמן בחיפה, ש"ד או ר"פ, אבל אני מאמין שמדובר בבעיית הגדרות של טרמיקות, או שה-FSX לא קבל כמו שצריך את ההגדרות החדשות.

כמו כן, בקליפים באתר של תומר רואים מספר הקפות עם ססנה דיפולטית שטסה יפה וחלק. אותה טיסה בדיוק הראתה האצות והאטות מיידיות של 10-15 קשרים.

פורסם

כך זה נארה אצלי

(הפריימים נהרסים בהקלטה)

אם אצלכם חריף יותר או שלא התקנתם את התיקון או שהתקנתם אותו במקום הלא נכון - הוא אמור לדרוס קובץ קיים...

פורסם
כך זה נארה אצלי

(הפריימים נהרסים בהקלטה)

אם אצלכם חריף יותר או שלא התקנתם את התיקון או שהתקנתם אותו במקום הלא נכון - הוא אמור לדרוס קובץ קיים...

טוב תומר, טוב מראה עיניים. המון תודה על הסרטון

ככה זה נראה גם אצלי. אני רואה שאתה לא מתרגש מידי מהטרמיקות. מפתיע אותי שזו התנהגות מקובלת של המטוס. מד המהירות די משתולל.

לקחתי שיעור טיסה על 152, ואני לא זוכר כאלה מערבולות.

פורסם

בגדול מג המהירות משתולל בגלל גזרות רוח ומשבים, במציאות הוא פחות משתולל אבל התנהגות המטוס זהה, באיזור הזה האויר רגוע בערך שעה לפני שקיעה ובבורק עד 8 בבוקר בערך.. לפעמים בימים יפים בחורף גם במהלך היום רגוע

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...