Maor Cohen פורסם מרץ 1, 2012 דיווח פורסם מרץ 1, 2012 שלום , היום ב- TFC מאוד הייתי צריך את ה- NDB אך הסתכלתי במניואלים ובמדריכים של CARENADO למטוס Beechcraft baron 58 ולא מצאתי כלום . הם בכלל עשו NDB אליו ? מאור .
Muli Ivanir פורסם מרץ 1, 2012 דיווח פורסם מרץ 1, 2012 לפי תמונות הקוקפיט אין לו ADF וגם לא RBI (או RMI) התייחסות ל-NDB נעשית בעזרת ה-GNS430 שיש לו שניים כאלה. לא יודע עד כמה בסיס הנתונים הדיפולטי שלו מעודכן. בשימוש ב rXP GNS430W בסיס הנתונים ניתן לעדכון ל-cycle 1106 של ג'פסן (יוני 2011) שזה די מעודכן. ב-rXP גם ה-GNS430 מקושר ל-HSI(כמו במציאות) ואז אפשר לעבוד עם הHSI לייחוס ל-NDB. תנסה להזין את קוד ה-NDB לאחד מה-GPSs להכניס אותו כ-Direct ואז תקבל חיווי רצוף על מיקום ה-NDB ביחס אליך, כולל HDG ואפילו טווח, וכולל חיווי גרפי (קו הנתיב אל ה-NDB) וזה אכן מייתר את ה-ADF. מאחר שה-NDB יוצא משירות בארה"ב וה-GPS יכול להתייחס אליו כנקודת ציון, אין חובה חוקית בארה"ב להתקין ADF לטיסת מכשירים. למיטב ידיעתי, אין כבר גישות NDB בארה"ב, את כולן החליפו גישות GPS. וגישות ה-NDB שנשארו הוחלפו ל-NDB or GPS. NDBs בנתיבים קיימים עדיין ויש אפילו נתיבים מבוססי NDB, אבל אז זה כבר אפילו יותר טבעי להתייחס ל-NDB כנ.צ ולהשתמש ב-GPS בהתייחסות אליו.
Maor Cohen פורסם מרץ 2, 2012 מחבר דיווח פורסם מרץ 2, 2012 לא הבנתי ה- GNS340 זה המכשיר GPS ? ואיך אני מכניס נקודת NDB ותדר שם ? לא ראיתי במניואל . תודה .
Muli Ivanir פורסם מרץ 2, 2012 דיווח פורסם מרץ 2, 2012 לא הבנתי ה- GNS340 זה המכשיר GPS ?ואיך אני מכניס נקודת NDB ותדר שם ? לא ראיתי במניואל . תודה . כן. GNS430 זה הדגם של שני הג' פי אסים שבמטוס. אין לי כרגע את המטוס הזה מותקן, אבל ל-F33A הם צרפו מדריך לג' פי אס בשם Carenado GNS430 Users Guide.pdf בכל מקרה המניואל שלו הוא קירוב לזה של המקורי של גרמין http://www8.garmin.com/manuals/GNS430_Q ... eGuide.pdf התפעול שלו לא ממש אינטואיטיבי(לא מסובך) וחייבים לקרוא את המנויאל. קודי נקודות/שדות מכניסים עם החוגות הימניות ותדרים מכניסים עם השמאליות. כדי לדמות עבודה עם NDB בסה"כ תלחץ על כפתור Direct ותסובב את החוגה הפנימית כדי לגלול אותיות, ובחוגה החיצונית כדי לזוז מקום על הקוד וכך להכניס את קוד ה-NDB. ***עריכה*** בדקתי עכשיו עם מטוס אחר של קרנדו שעדיין לא החלפתי לו את ה-GPS לשל realityXP, הוא לא מכיר NDBs ולכן הוא באמת חסר ערך לגבי NDBs. קשה מאד בכלל להכניס לו קוד ICAO, התצוגה מאד לא ברורה. זה עובד אבל לא פרקטי במיוחד. הוא מכיר שדות ו-VORs אבל כאמור קשה מאד להכניס אותם לשדה -Direct. הוא גם חסר את פונקציית ה-Flight Plan . הוא עובד רק עם Direct ו-בסיס הנתונים שלו הוא הדיפולטי של FSX שלא מעודכן במיוחד. הוא פשוט הצגת ה-GPS הדיפולטי בסקין של GNS430, ומשתמש ב-Flight Plan של ה-FSX. לדעתי הדבר היחיד שלשמו הוא קיים זה להכניס תדרים ל-COM ול-NAV. הכנסת תדרים נעשית ע"י לחיצה במרכז החוגה הקטנה(המרכזית) בחוגות השמאליות, ע"מ להעביר את הסמן בין COM ל-VLOC(שהוא מקלט ה-NAV), ואז שימוש בצמד החוגות משמאל להצבת התדר: חוגה פנימית(הקטנה) להצבת ערכי ה-Khz(הספרות מימין לנקודה) וחוגה חיצונית(הגדולה) להצבת ערכי ה-Mhz(הספרות משמאל לנקודה). שני הכפתורים המאורכים עם החץ הדו-כיווני משמשים להחלפה בין תדרי ה-Standby לפעיל, C עבור ה-COM(העליון) ו-V עבור ה-NAV(התחתון). לצורך ניווט הג'י פי אס הזה כמעט חסר ערך. עכשיו אחרי שבדקתי, אני חוזר בי! אין לי מושג איך מתייחסים במטוס הזה ל-NDBs.. זה לא GNS430 כמו שאני מכיר, הוא בקושי הצל של הדבר האמיתי. אצלי כולם מוחלפים לג'י פי אס של realityXP שאיתו אפשר לעבוד בדיוק כמו במכשיר האמיתי כולל כל הפונקציות(באפשרות המתקדמת אפשר להעלות עליו אפילו TCAS) והוא כולל בסיס נתונים מעודכן למדי. כולל הגישות לשדות התעופה. תוסף מאד שימושי למי שטס GA ורוצה לנווט RNAV ולבצע גישות GPS.