עבור לתוכן
hagay

גם אני טס לחופשה (מסוג אחר)...*חזרתי,יש תמונות של אומן*

Recommended Posts

פורסם

מי יאמין שאתה נוצרי ...lol

נראה לי שחגי מצליח להחזיר את כולם בתשובה ואף אתה שאדי, בדרך...

חגי, תרביץ איזה תפילה טובה ובקש מחילה בשם חברי הפורום ומחילה על חטאי החברים. יום כיפור לא?!

מוסלמי :wink:

oops

:oops: :oops: :oops:

פורסם

היי, חזרתי, יש, אני שוב בארץ הקודש, ממש מרגישים שהאויר התחלף.

בכל מקרה הבטחתי לכתוב על "החופשה" שלי באומן, אז הנה אני.

נתחיל לפי הסדר, כמה ימים לפני הטיסה קיבלתי הודעת טקסט לפלאפון על כך שהטיסה נדחתה מ08:30 ל 13:40, בשעה 08:30 התחלתי להתגלגל עם האופנוע שלי לשדה, שכחתי לציין שהכרטיס עדיין לא היה אצלי, הייתי אמור לפגוש היכן שהוא בשדה מישהו שימסור לי את הכרטיס, בערך ב10:30 מצאתי אותו בדיקת מזוודות וניגשתי לדלפק כדי לקבל עליה למטוס, ביקשתי לשבת בצד שמאל מאחרי הכנף ליד החלון, קיבלתי לשבת ממש בסוף הכנף, שאלתי איזה מטוס זה יהיה ונענתי שזה 742, שמחתי מאוד כי חוץ מ737 לא יצא לי לטוס על שום מטוס, כשעליתי לאוטובוס כדי להגיע למטוס ליבי החל לפעום, האם זה יהיה AXQ ??? כשהתקרבנו ראיתי שתי מטוסים 742 חונים אחד ליד השני בכוכב 3 ו 4 שלנו היה בכוכב 3, מרחוק ראיתי את האות המאיימת Q, לא ידעתי מה לעשות, היה לי חששות, כדי להפיג אותם התחלתי לדבר כמעט עם כל אחד על כך שהמטוס הזה מלא בעיות ועומדים להשבית אותו, עד שאחרי כמה דקות התפקחתי והבנתי שאני יכול ליצור רק אנדרלמוסיה, בכל מקרה סמכתי על הצדיק רבנו נחמן מאומן שאנחנו כולנו במטוס טסים אליו שיהיה מליץ טוב עלינו ונגיע בשלום, שלחתי עם דייל אחד בקשה לקברניט להיכנס לקוקפיט, אחרי כמה דקות (לפני ההמראה) קיבלתי תשובה שלילית בגלל מצב ביטחוני אבל הם ישמחו לארח אותי בקוקפיט, קיבלנו E3 SOLIN, וואוו איזה יופי לראות מצד שמאל את הסיבוב שמאלה לאחר ההמראה, בצעדים מהירים צעדתי לאחר העצירה בקייב אל הקוקפיט, לא רק שטסתי עם AXQ אלא גם אזכה להיות בקוקפיט, טוב לא בשעת טיסה אבל גם זה משהו, הקברניט קיבל אותי עם הקצין ראשון ממש יפה, הצגתי לו את החטיבה שלנו, הוא אפי' התפעל מהיכן יש לי דפיות אמיתיות ועדכניות, שאלתי אותו על התקלות של 742 ולפי הפרצוף שהוא עשה זה היה נראה כאלו הוא אומר, ברוך שפטרנו מעונשו של זה, תוך כדי שאנחנו מדברים הטכנאי קורא לו בקשר פנימי על בעיה, הוא מסתכל עלי וצוחק, מבקש סליחה ומתפנה לטפל בבעיה, הציעו לי את הכסא של הטייס ראשון ואני חייב לציין שכשהתיישבתי עליו הראש שלי נגע בתקרה, מוזר, אבל אולי זה מתכוונן גם למעלה ולמטה, משוכלל ה742 הזה, הא, בכל מקרה בזמן הקצר שהיה לי שם (10 דקות) גם כדי לדבר על טיסה וגם כדי לדבר סתם כי לא נעים רק לשאול, הצלחתי לראות שה RFP ממש ממש קרוב למציאות, יש אי אלו כפתורים שלא ראיתי בRFP אבל בהחלט זה קרוב לפחות ב95 אחוז, נפרדתי מהם וירדתי לטרמינל,

