עבור לתוכן
zvi rodes

טיסת ניווט ראשונה שלי

Recommended Posts

פורסם

זהו חברים אני בשטח,לאחר אימוני הקפות בחיפה,הרצליה ובן-גוריון,החלטתי לצאת לטיסת ניווט ראשונה שלי ברשת.ראשית תודה ענקית לאורן אלקובי על עזרתו הרבה,על סבלנותו ורצונו הרב לגרום לי להחליט שאני מסוגל לבקש מירשה לטיסת VFR הרצליה-חיפה.קודם לטיסה זו ,בצעתי את הטיסה אתמול כשאורן יושב מימיני,המפה לנגד עיניי ולאורך כל הדרך אני מקבל הסבר מפורט על פני השטח ,סימולטור כנגד הסימונים במפה,קצת קשה בזיהוי כבישים אבל בתמונת לויין אפשר להסתדר.היום בערב אורן מודיע לי ,אני מפקח "פלוטו" צא לדרך.טוב,הקפות אני כבר עושה אבל ניווט?לבד?כיסא ימני ריק,אני מתחיל להזיע,אורן שואל "מה קורה?"אני מגרד בראש וחושב מה לענות,אורן פונה "נו צבי יש פיקוח בהרצליה,מפתחות בפנים,סטרטר וקדימה,אני אשגיח עליך".כאן הורדתי את האצבע מהראש ואמרתי לעצמי "טייס הקפות זה לא עסק,זה הזמן לעשות צעד אחד קדימה ועכשיו.אני חיש קל מתחבר לרשת(לפני כמה ימים החיבור לקח זמן,יש רשימה צעד אחרי צעד)כמעט בעיניים עצומות,פונה למגדל הרצליה,יש אישור המראה והופ אני פונה לבצרה 800 רגל (לא שוכח לפנות לפני פסי הרכבת),בצרה בצרה איפוא את? אה זה בטח כאן ,פלוטו (אורן),ZVI בבצרה , ZVI המשך ל-1500 תודיע צומת השרון.אני ממשיך להזיע,צומת הצ'ק פוסט אני מכיר אבל צומת השרון?סוף דבר,הצלחתי,נחתתי בשלום בחיפה,אף אחד לא המתין לי עם דלי מים, פתחתי את דלת המטוס הורדתי את האוזניות מראשי ובצעד וחצי נכנסתי למקלחת.זהו זה ,עוד צעד קטן למען האנושות.אהה סליחה ,למען עצמי.שוב תודה לפקח בהרצליה ,בזכותך בכלל המראתי,לאורן ,בחור כארז עוזר בכל עת ותודה אחרונה למחשב שלי שלא עשה לי ריסטרט היום,כל הכבוד לכולכם. :angel:

פורסם

היי צבי, אני הייתי מולך CHY טסתי ב2000 רגל בתנועה נגדית, שמעתי אותך בקשר ולדעתי קצת נלחצת,

בגלל שהכסא מימין היה ריק, אבל עכשיו אתה רואה שהשד לא כל כך נורא רק לשים לב לדברים בלי לחץ,

גם אני טסתי באותו הזמן אחרי שהרבה זמן לא עליתי לרשת בגלל בעיה עם אחת מהתוכניות (SBRELAY),

אתמול זה עבד מצוין, אולי אתה הבאת לי את המזל :roll: ,בכל מקרה הרבה מזל"ט והמשך טיסה נעימה.

פורסם
צבי העלבת אותי...

ככה שוכחים את הפקח בחיפה?!

יונתן חביבי,באמת סליחה,גם לך מגיע רוב תודות על הפיקוח בחיפה,אני גר באזור חיפה על כן אני אשמח לקבל ממך פיקוח בכל עת.תודה =D>
פורסם

צבי, יופי של עבודה, תדעו לכם הבחור רציני מאוד, הוא לא יעלה לטוס בלי לדעת כמו שצריך אבל ממש כמו שצריך את נושא התעופה, הבן אדם לוקח אותי המון מקרית מוצקין לנשר, בכדי ללמוד ולהבין כיצד עובדים עם הסימולטור ועם VATSIM.

צבי - יש לנו עוד כמה נקודות שאנחנו צריכים לשפשף אבל אני בטוח שעם הזמן, כל הנושא של הנדב"ר ובכלל העבודה מול הפקח ממש תזרום לך. לאחר שנסיים עם כמה טיסות ניווט נתחיל לעבוד עם טיסות IFR שזה כבר עולם אחר, עבודה עם דפיות ביצוע סידים/סטארים כמבוקש וכו'.

מזל טוב על הסולו הראשון, כל שאלה הכי מטומטמת שעולה לך לראש בסימן שאלה.. אתה מוזמן להתקשר ואני אנסה לעשות כמה שיותר בכדי לענות לך. בהצלחה!.

:lol:

פורסם

כל הכבוד....מזל טוב =D> קחו דוגמא חיובית ביותר מצבי לומדים לאט הכל כמו שצריך ולא קופצים ישר לג'מבו...שום דבר לא בוער אנחנו כאן תמיד לכן לא צריך להזדרז לשם מקום

פורסם

כל הכבוד צבי,

אילת החמימה ממתינה לך עם קפה ועוגה עלי, במגדל כמובן :wink:

פורסם

תודה,תודה רבה לכל המברכים =D> זה מה שעושה את כולנו לחברה מאוד מיוחדת,תומכת ומפרגנת,שיודעת לשמח ולהשתתף בשמחתו של חבר.לכבוד לי להיות חלק מכם. :angel:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...