Kobi David פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 שלום חברים, חזרתי מבודרום, עייף ובהחלט מרוצה.... נגיע לזה בהמשך. הרצליה - כנס נתחיל מסיכום קצר של כנס החטיבה שעל ארגונו הייתי אחראי. הכותרת היא, שמי שלא בא, פשוט הפסיד, ועל כך יעידו כל אותם אנשים שכן הגיעו. יש מספר אנשים שאני מאוכזב מהם באופן אישי, כיוון שזו לא הפעם הראשונה שהם נרשמים ולא מגיעים (סיורים באל על להזכירכם). אבל לא בזה ניגע. התכנסו בסמוך לשעה 1830 במתחם של מנהל החופים בעריית הרצלייה, שמוליק לין הלא הוא VATIL4. לאחר המתנה למאחרים התחלנו את הערב בהסבר של שמוליק על סביבת העבודה שלו וקצת על החוף, שמוליק המשיך בענייני המשמעת מתוקף תפקידו כ DCRM של החטיבה. לאחר מכן עלה לדוכן (בהתקלה ) דורון עתיק, שנתן לנו מספר דגשים בנוגע ל שדה דב, ושיתף אותנו בעבודתו השותפת כקצין מגדל. אחריו עלה אלעד זיירמן, שנתן לנו סקירה של פעיליות הצפויות בחורף, ומידע עדכני לגבי השינויים שיחולו בקרוב בנתב"ג. אחרי אלעד ערכתי טקס קצר לאילן יונש, בו הענקתי לו מגן עם ברכה מטעם כל חברי VATIL. אילן דיבר על דברים שוטפים ב VATSIM ו VATIL, ענה לשאלות, והסביר את נושא הפיקוח בחטיבה. לבסוף עלה קברניט על מטוס 737, אילן מרגלית, שעות מספר לפני הכנס הוא נחת מוינה ומיד בא אלינו, והסביר לנו כיצד מתכונן קפטן לטיסה החל מהקפה של הבוקר, ועד לכיבוי המנועים בבן גוריון, ענה על השאלות הרבות, ועזר לנו ללמוד עוד כמה דברים. לסיום הקראתי מספר תודות (יגיע שוב מייד) אכלנו עוד כמה בורקסים וקוראסונים והתפזרנו איש איש לביתו. וכאמור, תודות: בראש ובראשונה לשמוליק לין, שהקצה לנו את המתחם שלו לטובת הכנס. וכמו כן לנידל ותייסיר, העובדים של שמוליק שדאגו לכל הציוד! לשגיא ינאי, איציק בקשי, רן פינקלס, יניב גרוס שבאו מספר שעות לפני תחילת הכנס על מנת לעזור לי בהכנות האחרונות. כמו שאילן אמר, אומנם מפגש חטיבה יש פעם בשנה כהגדרה, אך אין זה אומר שניפגש רק אחת לשנה, ראו דוגמאת הסיורים שהיו ועוד יהיו.... תל אביב - בודרום. כשלושה ימים לאחר הכנס, נסעתי לחופשת קיץ בעיר הנופש הטורקית בודרום. יש לי רק מילים טובות להגיד על העיר הזו, שמזכירה את יפו כל כך. שהיתי בבודרום 5 ימים, במהלכם לקחנו ספינה והפלגנו לאי היווני קוס. הטיסה חזרה לארץ, אמורה הייתה להיות ב יום חמישי ב 10 בבוקר במקור, אך בצ'ארטר כמו בצ'ארטר, יש תמיד הפתעות, הפעם זו הייתה הפתעה טובה, דחו לנו את הטיסה ליום חמישי בחצות, עוד יום שלם בבודרום. כיוון שזה היה יום לא מתוכנן, באופן מפתיע הוא היה גם הכי מהנה, כיוון שלא היינו לחוצים על כלום ונפשנו כל היום בים ובבריכה ואיפה לא. ה - A300 רצוצים הגענו לנמל התעופה בודרום מילאס, שם נתבשרנו (איך לא) על עיקוב של עוד שעה. נמרחנו על הספות בטרמינל הקטן, עד שהודיעו בטורקית רהוטה, בורדינג! עוד בארץ, ניסיתי לשער איזה מטוס נקבל בחזרה, והייתי בטוח שזה יהיה 752, מסתבר שטיסה אחת בוטלה באותו היום, וצמצמו את כולם למטוס אחד, ככה שהיו קרוב ל 300 נוסעים, אז 752 זה לא יהיה... 747 אמרתי לעצמי, לא יכול להיות.... לא מכבודו של המטוס להגיע לבודרום. המתנתי, ככל שהאוטובוס התקרב למטוס (נסיע השל 30 מטר) ניסיתי להבין באיזה מטוס מדובר. אחרי מספר מבטים מהאוטובוס, הכרזתי 763! כשירדתי מהאוטובוס, הבנתי את גודל הטעות, אנשים, הסובארו 88 שלי נראית טוב יותר מהמטוס הזה, הבנתי שמדובר באיירבאס, אבל איזה דגם?? רק כשראיתי את הנספח שיש במושב, הבנתי שאני על A300, מטוס רחב גוף, שבאמת אין לי מושג בן כמה הוא, אבל אני בטוח שהוא מבוגר מאוד מאוד. שידרתי קור רוח לחברים שמכירים את המחלה שלי (VATIL ושות'), ואמרתי זה אחלה מטוס, אל תדאגו, נגיע שלמים. בתוכי היה לי ברור שאני לא יודע על מה אני מדבר! המטרה הבאה, איך לא, הייתה הקוקפיט, כל כך סיקרן אותי לדעת מה מתרחש שם באף המטוס, ודמיינתי לעצמי שני פנסיונרים של טורקיש איירליינס עם