בטרמינל יש להם קו צהוב ברצפה שמי שעובר אותו מקבל דחיפה או מכה באלה ללא חשבון, ואם אתה רוצה לעבור מהר, אפשר ללא בושה לתת לשוטר כמה דולרים שוחד בצד (זה לגיטימי שם) ותוך דקה אתה בחוץ במקום להיות כשעה בפנים, לא תאמינו אבל את המזוודות לא קיבלנו על מסוע או משהו דומה, פשוט הם זרקו את כולם על הרצפה מול הטרמינל, לשאלתי נענתי שעושים כך כיוון שיש איסור מוחלט להכניס דברי מאכל לאוקרינה, ובגלל שאנחנו אוכלים רק כשר אז הם מתעלמים בצורה כזו כאילו הם לא העבירו מזוודות (שוחד), אח"כ עלינו על אוטובוס לנסיעה של כארבע שעות עד אומן,

אני לא אספר לכם מה עבר עלי באומן כי זה לא שייך לנושא שקשור למטוסים, רק אומר שלא היה קל, הלב אומנם היה תמיד שמח אבל גופנית סבלתי אם זה מיבלות ברגלים או גשם שירד עלי בשינה ואוכל שלא היה משהו,

כשלוש שעות וחצי לאחר צאת החג יצאנו באוטובוסים לכיוון מיזבוז (עיר באוקרינה) לקבר של הבעל שם טוב, נסיעה של 4 שעות, אח"כ יצאנו לעבר גבול אוקרינה פולין, נסיעה של 3 שעות, בגבול לצאת מאוקרינה היינו צריכים לשחד את הפקיד ב20 דולר (חצי משכורת חודשית) כדי שלא יעקב אותנו, היה גם אחד מאתנו שהיה צריך לשחד אותו גם ב20 דולר נוספים בגלל שהויזה שלא לא הייתה מקורית אלה רק צילום,בכל זאת התעכבנו כשעתיים והמדריך אמר שיצאנו בזול, בכניסה לפולין לא הייתה לנו בעיה בכלל, יצאנו משם לכיוון העיר ליז'אנסק לקבר רבי אלימלך מליז'אנסק מחבר ספר "נועם אלימלך", נסיעה של 3 שעות, אח"כ נסענו לכיוון ורשא כדי להמריא חזרה לישראל, נסיעה של כ6 או 7 שעות, הגענו כבר שהנוסעים התחילו לעלות למטוס, שוב ביקשתי מאחרי הכנף ליד החלון, הפעם זה היה 738 ה EKC, הקברניט הפעם היה יותר ממגעיל, הוא לא היה מוכן לשמוע עלי, אפי' כשרציתי בסוף הטיסה רק לשאול אותו שאלה הוא פשוט ענה בקרירות, לא, התאכזבתי, מה לעשות לא הכל מושלם בחיים, נחתנו בסביבות 04:00 הייתי שפוך, הנעתי את האופנוע וחזרה הביתה, אמרתי שלום לאשתי ואחרי כחמש דקות כל הבניין רעד מהנחירות שלי,סתתתתתם.

הוספתי כמה תמונות של אומן משנה שעברה כי עדיין לא פיתחתי את של השנה.

בעליה למטוס, ראיתי את הבחור הזה באומן.

Uman19.jpg

בקייב, זורקים את המזוודות ברצפה.

Uman01.jpg

תראו איך נראה אמבולנס שלהם, ברגל אני מגיע יותר מהר.

Uman02.jpg

משאית טיפוסית, צילום תוך כדי נסיעה.

Uman03.jpg

אוטובוס ציבורי, צילום תוך כדי נסיעה.

Uman04.jpg

שימו לב: הם נוסעים עם מכסה פתוח כדי שהמנוע לא יתחמם, כמו כן אפשר לראות מדי פעם נהג אוטובוס ממלא מים בראדיאטור, נספר לכם מקרה שקרה לי בפעם הראשונה שנסעתי לאומן, יצאנו לנסיעה של כארבע שעות לאומן והנהג החמור הזה, כן החמור, לא תדלק את האוטובוס, ולמה חמור, בגלל שעברנו כארבע תחנות דלק בתוך קייב עד שנתקענו כ10 דקות נסיעה אחרי שיצאנו מקייב, טיפש אתה יוצא לנסיעה של ארבע שעות ולא בודק דלק.

