עבור לתוכן
Amir Paz

חידת IFR קלילה

Recommended Posts

פורסם

אז רק בשביל לעשות לי סדר בראש אחרי כל הבלאגן :

באיזור עמימות אפשר להמשיך לסמוך על הCDI ?

בתוך האיזור עמימות הDME ימשיך לעבוד כרגיל בטיסה במציאות ? אם כן, זה יעבוד לאורך על האיזור ? כלומר , אני יראה 0.0D כשאני מעל התחנה ?

פורסם
  amir2 כתב:

בתוך האיזור עמימות הDME ימשיך לעבוד כרגיל בטיסה במציאות ? אם כן, זה יעבוד לאורך על האיזור ? כלומר , אני יראה 0.0D כשאני מעל התחנה ?

כן אפשר. בסה"כ מה שהיה מוגדר כל הדרך אל התחנה מבחינת מגמה TO/FROM הופך ללא מוגדר עד שאתה יוצא מאותו תחום עמום. ה-CDI ממשיך לתפקד כרגיל. וכך ה-DME שלא קשור לעניין. בחלק מהדפיות מסומן לאימות ש למשל מעל המפתן הDME הוא 0. ברור לך שאם לא תקבל 0, אין טעם לציין את זה בדפית.

פורסם
  amir2 כתב:
סבבה תודה רבה.

מוזר שמייקרוסופט לא מידלו את זה נכון

רגע. אתה מודע לזה ש-DME הוא מרחק אווירי (ולא קרקעי). אם תגיע בגובה 10,000 אל התחנה לא תקבל 0.

פורסם
  Muli כתב:
  amir2 כתב:

כן אפשר. בסה"כ מה שהיה מוגדר כל הדרך אל התחנה מבחינת מגמה TO/FROM הופך ללא מוגדר עד שאתה יוצא מאותו תחום עמום.

לגבי VOR:

כן, באזור העמימות מחט ה CDI אמינה לחלוטין.

כמו שכבר כתבנו, החץ TO/FROM לא יופיע לך באזור עמימות.

עוד משהו לגבי VOR:

תכייל רדיאל מסויים, תטוס ב 90 מעלות ניצב לרדיאל, הזמן שלקח לך חלקי מספר הרדיאלים שחצית שווה לזמן שלך לתחנת ה VOR. אותו הדבר ב NDB כמובן.

לגבי DME:

תבין שמדובר במשדר נפרד לחלוטין שפועל בתדרי UHF.

המרחק מעל תחנת ה DME לא יציג לך אפס!

אני לא זוכר את החישוב אבל זה הגובה שלך בריבוע פחות משהו - שווה למרחק הקרקעי שלך מהתחנה (תריץ גוגל).

פורסם

מה זאת אומרת מרחק אווירי ולא קרקעי ? אנך ? זה למעשה הגובה של המטוס לא ?

אני זוכר שקראתי הDME לעולם לא יציג אפס אבל לא נכנסו למה זה לא יקרה אם אני זוכר נכון

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...