נרגילה ובוטנים מטיסים את הציפור הענקית הזו. התבדתי כשגיליתי שני טייסים צעירים, דוברי אנגלית רהוטה, שמטיסים את האווירון ללא דופי, אומנם הקוקפיט נראה כאילו נלקח ממגרש הגרוטאות של אל על, (רק ששמו לו FMC חדש...) אבל בהחלט טס מהר וטוב. משום מה היה לי חופש פעולה, נכנסתי ויצאתי מהקוקפיט כמה שרציתי, והטיסה הייתה מצויינת, לא התאפקתי ונתתי להם וקטורים ל 12, רק שדיברתי לעצמי כי המחשב עשה הכל, נו מילא..... ההסתערות על שמירת הקניות מהדיוטי פרי לא נעלמה גם ב 0300 (איפה הטרמינל החדש שצריך אותו!) מזוודות והבייתה לישון. זהו, חוזרים לשגרה, קיבלתי בשעה טובה את הפדלים ואת הכרטיס מסך שחיכיתי לו כל כך (ASUS 9800 XT 256) :wink: בקרוב IALv2 נשתמע,
hagay פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 איזה כיף, העיקר שנהינת. ועכשיו רשמית אתה עם הכרטיס מסך הכי טוב שיש לחברה כאן, תהנה, ותלמד לנצל אותו.
Itai Ganor פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 אחלה סיקור! שמח שנהנת. "המטרה הבאה, איך לא, הייתה הקוקפיט, כל כך סיקרן אותי לדעת מה מתרחש שם באף המטוס, ודמיינתי לעצמי שני פנסיונרים של טורקיש איירליינס עם נרגילה ובוטנים מטיסים את הציפור הענקית הזו" גדולל! הרגת אותי מצחוק
moti פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 טוב שחזרת לארצנו הקטנה! שמח שנהנית- תשלים ותחזור לעניינים פה :wink:
Or Netzer פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 אתה מספר לי? טסתי במטוס A300 עם חוטים שנופלים מהתקרה וחלונות כאילו לקחו משייפת ושייפו אותם :roll: כן הגענו הבייתה ואחי תתפלא אבל הצ'ארטר שלך היה אחלה אני בצרטר לרודוס (עם ה300 המס***) היה איחור של 24 שעות לשם ועוד 10 שעות לפה (ולא לא קיבלנו מלון לא הודיעו לנו לא כלום ישנו בדיוטיפפרי בארץ וישנו שם) הא ובנחיתה שם.. למה שיהיה אוטובוס? אחרי 24 שעות בדיוטי פרי הלכנו לקחת מזוודות מהמטוס ברגל :x .. לפחות אוטובוס למלון קיבלנו ומלון לא רע בכלל :? העיקר נהנית
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 כל מי שלא הגיע יוכל לראות (בתקווה) את הסרטונים שדורון ועוד מס' חברים צילמו.
Itai Ganor פורסם ספטמבר 7, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 7, 2004 הינה אחת התמונות מהתחזוקה של המטוס הזה :? http://www.airliners.net/open.file/383942/M/ http://www.planepictures.net/netshow.php?id=247748 http://www.planepictures.net/netshow.php?id=247747 אני לא הייתי עולה על המטוס הזה.
Or Netzer פורסם ספטמבר 8, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 8, 2004 תתפלא שברוסיה שמעתי פעם מטייס ישראלי שטס שם עלה על מטוס עם פגיעה רצינית בכנף.. ממש חסר כאילו חלק (והוא חיי) חלודה עדיין לא אומרת כלום! עובדה שמטוס נחת בלי כנף (אומנם קרב אבל עדיין) :wink:
E.Z פורסם ספטמבר 8, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 8, 2004 תאמינו לי כולכם פקה פקה יגידו לכם מטוס אתם תעלו עליו גם אם יהיה חסר להבים במנוע ויצא מימנו עשן אדום בהנעה.
hagay פורסם ספטמבר 8, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 8, 2004 תאמינו לי כולכם פקה פקה יגידו לכם מטוס אתם תעלו עליו גם אם יהיה חסר להבים במנוע ויצא מימנו עשן אדום בהנעה. בתנאי, שאנחנו הטייסים .
Yoav פורסם ספטמבר 8, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 8, 2004 תאמינו לי כולכם פקה פקה יגידו לכם מטוס אתם תעלו עליו גם אם יהיה חסר להבים במנוע ויצא מימנו עשן אדום בהנעה. בתנאי, שאנחנו הטייסים . הרגת אותי... בכל מקרה, מקווה שנהנת קובי. מה עם קצת תמונות?
Kobi David פורסם ספטמבר 9, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 9, 2004 תמונות יהיו בקרוב בשרשור זה.... על המטוס הזה הייתי: http://www.airliners.net/search/photo.s ... entry=true