Uman05.jpg

אחד הבניינים שאנשים משכירים דירות לשינה, כ100 דולר למיטה לכל התקופה, פעם לפני כ8 שנים זה היה 5 דולר ללילה.

Uman08.jpg

המיטה שישנתי עליה, אזהרה, ברגע שאתה עולה עליה, היא שוקעת פנימה עד שנהיית כמו ערסל.

Uman06.jpg

בניין הקלויז, בעברית זה מקום הכינוס לתפילה, בקומה העליונה מתפללים בנוסח אשכנז ויש לאולם אפשרות לקלוט 7000 מתפללים, בקומה מתחתיה מתפללים בנוסח ספרדי ויש לאולם אפשרות לקלוט 3000 מתפללים, בקומה התחתונה ביותר (מתחת לקרקע) נמצא המקווה הכי משוכלל בעולם, כן לא טעיתי.

Uman09.jpg

מתפללים שחרית בכניסה למתחם ציון קבר רבנו נחמן מברסלב.

Uman07.jpg

האנשים המקומיים מעלים עבור דולר עד שלוש דולר (תלוי בכמות) את המזוודות מהיכן שהאוטובוסים מורידים אותנו וגם מחזירים אותם אחרי החג, זו עליה קשה מהאוטובוס להיכן שמתאכסנים, דרך אגב היכן שרואים את בנין הדירות ומצד שמאל של התמונה היכן שהדשה הכל בנוי על בית קברות של 30000 יהודים שנרצחו.

Uman11.jpg

סוף העלייה שדיברנו עליה, היכן שמוקף בעיגול יש שם עוגות ועוגיות עם שתיה חמה וקרה במשך כמעט כל שעות היממה, והכל בחינם ללא שום תשלום.

Uman16.jpg

תראו את המכבה אש שלהם, השנה נדלק וילון באחד הדירות, והם לא הצליחו להניע את המשאית, עבר זמן רב, בינתיים רץ שוטר מקומי פרץ את הדירה וכיבה את האש.

Uman12.jpg

מכונית משטרה רגילה, יש גם יותר טובות אבל אלו הסטנדרטיות, שם אם שוטר עוצר אותך אפשר לתת לו שתי דולר ואתה משוחרר, אין צורך לתמרן כדי לתת לו, פשוט להוציא את הכסף ולמסור לו, הוא יסתובב מיד וילך, ואם הוצאת קצת לטעמו, הוא יגיד לך במפורש.

Uman13.jpg

השוק שהם פותחים במיוחד בימי ראש השנה, הם מוכרים לנו כפול ממחיר רגיל שלהם ועדיין אני מצאתי מעיל של נייק ב7 דולר.

Uman14.jpg

בסטה בשוק.

Uman15.jpg

הרחוב שיורדים לכיוון הנהר לעשות את תפילת התשליך.

Uman18.jpg

הנהר שמתקיימת שם תפילת התשליך, תתארו לכם 20000 איש סביב הנהר הזה, איזה מחזה מרהיב,

בצד ימין יש בנין הרוס, מספרים עליו שתושביו היו מציקים הרבה ליהודים, עד שאחד האנשים קילל אותם ומאז הבית נחרב וכל מי שמנסה לשפץ אותו לא מצליח מכל מיני סיבות.

Uman17.jpg

ולא כל כך קשור, היו כמה אנשים ששאלו אותי בעניין נסיעה לאומן ובכלל קברות צדיקים, החלטתי שכאן לא המקום להסביר, שאני לא יאושם בהחזרה בתשובה,

לכן הכנתי קובץ וורד ומי שמעוניין שיוריד אותו כאן

עריכה -- הקישור תקין.

שנה טובה לכולם.

פורסם

ברוך שובך לארץ הקודש חגי 8)

אני אישית נהנתי מאוד מן הצפייה בתמונות.

תתפלאו, אבל אותי זה יותר מעניין מלראות עוד מנוע של מטוס... :wink:

רואים שהקשבת בקפדנות למדריך, יישר כוח.

וכל הכבוד על שמירת המצוות והתפילות.

לא הספקתי לקרוא את כל האשכול, אבל ראיתי שהיית בתקופת ראש השנה,

ולא וויתרת על תפילת התשליך, חזק וברוך.

נא להתחבר על מנת להגיב