itzik friedman פורסם אוקטובר 9, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 9, 2011 ערב טוב! לפני כמה דקות נחתתי בשלום בENBR-FLESLAND בטיסה מ ENGM-OSLO נתיב מדהים והיה מז"א "מאתגר"... הגשתי תכנית, ביקשתי קלירנס והפקח אמר לי שהנתיב לא תקין ולשלוח חדש, בדקתי והתכנית- תקינה, בבירור קצר עם הפקח הנורווגי הבנתי שהמפות שהיו לי היו ישנות ומאוד לא מעודכנות, כלומר הרבה נקודות חסרות, ו\או כבר לא קיימות בכ"א לא ממש התחשק לי לוותר על הטיסה, אז נזכרתי שיש מושג לבצע גישה ע"י ווקטורים מהפקח [כמו IFR בפיקוח של הסימ באופליין], והחלטתי לנסות- אולי אפשר לבצע ככה טיסה שלימה, שאלתי אותו והוא אמר שאפשרי בתנאי שיש לי VORים [שהיו לי] ביקשתי מחדש קלירנס BY VECTORS ,קיבלתי, וכל הטיסה כולל פיקוח סנטר בשיוט ומגדל בגישה -ע"י וקטורים מהפקחים [חוץ מהגישה עצמה שבשיוט מצאתי לה דפית באינטרנט] היה נחמד לטוס ככה :wink: השאלה היא האם זה בכלל חוקי? או שהוא אישר לי חד-פעמי? או שחוקי ולא מתמשים בזה כי עדיף שקט על הרדיו? מי נגד מי כאן???
E.Z פורסם אוקטובר 10, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 ע"פ חוקי ווטסים - זה תקין בתכלס וזאת דעתי כפקח סה לא מציג את הטייס באור חיובי מבחינת מקצועיות, אין סיבה הגיונית לבקש ווקטורים, את כל הדפיות ניתן להוריד באינטרנט ולכל טיסה צריך לעשות את ההכנות לפני שיוצאים אליה. מצד שני קרה לי מספר פעמים שגם הגשתי בקשה לנתיב לא מעודכן והפקחים פשוט שלחו לי בהודעה פרטית נתיב מומלץ מתוקן, ומה שנשאר לי לעשות זה להתיישר על הנתיב הזה, אם כבר הפקח הכיר את הנתיב הוא יכול היה לתקן אותך או להפנות אותך למקור שיתקן. כאמור זה לא האידיאל לטוס ככה לפקח יש מספר תנועות וזמן מוגל לתשומת לב פר תנועה וטיסה על פי נתיב מקצרת את זמן הטיפול בכל אחת.
itzik friedman פורסם אוקטובר 10, 2011 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 יש איזה אתר או תוכנה שמציג\ה את הנתיבים בכל העולם? ואני מתכוון בצורת מפה...
E.Z פורסם אוקטובר 10, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 לדעתי באתרי החטיבות יש כמו שאצליינו קיימת מפת ה ATS בנוסף ברוב החטיבות יש מאגרי נתיבים וכמובן יש את VATAWARE שהוא מקור לא רע.
Tomer Oszlak פורסם אוקטובר 10, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 יש לך את RFINDER מקור מצוין אני משתמש בו לכל הטיסות שלי
itzik friedman פורסם אוקטובר 10, 2011 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 תומר- הRF לא נותן מפות\מפת נתיבים, אלא רק את פירוט הנתיב.
Etai Charit פורסם אוקטובר 10, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2011 תומר- הRF לא נותן מפות\מפת נתיבים,אלא רק את פירוט הנתיב. אמת. מה שכן - הנתיב הוא מעודכן לפי AIRAC, גם אם לא תמיד היעיל ביותר, אך יש לו פירוט נ"צ לאורכו (כך שאם אני לא יודע איפה עובר הנתיב, דרך אילו FIXים ואילו VORים, זה כן מוצג בצורת רשימה ולא מפה), ולכל נ"צ יש גם קואורדינטות (קרה לי לא אחת שהזנתי קואורדינטות של FIX ידני משום שלא היה לי ה-AIRAC המעודכן באותו רגע).
Etai Charit פורסם אוקטובר 11, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2011 ומה אם אני בלי fmc??? אז אכן למצוא מפות חדשות באתר החטיבה הנוכחית. אם הפקח ידע להצביע לך על נתיב לא תקין, אולי בהודעה פרטית תוכל לבקש ממנו גם שיפנה אותך למפה עדכנית.
amir friedland פורסם אוקטובר 11, 2011 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2011 http://www.simroutes.com/fb2/ParseRoute.aspx כאן תוכל לראות את הנתיב על גבי מפה. השמשתי בזה בעבר זה דיי עוזר